Şimdi Ara

Damacanada ki Su Vakum Pompası Nasıl Çalışıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
20.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilen var mı arkadaşlar , su vakum pompasına 4-5 kere basınç uyguluyoruz sonra nasıl bardağa su doluyor ? 1 kere pompaya bastığımızda neden vakumlan mıyor ?

• Pompayı basmadan önce iç basınç ile dış basınç birbirine eşittir.Bu yüzden su akmaz.Pompayı basmaya başladığınızda basınç farkı oluşur ve şişe içinde basınç artar.Basınç prensibine göre yüksek basınçtan düşük basınca doğru ilerleyeceği için su şişeden dışarı doğru akacaktır.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Damacana Su Pompası Çalışma Prensibi

Damacana su pompaları, damacana içerisindeki suyu musluğa akıtmak için kullanılan pratik cihazlardır. Çalışma prensipleri, Pascal prensibine dayanır.

Damacana pompası, genellikle bir piston ve bir borudan oluşur. Piston, bir el kolu kullanılarak aşağı ve yukarı hareket ettirilir. Piston aşağı hareket ettiğinde, damacana içerisinde vakum oluşturur. Bu vakum, atmosferik basıncın suyu pompaya çekmesine neden olur.

Piston yukarı doğru hareket ettiğinde, su pistonun altına dolar. Piston tekrar aşağı hareket ettiğinde, su pompanın çıkış borusundan musluğa doğru itilir. Bu döngü, damacana içerisindeki su bitene kadar devam eder.

Damacana Pompası Çalışmıyorsa:

Damacana pompanız su basmıyorsa veya su çekmiyorsa, şu sorunlardan biriyle karşılaşmış olabilirsiniz:

• Vakum kaybı: Pompanın pistonu veya contaları hasar görmüş olabilir, bu da vakumun kaybolmasına neden olur.
    • Tıkanıklık: Pompanın boruları veya çıkış noktası tıkanmış olabilir.
    • Su seviyesi: Damacana içerisindeki su seviyesi pompanın su çekmesi için çok düşük olabilir.

Bu sorunları gidermek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

• Pistonu ve contaları kontrol edin ve hasar olup olmadığını tespit edin.
    • Pompanın borularını ve çıkış noktasını tıkanıklık açısından inceleyin.
    • Damacana içerisindeki su seviyesini kontrol edin ve gerekirse ekleyin.

Eğer bu adımları uyguladıktan sonra damacana pompanız hala çalışmıyorsa, profesyonel bir tamirciye başvurmanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Basınca
  •  Damacanada ki Su Vakum Pompası Nasıl Çalışıyor ?
  • Vakumlanıyor eğer su aşağıdaysa 1-2 defa basmak gerekiyor oda 1 kere basınca gelen hava yolu geçmeye yetmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Realist-

Bilen var mı arkadaşlar , su vakum pompasına 4-5 kere basınç uyguluyoruz sonra nasıl bardağa su doluyor ? 1 kere pompaya bastığımızda neden vakumlan mıyor ?

otusbir gibi düşün, 1 kere basınca geliyo mu hemen ?
  • Pompayı basmadan önce iç basınç ile dış basınç birbirine eşittir.Bu yüzden su akmaz.Pompayı basmaya başladığınızda basınç farkı oluşur ve şişe içinde basınç artar.Basınç prensibine göre yüksek basınçtan düşük basınca doğru ilerleyeceği için su şişeden dışarı doğru akacaktır.
  • Damacananin icine hava pompaliyorsun dısarıdaki hava daha az basınclı oldugu icin su dısarı cıkmak istiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu ne hortumu?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gaddarblue

Pompayı basmadan önce iç basınç ile dış basınç birbirine eşittir.Bu yüzden su akmaz.Pompayı basmaya başladığınızda basınç farkı oluşur ve şişe içinde basınç artar.Basınç prensibine göre yüksek basınçtan düşük basınca doğru ilerleyeceği için su şişeden dışarı doğru akacaktır.

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Realist-

quote:

Orijinalden alıntı: Gaddarblue

Pompayı basmadan önce iç basınç ile dış basınç birbirine eşittir.Bu yüzden su akmaz.Pompayı basmaya başladığınızda basınç farkı oluşur ve şişe içinde basınç artar.Basınç prensibine göre yüksek basınçtan düşük basınca doğru ilerleyeceği için su şişeden dışarı doğru akacaktır.

teşekkürler

Rica ederim ne demek.

• damacanayı ilk açtığında bir kere bassan çıkan su bardağı taşar, damacana bitmeye yakın 10 kere combo yapıp bassan bardak anca dolar olay damacana ve odadaki hava sirkülasyonunda ibaret. Su fazlaysa az hava basıp suyu taşırırsın. Eğer havanın bir madde olup yer kapladığına inanmıyorsan şu deneyi yapabilirsin.

Bir kovanın içine su doldur, tasın dibine gazete parçası sıkıştır tası ters şekilde dikey olarak suya bastır sonra tası çek gazete ıslanmışmı ıslanmamışmı bak?

Kendime kendime neden bu kadar çok şey anlattım bilmiyorum ama canım yazmak istedi :D
  • Gazların sıkışma oranı sıvıların sıkışma oranından çok daha az olduğu içindir. Damacanadaki su azaldıkça havanın sıkışacağı alan artar ve o artan alanda daha fazla hava sıkışabilir o yüzden havanın suyu borudan yukarı itecek kadar sıkışması için daha çok pompalaman gerekir.
  • Ben damacana pompası ile 8 Lt cam kavanozdan zeytin yağ, şalgam ve pekmezi daha küçük kaplara çekmekte kullanmayı düşünüyordum. Amaca ulaşamayınca burdan edindiğim bilgilerle şu çıkarımlara ulaştım:

* Kabın ağzı hava sızdırmıcak şekilde bir kapakla dış ortamdan yalıtılmalı,

* Çünkü pompa ile içeri pompalanan hava kendine yer açmak için sıvıyı dışarı taşır,

* Sıvı seviyesi azaldıkça Emre D kullanıcısının da belirttiği gibi içeri pompalanan hava daha çok sıkışacağından dışarı atılan sıvı azalır,

* Bu hava sızdırma yalıtımı olmazsa içeri pompalanan hava dışarı sızdığı için kendine yer açmak için sıvıyı dışarı atamaz, yani işlem gerçekleşmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: GiGa33

Ben damacana pompası ile 8 Lt cam kavanozdan zeytin yağ, şalgam ve pekmezi daha küçük kaplara çekmekte kullanmayı düşünüyordum. Amaca ulaşamayınca burdan edindiğim bilgilerle şu çıkarımlara ulaştım:

* Kabın ağzı hava sızdırmıcak şekilde bir kapakla dış ortamdan yalıtılmalı,

* Çünkü pompa ile içeri pompalanan hava kendine yer açmak için sıvıyı dışarı taşır,

* Sıvı seviyesi azaldıkça Emre D kullanıcısının da belirttiği gibi içeri pompalanan hava daha çok sıkışacağından dışarı atılan sıvı azalır,

* Bu hava sızdırma yalıtımı olmazsa içeri pompalanan hava dışarı sızdığı için kendine yer açmak için sıvıyı dışarı atamaz, yani işlem gerçekleşmez.

1 yıldır yorum yazmamışsın sırf bu konu için mi yazdın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• çok hava=.çok hava hacmi değişimi=az su yükselmesi

hava olmazsa çektiğin kadar gelir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @the_executioner_

Evet ben psikopatım, öyle her konuda yorumda bulunamazdım.

Hatta bu mesajı bile görmem 8 ay almış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GiGa33 -- 26 Ekim 2018; 23:4:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.