Şimdi Ara

Klimanın hortumundan hiç su akmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
68.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar selamlar carrier'in xpower gold serisi inverter klimamiz var.. klimanın dış ünitesi balkon tarafinda kaliyor, suyun akması gereken hortumda balkonun su giderine dogru bakiyor.. gecen gün annem bu klima hic su akitmiyor dedi bende bi tane peçete aldım hortumun ucuna koydum. klima hergün en az 12 saat aralıksız calisiyor ama klimadan bir damla bile su cikmiyor? bu normal mi? yoksa suyu klimanin icine biryerleremi akitiyordur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Klimanın Hortumundan Hiç Su Akmamasının Nedenleri ve Çözümleri

Bir klimadan hiç su akmaması, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Bu sorunla karşılaşıyorsan, aşağıdaki nedenleri ve çözümleri gözden geçirmelisin:

• Tıkanmış Su Tahliye Hortumu: Klimanın su tahliye hortumu tıkanmışsa, oluşan kondensat suyu dışarı atılamaz ve klima su akıtamaz. Hortumu kontrol et ve herhangi bir tıkanıklığı gider.
    • Arızalı Kondenser Bobinleri: Kondenser bobinleri, klimanın dış ünitesinde bulunur ve klimanın soğutma işlemi sırasında oluşan ısıyı dağıtmaya yardımcı olur. Bu bobinler arızalanırsa, klima su akıtmayabilir. Bir HVAC teknisyenine başvurman gerekebilir.
    • Buzlu Evaporatör Bobinleri: Evaporatör bobinleri, klimanın iç ünitesinde bulunur ve havayı soğutur. Bu bobinler aşırı buzlanırsa, klimanın su akmasını engelleyebilir. Klimanı kapat ve buz çözülene kadar bekle.
    • Arızalı Drenaj Pompası: Bazı klima modelleri, kondensat suyunu dışarı pompalamak için bir drenaj pompası kullanır. Bu pompa arızalanırsa, klima su akıtmayabilir. Bir HVAC teknisyenine başvurman gerekebilir.
    • Klima Gazı Kaçağı: Klima gazı kaçağı, klimanın soğutma kapasitesini azaltabilir ve su akmasına engel olabilir. Bir HVAC teknisyenine başvurman ve kaçağı tespit ettirip tamir ettirmen gerekebilir.

Yukarıdaki adımları takip ederek klimanın hortumundan neden su akmadığını belirleyebilir ve sorunu çözebilirsin. Sorunu kendin çözemiyorsan, bir HVAC teknisyeninden profesyonel yardım alman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu daha önce sorulmuştu sanırım.

Eğer iç ünitenin hortumundan su gelmiyorsa

ortamın nemine bağlı olarak su akışı değişir.

eğer tıkanıklık olup ta içine aksaydı bir yerde o su taşar ve içeri damlardı.

Klima kapalı iken klimanın ön panelini kaldırıp filtreleri çıkarın o peteklere(evaporatör) şişe ile su dökün yavaşça. giderden su akıyorsa sorun yoktur.
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

Hocam aynı sorun bende var evde iki klima bir klima su tahliyesi yaparken yeni taktığım samsung hiç su tahliyesi olmuyor sıfır sızdırma vs de yok. Normal dedi takan kişiler ama diğer odadaki neden atarken samsung atmıyor anlamadım. Dediğiniz yöntem için bir resim var mı tam olarak nereye suyu döküp test edeyim?

• help21 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam.

Havanın nemi sıcaklık ve basınca bağlı olarak değişir. Yani odanın birinde nem fazla olabilir,diğerinde az olabilir. Ayrıca klimanın çalışma frekansına göre evaporatörün soğukluğu da değişeceği için yoğuşan nem oranı da değişkenlik gösterir. Klimanın ön panelini kaldırdıktan sonra veya üstten filtreli bir modeli aldıysanız filtrelerini çıkardıktan sonra karşınıza iç ünitenin petekleri çıkacaktır.

Fotoğrafta görünen kısmın üzerine azar azar su dökerseniz tahliye hattından döktüğünüz su akacaktır.

Su sorunsuz bir şekilde akıyorsa,içeri su akıtma yoksa herhangi bir sorun yoktur.
     Klimanın hortumundan hiç su akmıyor?

Saygılarımla...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Merhaba öncelikle ilginiz için teşekkürler ben dediğiniz şekilde evaporatör üzerine yaklaşık 1 litre su döktüm ama dış tahliye hortumundan su gelmedi acaba az mı döktüm  Klimanın hortumundan hiç su akmıyor? 

• TuranA kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Rica ederim. 1 litrenin mutlaka dışarı çıkması gerekirdi. Klimanın sağından solundan su akmadı değil mi? :)

Saygılarımla...

Merhabalar, hayır özellikle dikkat ettim ön üniteden tek bir damla su gelmedi. Ama suyun borudan gitmesine benzer lıkırtı sesi geliyor bu su nereye gidiyor anlamış değilim  Klimanın hortumundan hiç su akmıyor? 

Gerçekten ilginç bir durum. 1 litrelik suyun illaki tahliye hortumundan aktığının görülmesi gerekirdi. :)

İç üniteden akmaması ve bahsettiğiniz ses tıkanıklık olmadığını gösteriyor.

Tahliye hortumunun ucu açıkta duruyor değil mi?

Saygılarımla...

Evet tahliye hortumu balkona çıkıyor ve açıkta acaba yatay olarak eğim iyi değilse su borularda birikebilir mi yada en kötü ihtimalle drenaj piposu çıkmış ve suyu duvara verebilir mi benim klima boruları hazır mütahit işi binada bakır borular duvar içine gömülüydü tahliye hortumuda aynı şekilde

Bu durumda mutlaka klimanızın bir yerinden su akardı veya duvarı dışarıdan görünecek şekilde ıslatırdı o nedenle farklı bir detay var ancak uzaktan maalesef net yorum yapamıyorum. Ama klimanızdan taşma yapmıyorsa illaki bir yerden gidiyordur.

Çünkü duvar tipi klimalarda basınç yoktur,su doğal yollarla akış gerçekleştirir. Eğer suyun akışına bir engel olsaydı mutlaka klimanıza yansırdı.

Saygılarımla...

Teşekkürler iyi forumlar.  Klimanın hortumundan hiç su akmıyor? 

Rica ederim iyi forumlar dilerim :)

Saygılarımla...

Üflemeyi dene hocam,üflediğinde iç ün ses gelir:)

Hocam o su bir gün bir yerden çıkar, muhtemelen tahliye hortumundan bir kaçak vardır ve duvardan bir yere gidiyordur

•  Klimanın hortumundan hiç su akmıyor?

Merhaba, beyaz klima su gider borusu bazı yerlerden su kaçırıyordu kesip ek yaptım, ama halen üstte izolasyon bandı içinden aşağı damla damla su geliyor borudan mıdır ter midir ben borudan şüpheleniyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.