Şimdi Ara

dijital termometre hakkında birkaç soru...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar... 2 gün önce kazanı patlayan termosifonu bugün atmadan önce içindeki dijital termometreye bakıyım dedim belki ise yarar ayrı çalıştırabilirim.. neyse yenisini takmaya gelen servis elemanınada sordum ayrı çalıştırabilirmiyim diye çalıştırırsın cevabını alınca hevesle açtım termosifonu... herşey gayet netti dijital termometreyi bulup söktüm siyah bi kutu... Şimdi size bu konuda 2 sorum olacak... bazı şeylerin isimleri doğru olmayabilir elektronik bilgim sadece internetten okuyarak edindigim bisey...:) resimleri eklicem assaya..
    1- kutunun içindeki mavi regülatör(220V->12V) sanırsam onu söktüğümde altında devrenin 12V ile çalıştığını öğrendim ama o regülatör dediğim mavi parçanın üstünde resimlerdede göründüğü gibi 1,2VA yazıyo voltamper derken 12x0.1=1.2VA oluyo sanırsam devre kartında kaç amperle besleneceği yazmıyo... ben buna 12V luk herhangi bi adaptörü bağlasam çalışırmı 1A'lik modemin adaptörü var suan reostalı bozuldu... yeni adaptör alırkende 100mA'lik alıcam eğer yüksek akım zarar verirse... saçma geldi bana ama içinde pic benzeri yada direk pic gördüm o yüzden...
    2- alet termosifondayken sadece 5derecelik değişimlerli gösteriyodu yani su 36 ise 35, 37 ise 40 gibi bunu daha hassas hale getirmek mümkünmü belki pic yeniden programlanırsa olabilir diye düşündüm...

edit:ya resimleri thumbnail olarak koyamadım thumbnail linkini verince resim mesim çıkmıyo...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forever3 -- 30 Ocak 2007; 18:56:40 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.