Şimdi Ara

temelden ev almak ( tamamına kredi ile )

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle emlaktan anlayan arkadaşlar yazarsa sevinirim. Temelden ev alınca konut projelerine girince en az %30 prim yapıyormuş. Benim fikirlerinizi almak istediğim konu şu:

18 ayda teslim edilen bir projeye tamamına kredi çekerek girdim diyelim. ( başka bir evi hipotek ederek tamamına kredi çıkıyor )

Evi projeden 250.000 TLye aldığımı var sayıyorum, %30 prime göre teslimde en az 325.000 TL evi satacağım. 18 aylık banka faizlerini, banka komisyonları, tapu, kredi erken kapatma gibi şeyleri hesaplayınca evin maliyeti 300.000 TL.

325.000 TL - 300.000 TL = 25.000 bu durumda ben en az 25.000 tl kar mı ediyorum. Bu şekilde konut projelerine girmek ne kadar karlı?

• Hocam 250bin lirayı 18 ayda nasıl ödeyeceksin orasını anlamadım.
    Hadi 20 yıl kredi aldın diyelim o zaman da faizi çok fazla. Erken kapat vs. Bence 25 bin tl için bu yapılmaz gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ve beyin koşarak uzaklaşır
  • quote:

Orijinalden alıntı: zirve011

Selamlar,

Öncelikle emlaktan anlayan arkadaşlar yazarsa sevinirim. Temelden ev alınca konut projelerine girince en az %30 prim yapıyormuş. Benim fikirlerinizi almak istediğim konu şu:

18 ayda teslim edilen bir projeye tamamına kredi çekerek girdim diyelim. ( başka bir evi hipotek ederek tamamına kredi çıkıyor )

Evi projeden 250.000 TLye aldığımı var sayıyorum, %30 prime göre teslimde en az 325.000 TL evi satacağım. 18 aylık banka faizlerini, banka komisyonları, tapu, kredi erken kapatma gibi şeyleri hesaplayınca evin maliyeti 300.000 TL.

325.000 TL - 300.000 TL = 25.000 bu durumda ben en az 25.000 tl kar mı ediyorum. Bu şekilde konut projelerine girmek ne kadar karlı?

güzel kardeşim sana tavsiyem sakın yapma faize bulaşıp güzel canını ateşe atma harama girme bırak dünya derdine düşme ev mev hırs yapıp kapılma istiyorsan gülebilirsin ama lütfen başka bir yerden kazanmaya helalden kazanmaya çalış inşallah ve lütfen başkaları yapıyor o zaman herkes harama giriyor gibi şeyler deme bana müslüman mısın diye soramadım bile k bakma hayırlı geceler

• hocam temelden alınca bildiğim kadarıyla şirketler daha ucuza satıyorlar evi ama inşaatı yapan şirket güvenilir mi?
    Benim bir tanıdığım bu şekilde bir ev aldı adamlar evi 2 sene yapıcaz dediler sonrada yapamadılar
    50 bin küsür peşin para vermişlerdi parayı geri alana kadar çok uğraştılar bunuda bir düşün derim.
  • parasi olan icin kârli yatirim ama krediyle sanmiyorum. size şunu ornek vereyim dumankaya hi fit projesi var mayista 99 bin tl den baslayan fiyatlarla satiliyordu temmuzda 127 bin tl daireler şimdi 157 bin tl den basliyor . arastirin gorursunuz 2016 da teslim takip edin gorun . Fiyatlar balon tabi ki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayda net 20000 tl kazanmiyorsan böyle bir Saçmalığa girisme ev alicam derken elindeki evden de olma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Öğrenci için en iyi banka
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.