Şimdi Ara

Türk Telekom Fiber Kablo Evin Kapısında Ama Altyapı vdsl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 10-12 yıldır kullanılmayan müstakil bir ev aldım. evin içerisinde telefon kablolarına ilişkin bir takım kalıntılar var ama kabloların ucu boş yani dışarıda bir ankastre kutusu yok. Türk telekom bölgeye fiber getirmiş her müstakil ev için bir fiber kablosu (siyah kalın, içinden 5-6 tane farklı renkte kablo geçen) bırakmış. Diğer evler bunları kendi kutularına bağlayarak ev tesisatındaki telefon kablosu üzerinden vdsl2 hizmet alıyor.

Altyapı da her türlü benim adreste vdsl2 olarak görünüyor.

Şİmdi sorum şu evin kapısındaki hatta 5mt de evin içine girebilecek fiber kablo ile nasıl fiber 100Mbps hız alacağım? elektrikçiye ne yaptıracağım?

Bir de modem olarak Keenetic Extra DSL AC1200 aldım üzer mi beni?

• Fiber olarak bağlanırsa VDSL hizmet almazsınız. VDSL olması için santral koymaları lazım evin içine.

• Hocam siyah kalın kablonun fotosunu çekebilir misiniz? Ucundaki renkli kablolar ile beraber. Bir de kablonun üzerinde bir şeyler yazıyor mu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Arkadaş fiber ile bakırı karıştırmış. Ben boşuna millet fiberi bulsa yüzüne gözüne sürecek yazmıyorum.

• Siyah kalın kablo büyük ihtimalle cat 6 yani o fiber değil bakır kablo altyapı vdsl zaten müstakil evlere fiber getirmiyorlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.