Şimdi Ara

Dijital uydular çöpe mi gidiyo acaba?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugün dijital uydu almaya karar vermiştim ve dijital uydulardan baya iyi anlayan bir arkadaşım var.Ona gittim bana yardımcı olsun diye.
    Bana yeni çıkacak olan DVB-S2 den bahsetti.
    Biliyorsunuz şu andaki bütün dijital uydular DVB-S platformunda çalışıyor ve bunlar HD'yi desteklemiyor.
    DVB-S platformunda çalışan tüm kanallar yani bu sistem tv yayınlarında 25 fps lik frame rate ile çalışıyor.Ama HD teknolojisi ile 50 fps lik çalışma olacak ve bunun yanında daha fazla piksel, daha canlı renk, daha gerçekçi sesler gibi avantajları destekleyecek.
    Bana arkadaşım uydu alacaksan mayıs ayını bekle dedi.DVB-S2 çıksın öle dijital uydu al diyor.Bana bu iş aynı analog uydudan dijital uyduya geçiş gibi olacak dedi. Tüm güzel ve iyi kanallar HD teknolojisi kullanacak dedi.
    Ayriyetten şifreli kanallarda da bazı faktörler görülebilir dedi bana.Çünkü viaccess,irdeto,nagra gibi sitemler 8 bitlik şifreleme yapıyor.Ama HD teknolojisi ile bu şifreleme 16 bit olacak dedi.Yani alacağın tüm sistem reciever,modül,kart gibi şeyleri çöpe atmış olacaksın dedi.
    Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz sizce kullandığımız bütün uydular hariden çöpe mi gidecek?
    Ben sadece bildiğimi ve duyduğumu söledim eğer sizinde bu konu hakkında bildiğiniz bir şeyler varsa lütfen sizde paylaşın.
    Hepinizin Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.

• arkadaşınız doğru söylemiş..
    ancak TR de alt yapı için bir çalışma duymadım..
    Avrupada da şu an çok kısıtlı test yayını vs var.
    belki 2-3 yıl sonra başlayabilir...
    şu an için gündemde bir karış boyunda çubuk antenle bile izlenebilecek dijital yayın hazırlığı var..belki hem dijital hemde karasal yayını destekleyen bir receiver almanız daha doğru olabilir.
    HD yayınları için biraz daha bekliyeceğiz gibi görünüyor.
  • işte ben sadece bi seçim yapmak istiyom asıl istediğim şey ben dijital uydu alayım mı yoksa almayım mı
    eğer bu süreç dediğin kadar uzunsa alırım ama bana arkadaş şu anda izlediğin tps çart çurt gibi adam akıllı HD ye geçecek ve taminimce haziranda bu tür kanallar DVB-S de kalmayacak dedi.
    ben bu kanalları izleyemeyeceksem,350 ytlden fazla para vereceksem ben ne anladım bu işten
    siz ne yapardınız bu durumda
  • uydu teknolojisi balirli zaman aralıklarında kendini yeniler tıpkı bilgisayar gibi hatta...
    eğer şu an ihtiyacın varsa yeni teknolojiyi beklemen gereksiz
    hem zaten ne zaman geleceği belli olmayan ve
    bence çıktığında oldukça pahalı olacak bu sistemi düşünmen şu an için yersiz..
  • duydgum kadarıyla bu konuda herhangı bır calısma yok
    en az 5 yıl sonra ınsallah gecmıs oluruz
  • Bizde yeni Next 2500 almıştık, tahmin ediyorum buda doğal gaz gibi 3 yılda ulaşır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: coransoy

işte ben sadece bi seçim yapmak istiyom asıl istediğim şey ben dijital uydu alayım mı yoksa almayım mı
    eğer bu süreç dediğin kadar uzunsa alırım ama bana arkadaş şu anda izlediğin tps çart çurt gibi adam akıllı HD ye geçecek ve taminimce haziranda bu tür kanallar DVB-S de kalmayacak dedi.
    ben bu kanalları izleyemeyeceksem,350 ytlden fazla para vereceksem ben ne anladım bu işten
    siz ne yapardınız bu durumda

350.ytl verme zaten..migros ekinde gördüm çanak lnb kurulum minton kartlı receiver taksitle 199.ytl..işini görür şimdilik..ben 2 ay önce 650.ytl harcadım pişman oldum..DT ye devam ediyorum şu anda..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.