Herkese iyi forumlar. Yaklaşık 30 yıla yakındır Gecekonduda oturuyoruz. Birikimimiz sayesinde 103m2 alanımızı yıktırıp 2 katlı ev yaptırmak istiyoruz. Manzara gören bir evimiz var. Bunun bize maliyeti ortalama ne çıkar ? Yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz ? Bilgilerinizden yararlanabilirsem sevinirim. |
Gecekondu evimi yıktırıp 2 katlı ev yaptırırsam maliyeti ne olur ?
-
-
m2 maliyeti yaşadığınız yere ve seçtiğiniz malzemelere (seramik,doğrama vs.) göre değişmekle beraber 1500-2000 tl arasında olur dye tahmin ediyorum
-
quote:
Orijinalden alıntı: duktilm2 maliyeti yaşadığınız yere ve seçtiğiniz malzemelere (seramik,doğrama vs.) göre değişmekle beraber 1500-2000 tl arasında olur dye tahmin ediyorum
Ege bölgesinde yaşıyorum her mevsimi ortalama sicaklıklar da geçiyor aşırısı çok yok . 1. Sınıf inşaat düşünüyorum.
-
Tefrişi hariç 2000 tl diye düşün sürekli maliyetler değişiyor yalnız.ben gecen sene kendime 65m2 tek katlı ev yaptırdım, insaat mühendisi olmama rağmen 1500 u geçmişti. -
quote:
Orijinalden alıntı: duktil
Tefrişi hariç 2000 tl diye düşün sürekli maliyetler değişiyor yalnız.ben gecen sene kendime 65m2 tek katlı ev yaptırdım, insaat mühendisi olmama rağmen 1500 u geçmişti.Yani iki katın maliyeti 410.000TL civarı bulacak sanırım. Yıkma, Temel atma ,İşçi paraları vs derken . Tahminen 450-500 Bin TL mal olur o zaman.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Düşbaz -- 28 Şubat 2021; 16:25:26 > -
Yıkımı saymadım.yikilacak binanız betonarme ise hurdacilar ücretsiz yikabilirler içindeki demirin karşılığı -
quote:
Orijinalden alıntı: duktil
Yıkımı saymadım.yikilacak binanız betonarme ise hurdacilar ücretsiz yikabilirler içindeki demirin karşılığıMaalesef gecekondu.
-
hocam merhaba, beton ev yerine çelik konstrüksiyon veya tiny house mantığında bir yer yaparsanız daha güzel olur. mevcut evi yıkıp güzel düz bir zemin hazırladığınızda beton işinin çoğu bitmiş olacaktır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X