Şimdi Ara

Diş ağrısına çözüm ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
28.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ölüyorumm karanfil yok diş oyuk cürükden uyuyamıyorum yardımm

• Yapay Zekanın Yanıtı

Diş Ağrısına Çözümler

Diş ağrısı, herkesin hayatında en az bir kez karşılaşabileceği can sıkıcı bir sorundur. Neyse ki, diş ağrısını gidermek için uygulayabileceğin birçok etkili yöntem bulunmaktadır.

Evde Uygulanabilecek Yöntemler

• Soğuk kompres: Soğuk kompres uygulamak, ağrıyı azaltmaya ve iltihabı hafifletmeye yardımcı olabilir. Bir havluya sarılmış buz torbasını ağrıyan bölgeye 20 dakikalık aralıklarla uygulayabilirsin.
    • Tuzlu su ile gargara: Tuzlu su ile gargara yapmak, ağız içindeki bakterileri öldürmeye ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. Bir bardak ılık suya bir çay kaşığı tuz ekleyerek hazırladığın gargara suyunu ağzında 30 saniye boyunca çalkala.
    • Karanfil yağı: Karanfil yağı, antiinflamatuar ve analjezik özelliklere sahiptir. Birkaç damla karanfil yağını bir pamuk topuna damlatarak ağrıyan bölgeye uygulayabilirsin.

Zeytin Yağının Etkisi

"Zeytin diş ağrısına iyi gelir mi?" sorusunun cevabı net değildir. Bazı kişiler zeytin yağının antiinflamatuar ve antibakteriyel özellikleri sayesinde diş ağrısını hafifletebileceğine inanmaktadır. Ancak bu iddiayı destekleyen bilimsel kanıtlar sınırlıdır.

Diş Hekimine Görünme

Evde uyguladığın yöntemler diş ağrını gidermiyorsa, bir diş hekimine görünmen önemlidir. Diş hekimi, ağrının nedenini teşhis edecek ve uygun tedaviyi önerecektir.

Önleme Yolları

Diş ağrısını önlemek için şu önlemleri alabilirsin:

• Düzenli olarak dişlerini fırçala ve diş ipi kullan.
    • Şekerli yiyecek ve içeceklerden kaçın.
    • Sert cisimleri dişlerinle kırma.
    • Ağız koruyucu kullan.
    • Düzenli olarak diş hekimi kontrollerine git.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • asfalt döktü dişime cürük allah belasını versin off yardım lütfen
  • Bizimkiler ben küçükken dişim ağırdığında, bir beze rakı döküp onu dişime bastırmışlardı
  • majezik agrı kesici iç çok etkili bir ilaç
  • bir siyah zeytinin çekirdeğini çıkar, zeytini tuza bas sonra tuza bastığın kısmını çürüğün üstüne koyup kapa.
  • Novaljin al.
  • evde yokki olsa rakıda yok majezik de ave ile başlayan hapı içtim kesmedi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diş Ağrısı YARDIM
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben direk ağrıyan dişe aspirin koyuyorum 5-10 dk sonra tükürerek atıyorum vallaha hep iyi gelmiştir. fakat çok yan etkileri varmış hatta kalp krizi bile geçirirsin diyen oldu. benden söylemesi.
  • zeytinin iç tarafını çürüğün üstüne koyup zeytini çok ezmeden ısır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

bir siyah zeytinin çekirdeğini çıkar, zeytini tuza bas sonra tuza bastığın kısmını çürüğün üstüne koyup kapa.

yaptım şu an ağzımda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Endimiyon

ben direk ağrıyan dişe aspirin koyuyorum 5-10 dk sonra tükürerek atıyorum vallaha hep iyi gelmiştir. fakat çok yan etkileri varmış hatta kalp krizi bile geçirirsin diyen oldu. benden söylemesi.

aspirin kalk krizini engeller

cünkü aspirin kanı sulandırdıgı icin kalpde tıkanlıklıga yol açmaz ve hatta bayanlar özel günlerinde aspirin ve aspirinin yaptıgı etkiyi yapan ilac türevlerini içmez cünkü kanı sulandırdıgı içindir.

Ben böyle bir mantık kurdum.
  • zeytin işe yaramadı en sonunda pens le çekicem allah belasını versin nasıl acıyo ya off ilaç yok evde
  • Geçmiş olsun diş ağrısı çekilmez bilirim.Hayattan bezmiştim.Soğuk suyla ağzını çalkalayarak anlık geçirebilirsin 4-5 saniye olsa bile o an çok iyi geliyor o saniyeler biliyorum.Kolonyalı pamuk daya ağrıyan yere öyle dur baya geçiriyor 1 hafta öldürücü derecedeki ağrıyı böyle geçirmiştim allah yardımcın olsun...
  • bak bu yöntem kesinlikle çok etkilidir ama kısa sürelidir etkisi çabuk geçer ve senin mazoşistliğine kalmıştr ama %100 etkilidir.
    eline bi toplu iğne al,dişinin ağrısını hissettiğin anda ayak baş parmağına batır iğneyi, ama sağlam batır ki beynin diş ağrını unutup başka bi ağrı ya yönelebilsin.
    dişin ağrıdıkça batır iğneyi,sabaha kadar idare eder,sonra doktora gidersn
  • Pamuk gibi bişey varsa onu hafif ısla sonra tuza bandır be dişini üzerine koy sonra dişlerini kapat sıkıca.
  • Aspirini dişe koymak aksine zararlıdır çünkü aspirin kana karışan ve ağrıyı öyle kesen bir ilaçtır dişine koyarak eritirsen diş minen asitten dolayı eriyecek ve çürüklerin dahada artmasına sebep olacaktır.Ağrıyı geçirdiğini düşünmen ise tamamen psikolojiktir.
  • iğne olayı olmazda pamuk arıyorum tuz veya kolonya banıcam uyuyamıorum
  • Evde Alkol oranı yüksek maddeleri pamuk ile ağrıyan dişine bastır .ama sakın pense ile ugrasma nedenmi?

Diyelim pense ile cekmeye calısrıken dişi kırdın ozaman ne yapıcaksın ? Ben sana söyliyeyim öyle bir ağrı vurucakki dişine o ağrı ile bapırmayı geçiyorum bağramazsın çünkü okadar acır anında terlemeye başlarsın sırtındakı atlet ve onun üstündeki artık ne varsa su içinde kalır bildigin sıkarsın suyu cıkar annene babana durumu anlatmazsın cünkü öyle bir acıdırki kitlenip kalırsın ciddi soyluyorum haraket edemezsin acıdan olduğun yerde bi elin ağzında diğer elin yerde olur

diyelim cektin oyle bir ihtimalde var cektin diyelim ozaman kanayan yere pense deydiğinden mikrop kapar gerisini bilmiyorum ama hiç hayra alamet değildir cünkü paslıda olabilir pense...

Ayağına toplu iğnede batıriyim deme eğer cok acıyorsa cünkü ayagına batırdıgın hiç bir şey diş acısından daha fazla deildir artı ayağında bütün vücud sisteminin sinirler vardır artı mikropda kapabilir. arkadaşım git bir acil alan diş hekimi vardır herhalde hastaneleri ara benden sana tavsiye..

He bu diş ağrısı okadar adi bir agrıdırki insanı gece yakalar ..

• Ağrıyan diş üzeri ve çevresinde bulunan yemek birikintileri, diş fırçası yada diş ipi kullanılarak temizlenmelidir. ve yarım su bardağına yarım çay kaşığı tuz ilave edilerek elde edilen tuzlu suyla ağız iyice çalkalanmalıdır.

Kesinlikle ağrıyan diş üzerine aspirin, vermidon, vb. ya da herhangi bir ağrı kesici ilaç uygulanmamalıdır. Kimyasal yapılarıyla bu gibi ilaçlar diş etinde ve çevre yumuşak dokularda tahrişlere neden olabilmektedir. Bu nednele diş ağrısının yanında ikinci bir ağrının oluşmasına neden olabilir.

Eğer iltihap nedeni ile yüzde şişlik oluşmuşsa o bölgeye soğuk buz ile kompres yapılmalıdır.

Diş üzerinde çürük nedeniyle oyuk oluşmuş ise buraya çok az karanfil yağı (eugenol) emdirilmiş pamuk koyulabilir. Eugenol ağrının azalmasını sağlayacaktır. Ancak, bu işlemi yaparken eugenol fazla kullanılarak diş etine sızmasına neden olunmamalıdır. Çünkü karanfil yağı da yumuşak dokuları tahrip edici özelliğe sahiptir.
    Geçici çözüm aranıyorsa bir yerinize iğne batırmayı deneyin.

• tuzu da denedim allah kahretsin sabah olsaydı ya
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.