Şimdi Ara

Evi satmakta hakkım var değil mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben ailemin tek evladıyım. Kendilerinin evi var, bana da evlenmeden önce ev satın aldılar sağolsunlar ancak bir gün ben işteyken bana telefon ettiler, "bizim dairenin üst katındaki daireyi satılığa çıkardılar dediler ve orayı sana satın aldık ev sahibi ile anlaştık dediler." Ben hiçbir zaman anne babamla aynı binada yaşamak istemiyordum ama yine de ev almışlar sorun çıkarmayayım dedim ve teşekkür ettim. Tapuya gidiyoruz sende gel, tapuda buluşuruz dediler ancak ben işyerinden izin alamadım, tapuyu aynı gün almak zorundaydık bu yüzden ev annemin üzerine oldu. Neyse evlendikten kısa bir süre sonra anneme bu ev kimin diye sordum senin tabi ki dedi ben de o zaman benim üstüme yap dedim, böyle deyince bir darıldı bozuldu işte o ev benim güvencem benim üzerime olsun falan demişti bunun üzerine bozuşmuştuk annemlerle hatta benle eşim kiralık ev bile bulmuştuk ama annemler taşınmamızı istemediler bir süre sonra barışmıştık. Şimdi sorum şu, ben bu evi satıp üzerine biraz daha para koyup daha iyi bir muhitten başka bir ev almak istiyorum ancak annemin vereceği tepkiden çekiniyorum. Çünkü o evi en başta bana almışlardı benim üzerime olacaktı ancak ben işten izin alamadığım için annemin üzerine oldu. Benim bu evi satmaya hakkım var değil mi?

• usülüne uygun şekilde söylersin, hatta yeni alacağınız evi de isterse annenizin üzerine yapabileceğini teklif edersin, bence sıkıntı olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gercekbeko -- 26 Aralık 2024; 10:5:40 >
  • Anneni ikna edersen evet hakkın var, yoksa yok kardeşim. Maalesef.

----

• Olaya iki açıdan yaklaşıyorum. Birinci olarak yasal açıdan bakalım. Anlattıklarından anladığım kadarıyla zaten kendi paranla hiçbir şey yapmamışsın. Dolayısıyla ailen kendi parasıyla istediğini yapmakta serbest. Sen alınan daire için kayda değer miktarda para verdiysen o zaman yasal hakkın olabilir elbette.

İkinci olarak anne babanın çocuğuna ev bırakma gibi bir zorunluluğu olmadığı için etik olarak da buna hakkın yok. Gider ailenle konuşursun ve durumunu anlatırsın. Onlar da tek çocuklarıyla dargınlık yaşamak istemezler ve mantıklı bir açıklama yaparsan elbette evi satabilirler.

• Yasal olarak hiç bir hakkın yok, çalış Kazan kendi paranla evini satın al. bu arada çok sevdiğin kârın yarın boşanırsanız evine çöker alır elinden haberin olsun, sonra ağlaya zırlaya baba evine dönersin ona göre .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dobrasam -- 31 Aralık 2024; 8:42:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klasik Türkiye evlilik sorunları.

karının seni fişteklemesiyle karına uyup anne babana sırt çevirip evi satar ve farklı yerden ev alırsan, karın seni manipüle edebiliyor olduğunu görecek. böyle bi durumda kadın erkeğe olan saygısını ve sevgisini kaybeder.

eğer tapu senin üzerine ise, ve evi satıp başka ev alırsan, karın senden soğur, yavaş yavaş huysuzluk çıkartmaya başlar, kavga etmeler arttığında boşanma davası açacak olursa evi senden alabilir. sokakta kalabilirsin.

tabi sen şimdi karım yapmaz diyeceksin ama neyse...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.