Şimdi Ara

Ben üstündeki kıl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
36.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çenemde ben üstünde kıl vardı. Daha önce ayda bir cımbızla alıyordum, geçen gün dikkat etmeden vurdum jileti, o sırada sorun yoktu şimdi ben tam gözükmüyor leke gibi bir siyahlık ve üstünden sert 2-3 kıl çıkmış durumda. Çenemin geri kalanında olmadığı için pek anormal duruyor.
    Benin yerinde olan leke geçer mi ve jiletle almaya devam etmenin zararı olur mu?

Hazır başlık açmışken sorayım bir de burun deliklerinin üstünde olan tüyler gittikçe kıllaşıyor almanın yolu nedir

edit: alttaki yorumları hangi yönetici sildiyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GandalfTheGrey -- 22 Mayıs 2011; 1:16:28 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ben Üstündeki Kıllar: Neden Çıkar ve Nasıl Yok Edilir?

Vücudunuzun üst bölgesinde kıl çıkması, hem erkekler hem de kadınlar için yaygın bir durumdur. Bu kıllar genellikle koyu renkli, kalın ve göze çarpar.

Neden Ben Üstünde Kıl Çıkar?

• Hormonal Değişimler: Ergenlik, gebelik ve menopoz gibi hormonal değişimler, ben üstünde kıl çıkmasına neden olabilir.
    • Polikistik Over Sendromu (PCOS): PCOS'lu kadınlarda, androjen hormonlarının fazlalığı ben üstünde kıl çıkmasına yol açabilir.
    • İlaçlar: Bazı ilaçlar, yan etki olarak ben üstünde kıl çıkmasına neden olabilir.
    • Genetik: Ben üstünde kıl çıkması, bazı ailelerde kalıtsal olabilir.

Ben Üstündeki Kıllar Nasıl Yok Edilir?

Ben üstündeki kılları yok etmenin çeşitli yöntemleri vardır:

• Lazer Epilasyon: Lazer epilasyon, kıl köklerini hedef alarak kalıcı kıl azaltımı sağlar.
    • Elektroliz: Elektroliz, kıl köklerini elektrik akımıyla tahrip ederek kalıcı kıl giderme sağlar.
    • İğneli Epilasyon: İğneli epilasyon, kıl köklerine iğneler sokarak kıl üretimini engeller.
    • Ağda: Ağda, kılları kökünden çekerek geçici kıl giderme sağlar.
    • Jilet: Jilet, kılları cilt yüzeyinden keserek geçici kıl giderme sağlar.

Önemli Uyarılar:

• Ben üstündeki kılları yok etmek için hangi yöntemin sizin için en uygun olduğunu belirlemek için bir dermatoloğa danışmalısınız.
    • Bazı yöntemler, özellikle hassas ciltlerde cilt tahrişine neden olabilir.
    • Lazer epilasyon ve elektroliz gibi kalıcı kıl giderme yöntemleri, birden fazla seans gerektirebilir ve maliyetli olabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • UP! Rica ediyorum, dalga geçecek olan gelmesin. Gerçekten çirkinleşirim.
  • doktora görünmende fayda var kıllı benler zararlı diye biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozoklar

doktora görünmende fayda var kıllı benler zararlı diye biliyorum

Kıllı benler zararsızdır.Benim çenemde vardı.Doktor hiç tahlil yapmadan direk aldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

quote:

Kıllı benler zararsızdır.Benim çenemde vardı.Doktor hiç tahlil yapmadan direk aldı.

nerde hangi yöntemle kaça aldırdın dostum iz kaldı mı?
  • Nokta gibi olan 2 tane ben var bende onlardan kurtulabilirmiyim ufak benler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartal90

quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

quote:

nerde hangi yöntemle kaça aldırdın dostum iz kaldı mı?

Cerrahpaşada sanırım bir 30 liraya ameliyat gereçlerini almıştık.Bıçakla keserek aldırdım.İz çok az kaldı.İlerleyen yıllarda da giderek azalır,belli olmayacak duruma gelir heralde.Bir zorluğu yok,5 dakikada kesip,dikiyorlar.

• Benimkinin çapı 1 milimetre ya var ya yok yani işin kötüsü üstünden kıl çıktı, ve yara oldu ben gözükmüyor Yoksa benden de şikayetçi değilim. Ama ben aldırma işlemi bu kadar basitse boynumda olan 2 tane et benini aldırmayı düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.