Şimdi Ara

diş ağrısı ve apse

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dişim hafif hafif ağrıyordu onemsemedim. Şimdi apse yaptı. Hafta sonu doktora gidebilirim. Suratım şişti geceleri de uyutmuyor.

Ultracef 500 kullanıyorum. Önerisi olan arkadaşlar varsa teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Diş Ağrısı ve Apse: Kapsamlı Bir Kılavuz

Diş ağrısı, herkesin başına gelebilecek yaygın bir rahatsızlıktır. Dişinizde ağrı hissediyorsanız, bunun nedeni muhtemelen apsedir. Bir apse, dişinizdeki veya diş etlerinizdeki iltihaplı bir kesedir. Ağrılı ve rahatsız edici olabilir ve tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Apseyi Nasıl Tespit Edebilirsiniz?

Bir apsenin belirtileri şunları içerir:

• Şiddetli, zonklayıcı diş ağrısı
    • Dişinize veya çenenize yayılan ağrı
    • Yüzde veya boyunda şişme
    • Kırmızı veya şişmiş diş etleri
    • Ağızda kötü tat veya koku
    • Ateş veya titreme

Diş Ağrısı ve Apse İçin Tedavi Seçenekleri

Diş ağrısı ve apseyi tedavi etmenin birkaç yolu vardır. Doktorunuz şunları önerebilir:

• Antibiyotikler: Ağrıyı ve iltihabı azaltmak ve enfeksiyonu tedavi etmek için Ultracef gibi antibiyotikler reçete edilebilir. Ultracef 500 mg, diş enfeksiyonlarını tedavi etmek için yaygın olarak kullanılan bir antibiyotiktir.
    • Kanal Tedavisi: Ağrılı dişi kurtarmak için dişteki hasarlı siniri ve dokuyu çıkarmak için kanal tedavisi gerekebilir.
    • Diş Çekimi: Diş ciddi şekilde hasar görmüşse veya enfeksiyonu gidermek için diğer tedavi seçenekleri işe yaramadıysa diş çekimi gerekebilir.

Ultracef Antibiyotiği Diş Ağrısı ve Apseler İçin Kullanılır mı?

Evet, Ultracef, diş enfeksiyonları ve apseler dahil olmak üzere çeşitli bakteriyel enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılan bir antibiyotiktir. Ultracef 500 mg, diş ağrısı ve apselerin tedavisinde yaygın olarak kullanılan bir dozudur.

Ultracef Antibiyotiğini Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ultracef antibiyotiğini kullanırken aşağıdaki hususlara dikkat etmelisin:

• Doktorunuzun talimatlarına uyun: Ultracef'i doktorunuzun reçete ettiği şekilde ve sürede alın.
    • İlacı yiyecekle birlikte alın: Bu, mide rahatsızlığını azaltmaya yardımcı olur.
    • Alkol almayın: Ultracef, alkol ile etkileşime girebilir.
    • Hamileyseniz veya emziriyorsanız doktorunuza bildirin: Ultracef, hamilelik veya emzirme döneminde kullanımı güvenli olmayabilir.
    • Yan etkileri izleyin: Herhangi bir yan etki yaşarsanız doktorunuza bildirin.

Diş ağrısı ve apseler ciddi rahatsızlıklar olabilir. Belirtileri fark ederseniz, doğru tanı ve tedavi için derhal bir diş hekimine başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hemen niye gitmiyorsun? bir kere bayram tatilinde abse oldu dişimde , 2 gece uyumadım tatil bitince zombi gibi dişçiye gittim. uyuşturunca o kadar rahatladım ki sandalyede uyuyacaktım. sonra çekildi ama o günler çok eziyetli.
  • Burası diş hekimliği forumu değil, vereceğimiz öneri dişçinin çözümünden daha iyi olmayacak. Git kurtul.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilgi için teşekkürler.

yardımcı olabilecek bir diş hekimi var mı diye merak ettim.
  • Aynı sorun 1 hafta önce bende de vardı.Öyle ağrı olamaz ya.Hele geceleri hayatta uyutmaz.

Gece dişçiye gidip muayne olmuştum.İğne yazmıştı.Öylelikle kendime geldim.

• largapon al,bende çok çektim apseden o etki eder. largopendi sanırım doğrusu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Largopen antibiyotik reçetesiz alamayabilirsin ama apse için iyidir
    Ağrı için de apranax 1.000 MG apse inince de dişçiye git şimdi gitsen o da sana antibiyotik verecek iltihap dururken Dişe müdahale edemez

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlgi gösteren arkadaşlara teşekkürler.

Laprogen konusunda bayağı bir bilgi aldım. Bu konuda yardımcı olanlara extra teşekkürler.

Sağlıklı sıhhatli günler dilerim.

Saygılarımla...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.