Şimdi Ara

Dijital Piyano Önerisi YARDIM Kawai ve Yamaha ? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
3
Favori
38.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cimifuloydhezılbenk

Bi ara müzik mağazasında kontrol etme şansım olmuştu Yamaha nin NP modellerini. Tusları ve hassasiyeti hiç tatmin edici gelmedi. Ama tabi almak isteyenler ikisini de bir denesinler ve ona göre kararlarını versinler.
    tuş olarak haklı olabilirsiniz tabi tercih meselesi kesinlikle ses performansı diyen için yamaha derim ama illaki akustik piyano gibi sert tuşu olsun sesten daha önemli diyenler 88 tuşlulara bakmalı.. bu arada yamaha p155 deneme şansınız oldu mu?
  • bende 10 yaşında oğlum için almak istiyorum yeni başlayacak. ben anlamıyorum piyanodan arkadaşıma müzik hocası Yamaha NP32 önermiş,sizlerin yorumlarda farklı modeller tavsiye edilmiş :( fiyat olarak uygun olmasını tercih etmek istedim ufaklık devam etmek istemezse diye. yorumlardan anladığım kadarıyla iyi olmayan piyano ile öğrenmeye çalışmak isteksizliğe sebep olabilir. tavsiyeniz ne olur bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
  • benzer bir durumdayız. ben de 8 yaşımdaki çocuğuma piyano öğretmeninin tavsiyesi üzerine başlangıç seviye bir dijital piyano aradım. epey bir araştırdıktan sonra Kawai KPD 110 almaya karar verdim. yamaha'da bu fiyat seviyesinde, tuşesi ve sesi bu kadar güzel bir piyano yok. üst modelleri bilemiyorum. clp 635 falan da denedim, biraz gözüm kaldı, fakat bütçeyi düşününce karar vermek yamaha ydp-s34 ile kawai kpd 110 arasında oldu.

ben kpd 110'un hem sesini, hem de tuşesini çok beğendim. aslında tek başıma olsaydım arada kalacağım bir durum yoktu. fakat eşim yamahanın parlak sesini daha çok beğendi. karar vermek epey zor oldu.

neyse, kpd 110'u satın almaya gidince o sırada stokta olmadığı için, kawai cn17 düşünüp düşünmeyeceğimi sordular. forumlarda sadece dış renk opsiyonları ve tuş parlaklığı farkı olduğu, iki modelin mekanik ve elektronik olarak tıpatıp aynı olduğunu okumuştum. kağıt üzerinde kawai web sitesinde de aynı görünüyorlar. fakat mekanik olarak aynı olsa da ses olarak ikisi arasında çok net fark var. kpd 110 pesleri kuvvetli, görkemli, biraz da akorlarda birbirine giren bir sesi varken, cn17'nin daha parlak, pesleri daha zayıf, rahat ayırd edilen ve bence biraz daha sentetik bir sesi var.

satıcı ses işlemcilerinin farklı olduğunu, kalan özelliklerinin tıpatıp aynı olduğunu söyledi. kendim tecrübe etmesem, satıcının söylediğine değil, okuduğuma inanırdım ama duyduğum fark çok netti. yan yana denemenizi tavsiye ederim.

velhasılı, sonunda bugün cn17 aldım çıktım. heyecanla bekliyorum, eşim yamahaya benzetip daha mı çok beğenecek, yoksa hesap mı soracak.

• Selam arkadaşlar,
    Biz de eve dijital piyano alma arifesindeyiz. Bir müzik mağazasında çeşitli piyanoları inceledik. Çalmayı bilmediğimiz için mağazada görevli bir arkadaşa birer dakikalık kısa pasajlar çalmasını rica ettik ses renklerini anlamak adına. Alacağımız piyanonun akustik bir piyanoya tuşesi olsun ses rengi olsun mümkün olduğunca yakın olması arzusundayım. Yamaha clp 635' i oldukça beğendik bu anlamda. İnternette araştırma yaparken bir satıcı kawai ca48' i neden düşünmüyorsun dedi. Tabi iş satıcılara kalırsa gerçek niyetlerini bilemezsiniz, tamamen iyi niyetlerle de sizi yönlendirmek isteyecekleri gibi maksimum kar elde edebilecekleri ürünü satmak istiyor da olabilirler. Bu anlamda kullanıcı yada bilgi sahibi olan bir bilenin fikirleri çok kıymetli olacaktır. Selamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nusuth

benzer bir durumdayız. ben de 8 yaşımdaki çocuğuma piyano öğretmeninin tavsiyesi üzerine başlangıç seviye bir dijital piyano aradım. epey bir araştırdıktan sonra Kawai KPD 110 almaya karar verdim. yamaha'da bu fiyat seviyesinde, tuşesi ve sesi bu kadar güzel bir piyano yok. üst modelleri bilemiyorum. clp 635 falan da denedim, biraz gözüm kaldı, fakat bütçeyi düşününce karar vermek yamaha ydp-s34 ile kawai kpd 110 arasında oldu.

ben kpd 110'un hem sesini, hem de tuşesini çok beğendim. aslında tek başıma olsaydım arada kalacağım bir durum yoktu. fakat eşim yamahanın parlak sesini daha çok beğendi. karar vermek epey zor oldu.

neyse, kpd 110'u satın almaya gidince o sırada stokta olmadığı için, kawai cn17 düşünüp düşünmeyeceğimi sordular. forumlarda sadece dış renk opsiyonları ve tuş parlaklığı farkı olduğu, iki modelin mekanik ve elektronik olarak tıpatıp aynı olduğunu okumuştum. kağıt üzerinde kawai web sitesinde de aynı görünüyorlar. fakat mekanik olarak aynı olsa da ses olarak ikisi arasında çok net fark var. kpd 110 pesleri kuvvetli, görkemli, biraz da akorlarda birbirine giren bir sesi varken, cn17'nin daha parlak, pesleri daha zayıf, rahat ayırd edilen ve bence biraz daha sentetik bir sesi var.

satıcı ses işlemcilerinin farklı olduğunu, kalan özelliklerinin tıpatıp aynı olduğunu söyledi. kendim tecrübe etmesem, satıcının söylediğine değil, okuduğuma inanırdım ama duyduğum fark çok netti. yan yana denemenizi tavsiye ederim.

velhasılı, sonunda bugün cn17 aldım çıktım. heyecanla bekliyorum, eşim yamahaya benzetip daha mı çok beğenecek, yoksa hesap mı soracak.
    Merhaba, CN17 ile ilgili deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Ben de bütçe ayarlayabilirsem o fiyat bandındaki piyanolardan birini almayı düşünüyorum. Bugün piayno alacak birisine hangisini tavsiye edersiniz? kpd 110, cn17 mi?, o parayı vermişken daha fazla para verip Cn27 mi? Ben 6 yaşındaki kızım için alacağım, müzik öğretmeni org'la başlamasın, piyano ile başlasın, diye önerdiği için 1000 TL'ye hallederim dediğim iş buralara kadar geldi. Bu arada ben de bu vesileyle piyano öğrenmeye çalışacağım.
    Selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: derinmai

Selam arkadaşlar,
    Biz de eve dijital piyano alma arifesindeyiz. Bir müzik mağazasında çeşitli piyanoları inceledik. Çalmayı bilmediğimiz için mağazada görevli bir arkadaşa birer dakikalık kısa pasajlar çalmasını rica ettik ses renklerini anlamak adına. Alacağımız piyanonun akustik bir piyanoya tuşesi olsun ses rengi olsun mümkün olduğunca yakın olması arzusundayım. Yamaha clp 635' i oldukça beğendik bu anlamda. İnternette araştırma yaparken bir satıcı kawai ca48' i neden düşünmüyorsun dedi. Tabi iş satıcılara kalırsa gerçek niyetlerini bilemezsiniz, tamamen iyi niyetlerle de sizi yönlendirmek isteyecekleri gibi maksimum kar elde edebilecekleri ürünü satmak istiyor da olabilirler. Bu anlamda kullanıcı yada bilgi sahibi olan bir bilenin fikirleri çok kıymetli olacaktır. Selamlar.
    kawai ca48 biraz uçuk model gibi geldi. şu sıralar yamaha ydp 164 yamahalar içinde fiyat performans açısından iyi.

roland rp30 vs ucuz modellerine bakabilirsiniz. roland iyidir her segmentte.

casio'nun en ucuzları kötü oluyor tuşe olarak. ap470 ile p870 miydi neydi onlar iyi. zaten mağazada diğer casio modelleri ile karşılaştırırsanız anlaşılıyor direk.

kawai tuşesine ısınamadım, en az rcIII almak gerekiyor gibi geliyor. ama sesleri güzeldir. kendi akustik piyanolarını örnekliyor.

• Merhabalar, 2021 güncel fiyatlara nazaran aklımda olan iki marka Kawai ve Roland. Kawai kdp 110 mu Roland rp102 mi diye düşünürken, şimdi de Kawai kdp75 - kdp120 ya da cn17 gibi modelleri kafamı kurcalıyor. Güncel fiyatlara bakıldığında hangisini önerirsiniz? Biraz daha ucuza kaçıp roland rp30 mu alayım, yoksa diğer modellere mi bakayım?

• quote:

Orijinalden alıntı: elchyn

Merhabalar, 2021 güncel fiyatlara nazaran aklımda olan iki marka Kawai ve Roland. Kawai kdp 110 mu Roland rp102 mi diye düşünürken, şimdi de Kawai kdp75 - kdp120 ya da cn17 gibi modelleri kafamı kurcalıyor. Güncel fiyatlara bakıldığında hangisini önerirsiniz? Biraz daha ucuza kaçıp roland rp30 mu alayım, yoksa diğer modellere mi bakayım?

Roland rp 30 almayın. Kesinlikle almayın. Onu alacağınıza casio cdp s100 tavsiye ederim. Kdp 110 un hoparlör gücü rp102 den biraz daha kuvvetli. Ancak biraz piyano tecrübeniz varsa tuşlarını hissedebilmek adına ikisini de deneyiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARCadaS A kullanıcısına yanıt

Kawai dünyada Yamaha'dan daha çok biliniyor ve pek çok müzisyene göre daha başarılı. Comparing videolarında tam tersi bir duruma bir kez olsun rastlamadım. Adamlar sadece piyano üretiyorlar. Jetski motorunda piyanoya kadarr hemen her şey üretiyorlar evet başarılı ama profesyonel olanları çok başarılı çünkü el yapımı milyonluk piyano için bile sadece Japon endemik bitkilerini demir ağaçlarını kullanıylrlar hem daha çok şekil vermek hem de sağlam

• elchyn E kullanıcısına yanıt

Roland dışında kalanların hepsi ile iki gündür karar veremedim. Yamaha ydp 144 Kawai 110-120 Cn17 modelleri arasındayım ve dördünden birini seçemedim. Ses tını ve parlaklığı olarak yamaha 144 hoş duruyor ama bu mikrofonların tınılarını daha mı iyi vermesi anlamadım. Yorumlar ve comparing videolarında da hemen hepsinde kawai seçilmiş daha tercih edilebilir olarak. Kawai'nin modelleri daha yumuşak geldi ve coşkuyu çok hissettirmedi yamahaya nazaran bana. yamahanın işlemcisinin eski olduğunu söylüyorlar ve tuşesi daha sesliymiş. 2.5 yıl önce 15 has akustik piyano aldı kuzenim hem de steeinway and son şu an 65 bin tl oldu piyanosu. onun aldığı fiyata neredeyse dijital piyano bakıyoruz. Acı gerçek maalesef. Aldıysanız da hangisini neden seçtiniz aydınlatırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mysteriousozi -- 30 Temmuz 2021; 1:19:59 >
  • 6500 TL'ye ne alayım sizce? Aklımdaki modeller Casio PX 770, AP270 ve Roland FP10.

..

• selamlar

medeli dp650k piyanomuz ile kayıt yapmak istiyoruz. aux kablo microfon girişlerini pc üzerinden audacity programı ile denedik ancak dış sesi önleyemedik. sadece piyanodan çıkan ham sesi kayıt için nasıl bir ayar yapmalıyız yardımcı olabilecek varmı?

• Merhaba.

Yaklaşık iki yıldır dijital piyano almak gibi düşüncem var fakat gerek maddi açıdan gerekse zaman açısından kendimi hazırlayamamıştım.

Geçen gün A101'e 2 Aralıkta geleceğini öğrendiğim bu model hakkında hiçbir fikrim yok. Şu an Akakçe üzerinden baktığımda 3695 liraya en ucuz Hepsiburada'da satılıyor. Fakat A101 2299 liraya satacak. Hal böyle olunca başlangıç için iyi bir modelse alayım diyorum.

Piyanolar hakkında hiçbir fikrim yok bilgilerinizi esirgemeyin lütfen.

• İkisi de iyi markalar. Ben olsam Yamaha alırdım. Kişisel tercih ama.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.