Şimdi Ara

Bağlatım sürekli kopuyor.DSL ışığı 3-4 ard arda yanıp sönüyor.Sabitlendikten 10SN sonra gene düşüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bağlatım sürekli kopuyor.DSL ışığı 3-4 ard arda yanıp sönüyor.Sabitlendikten 10SN sonra gene düşüyor.
    Bu sorun modem'den kaynaklanmıyor.3 ayrı modemde denemdim ttnet in verdiği modem bozulmuştur diye düşündüm benim diğer kendi eski modemimi denedim ondada aynı sorun oldu ve arkadaşımın sorunsuz modemini aldım ondada aynı sorun yaşandı.Benim TTnet in verdiği modemi onun evinde kullandık hiç sorun çıkartmadı.
    Kullanıcı adı ve şifre doğru.Splittersız da bağlanmayı denedim sorun gene devam etti.TTnet i aradım sorun yok dediler PC'ye format attım gene hala aynı sorun devam ediyor.Evdeki kabloları değiştirdim sıfır kablo aldım modeme bağladım sorun gene devam ediyor çıldırcam nerden kaynaklanıyor bu soru sizce?

• Yapay Zekanın Yanıtı

DSL Işığının Yanıp Sönmesi Sorunu

DSL ışığınız 3-4 kez ard arda yanıp sönüyorsa ve bağlantınız sürekli kopuyorsa, aşağıdaki sorunlardan biriyle karşı karşıya olabilirsiniz:

• Çizik veya hasarlı DSL kabloları: DSL kablolarınız hasar görmüş veya çizilmiş olabilir.
    • Yetersiz DSL sinyali: DSL sinyaliniz zayıfsa, bağlantı kesintileri yaşayabilirsiniz.
    • DSL ekipmanında sorunlar: DSL modeminiz veya yönlendiricinizde bir sorun olabilir.
    • Hat sorunları: Servis sağlayıcınızdaki bir sorun bağlantı sorunlarına neden olabilir.

Sorun Giderme Adımları:

• DSL kablolarını kontrol edin: Kabloları bağlantı noktalarından çıkarın ve hasar veya çizik olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse kabloları değiştirin.
    • DSL sinyalini test edin: DSL modeminizin veya yönlendiricinizin arayüzüne giriş yapın ve DSL sinyal gücünü kontrol edin. Sinyaliniz zayıfsa, servis sağlayıcınızla iletişime geçin.
    • DSL ekipmanını yeniden başlatın: DSL modeminizi ve yönlendiricinizi kapatın ve birkaç dakika sonra tekrar açın.
    • Servis sağlayıcınızla iletişime geçin: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, servis sağlayıcınızla iletişime geçin ve hat sorunları olup olmadığını kontrol etmelerini isteyin.

DSL Işığının Yanıp Sönmesinin Nedenleri:

• DSL ışığı yanıp sönüyor: Bu genellikle bir bağlantı sorununun işaretidir.
    • DSL yanıp sönüyor: Bu da bir bağlantı sorununun işaretidir.

DSL bağlantınızdaki sorunları gidererek sabit ve güvenilir bir internet bağlantısı sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • cevap veriyorum: TTNET
  • Aynı sorun bende de var. TTnet sorun yok diyor. Telefon arızaya arıza kaydı bırakın diyor. Biraz önce bıraktım ama ümidim yok. Varmı bi bilen acaba?
  • Benzeri bela bende mevcut.TTnet arızadan eleman geldi ölçümleri yaptı herşey gayet iyi (Kutu 2 sene önce değiştirilmişti +kutudan eve özel hat var komple 0 data kablosundan)benimde denemediğim modem yok.(DNS ayarımıda otomatiğe getiriyorum problem olmasın diye) işin ilginci bu yazıyı yazarken bu saatte telekomdan bir daha aradılar arıza hakkında yarım saattir bağlısınız en son ne zaman koptunuz diye.Cevap: Yarım saat önce
    Senelerdir buna benzer problem yaşamadım hiç bende anlamadım vallahi bir türlü bulamıyorum sorunu.Bu arada canla başla bu arıza ile ilgilenen TT çalışanlarına teşekkür ederim.Benim ile ilgilenilmiyor dersem çarpılırım bütün sinirim ve öfkem araptelekom kurumuna yoksa namusu ile çalışanları tenzih ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vipracing

Benzeri bela bende mevcut.TTnet arızadan eleman geldi ölçümleri yaptı herşey gayet iyi (Kutu 2 sene önce değiştirilmişti +kutudan eve özel hat var komple 0 data kablosundan)benimde denemediğim modem yok.(DNS ayarımıda otomatiğe getiriyorum problem olmasın diye) işin ilginci bu yazıyı yazarken bu saatte telekomdan bir daha aradılar arıza hakkında yarım saattir bağlısınız en son ne zaman koptunuz diye.Cevap: Yarım saat önce
    Senelerdir buna benzer problem yaşamadım hiç bende anlamadım vallahi bir türlü bulamıyorum sorunu.Bu arada canla başla bu arıza ile ilgilenen TT çalışanlarına teşekkür ederim.Benim ile ilgilenilmiyor dersem çarpılırım bütün sinirim ve öfkem araptelekom kurumuna yoksa namusu ile çalışanları tenzih ederim.

Hocam sen şanslıymışın valla. Bende yarın cingar çıkarcam eğer ilgilenmezlerse eğer. 2 gündür sinir krizleri geçiriyorum....

• Hocam vallahi umarım bir an önce sizin ilede ilgilneirler ama kendilerinde hiç sorun olmuyor genelde hep bizde problemler
  • quote:

Hocam vallahi umarım bir an önce sizin ilede ilgilneirler ama kendilerinde hiç sorun olmuyor genelde hep bizde problemler

Biraz önce telekomdan geldiler. Evin içinde (telefon prizinin arkasında) ek varmış. Oralarla filan uğraştı düzeldi:) Şimdilik problem yok:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gözünüz aydın
  • quote:

Gözünüz aydın

Saol hocam
  • Benimde adsl isigi surekli yanip sonuyor.Internet isigi hic yok.Sorun nerde olabilir.
  • aynı sorun bendede var
  • 2 ay boyunca aynı dertlerı cektım en sonunda ttnet anladı
    100 kere soyledım crc hatası alıyorum dıye sız de buna bakın crc hataları yuksek ıse topraklamadan oluyor dıye bılgı verılıyo tesısatınızdan emınsenız baglı oldugunuz telekom mudurlugune gıderek sıkayet edın gerekenı yapsınlar
  • 8 Mbit'e kadar olan zımbırtıya verdiği upload hızı yüzünden geçiş yapınca bana da aynısı oldu, birkaç defa modem bağlanmaya çalıştı, en sonunda tutturdu: 4Mbit olarak..
    Modemin konsolu da açıktı bu esnada, önce 8192'den başladı, bağlanamadıkça yavaş yavaş düşürdü hızı. 4000 kusürde bağlandı ve bıraktı. Belki böyle birşeydir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.