Şimdi Ara

DİJİTAL SES ÇÖZÜMLERİ İÇİN AC3 FİLTER(DD-DTS)AYARLARI (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
14
Favori
59.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu güzel ama uzun zamandır kimse yok. Şansımı deneyeyim belki konuyu takibe alanlar bu sayede görür.

PC den AV receiver'a aktardığım ses daha önce DTS olarak algılanıyordu. GOMplayer'ı güncelledim ve artık DTS çözülmüyor. Üstelik görüntüde de kırılmalar oluyor. Codecler yükledim sildim, ayarlarla oynadım ama bir türlü çözülmedi. Eski topraklar, hadi bi el atın şu konuya.
  • Merhaba,

Canlandıralım o zaman konuyu. Üstadım K-Lite Codec Pack yazılımını kurarak kurulum aşamasında gelen ekranda tüm ses formatlarını seçerek denemenizi öneririm. Pcden amfiye yapmış olduğunuz ses akatarımında optic yada caox bağlantıları seçenekli olarak deneyebilirsiniz. Pcden ses ayarlarından çıkış cihazınızı seçmeyi unutmayın.
  • iyi günler üstadlar sizlere bir sorum var win 10 64 bit sistemde anakartın kendi ses kartı üzerinden spdif passthrough yapamadım bir türlü sesi amfiye çözdüremiyorum var mı win10 da sesi amfisine çözdürebilen?
  • aseasew kullanıcısına yanıt
    Amfinin modeli neydi?
    Ve de PC ile amfi arasındaki bağlantıyı nasıl yaptınız? Optik kablo mu yoksa Hdmi kablo ile mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Amfinin modeli neydi?
    Ve de PC ile amfi arasındaki bağlantıyı nasıl yaptınız? Optik kablo mu yoksa Hdmi kablo ile mi?
    harman kardon avr 445
    bağlantı optik kablo

ama hiçbir yerde sesi ham şekilde yollama seçeneğini bulamadım
    Filmler için gerekli Ayarlar alttaki konu başlığının ilk mesajının sonunda

https://forum.donanimhaber.com/giris-seviye-avr-ses-sistemleri-tavsiye-ve-ekipmanlari--87054142

• quote:

Filmler için gerekli Ayarlar alttaki konu başlığının ilk mesajının sonunda

https://forum.donanimhaber.com/giris-seviye-avr-ses-sistemleri-tavsiye-ve-ekipmanlari--87054142
    win 10 için genel bir sıkıntı var özellikle çıkışı onboard ses kartından alıyorsa (realtek) sanırım dts ve dolby lisanslarını almadığı için ne deneseniz olmuyor.Creavite ses kartı sürücülerini artık realtek ile karma bir program cracklemişler anca o çözdü şuan oldu gibi yardımlar için çok teşekkürler

Ac3 yükleyip gerekli ayarları yapınca dts ve dd alınabiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Technical_Support

Ac3 yükleyip gerekli ayarları yapınca dts ve dd alınabiliyor
    Onuda denedim ama win10 ana ses ayarlarından spdif pass-through yapamadım. Harici ses kartı varsa sorun yok ama onboard ses kartında olmuyor.siz yine varsa link atın veya burada paylaşın çünkü yabancı forumlarda bununla ilgi 150 sayfa tartışmış adamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Eve gidince ac3 ayarlarımı paylaşırım.

Ses kartının driver arayüzünden birkaç foto paylaşsanız daha iyi olabilir. Belki de ayarlarda bir hata yapıyorsunuz?

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    -- Önce ses kartının yazılımından digital sesi varsayılan olarak seçiyoruz
    -- Daha sonra indirdiğiniz dts ses dosyasının uzantısını(.dts) olarak değiştiriyoruz.
    -- AC3 programından (use SPDIF) seçeneğini işaretliyoruz.
    -- AC3 programında SPDIF başlığı altındaki AC3 ve DTS seçeneğini işaretliyoruz.
    -- Windows media player ile dts formatlı şarkıyı açıp dinliyoruz.

DİJİTAL SES ÇÖZÜMLERİ İÇİN AC3 FİLTER(DD-DTS)AYARLARI DİJİTAL SES ÇÖZÜMLERİ İÇİN AC3 FİLTER(DD-DTS)AYARLARI DİJİTAL SES ÇÖZÜMLERİ İÇİN AC3 FİLTER(DD-DTS)AYARLARI DİJİTAL SES ÇÖZÜMLERİ İÇİN AC3 FİLTER(DD-DTS)AYARLARI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technical_Support -- 18 Kasım 2019; 11:48:6 >

• Technical_Support kullanıcısına yanıt
    Dostum yanlış kişiyi alıntıladın :-)
    Ben arkadaşa ekran görüntüsü atarsan neresi yanlış onu görürüz demiştim. Herhalde senin paylaştıklarınla sorununu çözecektir

• quote:

Dostum yanlış kişiyi alıntıladın :-)
    Ben arkadaşa ekran görüntüsü atarsan neresi yanlış onu görürüz demiştim. Herhalde senin paylaştıklarınla sorununu çözecektir
    ortalığı karıştırdık biraz
    arkadaşlar teşekkür ederim dediklerinizin hepsini yaptım zaten dediğim gibi 2013 yılında bende benzer sistemler vardı fakat windows sürümü farklıydı ayrıca ses kartım da vardı bu işlemleri çok rahat yapıyordum ama win 10 da işler başka sizdeki gibi yaptığımda sesi işlemeden ham olarak vermiyor buda onboard realtek şirketinin dts ve dolby lisanslarını almamasından kaynaklanıyormuş sizde ses kartı onboard ve realtek değilse bu sorunu yaşamazsınız zaten.Aşağıda verdiğim linklerde bunları tartışmışlar.

link1
    link 2

buda benim sistemin görüntüleri işaretlediğim programlar ile çözebildim sorunu

DİJİTAL SES ÇÖZÜMLERİ İÇİN AC3 FİLTER(DD-DTS)AYARLARI

Ben 2013 model asus laptop’ta yapıyorum bu işi.Realtek ses kartı onboard. Verdiğim ayarlardan sonra dosya uzantılarını dts yapıp denedinmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: aseasew

iyi günler üstadlar sizlere bir sorum var win 10 64 bit sistemde anakartın kendi ses kartı üzerinden spdif passthrough yapamadım bir türlü sesi amfiye çözdüremiyorum var mı win10 da sesi amfisine çözdürebilen?
    coaxiel digital girişin varsa direk anakartın üzerinden al..anakart üstünde 2 tane tırnak olacak..gerekli soketle kabloyu coax a çevir ve bağlantını yap..bende de realtek var aktif edilmiyor, edilse bile bi işe yaramıyordu..dediğim yöntemi yaparsan ayar bile yapmana gerek yok..direk ses bağlantısı kuruyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technical_Support

Ben 2013 model asus laptop’ta yapıyorum bu işi.Realtek ses kartı onboard. Verdiğim ayarlardan sonra dosya uzantılarını dts yapıp denedinmi?
    Sadece olay dts de değil örneğin bir şarkı dinleyeceğim stereo çalsın sesi pc değil amfi çözsün istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Gösterdiğim ayarlarla zaten tam olarak bunu yapmış oluyorsun, sesi pc işlemeden amfiye gönderiyor ve sesi amfi çözüyor. Bu sayede ekranda DTS yazısını görüyorsun.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.