Şimdi Ara

Dijital ve Profosyonel Fotoğraf makineleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Meraba Arkadaşlar. Bi konuda yardımınıza ihtiyacım var. Profosyonel çekim yapan daha doğrusu bu arkası bulanık objenin net olduğu resimleri çeken fotoğraf makinalarını merak ettim :) Biraz araştırmalarım sayesinde bunların bu büyük SLR makinelerin sayesinde oldugunu öğrendim.
    Daha önce bir çok dijital makine kullandım. Kullandığım makinelerin hepsi dijital ve kompakt makinalardı. Canon ve Sony dijital makinelerini çok kullandım. >Hala sony dsc w30 modelini kullanmaktayım. Ama dediğim gibi belirttiğim resimlere ilgim arttı. ve böyle bi hem dijital hemde o büyük makinelerden almak istiyorum.. Ve zaten anlatımımdan da anlarsınız hiç bilgim yok. SLR nedir DSLR nedir bunlar nasıl kullanılıyor hiç bir bilgim yok. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz acaba ? Alacagım makinede bahsettiğim özellikler olucak ve fiyatı 500 ü aşmayan bi şey olucak. Öyle düşünüyorum. Zaten bu konuda tamamen deneyimsizim gidip de bi makinaya 1000 lira filan veremem.

• 500 liraya dslr alamazsın. sen en iyisi slr-like makinelere bak.
  • Dslr like bir makine ile de aynı şeyi yapabilirsin. Yeterki kullanmayı bil. 500 liraya temiz bir sony hx2 falan bulabilirsen al kullan derim
  • Yaa ben dslr slr like nedir bunları bilmiyorum arkadaslar. sadece o büyük mercekli makinalar dslr diye biliyorum :)
    hani şu bimde 300 liraya ffilan bi aralar nikon satılmıstı öyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hc_tr
    ...
    hani şu bimde 300 liraya ffilan bi aralar nikon satılmıstı öyle.

Nası ya

2. el Nikon D70 falan belki bulunabilir aranırsa, Canon 300D falan da olabilir.

SLR sisteme adım atcaksanız "en azından" temel fotoğraf bilgisine sahip olun. (Diyafram-Enstantane-ISO ve birbiriyle ilişkileri)
  • Gerçekten rastlayıp incelemiştim öyle hatta buldumhttp://www.indirimplus.com/95683-fujifilm-finepix-s2950 bu makine bim de 300 e filan satılmıstı. Bunlarda aynı özelliklere sahip mi peki ? Böyle bi tane alsam dediğim gibi fotoğraf çekebilirmiyim ?
    Nikon olarak hatırlamısım. Ama nikon un kompakt makinesi satılmıstı galiba ordan karıstırdım k.bakmayın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hc_tr -- 11 Ağustos 2011; 0:25:45 >
  • Bu işte dslr-like dediğimiz segment, objektifi değişmez. Geniş açıdan teleye yaklaşık her işi gören bir objektife sahiptir.
  • sadece objektifi değişmiyor yani ikisi de aynı ? bununla da istediğim türden fotograflar cekebilir miyim ?
    çok teşekkür ederim :)
  • Teknik özellikler arasında dağ kadar fark var tabi ama evet, istediğin şekilde çekebilirsin nispeten
  • Teşekkür ederim . Peki Slr like olarak hangilerini önerirsiniz ?
  • Merhaba ,
    Bahsettiğiniz obje net background flu durumuna alan derinliği deniyor. Bunun için gerekli olan zoom özelliği yüksek bir objektif ve en yüksek diafram açıklığı.

18-135mm bir lens ile F/3.5 değerinde fotoğraf çekerseniz her zaman obje net background flu olur yanlız bu tip çekimlerde obje size yakın backgorund ise uzak olmalı.

Benim tavsiyem şu an alacağınız makine ile 5-6 ay sonra kesinlikle yarı frofesyonel bir makineyi arzulayacaksınız bende ve tanıdığım arkadaşlarımda hep böyle oldu.

Ben Canon kullandığım için size 600D yi önerebilirim Full HD video çekimi ile birlikte 18mp lik yüksek kalitede fotoğraflar çekersiniz

fotoğrafçılık adına da size 4 cd lik simulatör eğitim setini upload edebilirim

Demem o ki iyi bir makine alın ömür boyu kullanın body lerin modelleri çok değişiyor ama lens ler her daim kalıcıdır. birebir olarak size isterseniz daha çok bilgi de verebilirim sağlıcakla kalın.

• quote:

Orijinalden alıntı: aslase

Merhaba ,
    Bahsettiğiniz obje net background flu durumuna alan derinliği deniyor. Bunun için gerekli olan zoom özelliği yüksek bir objektif ve en yüksek diafram açıklığı.

18-135mm bir lens ile F/3.5 değerinde fotoğraf çekerseniz her zaman obje net background flu olur yanlız bu tip çekimlerde obje size yakın backgorund ise uzak olmalı.

Benim tavsiyem şu an alacağınız makine ile 5-6 ay sonra kesinlikle yarı frofesyonel bir makineyi arzulayacaksınız bende ve tanıdığım arkadaşlarımda hep böyle oldu.

Ben Canon kullandığım için size 600D yi önerebilirim Full HD video çekimi ile birlikte 18mp lik yüksek kalitede fotoğraflar çekersiniz

Demem o ki iyi bir makine alın ömür boyu kullanın body lerin modelleri çok değişiyor ama lens ler her daim kalıcıdır. birebir olarak size isterseniz daha çok bilgi de verebilirim sağlıcakla kalın.

Konuyu açan arkadaş maksimum 500 lira bütçe belirtmiş, 600D biraz fazla aşar gibi sanki...

• quote:

Merhaba ,

Bu özelliği olan kompakt cihazlar da varmış ? Hala karar veremedim. Bir sürü cihaza bakıyorum nedir ne özelliği vardır bilmiyorum. SLR olmayan SLR tipli makinelere bakıyorum bu özellik var mı yok mu anlamıyorum. Sony nin NEX-3 ve NEX-5 modelini inceledim. SLR özelliklerin de kompakt makina. Ama fiyatı bana göre değildi. Fujifilm s2950 filan düşünüyorum. Fakat bir türlü inceleme şansım olmadı onu da. Çünkü bu alan derinliği vb. özellikler var mı bilmiyorum.
    Ya bir şeyden anlamamak bilmemek o kadar kötü ki :(

• Elinizde herhangi bir makine varsa diyaframını F 2.8 e ayarlayın yakın bir objeye odaklanıp çekin arka planda istediğiniz gibi bir alan derinliğine ulaşırsınız

maximum oranda zoom yapmayı unutmayın

her makinede yapılabilir bu efekt aslında ama slr lerdeki tadı vermez o nedenle bir kere para verin ve bir yarı profesyonel alın demiştim

sizin için çevremdeki arkadaşlardan araştırıyım uygun bir makine bulunca model ve marka söylerim
  • quote:

Elinizde herhangi bir makine varsa diyaframını F 2.8 e ayarlayın yakın bir objeye odaklanıp çekin arka planda istediğiniz gibi bir alan derinliğine ulaşırsınız

maximum oranda zoom yapmayı unutmayın

her makinede yapılabilir bu efekt aslında ama slr lerdeki tadı vermez o nedenle bir kere para verin ve bir yarı profesyonel alın demiştim

sizin için çevremdeki arkadaşlardan araştırıyım uygun bir makine bulunca model ve marka söylerim

kompakt makinede diyaframı f2.6 yaparsın ama zoom yaparsan f5 gibi bir değer alıyor kendiliğinden.

ama nesnenin üzerine zoom yaparsan biraz oluyor bu dediğin. arka plandan nesneyi ayırma olayı.
  • bu dslr ler çok pahalı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.