Şimdi Ara

Diş eti apsesi hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dişimdeki ağrı nedeniyle pazar günü acile gittim 1000 mg antibiyotik ve apranax plus verdi doktor bugün itibariyle ağrım yok ama yüzüm davul gibi şişti bu normal mi ilaç kullanmaya devam mı etmeliyim?

• Klamoks hocam kullanıyorum buna rağmen şişmesi korkutuyor açıkçası
  • Tskler geçmiş olsun sizede gelişmeleri yazacağım bu sorunu yaşayanlara kaynak olması açısından
  • Aguamentin
  • Diş hekimiyim. Antibiyotik kullanmayı sakın bırakma. Şişmesi antibiyotiğin etki ettiğini gösteriyor. 12 saatte 1 tok karnına almalısın. Klamoks da Augmentin de benzer durumlarda verilen antibiyotiklerdir. Kullanmaya devam. Lakin antibiyotik çözüm değil. Kanal tedavisi çekim gibi işlemlerin yapılması lazım yoksa daha sonra tekrar eder. Geçmiş olsun.
  • bende de apse var . 2 farkli antibiyotik kullandim ama yarida birakmak zorunda kaldim . 2 doz kullandiktan sonra bas agrisi halsizlik ates gibi semptomlar ortaya cikiyor . Hafif bi sislik var ama agrimiyor en azindan . Gecmis olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeni_kullanıcı

Diş hekimiyim. Antibiyotik kullanmayı sakın bırakma. Şişmesi antibiyotiğin etki ettiğini gösteriyor. 12 saatte 1 tok karnına almalısın. Klamoks da Augmentin de benzer durumlarda verilen antibiyotiklerdir. Kullanmaya devam. Lakin antibiyotik çözüm değil. Kanal tedavisi çekim gibi işlemlerin yapılması lazım yoksa daha sonra tekrar eder. Geçmiş olsun.
    Bilgilendirme için teşekkür ederim
  • Antiniyotikler yarıda kesilirse şimdilik işe yarar. Sonra tekrar hasta olursun. Yarı da kestiğin için
  • İlaçların birbirlerinin etkilerini değiştirme ihtimali var. Dikkat edilip reçete edilmesi lazım.
    Diş eti çekilmesinde 3 yönlü etki mekanizması var. Genetik, ağız sağlığı ve çevresel faktörler.
    Çevresel faktörlerin başında sigara gelir. Diş eti çekilmesi varsa ilk yapılması gereken şey diş taşı temizliğidir. Sonrasında 3 ayda bir kontrol, normalden çok daha iyi bir ağız bakımı, ara yüz fırçası kullanımı gerekiyor. Paradontax önerebilirim hastalar memnun oluyorlar. Ama diş taşı temizliği yapılmaksızın ne kanamalar kesilir ne de diş macunu sonuç verir. Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeni_kullanıcı

Diş hekimiyim. Antibiyotik kullanmayı sakın bırakma. Şişmesi antibiyotiğin etki ettiğini gösteriyor. 12 saatte 1 tok karnına almalısın. Klamoks da Augmentin de benzer durumlarda verilen antibiyotiklerdir. Kullanmaya devam. Lakin antibiyotik çözüm değil. Kanal tedavisi çekim gibi işlemlerin yapılması lazım yoksa daha sonra tekrar eder. Geçmiş olsun.

antibiyotik niye iritasyon yapsın doktor bey emin misiniz

• agmerhamto kullanıcısına yanıt
    Antibiyotikle beraber vücudun savunma hücreleri orada aktif görev alıyorlar. Antibiyotik enfeksiyonun olgunlaşmasını sağlar. Bakterileri öldürür veya çoğalmasını engeller. Bakteriler ve ürünleri savunma sistemi tarafından ortamdan uzaklaştırılmaya çalışır. Bunun sonucunda irin oluşabilir. Bu yüzden şişlik olması normaldir.
  • Yeni_kullanıcı kullanıcısına yanıt
    Hocam paradontax’ın hangi çeşidini önerirsiniz bi de marvis marka italyan menşeli diş macununu da önerir misiniz
  • Çene kemiğim komple apse yapmıştı . Sanıyorumki 20 yaş diş çekiminden sonra boşluğa bişey kaçıp yaşamıştım bunu . 1 hafta boyunca sabah akşam 1000lik antibiyotik + volteren iğne oldum . Artı bide üstüne günde 3 kere başka bir antibiyotiği ağızdan aldım , öğlenleride cataflam diye bir ağrı kesici almıştım , ilk iğneden sonra 3-4 saat sıfır ağrı vardı , akşam 2. İğneye doğru hafiften ağrı başlamıştı , ama iğneyi olunca yine sıfırlandı , 2. Gün neredeyse hiç ağrım olmamıştı ama şişliği hissediyordum . 1 hafta sonra dişçide 20 yaş yerindeki deri tekrardan açılıp temizlendi bir daha yaşamadım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 2 Eylül 2020; 19:5:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: A350-900

Hocam paradontax’ın hangi çeşidini önerirsiniz bi de marvis marka italyan menşeli diş macununu da önerir misiniz
    Paradontax genel anlamda diş eti üzerine çalışan bir firma. Üzerindeki açıklamalara bakarak kendinize en uygun olduğunu düşündüğünüzü alabilirsiniz. Diğer dediğiniz firmayı duymadım bir şey söyleyemiyorum o yüzden.
  • Kaç yaşında adamım, her türlü gore içeriğe bakabiliyorum (büyük marifet) ama şu diş ağrısıyla alakalı konularda direkt istemsiz empati yapıyorum, konuya girerken tırsa tırsa giriyorum. Vallahi istemsiz korkuyorum.

Geçmiş olsun, umarım en acısız şekilde atlatırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr. solucan -- 3 Eylül 2020; 19:1:54 >
  • Antibiyotik bitti ama şişlik azalmasına rağmen geçmedi uyuşma var gibiydi bugün kanal tedavisi yaptırdım ağrı sızı yok bakalım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.