Şimdi Ara

DİJİTAL SES ÇÖZÜMLERİ İÇİN AC3 FİLTER(DD-DTS)AYARLARI (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
206
Cevap
14
Favori
59.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar. ilk mesajda anlatılan ayarlar çok güzel resimli olmasına rağmen bir görmen engelli olarak rahatlıkla anlayabildim. teşekkür ederim. fakat bu ayarları yaptıktan sonra kmplayerin ekolayzerları devre dışı kaldı. ses 5+1 çözülüyor ama hiç bir bas tiz ayarı yapamıyorum. bu yüzdende çok iyi bir ses alamıyorum. nerdede hata yapıyorum? ses kartım fatal1-ty pro hoparlör z5500 bağlantı optik. şimdiden teşekkürler. sevgiler.
  • merhaba arkadaşlar ac3 filteri daha önce kullanmıştım. Filmleri izlerken otomatik olarak açılıyor sesi yükseltiyordu. Sonra ne oldu bilmiyorum açılmaz oldu. Sildim tekrar kurdum. Ancak bu seferde ilk açıldığında ekrana aşağıdaki gibi bir uyarı geliyor. Yinede ayar sayfası açılıyor ama filmleri açtığımda otomatik olarak açılmıyor sesde hiçbir değişim olmuyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

DİJİTAL SES ÇÖZÜMLERİ İÇİN AC3 FİLTER(DD-DTS)AYARLARI
  • x-fi ve ac3 ayarlarını yaptım, ac3 filmlerde sorun yokken dts'lerde ses alamıyorum. Hoparlör ile ilgili olabilir mi ALTEC LANSING ADA 880
  • aynı ayarlarla çatır çatır DTS sesleri alırken, şimdi nedense hiç bir şekilde DTS alamıyorum. Filmlerde DTS olan dublajı seçtiğimde ses kalitesi yükseliyor ama nedense dekoder ekranında yine DD digital yazıyor.
    müziklerde dts sesler stereo modunda geliyor, wmp ile de wav uzantılı olanlarda dts yazıyor ama ses yok, dts uzantılı olanlar yine stereo.

1 yıldır kesintisiz müzik/film izliyorum, birden neden böyle oldu anlamadım. herşeyi kaldırdım, yükledim, bana mısın demedi. geriye sadece format kaldı denemediğim.
  • Selamlar,

Arkadaşlar ayarlarınız tam ise optic yada caox bağlantılarınızda ok ise birde ac3 filter ayarlarından dts ses formatı seçili ise geriye kalan ayar w7 yada vista kullanıyor iseniz ses ayarlarınızdan ses kartınızın yada onbord optic çıkışın seçili olup olmadığına dikkat edin derim.Alttaki resimde spdif seçili olmalı:

DİJİTAL SES ÇÖZÜMLERİ İÇİN AC3 FİLTER(DD-DTS)AYARLARI
  • vay anasını sayın seyirciler işe yaradı

umudu kesmiştim valla,bir baktım dts yazıyor:)

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pudinkk -- 23 Ağustos 2010; 13:05:02 >
  • lenovo g550 laptomunun ses kartı conaxent hd smart audio .ses aygıtlarında sdpif seçeneği görünmüyor.sitesinde sdpif desteği var görünüyor.bu özelliği nasıl aktif edebilirim.
  • günaydın arkadaşlar dün optik kablo ile x-fi platinum ile z5500 arasında baglantı kurdum *.mkv uzantılı filimlerde bazılarında dts bazılarında dijital yazıyor boşta iken stereo yazıyor blur diye bi oyun açtım on da ses ayarını sorround yaptım ama stereo yazısı değişmedi oyunlarda nasıl 5+1 ses alacaz yardımcı oluemusunuz ?

• evimde Logitech 5500 ile Dtv2000hd uydu cihazdını Spdif ile bagladım,sesde sorun yok
    creative x-fi ile de logitech 5500 arasında COAX baglantı yapmayı düşündüm.
    Maglum 5500'de tek spdif cıkıs war boşa sadece coax kalıyor.
    x-fi de ise sadece Spdif cıkısı var : )

Bana Bir ucu SPDİF bir ucu COAX kablo lazım bu kabloyu nerden temin edebilirim ?

tşkler
  • Konu biraz geride kalmış ama ,DTS sesli filmlerde en iyi sesi almak için ac3 filter ayarlarımız nasıl olmalıdır?
  • Laptop'ta usb'den dahili 5+1 destekli Creative'nin x-fi ses kartını kullanıyorum optik ile 4 defa yeniden yükledim reset attım defalarca usb çıkardım taktım herşeyi denedim neredeyse fakat audio console'a tıkladığımdaysa yinede = the audio device supported by this application is not detected.the application will exit = uyarısını alıyorum.ingilizcem var forumlara girdim baktım bir çözüm bulamadım decoder'i z5500'inkine tanıtıcam fakat giremiyorum Audio console'a saatlerdir uğraşıyorum yardım lütfen !.
  • arkadaşlar ben audio console'a girince ilk konudakı resımlerdekı gıbı audio console cıkmıyo cok daha az secenek var.Ne yapmam lazım?
  • çok teşekkürler. deniyeceğim ses kartı alnıca
  • ben naptıysam digitalde kaldı aynı adımları yapıyorum digitalde kaldı YArdım edin lütfen center kolononu yaktım :S:S:S
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaphaeLmiX

bende optical kablo hama aldım 1,5 metrelik içinden jack adaptörü de çıktı herşeyi düzgün bir şekilde taktım AC3 Filterdan ayarları yaptım ancak "System" sekmesinde bulunan "Default audio renderer" başlığı altındaki "Use Direct Sound by default " seçeneğini seçemiyorum.

Başka bir sorun ise " DTS ve Dolby " sesleri test ederken ses çıkıyor ancak " Ses geldi mi " sorusundan sonra kayboluyor , kısacası kaydetmiyor anlamadım normalde çalışıyor olması gerekmiyor mu ? Yanlış bişey yapmış olsam o sesin de çıkmaması gerekir ancak Test'de çıkan şey neden normalde çıkmıyor anlamadım :(

bu durum aynen bndede war ??? sorun çözüldümü naptıysam o secenek etkin olmadı dts ondan alamıyorum sanırım digital yapıyoz dts alamıyorum :S

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurrapper

Konu biraz geride kalmış ama ,DTS sesli filmlerde en iyi sesi almak için ac3 filter ayarlarımız nasıl olmalıdır?

İlk sayfada ki resimli örneklerde görülen ayarları uygulayabilirsiniz.
  • Arkadaşlar merhaba, Z-5500 ve creative elite pro sahibiyim. Yeni optik kablo aldım, ayarları buradaki gibi yaptım ancak

INPUT: Optical
    Effect: Stereo yazıyor. Bir türlü DTS, digital yazısı çıkmadı.

NE yapmam gerekiyor acaba? YArdımcı olabilecek bir arkadaşımız var mı?
  • arkadaşlar sitedeki neredeyse tüm dts çözümleri için yazılmış yazıları okusam da, derdime derman bulamadım.

eskiden ses alabildiğim sistemden, format attıktan sonra aynı ayarlara dönemediğim için olsa gerek, dts ve dolby digital ses alamıyorum.
    sistem; windows 7. M-Audio delta 1010LT ses kartı (spdif çıkışı) sample rate 48.000 Hz Windows kayıttan yürütme ses aygıtlarına hem analog hem spdif çıkışları aktif. (analog ses kayıt işlerinde kullandığım için ikisinden birini otomatik algılayabiliyor windows. bu noktada sorun yok zaten)

k-lite son sürüm full. (yıllardır dts ve dolby ayarlarına aşina olduğum yegane program. ve tabiki Ac3 filter)

Reciver olarak Sony str-de595 (dts ve dolby algılayabiliyor. Daha önce çalıştırdım)

Ac3 filter dan ne ayar denediysem ya cızırtı ya da sadece stereo ses alabildim. (eskiden dts alabildiğim film veya konserlerden)

Konu hakkında incelediğim tüm topiclerde, eski ac3 sürümleri ve farklı sistemlerle uyumlu çalışan çözümler var. benimkine yakın olabileceklerdeki ayarları denesem de halen ses alamadım. Lütfen bilen varsa bir yardım etsin veya yönlendirsin.

• uzun uğraşlar sonunda kendi sorunuma kendim derman oldum. ama benzer bir sorun yaşayan olursa diye nasıl çözdüğümü de anlatmak istiyorum.

Windows 7 32 bit sistem kurulu. Kayıt işleri ile uğraştığımdan M-Audio nun Delta 1010LT Pci ses kartını kullanıyorum. Daha önce Spdif çıkışından digital sinyal (DTS veya Dolby Digital) aktarabiliyordum Sony STR-DE595 alıcı amfime. Ancak son formattan sonra ayarları yapmama rağmen, ya cızırtı ya da stereo ses alabildim.

çözüm ise, anakartımın on-board ses çıkışını devredışı bırakmıştım ses kartı olduğundan dolayı bir çakışma yaratmaması için. ancak en son ne olur ne olmaz diyerek aktif hale getirdikten sonra, spdif çıkışından sinyal almayı başardım. Eminim başka yolu vardır. ama ben böyle çözdüm. umarım çakışma yaratmaz. işin güzel tarafı her iki ses sürücüsünü de şu anda sorunsuz kullanabiliyorum. kayıtlar vs için analog giriş ve çıkışları M-Audio ses kartından, digital sesleri ise anakartın spdif çıkışından alabiliyorum. Benzer sorun yaşayan arkadaşlara bir çözüm olur umarım.

Yalnız hala DTS müzik albümlerini dinleyemiyorum. Sanırım player ile ilgili bir sorunum var. Bilen varsa çözüm rica ediyorum. Saygılar.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.