herkese iyi forumlar. evimiz iki katlı müstakil. resimdeki mavi hat fiber, mavi dikdörtgen ise türk telekom fiber logarı. 1 numaralı bina bizim binamız. 2 numaralı bina ise komşumuzun ve 3 katlı. altyapı sorgulamada onlar için sorgulama yaptığımda 1000mbps destek veriyor. ve kendilerinde de fiber abonelik bulunuyor. ancak sanırım bizim evimiz 2 katlı olduğu için bize çekilmedi. benm sorum ise biz bu eve nasıl internet çektireceğiz? twitter'dan tt destek sayfasına yazdım. irtibate geçip konuştuk ve bana bir inceleme ekibinin gelmesi için il veya ilçe tt müdürlüğüne gitmem gerektiği söylendiği. zaten bunu yapacağız. ancak internetten biraz araştırdım ve bu işin asıl torpille döndüğü, torpilin ve tanıdığın yoksa umurlarında bile olmadığın, sürekli geçiştirildiğin yazıyordu. nitekim öyle olacağını da düşünüyorum. her neyse. diyelim saha ekibi geldi ve inceleme yaptı ve bize altyapı çekimi onaylandı. ücret ödememiz gerekir mi? ödememiz gerekise tahminen ne kadarlık bir ücret ödememiz gerekir? |
Müstakil Eve Fiber Çektirmek Ne Kadar Tutar?
-
-
1 ay içinde bedavaya fiber alma ihtimaliniz de var, 10 yıl geçse ADSL alamama ihtimaliniz de var, bu ikisinin arasındaki yüzlerce ihtimal de sizin için geçerli.
Size altyapı gelip gelmeyeceğine karar verenler bölge müdürlüğündeki planlama ekiplerinin KEYFİNİN KAHYASI.
Eğer iyi niyetli işlerine saygı duyan insanlarsa sizin yanınızdaki binaya hizmet veren OLT'nin bir Fiber kılını da size bağlayıp 100 liralık bir maliyet ile size Fiber internet verebilirler.
Ama iyi niyetli olmayan gıcık ve hiçbir iş yapmadan oturmayı seven bir planlama ekibi varsa altyapıyı ya hiç getirmezler ya da 50000 lira gibi bir fiyat çıkarıp '' bunu ödeyin getiririz'' derler.
Sizin yapabileceğiniz tek şey bölge müdürlüğüne gidip planlama ekibi ile konuşmak ve onlardan altyapı Rica Etmek. Rica etmek önemli çünkü sizi sevmezlerse sittin sene altyapı falan getirmezler dikkat edin.
-
https://forum.donanimhaber.com/ozel-fiber-cektirme--152493687-43
Bu konu özel fiber çektirme ana konusudur.
Bunun dışında
FTTH talebinizi şu adresten de iletebilirsiniz.
https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/bize-ulasin/internet
-
Komşunuzda boş port varsa oradan çekebilirler fiber hattı. Ücret ödemezsiniz. Ancak santralden çekim yapılırsa uzaklığa göre değişiyor maliyeti planlamadan size rakam çıkarırlar.
Müstakil meskenlerde Telekom maliyeti 1 kişiye yüklüyor oradan istediği yerlere altyapıyı dağıtabiliyor.
-
Arkadaşlar yanıtlarınız için teşekkürler. çizdiğim krokide 2 numaralı komşumuzun yaklaşık 7m solunda bir elektrik direğine sabitlenmiş GPON kutusu bulunuyormuş. oradan çıkış alıp kendi evlerine havadan çektirmişler. bugün türk telekom yetkili bayine gidip durumu anlattım, biz de aynısını yapmak istiyoruz dedim. oradaki görevli adam whatsapptan birisine numaramı ve adresimi verdi. pazartesi gunu sizinle irtibata geçilecek dedi. ondan sonra da saha ekibinin gelmesi cok uzun sürmez dedi. herhangi bir kazım vs. yapılması gerekmiyor yani. durum şimdilik iyi görünüyor. konuya gelecekte uğrayacak arkadaşlar için gelişmeleri yazacağım. yeniden yanıtlarınız için teşekkürler.
-
Hocam selamlar, fotoğraflar eklerseniz çok güzel olur. Müsait vakitte çekebilirseniz eğer.
-
Hocam, TT müdürlüğüne falan gidersen başvurunu vs. yaparken müstakil eve fiber çektirmek diye bahsetme. Adamlar metro ethernet çekmeye çalışır sana, pahalıya patlar. :D
Nasılsa komşunuzda varmış. Muhtemelen bölgenin fiber dönüşümü yapıldı ve yeni bağlantıları direk fiber yapıyorlardır. Gidin başvurunuzu yapın. İnternet bağlatmak istediğinizi söyleyin, sonra fiber mi DSL mi konuyu açın.
-
Merhabalar, uzun zamandır kotalı ve taşınabilir internet kullanıyorum. Tabi kota bitince internette yok. Oturduğum yerde internet yoktu o yüzden almıştım ki taşınabilir olması işime de yarıyor. Ama yeni internet geldi ve sınırsız internet bağlatmak istiyorum. Uygun ve sürekli kesilmeyecek kaliteli bir şey istiyorum. Çoğunlukla evde çalıştığım için bu çok önemli. Uygun ve sınırsız fiber internette en iyileri neler? Hangisini tercih etmeliyim?
-
-
https://forum.donanimhaber.com/100-luk-tarife-fiyatlari--155948637
Gigaspeed f-p olarak; 2025'e kadar sabit fiyat garantisi de var.
Listeden diğer firmalara da bakın , seçtiklerinizi kullanan arkadaşlara sorarsınız.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X