Şimdi Ara

DİJİTAL KARASAL TV RADYO YAYINCILIĞI ÇOK YAKINDA TÜRKİYE'DE! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: efem-35

quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

1: siz nerede gördünüz veya kullandınız mı da uydu yayınından daha iyi oluyor diyorsunuz? ayrıca zaten tr de ki yayın türü pal yayın türü diye biliyorum ancak kalite farkı nasıl olur bitrate fazla olur ise elbette fark olur...

2: dahili alıcı tv lerde zaten aynı durum söz konusu tek kumanda bence daha kullanışlı ayrıca görünt kalitesi açısından bence haricilere göre çok daha iyiler...

3: paralı platformar olur ise bence süper olur

4: evet avantajları fazla ama bakalım hayatımıza bu nekadarı yansıyacak

gelsin biran öncede neymiş bir görelim benim tv de dahili alıcısı var bir kablo ile iş çözülecek ise süper bir şey

uydu da kullandım digital karasla da
    evde 4 adet dvb-t yunan kanalları çıkıyor sd yayın verdikleri halde pırıl pırıl yayın

İzmirde misiniz?Aparatı alınıp akıllı telefonlardan izlenebiliyor siz ne kullanıyorsunuz fotoğraf yükleyebilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• turkeytv kullanıcısına yanıt
    Telefonda kullanım dersen ona ok derim anteni çıkart izle ama pc de tvde bu iş olmaz. Oturmuş bir sistem var bu sistem öyle kolay kolay bitmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red_Devil33

Telefonda kullanım dersen ona ok derim anteni çıkart izle ama pc de tvde bu iş olmaz. Oturmuş bir sistem var bu sistem öyle kolay kolay bitmez

TÜRKSAT'ı kapat herkes geçer
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkeytv

quote:

Orijinalden alıntı: efem-35

quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

1: siz nerede gördünüz veya kullandınız mı da uydu yayınından daha iyi oluyor diyorsunuz? ayrıca zaten tr de ki yayın türü pal yayın türü diye biliyorum ancak kalite farkı nasıl olur bitrate fazla olur ise elbette fark olur...

2: dahili alıcı tv lerde zaten aynı durum söz konusu tek kumanda bence daha kullanışlı ayrıca görünt kalitesi açısından bence haricilere göre çok daha iyiler...

3: paralı platformar olur ise bence süper olur

4: evet avantajları fazla ama bakalım hayatımıza bu nekadarı yansıyacak

gelsin biran öncede neymiş bir görelim benim tv de dahili alıcısı var bir kablo ile iş çözülecek ise süper bir şey

uydu da kullandım digital karasla da
    evde 4 adet dvb-t yunan kanalları çıkıyor sd yayın verdikleri halde pırıl pırıl yayın

İzmirde misiniz?Aparatı alınıp akıllı telefonlardan izlenebiliyor siz ne kullanıyorsunuz fotoğraf yükleyebilir misiniz?

bende lg 32lf650v televizyon var bu tv den izmir de yunan kanallarını yakalıyorum ...yayın sakız adasindan geliyor balcovada yakalıyorum kanalları yayınlar dvb kanalında çıkıyor sd dvb-t yayın yapıyor örnek.
    http://www. turkey forum.com/satforum/showthread.php?t=740201

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efem-35 -- 6 Nisan 2016; 0:24:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Uydu sektörünün sonu olacağından doğal olarak bu işle uğraşan arkadaşlar hep muhalif olacaktır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ukoci

Uydu sektörünün sonu olacağından doğal olarak bu işle uğraşan arkadaşlar hep muhalif olacaktır..

uydu her zaman var biraz kayıp olur fakat devletin karasal yayını vermesi anayasaldır ve bunu verirken devlet zarar ediyor demesi bana garip geldi o zaman ver her vatandasina sinirsiz akk siz internet millet dvb-t2 yayini bile gormez internet sektoru para sektoru olmus parali kanallar cogalmis burada devletin gucunu gosterip bedava digital karasal yayin vermek zorunda avrupada bizden kat kat gelir duzeyi devletler bile digital karasal yayın veriyor 4g gibi en sona kaldik iyi tarafi son teknolojik gelmesi hayirli olsun yaza deneme yayınları baslayabilir guzel bir tv yayini istedigin oda da kablo derdi olmadan seyret ve yayinlarin bozuk olmasida kalkıyor net ve hd olarak gelecek....

• O iş bitti sence bu işten para yiyen dijital platformlar izin verirmi? Verse bile altyapıyı onlar kuracak kurar mı

• quote:

Orijinalden alıntı: turkeytv

quote:

Orijinalden alıntı: kartilkisi

arkadaşlar...internet destekli uydu alıcı ve televizyon üzerinden iptv ve bilgisayar üzerinden webtv şeklinde yayın yapan tahminim 2500 filan civarında ( kesin emin değilim belki yanılabilirim ) dünya televizyonu ve uydu yayın üzerinden yayın yapan 420 yerli ve yabancı free channel yayını ayrıca dijital cable tv üzerinden yerli ve yabancı yaklaşık 180 kanal üstelik akıllı telefonumun üzerinden nice tv programıyla binlerce world tv yayını seyredebiliyoruz...dijital karasal yayın az sayıda kanal kapasiteli yayın yapar zannederim ve tamamıda sadece yerli kanallardan ibaret olur sanırım...

Herkes internete her yerde rahatlıkla ulaşamıyor

Kota belası nedeniyle free iptv başlamadan bitti

• teledünya bu mu oluyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba radyosunda çok işe yarayacağını biliyorum. Nereye gidilirse gidilsin yayın kesilmeyecek veya frekans değiştirmeye gerek kalmayacak. Dijital karasal yayından başka hangi aletlerle ve nasıl faydalanacağız? Örneğin HD televizyonlarda faydalanabilecek miyiz? Nasıl olacak?

İnternette araştırınca çok bilgi varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinquanta -- 14 Nisan 2016; 21:49:35 >
  • Sayısal karasal yayına uydu anten üreticileri karşı, uydu alıcı üreticileri karşı, uydu ekipmanı ve kablo üreticileri karşı, digital platform sahipleri karşı. Bu kadar çok karşı grup varken ve devlet üzerinde baskı kuruyorken bu iş çok zor.

Bu işi en çok Vestel istiyordu. Çünkü özellikle marketlerde sattığı yan markalı ucuz ürünlerine dahili DVB-T2 alıcı koyup, içine de ekstra bir güçlendirici dahili anten koyduktan sonra bunu pazarlamayı düşünüyordu. Televizyonları satarken ücretsiz ve antensiz her yerden HD yayın destekledir diyerek satacaktı ve ciddi bir satış rakamına ulaşmayı hedefliyordu. Gerçekten pazarlama açısından müthiş bir olay fakat uydu ve platform sektöründeki firmalar buna izin vermediler.

Sayısal karasal yayında bütün popüler kanallar çoğuda ücretsiz HD yayınla birlikte gelirse kaç kişi çanak anten taktıracak veya kaç kişi platform satın alacak. Sektördeki firmalar sektörde büyük kayıp yaşanır diye istemediler ve kazandılar.

Karasal yayını düzenleyecek ve alt yapısını oluşturacak Anten A.Ş. aylardır boş duruyor ve hiçbir işlem yapmıyor. En son yaptığı çalışma 13.03.2013 tarihindeki TRT 1 HD testi. Ondan sonra çalışmalar durdu ve bir arpa boyu yol alamadılar.

http://www.antenas.com.tr/images/slides/32.jpg

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.