Şimdi Ara

Kiracıyım, Duşakabin patladı. Ev sahibi mi ödemeli yoksa ben mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
19.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkese selam. Duşakabin'in tek kapısı kendi kendine düştü, cam tuzla buz oldu. Kesinlikle hiç bir darbe veya başka bir şey olmadı, banyonun kapısını kapatmamla duşakabin kapısının ayağıma düşmesi bir oldu. Aynısı binada daha önce de olmuş sanırım, yan komşu sesi duyup geldi, o söyledi. Ev sahibine fotoğrafını çekip attım, geldi baktı usta çağırdı, ölçüleri alındı ama bunu sen mi ödeyeceksin ben mi muhabbeti oldu. Bu işin doğrusu nedir? Sevgiler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Duşakabin Patlaması: Kiracı mı Ev Sahibi mi Öder?

Duşakabin patlaması, kiracılar için stresli ve maliyetli bir sorun olabilir. Peki, duşakabin patladığında onarım masrafını kimin üstlenmesi gerektiği konusunda hukuki olarak neler geçerlidir?

Genel olarak, onarım sorumluluğu, patlamanın nedenine bağlıdır.

Kiracı Sorumluluğundakiler:

• İhmal veya kasıtlı hasar: Kiracı, duşakabinin yanlış kullanımı veya ihmal sonucu hasar görmesine neden olursa, onarım masraflarını üstlenmek zorundadır. Örneğin, duşakabin kapısına aşırı güç uygulamak veya temizlik sırasında aşındırıcı maddeler kullanmak.

Ev Sahibi Sorumluluğundakiler:

• Bakım eksikliği: Ev sahibi, duşakabinin düzgün ve güvenli çalışmasını sağlamaktan sorumludur. Bu, düzenli bakım ve onarımları içerir. Duşakabin patlaması, ev sahibinin bakım eksikliğinden kaynaklanıyorsa, onarım masraflarını üstlenmelidir.
    • Gizli kusurlar: Duşakabin patlaması, kira sözleşmesi imzalandığında var olan gizli bir kusurdan kaynaklanıyorsa, ev sahibi onarım masraflarını üstlenmelidir. Bu kusurlar genellikle üretim hatalarını veya kurulum sorunlarını içerir.

Ortak Sorumluluk:

• Paylaşılan ihmal: Hem kiracı hem de ev sahibi ihmalde bulunursa, onarım masrafları paylaşılabilir. Örneğin, kiracı duşakabini yanlış kullanmış olabilir, ancak ev sahibi de düzenli bakım yapmamış olabilir.

İstisnalar:

• Kira sözleşmesi: Kira sözleşmesi, onarım sorumlulukları konusunda farklı hükümler içerebilir. Bu hükümler, yasal yükümlülüklerin üzerine geçebilir.
    • Yürürlükteki yasalar: Kiracı ve ev sahibi arasındaki sorumluluklar, eyalet veya ülkedeki yürürlükteki yasalara göre değişebilir.

Duşakabin patlaması durumunda, hem kiracı hem de ev sahibinin kendi sorumluluklarını anlamaları önemlidir. Patlamanın nedenini belirlemek ve sorumlu tarafı tespit etmek için bir hukuk uzmanına danışmak faydalı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Usta camın kullanıcı hatasımı yoksa başka sebeplemi düştüğünü açıklasın, ona göre ödemeyi yapın.

Kullanıcı hatası derse sen öde diğer türlü ev sahibi ödesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yarı yarıya en mantıklısı bana kalırsa
  • Şimdi empati kur ve de ki "Ben verdiğimde sağlam dı"
  • Bizim kiracı var,geçen birileri camını kırmış biz ödedik ev bizim olduğu için.Tuvaletin duşakabini değiştirir misiniz diye rica ettiler değiştirdik.Genelde ev sahibinin yaptırması lazım,sen yaptırırsan çıktığın vakit götürebilirsin de.
  • Arkadaş haklı depozito olayı da bu durumlar için çıkarken adam vermez bu gibi durumlarda

• Ulan kira ne zor işmiş evimizden olduk geçen sene. Kirada kalanlara allah sabır versin. Dünyanın en iğrenç şeyi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ev sahibi yaptırır depozitondan düşer.

• Çok sağolun arkadaşlar. Olay o kadar saçma ki ev sahibi de ben de anlayamadık. İlk kez bir duşakabin’in düştüğünü gördüm daha öncesinde de herhangi bir darbe ve temas olmadı. Hatalı diye kimseyi de suçlayamıyorum bu evde 4-5 aydır kalıyorum bir sorunu yoktu sonuçta ama apartmanda aynı olay daha önce yaşanmış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • o duşakabinin garantisi yok muymuş?
    yani yeni duşakabinse kapısı durduk yere düşüp kırılmışsa bunu ne sen ne ev sahibi ödemelidir direk satıcı firma yaptırmalı.
  • Aslında ev sahibi ödemeli ama en kötü yarı yarıya. Ödemezse bence çıkarken son kiranı ödeme. Depozitoya sayarsın

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Bir fikrim yok bina 2015 yapımı aslında

• PunisherLord P kullanıcısına yanıt
    Depozitom 250 liraydı zaten, son kira etmiyor

• ev sahibi yaptırır hocam, bu işin raconu budur
  • Dusakabin demirbastir ev sahibi yaptirmak zorunda. Sakin cebinden odeme.

• Şahşi fikrim;

Ustaya çağırın ve usta bakarak bir şeyler söylesin.Eğer kullanıcı hatasıysa senin ödemen gerekir.Onun haricinde her türlü şeyden ev sahibi sorumlu olur genelde.Orta yolu bulmak içinde yarı yarıya ödenebilir.

Bizim kiracıda babamla görüşmüştü(Üst kattaki kadının banyosu su sızdırıyormuş) Gittik görüştük ben 5 kere yaptırdım bir daha bu işlerle uğraşamam dedi.(Kadın sözde avukat olacak birde) Neyse gittik usta çağırdık, usta kadına demiş 4 yerde çatlak var bunu sizin tamir ettirmeniz gerekiyor diye(Tadilat fiyatıda 200 tl) oda ben babamla konuşayım size dönerim demiş ve hiçbir şekilde dönüş yapmadı.En sonunda babam kadını aradı ortak ödeyelim dedi ve kadın kabul etti.%100 kadın hatalı olmasına rağmen kiracı daha fazla rahatsız olmasın diye ortak ödedik bunu yapan insanda sözde avukat işte.

• Bizim ev sahibi cimri olduğu için evde duşakabini biz yaptırdık kendi cebimizden iki kere. Ayrılırken de duşa kabini kıracağım.

• Ev sahibinin tek gelir kaynağı bu ev ise,,sana saygılı ve iyi davranıyorsa,o ev sahibini zarar ettirme .para durumun iyiyse sen yaptır. Ama tersi durumda herşeyi ona yaptır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yallah arabistana
  • keremyan kullanıcısına yanıt
    Yok adam inşaat mühendisi zaten

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.