Şimdi Ara

pc acıldıktan 10 saniye sonra kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
32.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • elimde p4 2.6 işlemcili eski bi bilgisayarım var
    bilgisayarın dugmesine basıyorum yaklaşık 10 saniye sonra kapanıyor ve hiç sapma yapmıyor.Çok dakik yani.Bios pilini cıkardım resetledim tekrar taktım pc yi açtım bu sefer bios ekranı geliyor doğal olarak.tam klavyeden ayarlara bakacağım anda o 10 sn doluyor ve tekrar kapanıyor.Ne yapmam lazım nasıl çözebilirim?sıcaklıktan diye düşündüm ene başta fakat bi işlem yapmıyorum ki ısınsın.

Yardıma ihtiyacım var sayın dh ahalisi

ati radeon x550 ekran kartı
    intel p4 2.66 işlemci
    1GB ram
    samsung sp serisi 80GB harddisk
    anakartımı hatırlayamıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sıcaklık sadece işlemlerınıze göre yükselen bir deger degil. 10 sanıyede tak dıye kapanıyorsa sistem komple. muhtemelen bıos ayarlarında ornegın 60 70 dereceye geldıgınde sistemi kapat secenegı aktiftir. bu da demek oluyor kı. cpu fan sogutma yapmıyor.ve açılır açılmaz 60 70 derecelere geliyor işlemci sıcaklıgı.ve işlemci yanmasın diye sistem kendını kapatıyor. o 10 sanıyelık süreçte setuba girip PC HEALTS STATUS gibi bir secenek olması lazım ordan cpu sıcaklıgını gözünüzle görebilirsiniz. cpu fan ı cıkartıp güzelce bir temizleyin termal macunu tazeleyin. sorun düzelecektir.
  • bu aksam hemen deniyorum.Daha önce bakmıştım sağlam döneminde fakat o kapatma seçeneğini görememiştim.Normalde bu termal macun işlemciyle soğutucuyu yapıştırıyor değil mi?geçen gün fanı temizlemek için çıkardım macundan eser yok.
  • işlemcinin daha iyi sogutulması ıcın kullanılan bir macun türü . zamanla yok oluyor toz kir vb. durumlardan. 8 10 dolar civarlarında şırınga tipi termal macunlar satılıyor.her zaman yanınızda bulunsun. Kolay gelsin
  • senin bilgisayarına çok eski bir virüs girmiş aynısı bana da oluyodu format attım bilgisayarım artık 10 saniye sonra kapanmıyor senin format atman lazım bilgisayarına
  • pc nin düğmesine bastıktan 10 saniye sonra kapanıyor.Bunu nasıl yapabilirim ki?formattan sözetmişsiniz ben biosta ayar yapmaya yetişemiyorum (:

• volkakar aynı sorun bende de var, sorununu halledersen çözümünü bize de bildir bra. Power a bastıktan 10 sn sonra (dediğin gibi sapma yok) pc kapanıyor. Yalnız sanki bi elektrik kesintisi olmustu. ondan sonra pc acılmadı. anakart yanmıs olabilir mi? ama anakartın uzerindeki digital güç göstergesi çalısıyor. yardımlarınızı bekliyoruz. bende bios pilini çıkarttım, kasayı temizledim ama sonuc aynı.. bios pili bitmis olabiliirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glaser -- 22 Kasım 2009; 11:11:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkanakar

bu aksam hemen deniyorum.Daha önce bakmıştım sağlam döneminde fakat o kapatma seçeneğini görememiştim.Normalde bu termal macun işlemciyle soğutucuyu yapıştırıyor değil mi?geçen gün fanı temizlemek için çıkardım macundan eser yok.

O Macun Olmazsa Hiç Bir İşe Yaramaz Fan..Sorunu Zaten Dediniz O Termal Macunu Sürün PC Niz Eski Haline Dönecektir.. Çokda Bulandırmayın Macunu Çok Az Sadece Temaz Ettirecek Kadar Olacak Saygılar..Kolay Gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gEnCecX

senin bilgisayarına çok eski bir virüs girmiş aynısı bana da oluyodu format attım bilgisayarım artık 10 saniye sonra kapanmıyor senin format atman lazım bilgisayarına

Tam okumadın galiba konuyu veya sallıyosun ? Ne alaka şimdi formatla. Git mesaj sayını başka yerlerde, insanlara faydası olmayacak bir yerde yükselt ( Çok eski bi virüs oluyo bi 8-10 yıl)

Macun falan bilmemde, bendede bi ara öyle bi arıza olmuştu, akvaryumların hava taşına giden ufak hortum vasıtasıyla o hortumuda süpürgeye taktım, fanın içini güzelce temizledim, sorun çözülmüştü, dene bi.

• bu aksam hemen deniyorum.Daha önce bakmıştım sağlam döneminde fakat o kapatma seçeneğini görememiştim.Normalde bu termal macun işlemciyle soğutucuyu yapıştırıyor değil mi?geçen gün fanı temizlemek için çıkardım macundan eser yok.

macunsuz o işlemci sıcaklığı 70dereceye anında ulaşır. işlemci ile soğutucu arasına sürülen macun yapıştırıcı değildir. sadece ve sadece işlemcinin sıcaklığını soğutucuya daha iyi bi şekilde aktarmak içindir. Adı üzerinde ingilizcesini yazmıyorum termal macun. o nedenle işlemcinin üzeine termal macun sürüp soğutucusunu öyle tak.

nerde biliyorsunuz derseniz, arkadaşımın internet kafesindeki bir bilgisayarada aynı sorun vardı. daha önce soğutucuyu takanlar soğutucunun bir ayağını takamamış bende söktüm geri takıcam bu sefer macun yok bi deniyeyim dedim belki ısınmaz işlemci diye açıktan hemen sonra bıostan işlemci sıcaklığını 78derece görmem ile birgisayarı kapatma bir oldu. sonradan macun sürdük sorun olmadı.

• arkadaslar bendede aynı sorun war 10 saniye sonra kapanıyo ancak ana kartın üzerindeki işlemcinin yanın da powerden takılan o küçük 4 girişli kabloyu çıkartınca pc çalışıyo kapanmıyo fakat ekran gelmiyo ve düğmesinden tekrar kapatamıyorum bu nasıl bi sorun anlamadım elmde 2 işlemci 3 anakart 3 farklı ram ve 2 pover var ama bitürlü bu sorundan kurtulamadım yarıdmlarınız için şimdiden teşekkürler
  • Bende laptopta öyle bir sorun oluşmuştu bataryayı değiştirince sorun kalmadı ama masaüstüyse elektiriğin geldiği kablo bağlantılarında sorun olabilir
  • tam problemi buldum atx kabosu takıyorum kapanıyo çıkartıyorum çalısıyo ama ekran gelmiyo 2 faklpowerle denedim ama aynı sorunla karsılastım ne yapmalıyım :(
  • ısınma,power yada hdd bad sectör olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkanakar

pc nin düğmesine bastıktan 10 saniye sonra kapanıyor.Bunu nasıl yapabilirim ki?formattan sözetmişsiniz ben biosta ayar yapmaya yetişemiyorum (:

virüs nedeniyle bilgisayar kapanıyorsa format cd sini taktığın zaman virüs aktif olmayacağı için bilgisayarın kapanmaz. Bence öncelikle format cd sini takıp kapanıp kapanmayacağını denemendir. Şayet kapanmıyorsa sebep virüstür. Format atar yeni sistem kurarsın.
  • Bende aynı sorunla karşılaştım. Asus N56VZ kullanıyorum. 2 adet RAM soket girişi var.İkiside dolu.Bir tane yandığı için çalışıp kendisini kapatıyor.

Yani Benim Çözüme ulaştığım Yöntem:

Ram leri teker teker takarak çalışan ram i bulup diğerini çıkartmak oldu.

Umarım sizdede işe yarar.
  • işlemcin 478 pin ise soğutucu fanın kelepçelerine bir bak biri yada bir kaçı kırılmış olabilir. ( bu model fanlarda sok tak işleminde zaman zaman kasılma oluyor ve kırılıyor )
  • cevaplar için teşekkürler ancak konu Kasım 2009 ve o bilgisayar üzerinden ne sular aktı geçti akıbeti noldu hatırlamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Probis -- 24 Mart 2015; 12:46:48 >
  • ben tarihine bakmadım hiç
  • aslaaslademe A kullanıcısına yanıt
    Benim acılıyordu şimdi casper yazısı geliyor windows xp acılırken direk kapanıyor nedeni ne olabilir öncden acılıyordu 20 30 dk sonra kapanıyordu şimdi böle oldu yardımcı olurmusun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.