Şimdi Ara

DİJİTAL SES ÇÖZÜMLERİ İÇİN AC3 FİLTER(DD-DTS)AYARLARI (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
14
Favori
59.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Forumları Dolaşırken Bu AC3 VE dTS MKV Başlığı Gördüm.

Benim Problemim MKV fİLM 1080P 10GBoyutunda DTS VE AC 3 Destekli Videoları izlerken Filmdeki Bazı sesler çıkmıyor mesela konuşma sesleri gelmiyordu..

Bende gittim 1000 tlye aldığım microlab x27 sistemi decoderi bozuk diye sattım :(

Yerine logitech z5500 ve Creative Elite Pro aldım optic cablo ile Bağladım Vede Ne göreyim Durum Gene aynı..

Mesela dolby 5.1 Demo dvdsinde sorun yok...Ama mkv Filmlerde Konuşma yada Ayak seslerini almıyor sadece Efekt sesleri geliyor...

şimdi ac3 Filter denilen ayar Klite codec içinde Geliyormu yoksa Bu Filterı Önderdiğin bir web sitesi varmı nerden bulabilirim...
    ve ac3 Filter ayarlarına Hangi kısayoldan ulaşabilirim.. Yardımcı olursa sevinirim yazıyı Yukarıdan aşağı Okudum ama ac3 Filterın K-lite ilemi yoksa Başka bir yerdenmi yüklendiğini Yazmamışsınız orayı anlamadım sadece..

Veya Team viewer ile Benim pce Bağlanıp Gösterme Şansı olan biri varmı?

AC3 fİLTER aYNI rESİMLERDEKİ GİB BULDUM ARKADAŞLAR tAMAM Akşama Deniyecem..alttaki Linkte var ac3 aynı speedey arkadaşın verdiği ayarlar arayüz aynı

http://www.gezginler.net/indir/i/5405/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkurt677 -- 4 Nisan 2012; 13:17:49 >

• rastgele...
  • Öncelikle açıklamalar için teşekkür ederim.
    Pc tv' ye hdmi le bağlı.
    sony dz840 a optik kablo ile bağlı.http://www.ttafshop.com/Fiber-Optik-Toslink-Sound-35-mm-Sound-Universal-Kablo-15m,PR-4230.html
    anlattığınız ayarların hepsini acfilterin son sürümünü indirip yaptım.
    via audio hd de spdif out2 yi seçtim
    ama bir türlü sony dz840' dan ses alamıyorum:(
  • Ses sistemi cikislarindan spdif aktif mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedy35

Ses sistemi cikislarindan spdif aktif mi?

Sony' nin mi? Öyle bir ayar yapmadım; kullanma kılavuzunda da göremedim. Şimdi tekrar okuyorum kılavuzu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelerinlikedi

quote:

Orijinalden alıntı: speedy35

Ses sistemi cikislarindan spdif aktif mi?

Sony' nin mi? Öyle bir ayar yapmadım; kullanma kılavuzunda da göremedim. Şimdi tekrar okuyorum kılavuzu...

Cihazla sadece türkçe kılavuz geldi. Onda bu konulara girmeye gerek duymamışlar:)
    İngilizce kılavuzu indirdim; dışarıdan ses alırken tv moduna getirmek gerektiği yazıyor; şu an ses alıyorum.
    İlginiz için teşekkür ederim.
  • İyi akşamlar arkadaşlar.Öncelikle forumu talan ettim fakat bir türlü çözüm bulamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.Yaklaşık bir hafta önce CREATİVE'in SOUND BLASTER RECON3D PCI ses kartını aldım.Logitech z5500 ile uygun şekilde optic olarak bağlantısını da yaptım.Şu an ses alıyorum fakat sürekli ses sisteminin ekranında digital yazıyor.DTS destekli filmleri açtığımda da yine aynı şekilde digitalde kalıyor.DTS yazısını alabilmem için ne yapmam gerekir?

*İlk sayfada x-fi titanium kartla yapılan işlemlere baktım fakat benim kartın arayüzü tamamen farklı ve o kadar detaylı ayarlamalara ulaşamıyorum.
    *Codec olarak Klite , player olarak MPC kullanıyorum.Sağ alt köşede fddshow diye bir şey var , ac3filter yok sanırım veya bu fddshow o işe yarıyor.

Ses kartının arayüzünün resmini ekledim , belki faydası olur.

DİJİTAL SES ÇÖZÜMLERİ İÇİN AC3 FİLTER(DD-DTS)AYARLARI

• güncel
  • yazılanların hepsini denedim içinden çıkılmaz bir hale geldi ne yaptıgımı bile anlamadım elektirikçiye gittim bilirdiye adam eve gelmek için direk 50 tl istiyo ya yok böyle birşey sinirlendim bir kaç sayfayı gezdim 11820 diye geçen bir servis var oradan yardım ettilerde yaptık oh el rahat kol rahat :)
  • bişey eksik ama ne..spdif aktif ama bir türlü DTS ac3 ses gelmiyor..sizce ne olabilir
  • merhaba arkadslar sony strdg700 amfiyle optiktn kmplayerden ses alamıyorum powerdvd14 ve vlcplayerdn optiktn ses alıyorum kmplyerde nasıl bir ayar yapamam gerekiyor optikten ses almak için pcm olarak ses veriyor amfiyi diijitali sectğimde ses gelmiyor cvplarnz için teşekrler
  • oktaykaranfil1981 O kullanıcısına yanıt
    Buradaki ayar bölümüne baktınız mı ?

• dün akşamdn beri bakmadıgm kurcalamadğm ayarlar kalmadı pdvd vlcde sorunsuz sesi çözüyor kmplayerdn dijital ses alamadm optik kabloyla harici ses kartı kulanıyorum s-link u82
  • Arkadaşlar Selamlar

X fi pro 5.1 ses kartım var. Ses kartı usb girişinden laptopa bağlı.
    Optik kablo ile Yamaha rxv 596 amfiye bağlı.

Oyunlarda ve flimlerde dd ve dts yazısını amfiyede alabiliyorum .
    Fakat; 7 - 8 dakika sonra ses anlık gidip geliyor.

ses kartından dd live 'ı veya dts si, xfi konsolundan seçmediğim zaman oyun oynadığımda veya film izledim amfide pro logic yazısı geliyor ve ses te anlık ses gidip gelmesi olmuyor. fakat dd veya dts ses haliyle olmuyor.

win 10 kullanıyorum .

Başka laptopa ses kartı aynı kablolarla aynı şeklide sorunsuz çalışıyor.
    hiçbir şekilde sorun olmadı. Denediğim laptop win 10 kurulu.

Ama akfit olarak kullandığım laptopta böyle bir sorun var.

Denediklerim

1- X-fi ses kartını kaldırıp tekrar kurdum. Olmadı.
    2- Creative sitesindeki driver'ı kurdum. Olmadı.
    3- Kayıttan yürütme aygıtlarında çok şey denedim. Olmadı.

Uzun zamandır uğraşıyorum. Çözemedim.
    Yardımlarınızı bekliyorum.

• the-music kullanıcısına yanıt
    Normalde izlediğiniz filmler dts yada dolby sesli ise ses kartının dd live ve dts connect özelliklerini kullanmanıza gerek yok. Bunun için film izlemek için kullandığınız programın ses çıkış ayarlarından bitsream yada passthrough seçeneğini aktif etmeniz yeterli. Ben film seyretmek için MPC kullanıyorum ve MPC'de bitstream olayı için yaptığım ayarları alttaki konunun ilk mesajının sonunda görebilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_87054142/tm.htm

Bunun dışında oyunlarda 5.1 ses alabilmek için dediğiniz gibi dd live ve dts connect'i aktif etmeniz gerekiyor. Fakat yurtdışı forumlarından da okuduğum kadarıyla windows 10 bu dd live ve dts connect özelliklerini desteklemiyormuş, yeni bir güncelleme ile Microsoft'un sorunu çözmesi lazım vs demişler. Yani sorun windows 10 kaynaklı olabilir. Gerçi böyle olsa dd live eklentisinin hiç çalışmaması lazım ama tam bilemedim

Altta realtek ses yongaları ve bu konu ile ilgili 56 sayfa yazışmışlar.
    http://www.techpowerup.com/forums/threads/unlocked-realtek-hd-audio-drivers-with-dolby-digital-live-and-dts-interactive.193148/page-56

İsterseniz Daniel K'nın creative kartlar için çıkarttığı resmi olmayan sürücüleri deneyin. Belki bir faydası olabilir.

Bir de 7-8 dakika sorun yokken sonradan ses gidiyorsa pc oyun oynarken yük altına girdiğinde usb çıkışından yeterli gücü veremiyor ve bu sebeple kesinti yapıyor olabilir. Bunun için ses kartını usb 3.0 yuvası varsa ona takıp deneyebilirsiniz. Yada dışarından ekstradan güç adaptörü olan bir usb hub varsa ses kartını onun üzerinden bağlayın. Belki işe yarar.

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Normalde izlediğiniz filmler dts yada dolby sesli ise ses kartının dd live ve dts connect özelliklerini kullanmanıza gerek yok. Bunun için film izlemek için kullandığınız programın ses çıkış ayarlarından bitsream yada passthrough seçeneğini aktif etmeniz yeterli. Ben film seyretmek için MPC kullanıyorum ve MPC'de bitstream olayı için yaptığım ayarları alttaki konunun ilk mesajının sonunda görebilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_87054142/tm.htm

Bunun dışında oyunlarda 5.1 ses alabilmek için dediğiniz gibi dd live ve dts connect'i aktif etmeniz gerekiyor. Fakat yurtdışı forumlarından da okuduğum kadarıyla windows 10 bu dd live ve dts connect özelliklerini desteklemiyormuş, yeni bir güncelleme ile Microsoft'un sorunu çözmesi lazım vs demişler. Yani sorun windows 10 kaynaklı olabilir. Gerçi böyle olsa dd live eklentisinin hiç çalışmaması lazım ama tam bilemedim

Altta realtek ses yongaları ve bu konu ile ilgili 56 sayfa yazışmışlar.
    http://www.techpowerup.com/forums/threads/unlocked-realtek-hd-audio-drivers-with-dolby-digital-live-and-dts-interactive.193148/page-56

İsterseniz Daniel K'nın creative kartlar için çıkarttığı resmi olmayan sürücüleri deneyin. Belki bir faydası olabilir.

Bir de 7-8 dakika sorun yokken sonradan ses gidiyorsa pc oyun oynarken yük altına girdiğinde usb çıkışından yeterli gücü veremiyor ve bu sebeple kesinti yapıyor olabilir. Bunun için ses kartını usb 3.0 yuvası varsa ona takıp deneyebilirsiniz. Yada dışarından ekstradan güç adaptörü olan bir usb hub varsa ses kartını onun üzerinden bağlayın. Belki işe yarar.

Hocam hızlı yanıtının için teşekkür ederim.

Sondan başlarsam;

Laptop'un oyunlarda yük altına gereceğini sanmıyorum. geforce gtx 970m var. Yük altına girse oyunlarda da kasma olur. Ama hiçbir kasma yok. Son derece akıcı.
    dediğim gibi x fi dan ses almak istediğimde dd veya dts olarak ; bazen 4 dakikada bir bazen 7 - 8 dakika bir bazen 12 dakikada bir Anlık ses gitmeleri oluyor. oyunda herhangi bir kasma olmuyor.
    Usb lerin hepsi 3.0

Laptop monster tulpar t7 V3.1. oyunları yüksek ayarda performanslı bir şeklide oynuyorum.
    Laptop özellilklerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?urn=472735&kat=6453&lang=tr-TR&gclid=COLAkcKdr8wCFUs6GwodmbEEJQ#.VyDnzzCLSUk

Şöle bir şey dikkatimi çekmişti. SOUND BLASTER® X-FI™ MB3 pogramını yüklüydü. Sonrada x fi pro 5.1 harici ses kartını kullanacağım için harici ses kartının driverını kurmuştum. Driver ı kurarken bilirsiniz 5.1 ve 2.1 seçebiliyorsunuz sonrada isterseniz konsoldan değiştirebiliyorsunuz. Kurulumun yaptıktan sonra x-fi pronun konsolunda speaker bölümü 5.1 sabit kalmıştı. hiç değiştiremedim. xfi pro Update de yapamıyordum.

Sonra SOUND BLASTER® X-FI™ MB3 programını kaldırdım.
    Kaldırdaktan sonra x- fi pro nun konsolunda speakers sekmelerini seçebildim. Uptade te yapabildim.

Laptop özelliklerinde S/PDIF Dijital Çıkış var diyor. Ama optik değil.
    Acaba bir çakışma mı oluyor?

Sanki bana bir çakışma var gibi geliyor. Ama dediğim gibi SOUND BLASTER® X-FI™ MB3 programını sildim.
    Biostan gömülü ses kartını mı iptal etsem?
    Baktım ama bulamadım. Nasıl iptal edebilirim?

Yük altına girmesi sanırım neden değil. Çünkü flimlerde de oluyor. Filimler pc leri zorlamıyor sanırım. Ve hatta ikinci ekran kartı flimler de aktif olmuyor diye biliyorum.

Daha düşük konfigirasyonlu laptop var. Onda denedim. Flimlerde en ufak bir sorun olmadı. dd'li veya dts seyrettim.
    Sorun win 10 dan desem; düşük konfigirasyondaki laptopta da win 10 var.

Win 10'da dd veya dts çözmede sorun olsa hiç çözmez veya hata verir diye düşünüyorum.

Daniel K'nın driver larını hiç denemedim. denemekte fayda var sanırım.

Realtek ses yongaları ile linkte anlık ses gitmesi ile ilgili bir şey göremedim.

Power dvd 16 demo indirdim. Deneme sürümü 30 gün. Film seyrederken spdif out seçiyorum kayıttan yürütme aygıtlarında ve dts ses alabiliryorum. direkt sanırım passthrough yapıyorum. Çünkü power dvd de herhangi bir ayar yapmıyorum.

Sanırım diğer laptopta power dvd 16 var dı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the-music -- 27 Nisan 2016; 20:14:24 >

•  DİJİTAL SES ÇÖZÜMLERİ İÇİN AC3 FİLTER(DD-DTS)AYARLARI

Donanım ekteki gibi.

• selam arkadslar onkyo tx sr500e amfinin optik cıkısından ses alamıyorum ses artının ayarları dogru sesi veriyor amfiden bir ayar yapmak ferekiyor ama bir türlü beceremedm analog 5+1 ses alıyorum dijitala ses alamıyorum teşkrler
  • 2.1 soundbarlar için en ideal ayarlar nelerdir acaba? Tvden soundbara optik kablo ile sesi aktarıyorum.Görüntüyü de pcden nvidia kart ve hdmi kablo ile aktarıyorum.Konuyu okuyup klite codec packteki ac3 filtersdan biraz ayar yaptım.Film izlerken tvde dolby digital ve dts neo 2:5 seçenekleri çıkıyor.Ayarları kurcalamadan önce dolby digital çıkmıyordu.2.1 sistemle nasıl dolby digital alınıyor , tüm kanallar 2 kanala mı yayılıyor ?
  • Bir bilgi vereyim ac3 filter'in eski versiyonlarını kullanmayın. Başıma geldi bazı sorunlar oluyor. ses kodlamalarını bazı programlarda düzgün aktaramıyor.
    2,69 iyidir.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.