Şimdi Ara

DİKKAT !!! 1.5 dCi motor yakıt tüketimleri paylaşımı (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
831
Cevap
5
Favori
223.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gbesen

Arkadaşlar Megane 3 105 beygir 1.5 DCI almayı düşünüyorum. 4.5 senelik 1.3 Multijet 75'lik Grande Punto kullanıcısıyım, aracımdan çok memnunum, büyütmek için değiştiriyorum ve ortalama 4.2, 4.5 ama genelde 5.2'lik tüketimlere alışığım. Kullanımın çok etkilediğini tecrübe ettim. Aynı araçtan arkadaşım 6.2 ortalama ile geziyor ama kasınca o da yakalıyor beni. Bu forumu komple okudum ama çok değişik sonuçlar var. Bir kere clio ayrı kangoo ayrı, megane 2 ve hatta megane 3 hatta sports tourer ayrı arabalar.

Benim sorum şu: Megane 3 DCI için 105 beygir mi tavsiye edersiniz yoksa 85 mi? Ekonomik olması önemli ancak 1280 kiloluk C segmenti bir aracın da yerinden kalkar bişey olması lazım. Ne dersiniz arkadaşlar hangisini almalı?

105'liği tavsiye ederim.
    Benim aracım 1170 kg ve 80 beygir.
    Buna rağmen kalkışlar azıcık hantal gibi geliyor bana.
    Ama yine de beni tatmin ediyor.
    Yarış heveslisi falan değilim neticede.
    1280 kg'a 105 iyi olur diye düşünüyorum.
    Ancak yakıt hakkında bir şey diyemeyeceğim.
    100'lüklerin 80'liklere göre fazla yaktığını söylüyordu arkadaşlar.
    Bunda da bir miktar fark olacaktır. Ağır araba çünkü.

• quote:

Arkadaşlar Megane 3 105 beygir 1.5 DCI almayı düşünüyorum. 4.5 senelik 1.3 Multijet 75'lik Grande Punto kullanıcısıyım, aracımdan çok memnunum, büyütmek için değiştiriyorum ve ortalama 4.2, 4.5 ama genelde 5.2'lik tüketimlere alışığım. Kullanımın çok etkilediğini tecrübe ettim. Aynı araçtan arkadaşım 6.2 ortalama ile geziyor ama kasınca o da yakalıyor beni. Bu forumu komple okudum ama çok değişik sonuçlar var. Bir kere clio ayrı kangoo ayrı, megane 2 ve hatta megane 3 hatta sports tourer ayrı arabalar.

Benim sorum şu: Megane 3 DCI için 105 beygir mi tavsiye edersiniz yoksa 85 mi? Ekonomik olması önemli ancak 1280 kiloluk C segmenti bir aracın da yerinden kalkar bişey olması lazım. Ne dersiniz arkadaşlar hangisini almalı?

85likler yeterince taşıyodur o kasayı bence ;)
    Punto kullanıcı isen performansta eminim ki artış göreceksin ;)
    Yakıtta da yeteri kadar tatmin olmak istiyorsan ve yukarda arkadaşın dediği gibi hız meraklısı ya da yarış meraklısı değilsen 85 bg fazlasıyla seni mutlu edecektir.

Ama dediği gibi kalkışlarda bir hamtallık var ama 1.3 multijetlerdede aynı şekilde var alışık olduğun durum olacak yani ;) Eğer yok ben 1.3 ten memnundum diyosan Meganın 80 ya da 85 bg liklerinden de fazlasıyla memnun kalırsın..

• quote:

Orijinalden alıntı: celenlee

quote:

85likler yeterince taşıyodur o kasayı bence ;)
    Punto kullanıcı isen performansta eminim ki artış göreceksin ;)
    Yakıtta da yeteri kadar tatmin olmak istiyorsan ve yukarda arkadaşın dediği gibi hız meraklısı ya da yarış meraklısı değilsen 85 bg fazlasıyla seni mutlu edecektir.

Ama dediği gibi kalkışlarda bir hamtallık var ama 1.3 multijetlerdede aynı şekilde var alışık olduğun durum olacak yani ;) Eğer yok ben 1.3 ten memnundum diyosan Meganın 80 ya da 85 bg liklerinden de fazlasıyla memnun kalırsın..

Az önce de Megane III 85 beygir testi yaptım Renault showroom bahçesinde ve 70-80'e kadar da çıktım küçücük bahçede (takribi 90-100 metredir) Pek birşey anlaşılmadı ancak 85 beygiri yeterli buldum.

Bunun dışında 105 beygirlik test aracının araç bilgisayarında 583 km'lik bir yol için ortalama 9.1 yakıt tükettiğini gördüm. Bu aracı en az 50 farklı kişi tam gaz ve kısa mesafe (2-3 km) kullanmıştır diye düşünürsek bence en kötü yakıt tüketimi bu araçta 9.1'dir diyebiliriz. Biraz korkutucu. Benim hedefim bu araçta 5.2 tutturmak olabilir ama bu rekor bir değer de olabilir bilemiyorum.

85 beygirlik versyonda ise beygir dışında pekçok şey eksik. Bu araçlar en iyi expression donanım seviyesinde oluyor ve buna konfor paketi ekleseniz dahi aşağıdakileri alamıyorsunuz:

- otomatik katlanan yan aynalar
    - 20 beygir
    - Deri kumaş karışık döşeme
    - Gece otomatik kararan dikiz
    - 6 ileri şanzıman
    - deri direksiyon ve vites topuzu
    - kartı sistem (anahtarsız kilitler)
    - bluetooth
    - follow me home (her akşam kullanırım)
    - 3d arkamis müzik sistemi (4 twiiterlı, daha yüksek watt'lı 4x30)
    - yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon
    - yükseklik ayarlı yolcu koltuğu
    - gövde rengi kapıkolu

= 3350 lira fark (1400 lirası 20 beygir motor farkıdır)

Açıkçası bu donanımlar için bu para verilir mi, bence verilir. Hem ne demişler at alacaksan balabanlısını alacaksın!

Bu arada kadran neden dijital değil diye sordum, Türkiye'de üretilmiyormuş. Maalesef opsiyon bile değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbesen -- 18 Temmuz 2010; 20:22:15 >

• benim ilk depom, 105 bg ile, ortalama 6 lt civarında geziniyor. yol bilgisayarı verisi ne kadar gerçekçi bilemiyorum, depoyu fulleyince hesaplayıp paylaşırım.
  • ikinci seyahatimi tamamladım, yaklasık 3.500 km yol yaptım 10 gun icinde. evden cıkarken sıfırladım herseyi, dönene kadar ellemedim. 5.7 lt / 100 km yaktı ortalama. bu km nin yaklasık 500 ü sehirici denebilir. Kullanım tarzı, duble yollarda 120 km / saat ile seyrettim. Otobanlarda 132 km / saat ve fırsat buldugumda da Allah ne verdiyse bastım. ortalama sürat 3.500 km de 72.5 km / h gosteriyordu yol bilgisayarında. Bu arada klima sürekli açık, 2 yetişkin bir bebek ve bagaj full idi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mst105

ikinci seyahatimi tamamladım, yaklasık 3.500 km yol yaptım 10 gun icinde. evden cıkarken sıfırladım herseyi, dönene kadar ellemedim. 5.7 lt / 100 km yaktı ortalama. bu km nin yaklasık 500 ü sehirici denebilir. Kullanım tarzı, duble yollarda 120 km / saat ile seyrettim. Otobanlarda 132 km / saat ve fırsat buldugumda da Allah ne verdiyse bastım. ortalama sürat 3.500 km de 72.5 km / h gosteriyordu yol bilgisayarında. Bu arada klima sürekli açık, 2 yetişkin bir bebek ve bagaj full idi.

Kaç TL'lik yakıt aldınız bu 3500 km'yi giderken?
    Kuruş hesaplaması yapayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mst105

ikinci seyahatimi tamamladım, yaklasık 3.500 km yol yaptım 10 gun icinde. evden cıkarken sıfırladım herseyi, dönene kadar ellemedim. 5.7 lt / 100 km yaktı ortalama. bu km nin yaklasık 500 ü sehirici denebilir. Kullanım tarzı, duble yollarda 120 km / saat ile seyrettim. Otobanlarda 132 km / saat ve fırsat buldugumda da Allah ne verdiyse bastım. ortalama sürat 3.500 km de 72.5 km / h gosteriyordu yol bilgisayarında. Bu arada klima sürekli açık, 2 yetişkin bir bebek ve bagaj full idi.

Bana mükemmel göründü! Benim HB kısmetse 2 ağustosta geliyor. Alır almaz doğru Kuşadası. Tabii 2500 deviri geçmeden. HB 100 kilo daha hafif olduğu için sanırım daha düşük bir yakıtı tutturmak zor olmayacak.

Yanlız hocam senin bu değerlerini bir de klasik depo fulleme yöntemiyle denemek lazım. O da tutuyorsa tadından yenmez :)

• Megane II sedanların yakıt deposu kaç litre?

Teknik verilerinde 60 lt yazıyor.Ama forumda bazı arabaların 50 , çoğunluğun 60, bazılarının da 70 lt deposu olduğundan bahsediliyor.Bu konuda bilgisi olan var mı?
  • 50 tl lık mazot ıle 340 km
    2009 megane 2 aquante 50000 km de
  • Geçenki ege turumdan beri büyük bir gezinti olmadığında anca yarıya indi depo :)
    Şimdi 580Km gösteriyor full şehiriçi, klima damlatmaya başladığı için klima açmıyoruz mecbur kalmadıkça.(Bakımı beklemesi lazım az kaldı ;) )
    Kalan 560 ort 5.1 diyor..

Yani inşallah 180TL / 1140km'yi gösterecek şehir içinde ;) ~15,8kr yapıyr
    Demekki şehir içinde pek trafiğe rastlamıyor bizim peder ;) şehir dışında daha fazla yakıyor hatta :p dayanamıyo otabanda 150-160 :p

quote:

"""""""""""""""
    Yeni veriler:

1-
    İstanbul-Karabük / Karabük İstanbul
    Toplam :1255km 220TL (3.10 TL/lt) (Depoyu opetle doldurdum ama babam karabüğe giderken Shell almış.Yyani bu yakıt değeri shelle ve çoğunlğu babamın kullanımına ait.)
    17.5kr/km ~5.64lt/100km

• Arkadaşlar araç 1.5 motor ve dizel daha neyin yakıtını tartışıyorsunuz anlamış değilim , eğer bu araçtada yakıt kıyası tartışması yapıyorsak başka araca binilmez sanırım...
    ben aldığımdan beri 1 kere kaç kuruş yakıyor diye ölçmedim çünkü gerçekten az yaktığını anlamamak elde değil...
    1.3 multijet ,1.5 dci,d4d bunlar en az yakan araçlar piyasadaki , he şu gerçek megane 2 hb 80lik kullanıyordum şuanda megane 3 ithal dci106'm var daha fazla yakıyorum....
  • sevgılı han kac km yatıgı ne kdr yaktıgını tartısmıyoruz konunun ılk mesajını okumadın sanırım, herkez yassın demıs arkadasımız kı anormal olan varmı yakıt konusunda, arada konuyu saptıranlar olms ama, konumz fazla yakan varmı varsa cozumlaırnı arastrmak tesekkurler,
  • Birde bu şekilde bir bilgi birikiminin olması potansiyel alıcılar için iyi bir kaynak oluşturuyor.
    Kaç kmdeki araçlar genelde ne yakıyor.Hangi kullanım tarzında ve hızlarda ne yakıyor bence çok önemli.

Ben hala net olarak bulamadım mesela merak ettiğim modelleri:

*Opel Corsa 1.3 CRDI ne yakıyo?? (Eski kasa 70hp olanlar)
    *Punto 1.3 Multijet
  • quote:

Birde bu şekilde bir bilgi birikiminin olması potansiyel alıcılar için iyi bir kaynak oluşturuyor.
    Kaç kmdeki araçlar genelde ne yakıyor.Hangi kullanım tarzında ve hızlarda ne yakıyor bence çok önemli.

*Punto 1.3 Multijet

Punto 1.3 Multijet'i 75 beygirliği ben söyleyeyim o zaman. 4.5 sene kullandım. En uzun süre kullandığım araçtı. Işık yandığında deposunu fullediğimde genelde 36-38 litre alırdı ve 720km şehiriçi rahat giderdi. Hadi depoyu 110tl'ye doldurduk diyelim 15.2 kuruş. Kastırınca 14 kuruş yaktığımda oluyordu ama basarsan 18-19'ları da görebilirsin. Tamamen ayağına bağlı.

Corsa'yı bilmiyorum ama onun torku daha düşüktü sanırım, ufakta olsa daha az yakıyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbesen -- 30 Temmuz 2010; 13:43:50 >

• quote:

quote:

Birde bu şekilde bir bilgi birikiminin olması potansiyel alıcılar için iyi bir kaynak oluşturuyor.

*Punto 1.3 Multijet

Punto 1.3 Multijet'i 75 beygirliği ben söyleyeyim o zaman. 4.5 sene kullandım. En uzun süre kullandığım araçtı. Işık yandığında deposunu fullediğimde genelde 36-38 litre alırdı ve 720km şehiriçi rahat giderdi. Hadi depoyu 110tl'ye doldurduk diyelim 15.2 kuruş. Kastırınca 14 kuruş yaktığımda oluyordu ama basarsan 18-19'ları da görebilirsin. Tamamen ayağına bağlı.

Corsa'yı bilmiyorum ama onun torku daha düşüktü sanırım, ufakta olsa daha az yakıyor olabilir.

Teşekkür ettim

Ben de bizim arkadaştan öğrendim uzun yolda basa basa 140TL/900km gitmişler istanbul- maraş istikmati.
    Arkadaş satıyo bu ara ondan merak ediyordum. İçim gidiyo valla tertemiz araba:
    23000km 2009 model Grande Punto 1.3 Active Çok uygu fiyatı, Ne kaza, ne darbe, ne boya ama para yok ki alalım :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celenlee -- 2 Ağustos 2010; 10:32:43 >

• Arkadaslar dun aksamuzeri meggymi aldim ve bu sabah 6'da yola ciktim ankara - kusadasi arac bilgisayari ortalama 5.0 ile tamamladim. Aracim 105 bg dynamic. Klima full acikti, 3 yetiskin ve tikabasa dolu bagaj ile 2500 devri gecmeden geldim. 6. Viteste 120km'ye denk geliyor. Zaten ilk 1500 km 2500 devri gecmeyin yaziyor kitapcikta. Uzun yolu hic hissetmedik, daha cok isten eve gelmis gibiydik. Aractan tik gelmedi, yerli uretim. Acikcasi beklentilerimin uzerinde bir konfor, performans ve ekonomiyle karsilastim. Kesinlikle herkese tavsiye ediyorum. Bu arada yolda arabayi yakindan gormek icin yaklasip takip eden 2 arac oldu, biri astra biri de transit connectti, keyif aldim. Araba rayda gidiyor gibiydi.
  • GBESEN KAZAsız belasız gunelrde kullan ınsalh,yakıt ve konfor acsından ıyı ama saglamlık ve kalıte de sasırtıyor bazen, bır yandan saglam araba yoktur gıbı soz vardır ama,guvenlı dıyelım bız ona:) neyse uzatmayım gule gule bın,
  • quote:

Arkadaslar dun aksamuzeri meggymi aldim ve bu sabah 6'da yola ciktim ankara - kusadasi arac bilgisayari ortalama 5.0 ile tamamladim. Aracim 105 bg dynamic. Klima full acikti, 3 yetiskin ve tikabasa dolu bagaj ile 2500 devri gecmeden geldim. 6. Viteste 120km'ye denk geliyor. Zaten ilk 1500 km 2500 devri gecmeyin yaziyor kitapcikta. Uzun yolu hic hissetmedik, daha cok isten eve gelmis gibiydik. Aractan tik gelmedi, yerli uretim. Acikcasi beklentilerimin uzerinde bir konfor, performans ve ekonomiyle karsilastim. Kesinlikle herkese tavsiye ediyorum. Bu arada yolda arabayi yakindan gormek icin yaklasip takip eden 2 arac oldu, biri astra biri de transit connectti, keyif aldim. Araba rayda gidiyor gibiydi.

Hayırlı olsun.
  • Orijinalden alıntı: celenlee

Geçenki ege turumdan beri büyük bir gezinti olmadığında anca yarıya indi depo :)
    Şimdi 580Km gösteriyor full şehiriçi, klima damlatmaya başladığı için klima açmıyoruz mecbur kalmadıkça.(Bakımı beklemesi lazım az kaldı ;) )
    Kalan 560 ort 5.1 diyor..

Yani inşallah 180TL / 1140km'yi gösterecek şehir içinde ;) ~15,8kr yapıyr

Tahminlerimde çoook yanıldım, geçen haftaki yoğun tempoda baya bir değişti olay:

170TL/960km de depom doldu. = ~17,7kr yapıyor 5,5lt/100km (3,11TL/lt)
    ama 60000km oldu tabi filtrelerin falan epeyce bir etkisi olsa gerek???
    mazottaki fark ve +3 yetişkin faktöreleri de etkiledi tabii :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celenlee -- 6 Ağustos 2010; 11:15:00 >
  • arkadaşlar clio 3 1,5 dci 80 beygirlik aracı olan varmı ? danışacaklarım varda ?
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.