Şimdi Ara

Dijital Fotograf Makinası Bilmecesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben foto makinalari konusunda biraz cahilim dogrusu ve her soylenene inanır oldum. Kimisi megapixel in 1 onemi olmadıgını 8 mp 1 makinanın 10 mp makinadan daha iyi cekebilecegini diger ozelliklerinin belirleyici oldugunu soyluyor, kimisi de mp'in en önemli unsur old. bahsediyor. Ben de max 500 YTL lik bir makina almak istiyorum ve kimsenin lafına inanamadıgımdan burda sizlerden yadım almak istedim, şimdiden tesekkur ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydnzglsy -- 17 Aralık 2008; 20:03:11 >

• Megapiksel değeri makinenin kalitesini belirleyecek bir faktör değildir. Uç durumlarda ehemmiyet kazanabilir. Sizin için bakılmasına dahi gerek olmayan bir özellik.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ender53

Megapiksel değeri makinenin kalitesini belirleyecek bir faktör değildir. Uç durumlarda ehemmiyet kazanabilir. Sizin için bakılmasına dahi gerek olmayan bir özellik.

Peki hangi ozelliklere bakmalıyım ? Benim icin ne belirleyici olmalı ? Ben sonucta doga fotografı cekmeyecegim veya yarı prof. fotografcılık yapmayacagım bu yuzden ne tur 1 secim yapmalıyım ve senin bir marka model onerin var mı ?
  • Makine tavsiyesi almak istiyorsanız ne amaçla fotoğraf çekeceğinizi, makineyi genelde ne tür çekimler için kullanacağınızı belirtmelisiniz. Ben şu sıralar piyasayı takip etmediğimden bir tavsiye veremeyeceğim lakin verenler çıkacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ender53

Makine tavsiyesi almak istiyorsanız ne amaçla fotoğraf çekeceğinizi, makineyi genelde ne tür çekimler için kullanacağınızı belirtmelisiniz. Ben şu sıralar piyasayı takip etmediğimden bir tavsiye veremeyeceğim lakin verenler çıkacaktır.

Sadece normal fotolar cekecegim dogum gununde yılbasında 1 yere gezmeye gittigimde vs. vs. tavsiyede bulunacak olan varsa sevinirim.
  • MP'nin en önemli unsur olduğunu söyleyenler biraz atmasyon takılmış

Eş-dost fotoğrafı yani "anı" fotoğrafı çekmek için çok fazla para harcamaya lüzum olduğunu da düşünmüyorum. İhtiyaç duyduğunuz kalite 300-500TL arası alcağınız tüm modellerde sizi memnun edecektir. Sonuçta ne büyük baskı ne de crop yapcaksınız..

Canon A720IS ya da A570IS işinizi fazlasıyla görecektir. Tabii bu fiyat aralığında arkadaşlar başka modeller de tavsiye edecektir, yine de ufak bi karşılaştırma iyi olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fotoğraf makinesi önerisi?
    geçen yıl açıldı
    Yeni Bir fotoğraf makinesi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • YUH!

280-300TL falandı doğubankta, garanti + kur fena olmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

YUH!

yuhun cevabı : $
  • Yok, yok.. Ben çok açtım arayı, Sirkeci'ye dadanmam lazım yine. Hayyama falan gitmeyeli kaç ay oldu
  • Bu arada belirtmek lazım hızlıal ve golddaki Canonlar paralel ithalattır.
  • Hımm tesekkur ederim arkadaslar. daha fazla model verin bana :D

Ben mediamarkt dan almayı dusunuyorum orda daha uygundur sanırım.
  • Bir de megapixel e takılmıcam onu anladım ama olmazsa olmaz ya da olursa iyi olabilir diyebileceginiz özellikler var mı ? Atıyorum cep telefonunda Bluetooth onemli 1 unsur olmazsa eksikligini hissedersiniz, bunun gibi resimde kalite saglayacak ve aldıktan sonra keske su ozellige sahip 1 makina alsaydım demek istemiyorum, bu yuzden bana 1 kac önemli ozellik soyleyebilirseniz cok sevinirim :)
  • forumda okadar çok bilgi varki.. bence M A S P manuel modları olması çok önemlidir bu sayacağım modellerde manuel modlar var diğer özellikleride iyidir canon A720-A570 IS- fuji f50fd işinizi görür pişman olmazsınız fiyatı uygun gelirse A720IS da 6x zoom var onu tercih edebilirsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: aydnzglsy

Hımm tesekkur ederim arkadaslar. daha fazla model verin bana :D

Ben mediamarkt dan almayı dusunuyorum orda daha uygundur sanırım.

Fuji F50fd de olabilir
  • @Hirotaro,
    Hizlial=Hizli soyul. Bu arada Hizlial'dan ve GOLD' dan alınan Canon' lara ERKAYALAR kesinlikle garanti VERMİYOR..... Sitesine girince dün FLAŞ yapıyordu.
    quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

quote:

YUH!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 17 Aralık 2008; 23:37:43 >

• Cümle içinde kullandığınız bir'leri rakamla yazmanız çok garip geldiği için yazma ihtiyacı hissettim.
    Güzel Türkçemize en çok sahip çıkmamız gereken bu günlerde biraz daha duyarlı olursak daha iyi olur diye düşünüyorum.

Fotoğraf makinasi tavsiyesi isteğinize gelince;
    MutlaKa işin üstadları önemli tavsiyelerde bulunacaklardır ancak aşağıda linkini verdiğim makina hakkında forumda çok iyi yorumlar okudum. Fiyat da çok uygun. Almanya linklerine baktım, orada bile daha pahalı.

http://www.hepsiburada.com/olympus-sp-560-ultrazoom-8.0mp-2.5-lcd-dijital-fotograf-makinesi2gb-xd-hafiza-karti-hediyeli-/productDetails.aspx?categoryid=248&productid=bd97726

Hepsiburada'da 473 YTL olan bu cihazı geçen gün Electroworld'de sordum. Digital fotoğraf makinalarında inanılmaz fiyatlar yazmışlar, 590 YTL dediler.

Sizin de limitinize uygun olduğu için düşünebilirsiniz. Forumda OLYMPUSÇULAR (LİNKİ İÇİN TIKLAYIN) linkinden kulanıcı yorumlarına bakıp, kullanan arkadaşlardan daha sağlıklı tavsiyeler alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munans -- 18 Aralık 2008; 0:03:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

@Hirotaro,
    Hizlial=Hizli soyul. Bu arada Hizlial'dan ve GOLD' dan alınan Canon' lara ERKAYALAR kesinlikle garanti VERMİYOR..... Sitesine girince dün FLAŞ yapıyordu.
    quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

quote:

YUH!

@bipekkan abii
    zaten bende bildiğim için onun linkini verdim.Erkayalar'dan garantili alsanda,garantiye düştün mü vay haline uygulamasına sokuyorlar
    Ben Canon alsam,asla ERKAYALAR garantisi aramam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.