Merhaba Arkadaşlar, 324 M2 Arsada bulunan müstakil 1970 model 3 katlı daire'yi yıkıp Kendimiz yapma kararı aldık. Yapılacak bina Sağ - sol - ön - arkadan çekme olacağı için 100 m2 üzerine oturtup çıkmalar ile 124 M2 dairelere sahip çıktı. Henüz Başlangıç yeni olduğu için Adım adım ekleyerek Devam edeceğim. İnşaat hakkında herhangi bir fikrimiz yok araştırıp yapacağız Bu konuyu da Benim gibi araştıranlara Yardımcı olsun diye açıyorum. 29-07-2024 itibari ile Bina boşaltıldı Yıkımı bekliyor Bu anada kadar yapılan masrafları kalem ekliyorum Henüz kazma Vurmadan 271 masraf ettik. 29-07-2024 itibari ile Şuanda proje onayı beklenmekte. Yaklaşık 2 ay. -- PROJE 02-08-2024 TARİHİNDE ONAYLANDI KISA SÜRE. RUHSAT İÇİN İŞLEMLER BAŞLADI 25-09-2024 tarihinde bina yıkımı gerçekleşti. Başlamak için Belediye Ruhsat onayı bekleniyor Tahmini +2 ay 08-11-2024 TARİHİNDE RUHSAT ONAYLANDI - 01-12-2024 tarihine temel için demir örme başladı - 10-12-2024 TEMEL BETON DÖKÜLDÜ. 17-12-2024 1.KAT KOLANLAR VE TABLA HAZIRLIKLARI TAMAMLANIYOR. 19-12-2024 2.KAT TABLA DÖKÜMÜ YAPILACAK ORTALAMA AYDA 2 KAT YAPILACAK < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cayenne_41 -- 18 Aralık 2024; 8:16:24 > |
01-06-2024 / MÜSTAKİL 5 KATLI DAİRE MALİYETİ HAKKINDA
-
-
Daire başı inşaat maliyeti tahmini ne kadara çıkıyor?
-
merhaba,
Okadar fazla rakamlar varki ve bir birinden farklı rakamlar.
Örnek asansör diyelim 5 duraklı makine daireli asansör fiyatı 800 teklif veren var 380 teklif veren var ekipmanlar hemen hemen aynı.
Bu yüzden inşaatı kendimiz yapma kararı aldık GElen bilgiler 100 m2 maliyeti 1200- 1600 arası.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Cayenne_41merhaba,
Okadar fazla rakamlar varki ve bir birinden farklı rakamlar.
Örnek asansör diyelim 5 duraklı makine daireli asansör fiyatı 800 teklif veren var 380 teklif veren var ekipmanlar hemen hemen aynı.
Bu yüzden inşaatı kendimiz yapma kararı aldık GElen bilgiler 100 m2 maliyeti 1200- 1600 arası.
Anladım hocam sizin maliyetlerinizi bekliyorum. Konuyu takipteyim
-
İnşaat metrekare maliyet 10 bin ila 20 bin tl diyorlar. Ort 15 bin tl desek, 100 metekare bir daire minimum 1.5 milyon tlden aşağı yapılmaz bence.
-
Bedava 15 bin lira, muhite görede degisiyor bu ama bu kadar degismemesi lazim. 1000 usd den daha aşagi maaliyeti yok bizim burada. Aradaki fark 2 kattan fazla.
Keşke bana da 15 bin falan ciksa bedava sayilir. Kendim yaptiririm tamamini. 1100 dolarda inanilmaz bir maliyet çikiyor. Rahat sağlam 3 daireyi mutrahhite bağişlamak gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 14 Ekim 2024; 2:26:38 > -
işin içine girmen gerekiyor. Kulaktan dolma Çok fazla fiyat çıkıyor.
örnek vereyim. 300 m3 beton 35 ton demir deniliyor.
Çıkan rapora göre 250 m3 beton 29 ton demir gidecek. bu arada aşağı yukarı oynama olmuyor. kullanılacak olan donatılarıda yakın zamanda ekleyeceğim. insanlara yardımcı olmak adına.
-
O işte cok fazla faktör var. Kullanilan zemine göre uygulanan beton da degisiyor ya da kalitesine göre yine ayni sekilde. Ama evet, isin basinda duracaksin. TR de iş ahlaki yok. Hesabi yapana birakirsan, illa seni hem mali alirken hem yaparken hrm uygularken 1 degil 3 4 kere kaziklar.
-
teşekkürler güzel bilgi paylaşımı olmuş.
-
Çok faydalı konu teşekkürler.
Ortak olan yerimiz var,
220 m2 arsa, tamamına oturuyor, çekme veya çıkma yok.
Bodrum + zemin + 3 kat + çatı piyesi
Yani bodrum üstünde 4 Kat ve en üstte çatı piyesi oluyor.
220 m2 katta inşaat alanı, toplamda 1200 m2 inşaat alanımız oluyor.
Biz de ortaklı yer ama is yeri burası kendimiz yapıyoruz.
Yıkım ocakta olacak.
Yer İstanbul Ataşehir.
Şimdiye kadar ciddi bir şey harcamadık.
Tahmini m2 maliyetimiz 15-17 bin civarı diye düşünüyoruz. (daire olmadığı için ince işçilik yok sayılir)
Yarısı bizdenden de faydalanacagiz, tahmini 15m oradan gelecek ama maalesef kaba bitmeye yakın ancak gelir ilk iki ödeme (klasik bürokrasi)
Konuyu takipteyim.
Guncellerseniz memnun olurum -
Son güncelleme bu şekilde Allah kolaylık versin Başlayana kadar biraz sancılı geçiyor sonrası çorap söküğü gibi geliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cayenne_41 -- 3 Aralık 2024; 8:14:33 > -
Güncel bilgi yok mu -
daha önce inşaat yapıp bitirmediyseniz 1200 metre inşaat bu sizin işiniz değil başlayıp bitiremezsiniz
o yüzdende metrekare maliyet tahmini 15-17 diye tahmin yapamazsınız
parasını veririm yaptırırım diye bir olay yok yani inşaat sektöründe
inşaat mühendisiyle olmaz yani o iş daha önce hiç inşaat yapıp bitirmediyseniz
-
Hocam cevap için teşekkür ederim.
Durum şu Hoca kuzenlerden Mimar mühendis dışında Müteahhitlik yapmış olan tecrübesi olan da var Ayrıca bir müteahhitimiz var Aynı mahallede yer yapıyor O da yardımcı olacak yani çevremiz bu konuda gayet var
Çok fazla zorlanacağımızı düşünmüyorum Ben bugün sadece inşaatla ilgileniyorum Yani benim görevim sadece organizasyon olacak.
Maliyet konusunda da hemen hemen yani metrekaresi 20.000 liradan gibi duruyor.
Bakalım artık hayırlısı
-
m2 20 bin çok fazla 12-15 olması lazım
-
Dış cephe cam Kaplama vs asansör büyük olacak, temelde de ekstralar var tahmini zaten..
Ama 12-15 arası da imkansız sanırım her ne kadar daire değil ince iş yok desek de min 15den başlar m2 maliyeti..
-
10 gün sonra herşeye zam gelecek şuan itibariyle malzeme alıp yığmadıysanız 20 bin ortalama denilebilir iş ibilen tecrübeli kişiler için
15 bin olmaz
-
Ne alacağız vs belli değil, daha bina ocakta yıkılacak, ruhsat alması vs sürer nisanda anca temele başlarız..
20bin e razıyız :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X