Şimdi Ara

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) [ANA KONU] - [16.07.2023] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.463
Cevap
138
Favori
825.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mayısın sonunda açıklanan kılavuzda 2011'e göre kontenjanlarda %60'a yakın azalma olmuştu çoğu bölümde, dikeygecis sitesinde uğraşanlar sayesinde yökle görüşmeler yapıldı ve bugün yayınlanan kılavuzla kontenjanlar düzeltildi ama burda bununla ilgili tek bir mesaja bile rastlamadım. Sadece Dgs'ye çalışmak değil bunları da takip etmek gerek arkadaşlar. Benim geçen sene sınava girip yerleştiğim halde haberim var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Masdera

Beyler ben şimdi İstanbul Üniversitesi'nde, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi bölümünde okuyorum. Okul bu sene malesef bitmedi alttan 2 taner dersim kaldı. Bizimkiler devamlı sınava gir kpss'ye gir, dgs'ye gir diye zorluyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım açıkçası. Okuduğum okul 2 yıllık oldu için içim hiç rahat değil. Tercihleri yaparken dershanedeki rehber hoca sayesinde ilk yerleştirmede yerleşememiştim, ek yerleştirme ile 2 yıllıkları yazıp buraya girmiştim. Mis gibi 4 yıllık uçak bölümü varken geldim bu bölümde okuyorum. Geçen arkadaşla konuştum o da DGS'ye girecekmiş (seneye). Bana çok zor olmadığını ve rahatlıkla girebileceğimi söyledi. Siz ne diyorsunuz sınav için ? Sözelim çok iyiydi önceden, şimdi hiç çalışmadan baksam 40 net çıkarırım heralde. Sayısalda da inidirip baktım sorulara 30 tane soruya baktım 28 doğru çıkardım. Çalışırsam yaparım gibime geliyor. Biyomedikal Mühendisliği hariç bi bölüm istiyorum. Olmadı %50 bursla falan özelde olabilir

Kesinlikle DGS'ye girmeni tavsiye ediyorum, kaybedeceğin birşey yok ilerde keşke girseydim dememek için en azından şansını denemelisin.

Geçiş yapabileceğin bölümler:
    Biyomedikal Mühendisliği
    Elektrik-Elektronik Mühendisliği
    Elektronik Mühendisliği
    Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

Bu bölümler sayısal bölümler yani EA ve sözelcilere göre bu bölümden sınava girenler daha çok (2011'de EA'dan 48bin Say'dan 60bin). Bu yüzden de bir EA'cıya göre daha çok soru yapman gerekir ve sayısal bölümlerde rekabet biraz daha fazla. Bu kesinlikle yapamayacağın anlamına gelmez. 1 sene DGS için çok yeterli bir zaman. Sınava gelince bana göre sınav zor bir sınav değil sadece süreyi çok iyi kullanman gerekiyor, seni diğerlerinden bu ayırır. Zaten sorular Mat-1 ve Türkçe'den geliyor, Türkçe'de de dilbilgisi çok ve ağır değil. Önlisansta okuduğun bölüm sayısal olmasına rağmen önceden sözelim iyiydi demişsin, 30'da 28'de matematik yapmışsın, bence yapamaman için bir sebep yok.

Not: DGS ile ilgili her türlü merak ettiklerinizi konu içinde sorabilirsiniz elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım ancak alıntı yapın ki haberim olsun.

• Arkadaşlar öncelikle sınava girceklere başarılar dilerim istediğiniz yerler olur umarım.

Birkaç sorum olcaktı, ben bu sene kimliğimin son gün kaybolmasıyla LYS sınavına giremedim. 2. senemdi birde.. Neyse ist dışına çıkmak istemiyorum teknik lise mezunu oldugumdan 2. yıllıklarda hem önceliğim var hemde gördüğüm kadaryıla puanım yetiyor. (puanla mı alıyorlar bilmiyorum tabi.)

Bölümüm bilgisayar programcılıgı. Bilgisayar derslerini (görüp gürebilceğim tüm dilleri) zaten önceden bildiğim için onlarda sıkıntı olcagını sanmıyorum. bilgisayar dışındaki derslerin zorlugunu sormak istedim size bu bölüme gidenler varsa?

Birde sözel kısmını çözmedim ama matta 80 de 78 yaptım. en azından bu seneki ygs den çok daha kolaydı gibi geldi bana(tabi ara vere vere çözdüm sıkıldım hep 80 soru sonucta sınav anında bu kadar yapamam heralde çok panik olan biriyim çünkü). O yüzden kendime bir güven geldi ama öğrendim ki sınavda netler kadar bölümdeki ortalamamızda önemliymiş. İlk kaçta olmamız gerekir bölüm içinde ? (ilk 5 ilk 10 gibi.)

Çok teşekkür ederim herkese şimdiden

• Herkese şimdiden başarılar benimde arkadaşım girecek Gıda tek. mezunu gıda mh ya da kimya istiyor bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 24

Arkadaşlar öncelikle sınava girceklere başarılar dilerim istediğiniz yerler olur umarım.

Birkaç sorum olcaktı, ben bu sene kimliğimin son gün kaybolmasıyla LYS sınavına giremedim. 2. senemdi birde.. Neyse ist dışına çıkmak istemiyorum teknik lise mezunu oldugumdan 2. yıllıklarda hem önceliğim var hemde gördüğüm kadaryıla puanım yetiyor. (puanla mı alıyorlar bilmiyorum tabi.)

Bölümüm bilgisayar programcılıgı. Bilgisayar derslerini (görüp gürebilceğim tüm dilleri) zaten önceden bildiğim için onlarda sıkıntı olcagını sanmıyorum. bilgisayar dışındaki derslerin zorlugunu sormak istedim size bu bölüme gidenler varsa?

Birde sözel kısmını çözmedim ama matta 80 de 78 yaptım. en azından bu seneki ygs den çok daha kolaydı gibi geldi bana(tabi ara vere vere çözdüm sıkıldım hep 80 soru sonucta sınav anında bu kadar yapamam heralde çok panik olan biriyim çünkü). O yüzden kendime bir güven geldi ama öğrendim ki sınavda netler kadar bölümdeki ortalamamızda önemliymiş. İlk kaçta olmamız gerekir bölüm içinde ? (ilk 5 ilk 10 gibi.)

DGS sınavındaki sorular YGS'ye göre daha alt seviyelerdedir zaten. Bölüm için ilk 5 size iyi puan getirir, ilk 10'da iyidir. Birinciye 80 gelir sonrakilere ortalamara göre aşağı doğru sıralanırlar. En küçük puanların bile etkisi çok fazla olduğundan olabildiğince iyi ortalama yapmaya çalışın.

• quote:

Orijinalden alıntı: vincee

Mayısın sonunda açıklanan kılavuzda 2011'e göre kontenjanlarda %60'a yakın azalma olmuştu çoğu bölümde, dikeygecis sitesinde uğraşanlar sayesinde yökle görüşmeler yapıldı ve bugün yayınlanan kılavuzla kontenjanlar düzeltildi ama burda bununla ilgili tek bir mesaja bile rastlamadım. Sadece Dgs'ye çalışmak değil bunları da takip etmek gerek arkadaşlar. Benim geçen sene sınava girip yerleştiğim halde haberim var.

Bu mesaji yazacaktim :) benim haberim var hocam. Bana yakin bi il olan Adanayi yazacagim. Jeoloji muh. İns. Gelir

Kontejyanlarin duzelmesi benim isime yaradi :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Arkadaşlar öncelikle sınava girceklere başarılar dilerim istediğiniz yerler olur umarım.

DGS sınavındaki sorular YGS'ye göre daha alt seviyelerdedir zaten. Bölüm için ilk 5 size iyi puan getirir, ilk 10'da iyidir. Birinciye 80 gelir sonrakilere ortalamara göre aşağı doğru sıralanırlar. En küçük puanların bile etkisi çok fazla olduğundan olabildiğince iyi ortalama yapmaya çalışın.

Arkadaslar bende ilk 10 dayim. 40 kisi mezun oluyor.

2.67 ortalamam var. Bolum 1. Nin puani 3.13

68 puan verir mi bana

• quote:

Orijinalden alıntı: 7nbitirdin

quote:

quote:

Arkadaslar bende ilk 10 dayim. 40 kisi mezun oluyor.

2.67 ortalamam var. Bolum 1. Nin puani 3.13

68 puan verir mi bana

Okulun DGS'deki başarısıda önemli olduğu için net bişey söyleyemeyiz ama ilk 10daysan alırsın sanırım. İnş. kazanırsın.

• 15 Temmuz'da yapılacak DGS sınavında herkese ve bana başarılar diliyorum. :))

• quote:

15 Temmuz'da yapılacak DGS sınavında herkese ve bana başarılar diliyorum. :))

başarılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: narsess

quote:

15 Temmuz'da yapılacak DGS sınavında herkese ve bana başarılar diliyorum. :))

başarılar

Teşekkürler

• quote:

Mayısın sonunda açıklanan kılavuzda 2011'e göre kontenjanlarda %60'a yakın azalma olmuştu çoğu bölümde, dikeygecis sitesinde uğraşanlar sayesinde yökle görüşmeler yapıldı ve bugün yayınlanan kılavuzla kontenjanlar düzeltildi ama burda bununla ilgili tek bir mesaja bile rastlamadım. Sadece Dgs'ye çalışmak değil bunları da takip etmek gerek arkadaşlar. Benim geçen sene sınava girip yerleştiğim halde haberim var.

kardeşim yeni kılavuzun linkini atarmısın bide ben bu sene 2 senelik bi programa gidicem inş. 2 sene sonra dgs giricem buyuk ihtimal ama bu 1.sınıftan mı 3.sınıftan mı baslama olayı kafamı karıstırdı anladıgım kadarıyla bu her üniv. için farklı ama bu olayı tercih edecegimiz üniv. ile önceden konusup hangi sınıftan baslayabılecegimizi öğrenebiliyormuyuz?yoksa dgs ile bi yer kazandıktan sonra şansa mı bağlı hangi sınıftan baslayacagımız?

• quote:

Orijinalden alıntı: ka2an

quote:

kardeşim yeni kılavuzun linkini atarmısın bide ben bu sene 2 senelik bi programa gidicem inş. 2 sene sonra dgs giricem buyuk ihtimal ama bu 1.sınıftan mı 3.sınıftan mı baslama olayı kafamı karıstırdı anladıgım kadarıyla bu her üniv. için farklı ama bu olayı tercih edecegimiz üniv. ile önceden konusup hangi sınıftan baslayabılecegimizi öğrenebiliyormuyuz?yoksa dgs ile bi yer kazandıktan sonra şansa mı bağlı hangi sınıftan baslayacagımız?

2 yillik kazandigin on lisans programindan gecebilecegin 4 yillik hangi bolumler var ise. Ve sen hangi bolumu istiyorsan. Hangi uni. De var ise. O universitenin int. Sitesine bakacaksin. Yonetmelik yazar. Dgs ile gelen ogrenciler icin. Orda hazirlik okuyup okumayacagin, sonra devami hepsi yazar :)

Tabi arayarak da ogrenebilirsin belki o uni. Bolumun daire baskanligini.

Her uni. Gore yonetmelik
    Degisiklik Gosterir.

Kolay gelsin

• beyler fazla çalışmadan giriyorum sınava.taktik verin mesela önce hangi testten başlamalı?(sayısalım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEK ADAM

beyler fazla çalışmadan giriyorum sınava.taktik verin mesela önce hangi testten başlamalı?(sayısalım)

Bende sayısalcıyım. Sayısaldan başlayacağım inşallah, her bir sayısal neti 3 puan, her 5 sözel net i 3 puan getiriyor.

Ona gore mat neti daha cok yapmamiz lazim, hangi bolum istiyorsun?

• Çok heyecanlıyımm :)

Son 21 saat

• Hepimize başarılar
  • hiç heyecan yok
  • arkadaşlar yarın sınava girerken yanımızda çıktı aldığımız sınava giriş belgesi ve kimlik olacak değil mi? Kalem ve silgiyi onlarmı verecek? ÖSYMnin yeni sınav uygulamalarını uzun süre sonra ilk kez görücemde sorayım dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teselecta

arkadaşlar yarın sınava girerken yanımızda çıktı aldığımız sınava giriş belgesi ve kimlik olacak değil mi? Kalem ve silgiyi onlarmı verecek? ÖSYMnin yeni sınav uygulamalarını uzun süre sonra ilk kez görücemde sorayım dedim.

Sinav giris belgende nasil gelecegin yaziyor.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.