Şimdi Ara

Geçici Dolgulu Diş Ağrısı Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
11.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar geçici dolgulu dişim var 6 aydır ağrıyo tam dolgu olmadı o yüzdenmi ağrı yapıyo

• Diş doktoruna neden gitmiyorsun? Geçici dolguyla neden 6 aydır bekliyorsun? "Sonra gel kalıcı dolgu yapalım" demedi mi? "Bu şekilde idare edecek" mi dedi?
  • Geçici dolgu adı üstünde geçici 1 aydan fazla tutulması dişin kırılım direncini düşürüp aynı zamanda dolgu altına çürüklerin ilerlemesine neden olur.Bir an önce gidip baktırmakta fayda var kanal tedavisi olmuşsan yenilenmesi bile şart olabilir bu durumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoubleDragon

Diş doktoruna neden gitmiyorsun? Geçici dolguyla neden 6 aydır bekliyorsun? "Sonra gel kalıcı dolgu yapalım" demedi mi? "Bu şekilde idare edecek" mi dedi?
    hocam diş etin kötü dolgu yapamam diyip gönderiyo beni
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.Vettel

Geçici dolgu adı üstünde geçici 1 aydan fazla tutulması dişin kırılım direncini düşürüp aynı zamanda dolgu altına çürüklerin ilerlemesine neden olur.Bir an önce gidip baktırmakta fayda var kanal tedavisi olmuşsan yenilenmesi bile şart olabilir bu durumda.
    hocam diş etim kötü olduğu için kalıcı dolgu yapamam diyo çürük olup olmadığını nasıl anlıcaz filmde anlaşılırmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3C120B679

Alıntıları Göster
    Diş eti kötüyse geçici dolguyu neden yaptı? Yoksa geçici dolguyu yaptıktan sonra "şu gün gel kalıcı dolgu yapalım" dedi de sen mi gitmedin?

O doktor yapmıyorsa başka bir diş doktoruna git. Madem diş etleri de hasta, periodontoloji (diş eti hastalıkları) uzmanının da bulunduğu kliniğe git. Hem dolgulu dişine bakarlar hem de periodontoloji uzmanı diş etlerine bakar. Diş eti hastalığını ihmal edersen sağlam dişlerini bile kaybedersin. Benden söylemesi.

Param yok falan diye gitmemezlik yapma. Git dişlerini göster, baksınlar. Ondan sonra fiyat söylerler. Pahalı gelirse yaptırmazsın. Hatta bir kaç yere sor, fiyatları ve klinikleri kıyasla ondan sonra yaptırırsın. Hatta fiyatta pazarlık yap. Benim param yok, indirim yapın falan de. Saf gibi hemen söyledikleri fiyatı kabul etme.

• quote:

Diş eti kötüyse geçici dolguyu neden yaptı? Yoksa geçici dolguyu yaptıktan sonra "şu gün gel kalıcı dolgu yapalım" dedi de sen mi gitmedin?

O doktor yapmıyorsa başka bir diş doktoruna git. Madem diş etleri de hasta, periodontoloji (diş eti hastalıkları) uzmanının da bulunduğu kliniğe git. Hem dolgulu dişine bakarlar hem de periodontoloji uzmanı diş etlerine bakar. Diş eti hastalığını ihmal edersen sağlam dişlerini bile kaybedersin. Benden söylemesi.

Param yok falan diye gitmemezlik yapma. Git dişlerini göster, baksınlar. Ondan sonra fiyat söylerler. Pahalı gelirse yaptırmazsın. Hatta bir kaç yere sor, fiyatları ve klinikleri kıyasla ondan sonra yaptırırsın. Hatta fiyatta pazarlık yap. Benim param yok, indirim yapın falan de. Saf gibi hemen söyledikleri fiyatı kabul etme.

Alıntıları Göster
    hocam diş eti için gargara ve fırçalama önerdiler , benim durum biraz karışık kanal tedavisi sonra nevralji oldum belki biliyosundur yüz sinirlerine hasar veriliyo diş tedavisi sırasında açıkcası ondan aksadı ve şuandada dolgu yapmadı o dişçi bana diyoki başka dişçiyede gitsen diş etin kötüyse olmaz fakat geçiçi dolgu gayet tuttu tam dolgu neden tutmuyo bu arada kanallı diş yapıldığı günden beri ağrıyo filmde röntgende temiz diyo 2-3 dişçi baktı dolgu olmadığı içinmi ağrıyo sence

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diş Ağrısı YARDIM
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kanallı diş ağrımaz başka dişin ağrısı yansıyordur ya da iltihap kapmış olabilir kanal bölgesi o yüzden de ağrıyor olabilir başıma geldi bu ikincisi o yüzden dedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-38BAFF06C

kanallı diş ağrımaz başka dişin ağrısı yansıyordur ya da iltihap kapmış olabilir kanal bölgesi o yüzden de ağrıyor olabilir başıma geldi bu ikincisi o yüzden dedim
    Hocam dolgusu yok dişin ağrıması normal değilmi iltihapı nerden bilcez siz nasıl çözdünüz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

hocam diş eti için gargara ve fırçalama önerdiler , benim durum biraz karışık kanal tedavisi sonra nevralji oldum belki biliyosundur yüz sinirlerine hasar veriliyo diş tedavisi sırasında açıkcası ondan aksadı ve şuandada dolgu yapmadı o dişçi bana diyoki başka dişçiyede gitsen diş etin kötüyse olmaz fakat geçiçi dolgu gayet tuttu tam dolgu neden tutmuyo bu arada kanallı diş yapıldığı günden beri ağrıyo filmde röntgende temiz diyo 2-3 dişçi baktı dolgu olmadığı içinmi ağrıyo sence

Alıntıları Göster
    Benim de diş etleri hasta, bana da gargara verdiler, antibiyotik verdiler, şöyle fırçala böyle fırçala dediler geçmedi. Neyse benimki uzun hikaye... Kısaca söyliyeyim. Sağlam dişlerini kaybedersin. Şu aklında bulunsun: Dişlerin sallanmıyorsa sağlam dişini sakın çektirme. Çürükse veya sallanıyorsa doktor çekmek gerekir diyorsa o zaman çektirebilirsin. Çünkü sağlam dişini bile çekmeye kalkan doktorlar oluyor.

Nevralji sinirlerle ilgili bir hastalıkmış. Nevraljiyi tam olarak nedir, ne değidir bilmiyorum. Daha önce dediğim gibi özel bir kliniği gidip göster. Nevraljiyi de söylersin, önceki doktorun söylediklerini (diş etlerin hasta, dolgu olmaz,... vs) de söylersin. Bir kaç yerden görüş almakta fayda var.

• quote:

Benim de diş etleri hasta, bana da gargara verdiler, antibiyotik verdiler, şöyle fırçala böyle fırçala dediler geçmedi. Neyse benimki uzun hikaye... Kısaca söyliyeyim. Sağlam dişlerini kaybedersin. Şu aklında bulunsun: Dişlerin sallanmıyorsa sağlam dişini sakın çektirme. Çürükse veya sallanıyorsa doktor çekmek gerekir diyorsa o zaman çektirebilirsin. Çünkü sağlam dişini bile çekmeye kalkan doktorlar oluyor.

Nevralji sinirlerle ilgili bir hastalıkmış. Nevraljiyi tam olarak nedir, ne değidir bilmiyorum. Daha önce dediğim gibi özel bir kliniği gidip göster. Nevraljiyi de söylersin, önceki doktorun söylediklerini (diş etlerin hasta, dolgu olmaz,... vs) de söylersin. Bir kaç yerden görüş almakta fayda var.

Alıntıları Göster
    Hocam ağrı sebebi tam dolgu olmaması galiba sizce nedir

• Kanal tedavisine gider hocam o artik

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Hocam ağrı sebebi tam dolgu olmaması galiba sizce nedir

Alıntıları Göster
    Bilemiyorum. Belki de kanal tedavisi gerekiyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BigMuffin

Kanal tedavisine gider hocam o artik
    kardeşim diş kanallı zaten
  • Tam yapamamis hocam icinde sinir kalmis

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nevralji atakları durduk yeremi geliyor hassas noktalarınmı var ? antikonvulsan kullanıyomusun . kanallı diş agrımaz röntgeninde sorun yok dediyse doktorların. muhtemelen diş etindeki rahatsizliktan dolayı sana dolgulu dişın agriyor gibi geliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8643D86AA

nevralji atakları durduk yeremi geliyor hassas noktalarınmı var ? antikonvulsan kullanıyomusun . kanallı diş agrımaz röntgeninde sorun yok dediyse doktorların. muhtemelen diş etindeki rahatsizliktan dolayı sana dolgulu dişın agriyor gibi geliyor
    atak şeklinde değil sürekli ağrı var bazen çok artıyo tüm dişlerim ağrıyo zaten nevraljide bu belirtiler var
  • İşi bilmiyormuş işte hala neyi tartışıyonuz. Zor iş geldi ona herhalde. Başından savmış adam seni. Geçici dolgunun yapılış nedeni bile farklı öyle dişte bir ömür kalsın diye yapılmaz. Birkaç hafta sonra kalıcı dolgu yapılır onun yerine. Benim bir kaç arkadaşımın daha başına geldi böyle şeyler. Adam haftalarca geçici dolgu yapıp yapıp gönderiyor sonra başka doktor tek seansta halletti. Aynı şekilde babamın da dişinde çürük var diye dişini çekmiş zamanında bir dişçi. Oysa dolgu yapılabilirdi.
    Hemen gidip başka bir dişçiye film çektirip dolgunu yaptır. Diş eti geri gelen bir şey değil. Bütün dişlerin yaşın ilerleyince hasar görür çekilmek zorunda kalır haberin olsun. İmplant, takma diş falan pahalı şeyler. Şimdi para vermezsen ilerleyen yıllarda hem acı çeker hem de daha çok para verirsin.

• quote:

Alıntıları Göster
    Klasik yalan. Bunu diyen dişçileri toplu imha edeceksin. İnsan sağlığıyla oyun olmayacağını bilmeleri lazım. Sözde okumuş insan bunlar. Hepsi başından savmak için diyor bunu. Bana da yıllardır aynısını diyorlar.
  • hocam kanalda olmaz öyle ağrı diğer dişlerinde ağrıyormuş muhtemelen oraya kaymıştır veya geçici dolgu sızı yapıp ağrıtıyordur.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.