Şimdi Ara

Digiturk ve D-Smart Aynı Anda Kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
11.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sony marka kdl-40u2000 lcd televizyonum var. 2 tane scart girisi bulunmakta...
    Gold master marka dtv-19500 cim d-smart receiver var.
    Birde dcr dt-5002 digiturk receiver var.
    Uydu yayini apartmana ait ve merkezidir. Yani her eve tek kablo geliyor.
    Ben bu 2 aleti ayni anda baglamak istiyorum ve kumanda ile direk gecis yapmak istiyorum istedigim zaman.

Nasil yapilabilir ?
    Benim tahminim d-smarta canaktan gelen coax kablo girecek. Daha sonra o girisin altindaki coax kablo cikisindan da digiturke coax kabloyla cogaltma saglarim diye dusundum. AV1 ve AV2 ile gecisleri saglarim.

Demek istedigimi bir resimde anlatayim.

Digiturk ve D-Smart Aynı Anda Kullanmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor9119 -- 16 Haziran 2011; 16:22:21 >

• yok mu bilgili bir arkadaş?
  • görüntü sorunu yaşayabilirsin gibi geliyor bana. yani görüntü alsan da karşılaşılacak sorunların başında görüntü kalitesi gelecek.
    bence receiver'a girmeden evvel bir tane disec kullan. iki receiver' a ayrı giriş yap. uydu ve lnb ayarlarını da yap tamamdır. geçişlerde de receiver'i kapatırsın tamam olur diye düşünüyorum. o resimdeki lnb out olayı receiver' a değil de direkt görüntü oynatıcıya aktarım olabilir ayrıca. yani açık olan kanalı iki farklı oda da izleme gibi. böyle olmasa bile o scart kablosunu doğrusu ben tercih etmem. yani iki cihaz arasında scard kullanımını...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speakerphone2010 -- 16 Haziran 2011; 20:20:25 >
  • Iki cihaz arasinda scart kullanilmiyor ki. Scartlar ayri ayri tvye gidiyor.

Suan yaptirdigim kabloyu out in olarak taktim. Bazi kanallar var bazilari yok anlamadim.
    D-smartta yani ilk canak kablosunun girdigi uyduda problem yok. Ancak digiturkte bazi kanallar yok.
  • 2 way splitter aldim. Uyducu bana olur demisti ancak bu sefer digiturkte tum kanallar cekerken. D-smartta hicbir yayin belirtisi yok.
    LNB filan ayari mi gerekiyor ? Ne yapmam lazim?

D-smarta bakarken digiturku kumandayla kapatiyorum, digiturke bakarken d-smarti kapatiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor9119 -- 30 Haziran 2011; 17:07:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugay289

2 way splitter aldim. Uyducu bana olur demisti ancak bu sefer digiturkte tum kanallar cekerken. D-smartta hicbir yayin belirtisi yok.
    LNB filan ayari mi gerekiyor ? Ne yapmam lazim?

D-smarta bakarken digiturku kumandayla kapatiyorum, digiturke bakarken d-smarti kapatiyorum.

Ben de aynı dertten muzdarip biri olarak splitter ile sorunu çözeyim dedim ama benzer bir sorun yaşıyorum. İki kutuya giden kabloyuda splitter'a takınca D-Smart'ta sorun yok ama Digiturk'teki bazı kanallar gidiyor. Sinyal zayıflıyor gibi.
    Kablo çıkarma-takma derdinden bir türlü kurtulamadım, bir yolu olmalı ama nerede yanlış yapıyoruz çözemedim.
  • çift kart girişli ah uydu bulursan 2ini aynı anda kullanırsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynı dertten ben de muzdaribim ,ancak benim sorunum tek uydu alıcısında iki yayını da izleyebilmek,her halde bu mümkün değil artık.
  • Tam bu konuyla ilgili bir topik açacakken burayı gördüm. Bir gelişme var mı acaba? Disec veya 2 way splitter ile 2 yayından birini kapatymak şartıyla (buna razıyım) izlemek mümkün mü yani?(görüntü veya kanal kaybı olmadan)
  • beyler bu olayı sadece çift kart girişli uydu çözer bu nden le çift kart girişli ah uydu bulursanız uydunun kendi yazılımı üzerinden yayınları izlersıniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • niye uğraşıyorsunuz ki; disec ve scard kullanın av1 ve av2 ile de geçiş yapın bari. neyse, lnb besleme ve ton anahtarlama ayarı ilk uydunun ayarına göre çıkış ilk uydudan çıkış yapıyordur muhtemelen. bu durumda, uydu taramada bazı kanalların bulunamaması sorunu yaşanır. denemek için ilk uydu üzerinde lnb voltaj ve ton anahtarlama ayarlarını değiştirin. gerçi bu sefer de ilk uyduda bazı görüntüler gidecektir.

not: Uydu Alıcısı LOOP soketi Bi başka Uydu Alıcısına LNB sinyal girişi amacıyla kullanılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speakerphone2010 -- 22 Temmuz 2011; 0:49:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sesslayt

beyler bu olayı sadece çift kart girişli uydu çözer bu nden le çift kart girişli ah uydu bulursanız uydunun kendi yazılımı üzerinden yayınları izlersıniz

quote:

Orijinalden alıntı: sesslayt

beyler bu olayı sadece çift kart girişli uydu çözer bu nden le çift kart girişli ah uydu bulursanız uydunun kendi yazılımı üzerinden yayınları izlersıniz

Yani şöyle bir reciever mı var?: Hem digiturk kartını yasal olarak takabiliyorum ve lig tv yi izleyebiliyorum, hem de D-smart kartı takıp onu veya normal uydu yayınlarını (turksat,hotbird v.s.) izleyebiliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.