Şimdi Ara

yapı kayıt belgesi olan daire satın almak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba, ev sahibi olmaya karar verdik fakat bu işlerden pek anlamıyoruz maalesef.

Bir ev beğendik. Evi almaya karar vermeden iskanlı olduğu söylendi bize emlakçı tarafından sonra işlemler başladığında "yok iskanlı değil ama pandemiden ötürü belge beklemede kalmış, siz tapuyu alırken kat mülkiyetli alacaksınız, 25 bin ödemişler" dendi. Sonra yapı kayıt belgesi diye bir şey attılar Whatsapp'tan bize. Daha önce hiç duymamıştık. Biraz araştırınca pek de hoşumuza gitmedi.Şu an bina 5 katlı. Belediyeye gittiğimizde orada bina 3 katlı görünüyor, projesi bu şekilde. Sıkıntı olur vs. dedi adam ama yapı kayıt belgesi olduğunu öğrenince, iyi o zaman, bir şey olmaz dedi.

Bu yapı kayıt belgesi için 25 bin lira ödemişler. Sanırım sadece kaçak iki kat için değil tüm bina için ödenmiş. Belgede 600 küsur m2 yapı, 200 küsur m2 de arsa alanı yazılmış. O zaman tüm bina risk altında mı oluyor. Çeşitli haberler var bu belgelerin iptal edildiğine dair. Böyle bir şey olursa sadece o iki kat mı sıkıntıda olur yoksa almayı düşündüğümüz 3. kattaki daire de sorun yaşar mı?

Tapu var. Tapuda ana gayrimenkul kısmı arsa olarak, bağımsız bölüm mesken olarak görünüyor ve kat irtifaklı. Satın alacağımız kişi de krediyle almış bu arada. Faturaların da ayrı ayrı geldiğini söyledi bize.

Foruma biraz baktım, internetten de araştırdım fakat anlamıyorum maalesef. Biz ileride kat mülkiyeti almak istersek bu 25 binin tekrar ödenmesi gerekiyormuş sanırım ve tekrar proje çizilmesi gerektiğine dair şeyler okudum.

Sizce bu ev almaya değer mi? Kime sorduysak Türkiye'nin yarısı böyle zaten, bir şey olmaz diyor ama içimize de bir kurt düştü. Ev kolay alınmıyor neticede, insan ileride problem yaşamak istemiyor. Fİkir verirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler herkese.

• Hocam mobilde olduğum için yazamıyorum ama şunu bil sakın o daireyi alma.Müsait olunca bilgisayardan uzun uzun yazarım.3 kat planlı daire 5 kat resmen bu cinayet!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müsait olduğunuzda yazabilirseniz çok sevinirim. Cevabınız için de çok teşekkür ederim, sürekli sıkıştırıyorlar çünkü, çok tereddütte kalmıştık.
  • Merhaba hocam yoğun olunca anca dönüş yapabildim kusura bakmayın.

İskan nedir ? Kısaca aslında bundan başlamak gerekir.Kısaca iskan bir yapı/bina projeye her şeyi ile uygun,sağlam oldugunu gösteren ,belediyeler tarafından verilen bir belge.(1 defa verilir bina yıkılana kadar geçerlidir).

Yapı denetim belgesi nedir ? Yapı denetim; Belediyeler tarafından iskan belgeleri verilmemiş,yeni çıkan yasa ile çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından iskan yerine geçen belgeye denir

İskan Neden Alınamaz ?

*Projelerinde sorun varsa alamazsın
    *Kaçak kat bölge vb yerler varsa alamazsın
    *Bina bitilmesi gereken sürede bitirilemezse alamazsın
    *Vergi ssk vb borç varsa alamazsın

Bu ve buna benzer başlıklar örnekler ile çoğaltılabilir.

Kime sorduysak Türkiye'nin yarısı böyle zaten, bir şey olmaz diyor ama içimize de bir kurt düştü. Ev kolay alınmıyor neticede, insan ileride problem yaşamak istemiyor. Fİkir verirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler herkese.

Burada insanların siz yanıltıyor maalesef.Bakın genel iskan ile ferdi yada diğer adı ile kat mülkiyeti için o tabir kullanılır.Genel iskanı alınmış ancak ferdi iskana geçmemiş daire gönül rahatlığı ile alınabilir.

3 katlı binaya 3 kat'a göre demir,çimento,temel derinliği,kolon sayı ve kalınlığı hesaplanıyor.Extra 2 kat demek o binanın 2 katı kadar yük görmesi demek.En küçük deprem'de kolonların taşımayacağı anlamına gelir

O emlakcı sadece işin resmi kısmını size anlatmış..Fizik kurallarını,can güvenliğini hiç anlatmamış.Hoş anlatsa zaten o daireyi satamaz :)

Lafın özü hocam o daireden ev almak demek sevdikleriniz için çok büyük risk..

Emlakcı arkadaş benim söylediğimin aksini iddia ederse 0532 795 15 39 numaramı verin tüm teknik detayları onu kalem kalem anlatırım..

Ek olarak evi alsanız dahi ilerde borç vb çıkma ihtimali olabilir bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalya.Gayrimenkul -- 14 Temmuz 2020; 18:59:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.