Şimdi Ara

Pc 10 - 15 dk sonra kendiliğinden kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
64.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 1 aydır bu sorunu yaşıyorum.Bilgisayar çalıştırdıktan 10 veya 20 dakika sonra özellikle oyun oynarken bazen de kendi kendine kapanıyor.Reset atmıyor sadece kapanıyor.Filim izlerken genelde sorun yaşamıyorum ama çoğu zaman oyun oynarken kapanıyor.Sorun power da sanıyordum.Poweri değiştirdim gerçek 420 watt power bağladım ama sorun değişmedi.İlk başlarda bu problem internete usb wifi cihazla bağlandığımda başladı ancak şimdi usb wifi cihazınıu kullanmamama rağmen sorun devam ediyor.Acaba bilgisayarda ısı problemi mi var.?
    bu arada bilgisyar P4 3.0 ghz, 512 ram, 128 mb ekran kartı (geoforce mx 4000 ), anakartım da asus p4p800s-x yardımlarınızı rica ediyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• ısınma sorunu olablir. birde pc açıldıktan sonra sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı yazıyordu format atmıştım ve bilgisayarı temizledim fanlar dönmiyecek kadar berbattı sona sorun kalmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İug

ısınma sorunu olablir. birde pc açıldıktan sonra sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı yazıyordu format atmıştım ve bilgisayarı temizledim fanlar dönmiyecek kadar berbattı sona sorun kalmadı.
    Arkadaşında dediğim gibi ısınmadan kaynaklanabilir bilgisayarın eski ise tozunu güzelce alıp.İşlemci ile soğutucu arasına termal macun sürüp tkmanızı öneririm.büyük ihtimal düzelecektir.Bir cok kez başıma geldi ve bunları yaptıktan sonra sorun kalmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İug

ısınma sorunu olablir. birde pc açıldıktan sonra sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı yazıyordu format atmıştım ve bilgisayarı temizledim fanlar dönmiyecek kadar berbattı sona sorun kalmadı.
    quote:

Orjinalden alıntı: no_exam

usb wifi kullanınca bende de bilgisayar kapanıp açıldıktan sonra sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı yazıyordu ama bu arada format attım değişen bişey olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawyerdem

quote:

Orjinalden alıntı: no_exam

usb wifi kullanınca bende de bilgisayar kapanıp açıldıktan sonra sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı yazıyordu ama bu arada format attım değişen bişey olmadı.

Alıntıları Göster
    Muhtemelen İşlemcin Isınıyor kardeş Çünkü direkt kapanmaları İşlemci kapandığı zaman yapar.

• quote:

Orijinalden alıntı: alwaysleader

Muhtemelen İşlemcin Isınıyor kardeş Çünkü direkt kapanmaları İşlemci kapandığı zaman yapar.

Alıntıları Göster
    Aynı sorunu yaşamaktayım.İşlemci ısım 28,ful çalıştırınca dahi 42 oluyor.Bilgisayar elektrik kesilmiş gibi kapanıyor.Hemen açtığımda ekran kartı hatası veriyor.5 dakika sonra normal açılıyor.10 dakika sonra gene elektrik kesiliyor.Tüm ısılarım normalin altında.Bence powerin kendi ısınıyor ve elektrğimi kesiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihsan1987

Arkadaşında dediğim gibi ısınmadan kaynaklanabilir bilgisayarın eski ise tozunu güzelce alıp.İşlemci ile soğutucu arasına termal macun sürüp tkmanızı öneririm.büyük ihtimal düzelecektir.Bir cok kez başıma geldi ve bunları yaptıktan sonra sorun kalmadı.

Bu bütün soruna cevap olmuş zaten..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuStLy

quote:

Orijinalden alıntı: ihsan1987

Bu bütün soruna cevap olmuş zaten..

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Ben Dediğin Herşeyi yaptım daha bugün kapanmaya başladı hiçbirşeyi yoktu sapasağlamdı zaten pc'de bir kaç oyun var özelliklede Pes oynarken 10-20 dk. içinde kapanıyor çözümü nedir tüm tozunu aldım kasanın felan hiç çözümü olmadı çok ısınıyor ise ne yapmalıyım yarım edin lütfen ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Kingofthemeen

Arkadaşlar Ben Dediğin Herşeyi yaptım daha bugün kapanmaya başladı hiçbirşeyi yoktu sapasağlamdı zaten pc'de bir kaç oyun var özelliklede Pes oynarken 10-20 dk. içinde kapanıyor çözümü nedir tüm tozunu aldım kasanın felan hiç çözümü olmadı çok ısınıyor ise ne yapmalıyım yarım edin lütfen ya

Alıntıları Göster
    ISINMA SORUNU VAR GALİBA VEYA POWER SUPPLYIN KENDİSİ ISINIYOR BENDE AYNI SORUNU YAŞIYORUM AMA BENDE 2-3 SAAT SONRA KAPANIYOR İŞLEMCİNİN İÇİNDE SADECE CORELER YOK MİLYONLARCA PİN VAR ONLAR ISINMIŞTIR MESELA BEN YENİ KASA YENİ POWER SUPPLY VE YENİ FANLAR ALIYORUM TAVSİYE EDERİM (O KADAR MASRAFTAN SONRA ÇALIŞMAZSA SORUMLULUK ALMAM)

• quote:

Yaklaşık 1 aydır bu sorunu yaşıyorum.Bilgisayar çalıştırdıktan 10 veya 20 dakika sonra özellikle oyun oynarken bazen de kendi kendine kapanıyor.Reset atmıyor sadece kapanıyor.Filim izlerken genelde sorun yaşamıyorum ama çoğu zaman oyun oynarken kapanıyor.Sorun power da sanıyordum.Poweri değiştirdim gerçek 420 watt power bağladım ama sorun değişmedi.İlk başlarda bu problem internete usb wifi cihazla bağlandığımda başladı ancak şimdi usb wifi cihazınıu kullanmamama rağmen sorun devam ediyor.Acaba bilgisayarda ısı problemi mi var.?
    bu arada bilgisyar P4 3.0 ghz, 512 ram, 128 mb ekran kartı (geoforce mx 4000 ), anakartım da asus p4p800s-x yardımlarınızı rica ediyorum.

Isınma sorunu olması %99
    Fanı güzelce temizle kullanılmış diş fırçası ile güzel oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: talhaokur

quote:

Yaklaşık 1 aydır bu sorunu yaşıyorum.Bilgisayar çalıştırdıktan 10 veya 20 dakika sonra özellikle oyun oynarken bazen de kendi kendine kapanıyor.Reset atmıyor sadece kapanıyor.Filim izlerken genelde sorun yaşamıyorum ama çoğu zaman oyun oynarken kapanıyor.Sorun power da sanıyordum.Poweri değiştirdim gerçek 420 watt power bağladım ama sorun değişmedi.İlk başlarda bu problem internete usb wifi cihazla bağlandığımda başladı ancak şimdi usb wifi cihazınıu kullanmamama rağmen sorun devam ediyor.Acaba bilgisayarda ısı problemi mi var.?

Isınma sorunu olması %99
    Fanı güzelce temizle kullanılmış diş fırçası ile güzel oluyor.
    bendede aynı sorun var sorunun psu dan kaynaklı olduğunu düşünüyorum elimde 3 - 5tane set var hepsini deniyorum açılıyor fakat ram ekranı gelince çat diye kesiyor elektriği sorunun ne olduğunu anlayamıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Hüsami

bendede aynı sorun var sorunun psu dan kaynaklı olduğunu düşünüyorum elimde 3 - 5tane set var hepsini deniyorum açılıyor fakat ram ekranı gelince çat diye kesiyor elektriği sorunun ne olduğunu anlayamıyorum

Alıntıları Göster
    Çok büyük ihtimalle sorun ekran kartınızda...Ekran kartınızın fanını temizleyebildiğiniz kadar temizleyin.Ekran kartında sıcak havanın atıldığı yer pislenmiş ya da tıkanmış da olabilir.Açınca düzelir.Ekran kartında sorun yoksa bile arkadaşlar size dediği gibi sorun ısınma sorunu...Yapabiliyorsanız kendiniz yapın.Yapamıyorsanız herhangi bir bilgisayarcıya gidip ısınma sorunu var.Fanların temizlenmesini ve macunların yenilenmesini istiyorum deyin yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 10 Ekim 2013; 12:00:44 >

• Macunlari yenileyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC Kırıklar

Çok büyük ihtimalle sorun ekran kartınızda...Ekran kartınızın fanını temizleyebildiğiniz kadar temizleyin.Ekran kartında sıcak havanın atıldığı yer pislenmiş ya da tıkanmış da olabilir.Açınca düzelir.Ekran kartında sorun yoksa bile arkadaşlar size dediği gibi sorun ısınma sorunu...Yapabiliyorsanız kendiniz yapın.Yapamıyorsanız herhangi bir bilgisayarcıya gidip ısınma sorunu var.Fanların temizlenmesini ve macunların yenilenmesini istiyorum deyin yeter.

sorunun ekran kartı nolma ihtimali imkansız ekrann kart ı kendi bilgisayarımda sorunsuz çalışıyor çünkü ben psu dan olduğunu düşünüyorum yinede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hüsami -- 10 Ekim 2013; 19:47:00 >
  • quote:

quote:

sorunun ekran kartı nolma ihtimali imkansız ekrann kart ı kendi bilgisayarımda sorunsuz çalışıyor çünkü ben psu dan olduğunu düşünüyorum yinede

Hocam zaten çok fazla ihtimal yok.Isınma sorununu elediyseniz güç kaynağını değiştireceksiniz.Hala olmuyorsa anakarttan şüphe edeceksiniz.Kaç yıllık makine...Kondansatörler şişmiş olabilir.İlgili elektrikçiye gidip anakartı kontrol ettirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 10 Ekim 2013; 20:08:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

quote:

quote:

Hocam zaten çok fazla ihtimal yok.Isınma sorununu elediyseniz güç kaynağını değiştireceksiniz.Hala olmuyorsa anakarttan şüphe edeceksiniz.Kaç yıllık makine...Kondansatörler şişmiş olabilir.İlgili elektrikçiye gidip anakartı kontrol ettirin.

Alıntıları Göster
    bilgisayardan azda olsa anlıyorum ama ekrana görüntü filan geliyor yani sistem açılıyor sorunsuz şekilde 1kaç dakika içinde kendi kendine işstop ediyor ama ısınma sorunu olabileceğini sanmıyorum çünkü başka sistemler var ellerimde onlarada aynı şeyi yapıyor

• quote:

bilgisayardan azda olsa anlıyorum ama ekrana görüntü filan geliyor yani sistem açılıyor sorunsuz şekilde 1kaç dakika içinde kendi kendine işstop ediyor ama ısınma sorunu olabileceğini sanmıyorum çünkü başka sistemler var ellerimde onlarada aynı şeyi yapıyor

Alıntıları Göster
    Sorun işlemcide kardeşim ısınıyordur. İşlemci üzerine sürdüğün pasta eskimiştir onu değiştirmen lazım. Ama p4 sistem kimilerine göre halen "iyi" olmasına rağmen benim için bitmiş bir sistemdir. eski sistemlerde yeni versiyon programlar ile stabil olmuyor.

• Oggy20 O kullanıcısına yanıt
    Merhaba ncelikle İyi Günler Sorunu NAsıl Çözüldüğünü Anlatıyım İl Öncelikle Güç Ayarlarıyla KESİNİKLE OLMAZ!!!!!!!

1-Bilgisayarıma Sağ Tıkayıp Özellikleri Açıyoruz . ( 1. Fotoğraf )

2-Orta Tarafta Derecelendirme Yazıyor Onun Yanında da Windows Deneyim Dizini Yazar Ona Tıklıyoruz (2. Fotoğraf )

3-Sonra Sol Tarafta Görsel Efektleri Ayarla Var Ona Basıyoruz (3.Fotoğraf )

4-Ona Girince Performas Seçenekleri Diye Bir Şey Gelecek (4. Fotoğraf )

5-O Sizde '' Bilgisayarım İçin En İyi Olanı Windows Seçsin '' ''Onu Eniyi Performans için Ayarla'' Onu Yapın

YARDIMCI OLABİLDİYSEM NE MUTLU BANA İYİ GÜNLER
     Pc 10 - 15 dk sonra kendiliğinden kapanıyor Pc 10 - 15 dk sonra kendiliğinden kapanıyor Pc 10 - 15 dk sonra kendiliğinden kapanıyor Pc 10 - 15 dk sonra kendiliğinden kapanıyor

• isinma
  • quote:

Orijinalden alıntı: BL0D

Merhaba ncelikle İyi Günler Sorunu NAsıl Çözüldüğünü Anlatıyım İl Öncelikle Güç Ayarlarıyla KESİNİKLE OLMAZ!!!!!!!

1-Bilgisayarıma Sağ Tıkayıp Özellikleri Açıyoruz . ( 1. Fotoğraf )

2-Orta Tarafta Derecelendirme Yazıyor Onun Yanında da Windows Deneyim Dizini Yazar Ona Tıklıyoruz (2. Fotoğraf )

3-Sonra Sol Tarafta Görsel Efektleri Ayarla Var Ona Basıyoruz (3.Fotoğraf )

4-Ona Girince Performas Seçenekleri Diye Bir Şey Gelecek (4. Fotoğraf )

5-O Sizde '' Bilgisayarım İçin En İyi Olanı Windows Seçsin '' ''Onu Eniyi Performans için Ayarla'' Onu Yapın

YARDIMCI OLABİLDİYSEM NE MUTLU BANA İYİ GÜNLER
     Pc 10 - 15 dk sonra kendiliğinden kapanıyor Pc 10 - 15 dk sonra kendiliğinden kapanıyor Pc 10 - 15 dk sonra kendiliğinden kapanıyor Pc 10 - 15 dk sonra kendiliğinden kapanıyor

hocam 1 sene sonra gelen cevap için teşekkür ederim ama güç kanağı hatası belliysi bende yeni kasa ve psu aldım düzeldi 1 sene önce

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.