Şimdi Ara

Son Kattayım , Klimanın Su Borusunu Ne Yapacağım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
21.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Biraz komik gelebilir ama ben çatı katında oturuyorum.
    Zemin katımda dükkanlar , cafeler var.
    Bugün klima bağlattım ve evin içine koyduğum 2.5 Litre Fruko şişesi, dolmuş haberim yok heryer su oldu.
    Sonra zar zor klima su borusunu dışarı çektim.
    Şimdi aşağı akıyor ama gündüz çalıştırırsam ayıp olacak.
    Ne yapabilirim bu boruyu nereme takacağım ben o suyu nereye akıtacağım
    Tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum.
    Not 1 : Sakın en alt kata kadar boru çek demeyin :)
    Not 2 : Apartmanın yağmur boruları odama çok uzakta :(

• Yapay Zekanın Yanıtı

Son Katta Klima Su Borusunun Bağlanması

Son katta ikamet ediyorsanız, klimanın su tahliye hortumunu nereye takacağınız konusunda endişe duyabilirsiniz. İşte son katta klimalar için su tahliye hortumunu bağlamaya yönelik adım adım bir kılavuz:

• Klima su tahliye hortumunu nereye takmalısınız? Son katta klima su tahliye hortumu genellikle aşağıdaki seçeneklerden birine bağlanır:

• Apartman gideri: Apartmanda ortak bir gider hattı varsa, klima su tahliye hortumunu ona bağlayabilirsiniz.
      • Özel tahliye borusu: Klima üniteniz için özel bir tahliye borusu takılabilir.
      • Pencere veya kapıdan dışarı: Eğer diğer seçenekler mevcut değilse, klima su tahliye hortumunu bir pencereden veya kapıdan dışarıya uzatabilirsiniz.
    • Klima su tahliye hortumu nasıl olmalıdır? Klima su tahliye hortumu, dayanıklı, ısıya dayanıklı ve tıkanmaya karşı dayanıklı bir malzemeden yapılmalıdır. Hortumun çapı, klimanın ürettiği su miktarına uygun olmalıdır.

• Klima tahliye hortumu ek yapma: Klima su tahliye hortumunun uzunluğu yetersiz kalırsa, ek parça ekleyerek uzatabilirsiniz. Ek parçaların aynı malzemeden ve çapa sahip olduğundan emin olun.

• Klima su gideri: Klima su gideri, suyun tahliye edildiği noktadır. Giderin temiz ve tıkanık olmadığından emin olun.

• Klima su tahliye hortumu gizleme: Klima su tahliye hortumunu estetik açıdan hoş olmayan bir şekilde dışarıda bırakmak istemiyorsanız, aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:

• Hortumu duvar veya tavan boyunca çalıştırın ve boyayın veya maskeleyin.
      • Hortumu bir kablo kanalı veya boru kılıfı içine yerleştirin.
      • Hortumu çalılıklar veya bitkilerle gizleyin.

Klima su tahliye hortumunu doğru şekilde bağlayarak, su hasarlarını önleyebilir ve klimanızın verimli çalışmasını sağlayabilirsiniz. Sorun yaşarsanız veya ek desteğe ihtiyaç duyarsanız, bir HVAC teknisyenine danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arkadaşlar yokmu çözüm yolu? Siz ne yapıyorsunuz nereye koydunuz su borusunu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Poyri

Arkadaşlar yokmu çözüm yolu? Siz ne yapıyorsunuz nereye koydunuz su borusunu?

binanın dıs cephesınde pimas borular var ıse oraya ek yapmanı onerırım

zıra dukkanda kullanıyorum 10 tl verıp bos damacana aldım gunde bir doluyor

cok zahmetli is aklın hep orda oluyor sinirin bozulur..............doldumu dolmadımı acaba korkusu oluyor
  • Bir şekilde evin içine alınıp su giderine verilmesi düşünülebilir.

Hatta bu su biriktirilip "saf su" olarak ta değerlendirilebilir
  • 19 litrelik damacanaya yönlendirilebilir en kötü ihtimal . birkaç süslemeyle güzelleşir.
  • Klima içinde yoğunlaşan suyun aslında bize yağmur olarak dönecek su olduğunu düşünürsek bir şekilde bu suyu doğada değerlendirmemiz gerektiğini anlarız.

1-) 1 lb suyun buharlaşması için yaklaşık 940 btu gerekli ise 1 lt için bu yaklaşık 2000 btu civarında oluyor. Yoğunlaşma suyunu dış ünitenin sıcaklığını almada kullanabilirsek ve günlük 19 lt baz alırsak 38000 btu kazanırız. A sınıfı bir klima için günlük 3,5 kwh bir tüketim tasarrufu olur.

En önemlisi suyu tekrar doğaya vermiş olacağız.

İsim hakkı ve patenti bana ait olmak üzere yoğuşmalı kombiden esinlenerek sisteme yoğuşmalı klima diyorum.

2-) Yağmur giderleri uzak diyorsunuz , mümkünse eğer tüm bina aynı hizada klima kullanıyorsa küçük çaplı bir hat çekin aşağıya kadar ve direk bahçeye verin. Bahçe sulaması için bir miktar tasarruf edilir ve gene doğaya dönmüş olur.

3-) İlk 2 şık olmadıysa dış ünitenin üzerine geniş bir su kabı koyun bir nebzede olsa dış ünite sıcaklığını alacaktır. Kot farkından dolayı drenaj borusunda bir miktar su birikmesi olacaktır. Bu şıktada gene doğaya dönüş mümkün.

Bilinçsiz yapılaşma sonucu su havzalarımızı tüketiyoruz , binalardan topladığımız suları yağmursuyu hatlarına vererek hiç bir fayda sağlayamadan nehirlere,denizlere döküyoruz.

Yeraltı sularımız tükeniyor. Şuan zihni sinir procesi gibi dursada ileride sularımızı bu şekilde elde etmek zorunda kalabiliriz.

• quote:

Merhaba arkadaşlar.
    Biraz komik gelebilir ama ben çatı katında oturuyorum.
    Zemin katımda dükkanlar , cafeler var.
    Bugün klima bağlattım ve evin içine koyduğum 2.5 Litre Fruko şişesi, dolmuş haberim yok heryer su oldu.
    Sonra zar zor klima su borusunu dışarı çektim.
    Şimdi aşağı akıyor ama gündüz çalıştırırsam ayıp olacak.
    Ne yapabilirim bu boruyu nereme takacağım ben o suyu nereye akıtacağım
    Tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum.
    Not 1 : Sakın en alt kata kadar boru çek demeyin :)
    Not 2 : Apartmanın yağmur boruları odama çok uzakta :(

Bunu çok önceler den ve çok kez yaptım. Ve yapmaları konusunda yardımcı oldum. Dış ünite kompresörü üzerine veya kondenser üzerine verebilirsin suyu damlalar halinde olduğundan çabuk buharlaşacak ve sistemi bir nebzede olsa rahatlatacaktır. buzdolabı kompresörünün üzerindeki buharlaşma kabı gibi düşünün.

Foruma artık yazmayacaktım fakat bu konuyu görünce dayanamadım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi arkadaşlar.
    Dış ünite çatıda olduğu için suyu ona vermem imkansız.
    Uzatma kablosu alarak balkona uzatmayı denedim çıkış borusunu bu kez düzgün eğim veremediğim için sanırım EK yerinden su sızıntı yapmaya başladı ve klima su akıtmaya başladı.
    Ondan şimdilik en mantıklı çözüm evin içine damacana koymaktan geçiyor. Üstüne de güzel bir ötür örteceğim.
    Ya da çok ugrasmam lazım ki güzel eğim verip balkona kadar götüreyim su borusunu
  • quote:

Şimdi arkadaşlar.
    Dış ünite çatıda olduğu için suyu ona vermem imkansız.
    Uzatma kablosu alarak balkona uzatmayı denedim çıkış borusunu bu kez düzgün eğim veremediğim için sanırım EK yerinden su sızıntı yapmaya başladı ve klima su akıtmaya başladı.
    Ondan şimdilik en mantıklı çözüm evin içine damacana koymaktan geçiyor. Üstüne de güzel bir ötür örteceğim.
    Ya da çok ugrasmam lazım ki güzel eğim verip balkona kadar götüreyim su borusunu

en iyisi su kabı,tabi onu da zamanla boşaltacaksınız
  • Arkadaşlar damacanamı koydum. Lıpır lıpır su akıyor içine. Herkese teşekkür ediyorum. Şimdi o birikecek suyu nerede ve nasıl kullanmalıyım onu araştıracağım :)
  • Buharlı Ütüde kullanabilirsin :) Akü suyu, cam suyu vb yerlerde saf su niyetine kullanabilirsin :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.