Lokasyon neresi ? |
Kablonet fiber mi, Superonline fiber mi? (2. sayfa)
-
-
Ankara
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
eğer türksat koaksiyel kablo ile değil yeni döşedikleri daireye kadar fiber (FTTH) ise kesinlikle ama kesinlikle Türksat. direkt TT FTTH kalitesinde hizmet. koaksiyel kablo ile verdikleri hizmette hem görüntü kirliliği var, hem de ping var ekstradan. eğer koaksiyel kablolu türksat mı SOL fiber (FTTB veya FTTH) diye soruyorsanız, o zaman SOL. (SOL VDSL ise, o zaman Türksat koaksiyel de olsa olur ama)
İyiden kötüye sıralama
-Türksat FTTH (en az ping, SOL'e göre az sansürlü, en yüksek hızı alma imkanı)
-SOL FTTH (ortalama ping, bol sansürlü, en yüksek hızı alma imkanı)
-SOL FTTB (üsttekine yakın ortalama ping, bol sansürlü, maks VDSL hızlarını alma imkanı)
-Türksat koaksiyel (yüksek ping, SOL'e göre az sansürlü, maks VDSL hızlarını alma imkanı)
-Türksat VDSL (ortalama ping, SOL'e göre az sansürlü, maks VDSL hızlarını alma imkanı)
-SOL VDSL (ortalama ping, bol sansürlü, maks VDSL hızlarını alma imkanı)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnSplendidNinja -- 29 Temmuz 2023; 11:33:45 >
-
Turkcell Superonline fiber veya vdsl falan hiç gerek yok önermiyorum
zamanla sayısı artıyor önermeyen pişman olan kişi sayısı başta ben :)
eskidendi o iyiydi şimdi artık iyi değil ama yinede birileri çıkar 3-5-10 yıldır kullanıyorum memnunum diye yav güncel mevcut duruma baksana kardeşim millet perişan pişman tabii birazda bu durum şans bölgesel ama böyle sorunlarla karşılaşıp pişman olma ihtimali yüzde 51 işte yüzde 1 i hafife alıp riske girenin vay haline :)
yapın araştırmanızı Google dan Superonline sansür vs diye veya forumlardan görürsünüz milletin şikayetlerini hatta Twitter dan ilgili tag lardan görürsünüz :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0667FD738 -- 29 Temmuz 2023; 11:53:28 >
Türksat ana konusunda yazılan birkaç başlık;
Türksat Ping lag
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156341188
Türksat IPTV sansür bahsi
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156215085
Türsat Güncel Kopma donmalar
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156110911
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156101853
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156069557
Türksat daha pahalı bahsi
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156448436
Ayrıca Superonline vpn kurumsal kendim kullanıyorum, bireysel (free) uygulamalar sorunsuz. DNS değişiyor, torrent tam hız alınıyor.
Superonline Twitch upload çözümü.www.sikayetvar.comSuperonline Twitch TV Upload Sorunuhttps://www.sikayetvar.com/superonline/superonline-twitch-tv-upload-sorunu-1
Superonline ekip, iş çözüm süresi max 24 saat, genelde gün içi çözüme ulaşıldı.(test edildi)
Saygılar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
gene güldürdü bu superonline savunucuları. 5 gün, yazıyla beş, yayın yapamaz hale gelmiş. superonline böyle işte. kullanılmaz hale gelse bile günlerce sorun yok der çıkarlar. şikayetvar'a yazmış sonunda. onun ertesi günü zahmet edip çözmüşler.
benim başıma gelen, kullandırmaz hale getiren, problem sırasında da günlerce kabul etmediler. yurtdışındaki farklı bir servis aynı rotayı kullandığı için onlarla iletişime geçtim. öyle bana günlerce bahane uydurmadılar, yarım saatte teyit, iki saatte seabone'a düzelttirdiler.
superonline'nin bu kotu gidisini elestirmemek en buyuk kotuluk olur. iyi taraflari da var tabi ama çok uzun süredir kötüye gidiyorlar. anlamıyorsanız, bilmiyorsaniz, size yetiyorsa eyvallah. ama bırakın imkanı olan yeni kullanıcı daha iyisini secebilsin...
-
hocam o dediginizi naisl anlayabiliriz koaksiyonel kablo mu yoksa eve kadar fiber mi oldugunu ?
ve binada turk telekom vdsl'de var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osarkibt -- 29 Temmuz 2023; 15:45:51 >
Anten kablosu şeklinde dairelere giren kalın (ortalama bir serçe parmağı kalınlığında) beyaz bir kablo varsa binada o koaksiyel kablo oluyor. (Koaksiyel kablo, Türksat fiber diye pazarlıyor ama fiber değil)
İnce iplik gibi beyaz veya spagetti makarna gibi ince sarı veya turuncu bir kablo geliyorsa o fiberdir. (Fttb)
Bir de bu ikisi arasında kalan beyaz sert kablo var içinde 8 tel var o da ethernet kablosudur. (Fttb)
Bu arada arkadaşlar, arkadaşlar sol ile turksat arasında seçim sormuş. seçeneği olmayan biri için neden seçenekleri değerlendirince sol savunucusu oluyoryuz? bence önce turknet gigafiber sonra TT bazlı tüm ftth bu ikisinden de iyi hizmet ama onu övüyor muyum me hayır. Arkadaşın seçeneklerine yorum yapıyorum. Yoksa sol övücülüğü yapacağım son şey.
Hocam standart bir kullaniciysaniz f/p istiyorsanız superonline dan başka çare kalmıyor 12ay taahhut 240tl 100/20 modem kurulum dahil veriyorlar. TT bakıyorum o kadar absürt fiyatları var ki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf683 -- 29 Temmuz 2023; 17:41:15 >
hocam beyaz kalin bir kablo var dediginiz gibi koaksiye kablo bu sanirim. bu da fiber degilse tek secenegim superonlone kaliyor galiba
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osarkibt -- 30 Temmuz 2023; 23:13:49 >
hocam tt fiber olsa dusunmeden alicam fiyat cok onemli degil ancak fiber yok. kablonet fiber var olarak gosteriyor ama yukarda arkadas onu. fiber olmadigini soyledi. zaten en fazla 100mbts hiz vermelerinden anlamistim bi gariplik oldugunu. tek secenegim superonline sanirim
Superonline fiber diye diyorsan bulaşma bakma fiber olduğuna vdsl i mumla aratır uyarmışlardı dersin :) 50 -100 mb vdsl bile daha iyi
verdikleri modem zaten çöp bir işe yaramıyor Wi-Fi 6 haricinde bir halta yaramıyor tak kullan şeklinde
yani engelleri aşmak için modem Router masrafı yapmak gerekiyor bir de vpn vs masrafı :)
özeti Superonline söz konusu ise uzak dur bulaşma
buradaki forumu veya diğer forum sitelerine veya Google dan araştırmanızı yapın görürsünüz Twitter da ilgili tag karı demiyorum bile :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0667FD738 -- 30 Temmuz 2023; 23:44:54 >
Kablonetin fiber dediği internet aslında VDSL:))
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
o zaman tt vdsl'den devam etmek en iyisi gibi duruyor
Türksat Kablo Fiber Derim Bizim burada daireye kadar kullanıcı sayısı da az Superonline fiber kablo geliyor hız ping mükemmel ama taahhutu bitiren kaçıyor fiyatlarına inanılmaz zam yaptılar çünkü bazen kapı kapı gezip yeni abone de arıyorlar gülmemek için zor tutuyorum kendimi sen önce elindekilere sahip çık binada kablo internet fiber yok ne yazık ki millet Superonline fiberi bırakıp vdsle geçiyor Türksat fiber çok iyi olduğunu biliyorum ayriyeten tüm arkadaşlara da katılıyorum inanılmayacak derecede erişim engelleme ve bant kisitligi var aklımdan dahi gecirme derim direkt unut Superonline fiberi...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
DNS calismiyor nerdeyse tüm vpnler de ücretsiz olanları dahil engelli adamlardaki mantık BMW Yi verip 70 km hızı gecemezsin mantığı...
Not Yıllarca kullanıp bende vdsle geri döndüm çok memnunum fiyat ve performans olarak yalnızca gönderim hızım düşük ama internette özgürüm!
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
kablonet
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sordugumda turksat binaya kadar fiber veriyor dedi ancak superonline eve kadar fiber geliyor. hangisi daha iyidir sizce?
Maalesef o altyapı 100 Mbps download sunuyor ve ping kötü. Eğer VDSL altyapı 100 destekliyorsa direkt ona geçin. Eğer hız önceliğiniz varsa sol da uygun olabilir. Sansür olmasın hız biraz daha düşük olsa da olur derseniz VDSL sağlayıcılar daha iyi olur (VDSLde sol veya kablonet veya Vodafone hariç, turknet, TT iyidir)
binaya kadar fiber dedikleri VDSL hocam, daireye kadar bakır kabloyla iletim sağlanıyor.
Eğer sörf amaçlı kullanacaksanız eve kadar fiberi tavsiye ederim kesinlikle.
Ama engellemeler yüzünden forumda süperonline a çok tepki var, ben daha önce hiç kullanmadım.
Kuzenim superonline FTTB kullanıyor, herhangi bir sorun duymadım ondan da bugüne kadar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X