Arkadaşlar selam, Uzun zamandır hoşlandığım biri var, kısa bir süredir de muhabbet halindeyiz. Dayanamayıp hislerimi söyledim ama uzun süredir bir ilişki içerisinde olmadığını ve beni de çok tanımadığını söyledi. Yaklaşık 2-3 defa buluştuk bu süresinin birbirimizi tanımak için yeterli olmadığını, kalbinin hop hop etmediğini ve şu an için arkadaşı olduğumu ve zamana ihtiyacı olduğunu ve bu tarz şeyler için daha erken olduğunu söyledi. Ben ise arkadaş olarak görmediğim biriyle arkadaşımmış gibi davranamayacağımı eskisi gibi olamayacağımızı ve kendisini unutana kadar görüşemeyeceğimi söyledim. Israrla iletişimi koparmamamın saçma olduğunu söyledi. İlerde ne olacağı beli olmaz sevedebilirim sevmeyedebilirim gibi bişey söyledi. Şu an her gün yazışmaya devam ediyoruz. Bütün gün discordda beraber oyun oynuyoruz. Gerekli gereksiz birçok konudan muhabbet ediyoruz. Instagramdan sürekli bişeyler gönderiyor vsvs. Sıcak davranıyor. Ben yazmadığım zaman yazıyor. Ben bu kızdan hoşlanıyorum ama benzinsiz arabanın da gazına basmak istemiyorum. Konuştuğu kişilere bire yer yer canım canım trip atabiliyorum. Bunun bile kendisini rahatsız etmediğini söylüyor. Şimdi ben bu kızı hayatımdan çıkarsam gerçekten üzülürüm ama zamanla unuturum, şans verdiğim her gün üzülmeye devam edeceğim gibime geliyor. Başkasıyla görme korkusu beni benden alıyor. Sizce ne yapmalıyım? |
Reddeden Kızın Arkadaş Kalmak İstemesinin Nedenleri
Reddeden bir kızın arkadaş kalmak istemesi, çeşitli nedenlere bağlı olabilir. Bu nedenler şunları içerebilir:
-
Vicdan Azabı: Kızı reddeden erkek, ondan hoşlandığını ve onu incitmek istemediğini düşünebilir. Bu durumda, kızla arkadaş kalarak vicdanını rahatlatmaya çalışabilir.
-
Yalnızlık Korkusu: Reddeden kız, reddedilmenin acısını hafifletmek için arkadaş kalmayı teklif edebilir. Yalnız kalmaktan korkuyor olabilir ve yakın birini hayatında tutmak istiyor olabilir.
-
Sosyal Baskı: Toplum, kadınların reddedilmelerine daha fazla tepki verdiğini ve incindiğini varsayar. Bu nedenle, reddeden kız, sosyal baskıdan kaçınmak için arkadaş kalmayı teklif edebilir.
-
Faydacılık: Kız, reddeden erkeğin arkadaşlığını faydalı bulabilir. Onun desteğine veya yardımlarına ihtiyaç duyabilir veya onunla profesyonel bir bağlantı kurmak isteyebilir.
-
Güç Dengesi: Reddedilen erkek, reddeden kızın arkadaşlık teklifini kabul ederek güç dengesini değiştirebilir. Kızın kendisini daha az sorumlu veya suçlu hissetmesine neden olabilir.
Arkadaş Kalmak İsteyen Kızın Psikolojisi
Arkadaş kalmak isteyen kızlar, çeşitli duygusal ve psikolojik faktörlerden etkilenebilir:
-
Öz Saygı: Reddedilen kız, öz saygısını korumak için arkadaş kalmayı teklif edebilir. Arkadaş kalarak, reddedilmenin kendisini tanımlamadığını ve hala değerli olduğunu göstermek isteyebilir.
-
Kontrol İhtiyacı: Kız, reddeden erkekle arkadaş kalarak durumu kontrol altında tutmaya çalışabilir. Onu hayatında tutarak, reddedilme acısını azaltabilir ve daha fazla incinmeyi önleyebilir.
-
Bağlanma Korkusu: Reddedilen kız, reddeden erkeğe duygusal olarak bağlanmaktan korkuyor olabilir. Arkadaş kalmayı teklif ederek, herhangi bir duygusal yükümlülükten kaçınabilir.
Sonuç
Reddeden bir kızın arkadaş kalmak istemesi, çeşitli nedenlere bağlı karmaşık bir durumdur. Reddedilen erkeğin, kızın neden arkadaş kalmak istediğini objektif bir şekilde değerlendirmesi ve kendi duygularını ve ihtiyaçlarını dikkate alarak bir karar vermesi önemlidir.