Şimdi Ara

Ögrenci evi en ekonomik nasıl ısıtılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
16.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kalöriferli ev bulamayınca iş elektriklere kaldı.. ufolar insanı ısıtırmış kapayınca üşürmüşüz eski tip elektrikli sobalar dahamı mantıklı. Bilgisi olan arkadaşlar biyardım etsin 3 kişiyiz 3 odayı en ekonomik nasıl ısıtırız?

• airfer in ısıtıcıları varmış klima tarzı onlar az yakarmış doğrumu?
  • elektrikli ısıtıcıların hepsi çok yakar

benim oğlum da öğrenci ilk defa bu sene evde kalacak şu aşama da en uygun soba görünüyor ,aslında imkan olsa tabi ki klıma biraz daha uygun olurdu ,lakin sizin işiniz anladığım kadarıyla biraz daha karışık ,yani üç odayı da ısıtmak istiyorsunuz işte bu çok zor

kalorifer olmadan üç odayı ısıtmanın tek çaresi ufo cinsi ısıtıcı ama çok yüksek elektrik faturası gelir artı binanın tesisatının da iyi olması gerek , bu durum da dahi sık sık sigorta atabilir

benim tavsiyem gündüzleri salonda soba,klima gibi bir cihazla ısınmak , gece için de elektrikli battaniye işinizi görür gibi geliyor

diğer seçenek kış boyu sadece salonu kullanmak ve yine soba veya klima ile idare etmek

sakın dalga geçtiğimi zannetmeyin inanın sizin bu yaşadıklarınızı biz de yıllar önce yaşadık ,kolay gelsin

• en ii ısıtmay soba ile sağlarsın,üsteik kışın üstüne çayını koyarsın her daim sıcak kalır kestane koyarsın üstüne miss gibi,sabah kahvaltıda ekmek kızartırsın daha ne olsun,ufo'ya falan bulaşmayın elektrik fatırasını görünce gözleriniz dışarı çıkar
  • Tabiki soba dediğiniz gibi fakat onun odunuydu kömürüydü temizliğiydi biz beceremeyiz :) sanırım kumtelin ufo tarzı ısıtıcılarından alıp en düşük seviyede çalıştırıcaz gibi gözüküyor..
  • Eski tip elektrikli soba dediğin ne? Şu için koskoca tüp konulan ve çakmak gibi çakılan sobalar mı? Onlar kaldı mı yahu 2011 de
    Kömür sobası işine hiç girmeyin tehlikeli. En güzeli elektrikli radyatörler (kalorifer peteği gibi olanlar). UFO yu kapatınca 10sn sonra hiçbir etkisi kalmıyor çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

en ii ısıtmay soba ile sağlarsın,üsteik kışın üstüne çayını koyarsın her daim sıcak kalır kestane koyarsın üstüne miss gibi,sabah kahvaltıda ekmek kızartırsın daha ne olsun,ufo'ya falan bulaşmayın elektrik fatırasını görünce gözleriniz dışarı çıkar

hocam sen bu işi iyi biliyorsun

kızarmış ekmekler gözümün önüne geldi de hele üstüne de köy tereyağı sürdünmü offf oof

tabi bu dediklerimizi yapabilecek kaç tane genç öğrenci var kalkacak sobayı temizleyecek dolduracak yakacak taa nerdeee

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • niye yapamayacaklar ki onlarında iki eli iki ayağı ağzı burnu var uzaydanmı geldiler canım dünyalı teknolojisi garip gelsinben olsam böyle yaparım ufo ile ödeyeceğim elektrik parasını oduna kömüre yatırıp hamam gibi yapar ortamı oturur keyfime bakarım
  • Şu zamanda öğrenci evi için ideal ısıtma önerisi olarak size kaliteli ve sağlam bir tane yağlı radyatör almanızı öneririm örnek delognhi dragon serisinden öneririm baca sistemli olduğu için ısıyı daha iyi şekilde iletiyor ve rahat ısıtma imkanı sağlıyor fiyatı 250 TL idi galiba ama evde kalacağınızarkadaşlarınız ile beraber ortaklaşırsınız.

Kömür sobası keyfi iyidir zevklidir çay demle,kestane pişir,ekmek kızart,sobanın küllüğünde(Tuğlalıysa eğer) patates közle her türlü avantajı vardır ama uğraşması öğrenicler için tehlikelidir tek ufak bir hata ile ölüme gidersiniz zehirlenme ile çok dikkatli olmak gerekiyor sobayla uğraşmak çocuk oyuncağı değildir ama bana nedense çocuk oyuncağı geliyor küçüklükten beridir sobayla uğraştığım için tecrübe kazanmıştım.

Sobayı hazırlarken,doldururken veyahut boşalıtrken hiç zorlanmıyorum.. 10 dakika olmadan hepsi bitiyor.(Yakma ve boşaltma işlemi)

• quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

Şu zamanda öğrenci evi için ideal ısıtma önerisi olarak size kaliteli ve sağlam bir tane yağlı radyatör almanızı öneririm örnek delognhi dragon serisinden öneririm baca sistemli olduğu için ısıyı daha iyi şekilde iletiyor ve rahat ısıtma imkanı sağlıyor fiyatı 250 TL idi galiba ama evde kalacağınızarkadaşlarınız ile beraber ortaklaşırsınız.

Kömür sobası keyfi iyidir zevklidir çay demle,kestane pişir,ekmek kızart,sobanın küllüğünde(Tuğlalıysa eğer) patates közle her türlü avantajı vardır ama uğraşması öğrenicler için tehlikelidir tek ufak bir hata ile ölüme gidersiniz zehirlenme ile çok dikkatli olmak gerekiyor sobayla uğraşmak çocuk oyuncağı değildir ama bana nedense çocuk oyuncağı geliyor küçüklükten beridir sobayla uğraştığım için tecrübe kazanmıştım.

Sobayı hazırlarken,doldururken veyahut boşalıtrken hiç zorlanmıyorum.. 10 dakika olmadan hepsi bitiyor.(Yakma ve boşaltma işlemi)

hocam vatandaşı yanlış yönlendirmeyelim

birincisi bu ürün anladığım kadarıyla baca sistemli değil ,baca etkisi yaratır diyor (nasıl oluyorsa)

ikincisi 1500-2000 watt diyor ki bu öğrencinin ocağına incir ağacı dikebilir

üçüncüsü bende aynı markanın (tahminen) 1991 yılında almış olduğum yağlı,benzeri bir ürün var, yıllar yıllar önce çocuğum olduğunda kaloriferler az yandığı için takviye olsun diye almıştım, yanında durursanız ısıtıyor ancak termostata geçince kısa sürede üşütüyor, yani bir ısın bir üşü olayı ,işin ilginci o cihazla ısınan oğlum şimdi öğrenci ve başlığı açan öğrenci ile aynı durumda ve o sobayla ısınmayı düşünüyor bakalım göreceğiz ne olacak

dördüncüsü bu konunun benzeri yani delognhi dragon meselesi eskiler de tartışılmış ve aşağıya linki kopyalıyorum almayı düşünenler için bir bilgilenme olabilir

http://forum.donanimhaber.com/m_27650113/tm.htm

• Düşük vatta alsan bile evi ısıtamayacaksınız o yüzden bende onu önerdim ama istioyrsanız ucuz bir tane alın derim ama kışı donarak geçirmek istiyorsanız düşünün bir kere

Ayrıca yağlı radyatörlerin watt değerleri ayarlanabiliyor ister düşük watta çalıştır ister yüksek yani 2500 watta kadar kullanabilme imkanın var ve baca etkisi yarattığı için ısı daha iyi dağılıyor ama evi çabuk ısıtmaz ama ufo gibi değildir klima dicem ama kim vercek ona bir milyar iki milyar para o yüzden en kısa çözüm yağlı radyatör.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

en ii ısıtmay soba ile sağlarsın,üsteik kışın üstüne çayını koyarsın her daim sıcak kalır kestane koyarsın üstüne miss gibi,sabah kahvaltıda ekmek kızartırsın daha ne olsun,ufo'ya falan bulaşmayın elektrik fatırasını görünce gözleriniz dışarı çıkar

• Hangi şehirde kalıyorsunuz onu söylememişsiniz bence bu daha önemli, mesela izmirde hafif geçen kış aylarını ufo tarzı ısıtıcılarla atlatabilirsiniz ama eskişehir gibi bir şehirde ufo pek umduğunuz performansını göstermez.
  • ben öğrenciyken orjinal ufo almıştım sitesinde tüketim masrafları yazıyo oradan inceleyin isterseniz
  • hocam bende öğrenciyim çok araştırdım doğal gaz malum çok ucuk gelicek diye elektirikli ısıtıcı kullanalım dedik ev arkadaşımla ama kim ne derse dedin soba evet ama bunu hiç bir öğrenci istemez çünkü baya ilgi alaka gerektiririr fakat bu kalorifer peteği tarzında olan yağlı oluyor sanırım elektrikli ısıtıcılar var ve zincir marketlerde uygun fiyata satılıyor bunlar için heem çok az eleltrik tüketiyor hemde kapatsan dahi yarım saat 45 dk odadan sıcaklık gitmiyor çok iyi tabi markadan markaya fiyat değişiklik gösteriyor ama dediğim gibi zincir marketlerde uygun fiyatlara bulabilirsin ufodan hem az elektrik yakıyor hemde daha iyi ısıtıyor ben şuanda bundan kullanmıyorum elektrikli ısıtıcı kumtelin bi modeli ama ufo tarzı değil şömine tarzı olanlardan çok memnunum odayı iyi ısıtıyor ama yinede tavsiye etmem bu ay bi fatura gelsin ona göre diğer petek tarzı olanlardan almayı düşünüyorum
  • En mantıklı haraket ufak kapasiteli bir klimadır. Her zaman elektirikli ısıtıcılardan daha tasarrufludur hemde daha iyi ısıtma sağlar.

Ufo aldınız diyelim, en ufak ufo 2000 watt enerji çeker ve ufo tüm odayı tam anlamıyla ısıtmaz nereye çevrili ise orayı ısıtır, kapattığın anda da buz gibi olur ortam.

Diğer elektrikli ısıtıcılar, yağlı radyatörlere hiç girmeyelim onlar 3000 watt a kadar çıkıyor, tüm odayı ısıtırlar kapandıklarında da bir süre o da sıcak kalır ama deli gibi sarfiyat yaparlar.

9 bin btu luk bir klimanın ise ısıtma yaptığında saatteki sarfiyatı modele markaya göre değişmekle birlikte 650-850 watt arasıdır. Ve ayarladığınız sıcaklığa geldiğinde kompresör kendini kapattığından daha fazla tasarruf edilir, klimayı kapatsanız bile odanın izolasyonu iyi olduğu sürece ısı kaybı daha geç olur. Ayrıca diğer elektrikli tip ısıtıcılar içerdeki nemi bitirir kuru bir sıcak verir bu son derece sağlıksızdır ama klimalar ısıtma yaparken nem dengesinide sağlar (bazı modellerde olmayabilir) ayrıca filtre mekanizması nedeniylede havayıda temizler.

Tabi 70 metre kare, yalıtımsız pencereli kuzey cepheye bakan bir odaya 9 bin btu klima takarsanız hem ısınamassınız hemde klima istenilen dereceye ulaşamadığı için sürekli çalışacaktır, o yüzden oda metrekaresine göre klima tercihi yapmak gerek.

Klima ilk başta masraflı gelebilir ama elektrikli ısıtıcıların 4-5 aylık faturasına bir klima alabilirsiniz.

• Öğrenci adam kaç saat evde kalır ki. En iyisi elektrikli battaniye, ilk alım maliyeti ve işletme maliyeti ucuz.
  • Kuru fasulye.

Şaka şaka elektrikli battaniye.
  • genel yazıyorum şahsen üste çekmek isteyen kendisi bilir

öğrencilerin çoğu sigara, içki, karı kıza para harcayacaklarına aralarında para toplayıp klima alsınlar buradada acıtasyon yapmasınlar.

hiçbirine acımam.

Not; yukardada yazdım ama anlamayana açayım istisnalar atlamasınlar ama hepsi böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tutankemon

genel yazıyorum şahsen üste çekmek isteyen kendisi bilir

öğrencilerin çoğu sigara, içki, karı kıza para harcayacaklarına aralarında para toplayıp klima alsınlar buradada acıtasyon yapmasınlar.

hiçbirine acımam.

Not; yukardada yazdım ama anlamayana açayım istisnalar atlamasınlar ama hepsi böyle.

Ah hocam;

Çoğunluk demişşin, hepsi demişşin, ayrı ülkelerdemi yaşıyoruz bilemedim. Sizin bahsettiğiniz (mutlu) bir azınlıktır ancak.

Ekmeğe para yokki başka şeye olsun.

Milletimizin çoğunluğununda ahlakı iyidir, çocuğuda düzgündür. Sizin bu üniversite öğrencileri başka, terbiyesiz bir ülkedenmi geliyor acaba ?

Ortalama vatandaşın çocuğu için Türkiye de, ana evinden uzakta öğrencilik ancak gençliğin verdiği enerji ve gelecek umuduyla çekilen bir rezilliktir.

EDİT;
    Klima en ekonomiğide hangi ev sahibi duvar deldirir ? Gelecek dönem o evde kalabilme garantisi yokken o yatırımı yapmaya hangi öğrenci cesaret edebilir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 13 Kasım 2013; 10:10:23 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.