Şimdi Ara

DİKKAT !!! 1.5 dCi motor yakıt tüketimleri paylaşımı (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
831
Cevap
5
Favori
223.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar depo kapagının alt tarafındaki kucuk delikten bazan mazot cıkısı oluyor az miktarda. basınıza böyle birsey geldimi?
  • Aracımın en sevdiğim yönü bugün yine o sevimli yüzünü gösterdi
    Toplamda 565 km (bunun 150 km si ş.içi,klima açık,dur kalk falan) yaptım.Shell den 3.070 den 26 lt eurodiesel aldım.Yakıt tüketimim 4.6/100 km ve km de 141 kuruş yakmış
    Maşaallah diyorum kerataya ...
  • historiyst-45 arkadaşım,görebildiğim kadarıyla aracını ne olduğunu,kaç km'de olduğunu yazmamışsın.değerlerin bence çok güzel ama aracı bilmediğim için daha fazla yorum yapamıyorum.benim aracım daha yeni,400km de anlık tüketim 7,6 gösteriyo.her halde ilerleyen km lerde ''düşecektir''diye umut ediyorum.aracı yeni olanlar da varsa tüketimlerini buraya yazarlarsa memnun oluruz. 2010 MEGANE III HB DCİ 105BG BULUT GRİ................herkese iyi günler...
  • Daha öncekei mesajlarımda yazmıştım o yüzden tekrar yazma gereği duymadım ama yazayım :
    2007 Kangoo 1.5 Dci 80 Hp Expression Comfort 37-38.000 km beyaz ...
  • arkadaşlar,yeni megane3hb dci 105bg yada 85bg aracı olanlar!!!!lütfen km' lerinizle birlikte araçlarınızın tüketim değerlerinizi yazın.ancak böyle yazışmayla hem fikir sahibi oluruz,hem de mukayese imkanımız olur diye düşünüyorum.ilginize teşekkürler............. 2010 megane3hb dci 105bg bulut gri...........
  • forumda kimse yok herhalde!
  • quote:

Orijinalden alıntı: NaCReS

forumda kimse yok herhalde!

Hocam hayırlı olsun yeni aldın herhalde arabayı :)
    Azcık sabretcen ;) Otomatik kullananlar forumda daha az olduğu için senin aracın aynısını kullananların gelmesi bekleyeceksin ;)

Ya da otomatik olarak Düz viteslilere atıyorum 1.2 kat kadar bir katsayı ekleyeceksin :)
    Benzin LPG arasında tutuyor bu katsayı lt bazında, ama meganlarda otomatik düz hesabında kaç olur onu net bilemicem..

belki bu yönde bir fikir veren çıkar?? Otomatiklerde, yakıt tüketimi hesabında düz viteslilere oranla kafadan bir yaklaşım yöntemi var mı ?
  • Arkadaşlar 2500 km civarındayım. Günlük kullanımda şu an 5.2 - 5.3 gibi bir ortalama yakaladım. Ancak güzergahımın %90'ı Eskişehir yolu hattı üzerinde ve genelde 70 - 110 arası 5 veya 6. viteste sabit hızla gidiyorum. Ortalama hızım 51.1 km/h. Arada ışıklara takıldığım da oluyor tabii. Bu benim 1.3 Punto ile yakaladığım ortalamaya yakın ama daha düşürebileceğimden pek emin değilim, artmazsa süper tabii

Bu arada arabayı aldıktan sonra lastik havalarını üşendiğimden ve arabada bir sorun hissetmediğimden dolayı kontrol etmemiştim. Bana gayet konforlu geliyordu, sadece bozuk stabilize yollarda arkada vuruntu olabiliyordu. Kontrol ettiğimde gördüm ki havalar 37! Bunları hemen önler 32 arkalar 29 şeklinde düzelttim ve zaten rahat olan araba daha da bir rahat hale geldi, pamuk gibi oldu hatta yola temas ettiğinden bile şüpheliyim, bulutların üzerindeyim

• gbesen arkadaşım,verdiğin bilgiler için teşekkürler.bizler böyle yaşadıklarımızı buraya böyle yazarsak her türlü araçlarımız hakkında bilgi sahibi oluruz.ve de çok iyi olur kanaatindeyim.benimde aracım daha yeni,bu gün 420km oldu.ancak senin tüketim oranlarını yakalayamadım.gerçi be hep zonguldak trafiğinde ve şehir içi kullanıyorum.(zonguldak 'ta yolların ve trafiğin yüzde 90'nı rampa yukarı)bilenler bilir.yinede düşeceğine inanıyorum.bu arada bende lastik havalarının hepsini 32 yaptım.rahatlama oldu tabiki............ 2010 MEGANEIII DCİ 105BG BULUT GRİ..............
  • quote:

gbesen arkadaşım,verdiğin bilgiler için teşekkürler.bizler böyle yaşadıklarımızı buraya böyle yazarsak her türlü araçlarımız hakkında bilgi sahibi oluruz.ve de çok iyi olur kanaatindeyim.benimde aracım daha yeni,bu gün 420km oldu.ancak senin tüketim oranlarını yakalayamadım.gerçi be hep zonguldak trafiğinde ve şehir içi kullanıyorum.(zonguldak 'ta yolların ve trafiğin yüzde 90'nı rampa yukarı)bilenler bilir.yinede düşeceğine inanıyorum.bu arada bende lastik havalarının hepsini 32 yaptım.rahatlama oldu tabiki............ 2010 MEGANEIII DCİ 105BG BULUT GRİ..............

NaCReS dostum o zaman vites oranları ile ilgili hazırladığım excell'i de beğeneceksin:

Yeşil = 2000 altına hiç düşmek istemem diyenler için
    Turuncu = 2000 altına düşerim ama acelem yok nasılsa toparlar diyenler için
    Mavi = 2000 altına düşerim toplamazsa vites küçültürüm diyenler için

/>

• Tabloyu biraz inceledim de.
    Bu 6 ilerinin ne espisi var bilmiyorum ben.
    3. vitesi at aradan 1.2.4.5.6 gayet 5 ileri megane II şanzumanına benzemiyor mu?
    5 ileri hakkında teknik verisi olan var mı ya da çıkartan. Ben sadece 5. vitesi biliyorum 3000rpm tam 130KM/h :p

2. Sorum gaz kesme hakkında 1.5 dCİ larda gaz kemse var diye duymuştum,
    geçen accent era kullandığımda 5den 4 alıp bir yüklendim onda var eminim gaz kemsenin ne olduğunu onda anladım :)
    Sonra benim 1.5 dCİda yüklendim, vites küçültüm asıldım falan ama gaz kesme olayını farketmedim 5500rpmden sonra falan mı kesiyor yoksa :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celenlee -- 17 Ağustos 2010; 9:13:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: celenlee

Tabloyu biraz inceledim de.
    2. vitesi at aradan 1.3.4.5.6 gayet 5 ileri megane II şanzumanına benzemiyor mu?
    5 ileri hakkında teknik verisi olan var mı ya da çıkartan. Ben sadece 5. vitesi biliyorum 3000rpm tam 130KM/h :p

geçen accent era kullandığımda 5den 4 alıp bir yüklendim onda var eminim gaz kemsenin ne olduğunu onda anladım :)
    Sonra benim 1.5 dCİda yüklendim, vites küçültüm asıldım falan ama gaz kesme olayını farketmedim 5500rpmden sonra falan mı kesiyor yoksa :P

Dostum bana da saçma gelmişti ama uzun yolda 120 sabit süratle 6. viteste ortalama 5.0 yapınca işte buymuş 6. vites dedim. Bu şanzumanda bütün trik 1. viteste 3000'i göstermek, daha sonrakilerde 2500, 2400, 2300 ve 2200'de giderek azalan devirlerde vites yükseltmek. Hesabı bugün yaptığım için ancak işten dönüşte bu şekilde kulandım ve çok rahat ettim.

Gaz kesme devrini ben de tam tespit edemedim. Sanırım 4750'de kesiyor ama ısrarla basmaya devam edersen 5000'i görüyorsun. 2 kademe gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: gbesen

quote:

2. vitesi at aradan 1.3.4.5.6 gayet 5 ileri megane II şanzumanına benzemiyor mu?

Dostum bana da saçma gelmişti ama uzun yolda 120 sabit süratle 6. viteste ortalama 5.0 yapınca işte buymuş 6. vites dedim. Bu şanzumanda bütün trik 1. viteste 3000'i göstermek, daha sonrakilerde 2500, 2400, 2300 ve 2200'de giderek azalan devirlerde vites yükseltmek. Hesabı bugün yaptığım için ancak işten dönüşte bu şekilde kulandım ve çok rahat ettim.

Gaz kesme devrini ben de tam tespit edemedim. Sanırım 4750'de kesiyor ama ısrarla basmaya devam edersen 5000'i görüyorsun. 2 kademe gibi.

5 vitesli araçta da 120 kmh'de tüketim o civarda zaten.
    90 kmh'de hız sabitleyiciyle 3.2'ye kadar düşüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sencer33

quote:

Orijinalden alıntı: gbesen

quote:

5 vitesli araçta da 120 kmh'de tüketim o civarda zaten.
    90 kmh'de hız sabitleyiciyle 3.2'ye kadar düşüyor.

Hatta E-5 te sakin sakin giderken en sevdiğim olay :

5.Vites 70kmh 2.8i geçmiyo düz yolda ;)
    ama 70 in altına düşünce 4. vitesi istiyo, korumak lazım 70i 1600rpm falan yapıyo ;)
    Seat cordoba ve Era dizellerde 5. viteste, bu hızda gitmek imkansız ille aracı 2000'in üstünde kullancan :p gerçi her vites için aynı herhalde, 2000 in altına düşünce hır hır hır küçült küçült diye sesler geliyor motordan :p

Bir de:
    Otobanda düz yolda 120-130 kmh 3,8lt gibi hatırlıyorum ben? Acaba yokuş sandırğım o yerler tatlı eğimler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celenlee -- 17 Ağustos 2010; 9:16:45 >

• Ah ah arabistanda yaşasaydık böyle bir topiğe ihtiyaç duymayacaktık
  • arkadaşlar,2011 alan var mı?2010 la aralarında hiç farklılık varmı?merak ediyorum.bilgisi olan varsa lütfen yazsın.artı,versiyon ve fiyatda verirseniz bilgi sahibi olmuş oluruz.belki eş,dosta tavsiyemiz olur. 2010 megane3 hb dci 105bg bulut gri............onu seviyorum....iyi günler.işleriniz kolay gelsin....
  • arkadaşlar,forumda kimse yokmu?
  • quote:

arkadaşlar,2011 alan var mı?2010 la aralarında hiç farklılık varmı?merak ediyorum.bilgisi olan varsa lütfen yazsın.artı,versiyon ve fiyatda verirseniz bilgi sahibi olmuş oluruz.belki eş,dosta tavsiyemiz olur. 2010 megane3 hb dci 105bg bulut gri............onu seviyorum....iyi günler.işleriniz kolay gelsin....

Ben almadım ama tahmin yürütüyorum.
    2010, 2011'den daha doludur.
    Renonun satış politikası.
    Araç tutulduktan sonra donanımdan çal, fiyatı arttır.
    Sadece tahmindir...
  • 105hp liklerin şehir içi fazla yakmasının sebebide bu galiba 1.viteste 3000 lere çıkmak 85 likte böyle sorun yok ve 85 lik çok akıcı ayrıca kendi kendine gaz verdiği için 5.viteste bile gaz vermeyin tamamen gazdan çekip bekleyin 70km ye kadar düşüp sonra kendi hafiften gaz veriyor.ne sarsma ne de stop eğilimi var.

Düşük yakıt tüketimi için ilk kalkışı direk debriyajla kalkıp hareket aldıktan sonra sakince gaz verirseniz tüketim şehir içi çok düşer.Ayrıca dur kalklarda 85 lik otomatik gibi direk debriyajla hiç sarsmadan kalkıyor.

105 liğin güzelliği 85 likler 110 dan sonra sesli çalışmaya başlıyor.105 likte 6. vites duble yollar vs için mükemmel.Aslında 105 lik tork eğrisi düşük devirlerde bile 85 liğin üstünde ama vites oranları herşeyi değiştiriyor + büyük turbo biraz daha devir istiyor.

Yinede 85 likte 105 likte denklerinden yaklaşık 1lt az tüketiyor.Yazılımları çok iyi.Misal 1.6 multijet 290nm tork var ama 2.viteste yavaşla hızlanmak isteyince sallıyor 85 likte böyle sorun yok çünkü kendisi otomatik gaz veriyor ayrıca hızlanmak istediğini anlayıp vites büyütürkende gaz veriyor bu da bir sonraki viteste devir düşmesini engelliyor.Gaz vermeden gitme olayı 105 liklerde de varmı.Örneğin 85likle 1. viteste düşük hızlarda kendi kendine gidiyor ve tırmanma bile yapabiliyor.

• alfa-x arkadaşım,verdiğin bilgiler için teşekkürler.çok güzel olmuş.anlayamadığım bişey,bizler 105bg sahipleri olarak acaba gaza gelip yanlışmı yaptık bu makinaları almakla!acaba 85bg lik mi alsaydık diye düşünüyorum bazen.ancak onunda megane2 dci'nin motorundan farklı bir motor olmadığını düşünüyorum.seninde dediğin gibi onunda 110'dan sonraki ses olayı vs.ancak bu her iki versiyon hem 85lik,hemde 105liği kullanıp test ederek daha iyi anlayacağımızı düşünüyorum.yinede hayırlısı olsun yapacak bişey yok.olmaz sa satarız gider... 2010 MEGANE III HB DCİ 105BG BULUT GRİ....
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.