Şimdi Ara

TTNET modeminden DNS değiştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
4.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TTNET'in verdiği TD-W9970 v3 var. DNS'yi otomatik olarak 195.175.39.50 / 195.175.39.49 tanınlamışlar. Akşam saatlerinde internet ölü hale geliyor google açmak bile saniyeler sürüyor. DNS değiştirirsem belki rahatlarım diyorum. Bu DNS'yi değiştirmenin yolu var mı? Modem arayüzünde DNS yeri yok

Bir de şöyle düşündüm. Modemini kendisi alan müşterilerde akşam saatlerinde bir yavaşlama var mı merak ediyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phorever -- 23 Eylül 2017; 22:58:11 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

TTNET Modeminden DNS Değiştirme Rehberi

TTNET modeminden DNS sunucularını değiştirmek, internet bağlantınızın performansını ve güvenliğini iyileştirmenize yardımcı olabilir. Bu işlem nispeten basittir ve aşağıdaki adımları izleyerek tamamlayabilirsiniz:

1. Modem arayüzüne erişin. Tarayıcınızın adres çubuğuna "192.168.1.1" veya "192.168.0.1" yazın ve "Enter" tuşuna basın.
    2. Kullanıcı adı ve şifreyi girin. Varsayılan kullanıcı adı genellikle "admin" veya "ttnet", varsayılan şifre ise "admin" veya boştur.
    3. DNS ayarlarına gidin. Arayüzde "Ağ Ayarları" veya "İnternet Ayarları" seçeneğini bulun ve "DNS Ayarları"na tıklayın.
    4. DNS sunucularını değiştirin. "Birincil DNS" ve "İkincil DNS" alanlarına istediğiniz DNS sunucularının IP adreslerini girin. Örneğin, Google'ın DNS sunucuları için "8.8.8.8" ve "8.8.4.4" adreslerini kullanabilirsiniz.
    5. Değişiklikleri kaydedin. Ayarlarınızı kaydetmek için "Uygula" veya "Kaydet" düğmesine tıklayın.

DNS değişiklikleri genellikle hemen etkili olur. Ancak, bazı durumlarda modeminizi yeniden başlatmanız gerekebilir.

Önemli Not:

• Varsayılan DNS sunucularını değiştiriyorsanız, güvenilir DNS sunucuları seçtiğinizden emin olun.
    • Bazı web siteleri veya hizmetler belirli DNS sunucuları ile uyumlu olmayabilir. DNS'yi değiştirdikten sonra herhangi bir bağlantı sorunuyla karşılaşırsanız, varsayılan DNS sunucularına geri dönmeyi deneyin.

Bu talimatları izleyerek, TTNET modeminden DNS sunucularını kolayca değiştirebilir ve internet bağlantınızın performansını artırabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: phorever

Bunu buldum deneyeyim mi? Sıkıntı çıkartacak diye korkuyorum
    https://i.hizliresim.com/0GkQ9Y.jpg

İşe yaramıyor hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netimde son günlerde büyük bir sıkıntı var.Tarayıcılarda sekmeler nerden baksan 15-20 saniyede açılıyor.
  • https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=122887673&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

Şu linke bakmanızı tavsiye ederim ben bu yöntemle değiştirdim.

• Sağlam DNS bulmaya çalışın... Onu modeme tanımlayın

• Videodaki şekilde değiştiriliyor
    https://www.youtube.com/watch?v=E6kufFgGpf0&t=10s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 4 Şubat 2018; 17:43:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Zyxel Modemlerde DNS Değiştirme
    10 yıl önce açıldı
    Netspeed DNS Değiştirilemiyor!
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.