Şimdi Ara

DİKKAT !!! 1.5 dCi motor yakıt tüketimleri paylaşımı (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
831
Cevap
5
Favori
223.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkür ederim. Yakıt konusunda kataloğa göre fark yok 85 le 105 arasında. Küsürat denebilecek kadar az. Şehir içinde dahi büyük vites düşük devirleri tercih ederim. O yüzden ekonomiklik kullanım tarzındanda kaynaklanır. Ben 105 liği tercih edeceğim büyük ihtimal. Vakti var daha bayramdan sonraya kalabilir. 85 içinde iyi diyorlar. Ama 0-100 km hızlanmalarında 105 lik 1.6 110 bg benzinliden daha iyi (11.4 sn). Her zaman böyle kalkacak değiliz ama lazım olduğunda gidebileceğini bilmek güzel.
  • Kangoo 1.5 Dci 80 Hp Expression Comfort 39.000 km.En son bu hafta sonu Manisa-Uşak Ankara yaptım.Uzun yol dışında ş.içi falan da gezdim.Rekorumu kırdım MAŞALLAH diyorum.Toplamda 983 km de ışık yandı.Depo 50 litre malum ve yola çıkmadan önce fulledim ağzına kadar tıktık resmen mazotu.Buna rağmen 42 litre aldı.Bazı yerler dışında genelde 100 ile gittim.Klimayı hiç açmadım sadece farlar,cd çalar ve silecekleri kullandım ...
  • Merhba arkadaşlar;

Engin bilgilerinize güvenerek fikrinzi almak istiyorum.belki bana kızanlar olacak ama benzin fiyatlarından artık gına geldi o yüzden çare arayışları içindeyim.

2006 mazda 3 - dynamic full otomatik vites - 1600 cc aracım var.Arabamı cok seviyorum ,yılda yaklasık 10.000 km sehriçi yapıyorum.İstnabul trafiği malum..aracım cok temiz henüz 38,000 km.

Clio Hb 15 dci ile takas etmeyi düşünüyorum ( sıfır km ) yılda 25000 km yaplmyosa dizel alınmaz olayı size doğrumu?
    Fikirlerinizi verirseniz cok sevinirm.alırsam 65 hb mi yoksa 85 hb mi terch etmeliyim yoksa takasa girmeye değmezmi?

cvp.verecek arkadaşlara şimdiden tşk.ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gizza

Merhba arkadaşlar;

Engin bilgilerinize güvenerek fikrinzi almak istiyorum.belki bana kızanlar olacak ama benzin fiyatlarından artık gına geldi o yüzden çare arayışları içindeyim.

2006 mazda 3 - dynamic full otomatik vites - 1600 cc aracım var.Arabamı cok seviyorum ,yılda yaklasık 10.000 km sehriçi yapıyorum.İstnabul trafiği malum..aracım cok temiz henüz 38,000 km.

Clio Hb 15 dci ile takas etmeyi düşünüyorum ( sıfır km ) yılda 25000 km yaplmyosa dizel alınmaz olayı size doğrumu?
    Fikirlerinizi verirseniz cok sevinirm.alırsam 65 hb mi yoksa 85 hb mi terch etmeliyim yoksa takasa girmeye değmezmi?

http://www.otokritik.com/benzinli-dizel-karsilastirma/
    bu çalışma baya bir fikir veriyor. Altında linklerde de karşılaştırmalı örnekler mevcut

Gerçi full doğru denemeze :p
    Hani bakım masrafına fix +10TL demiş.
    Dizel Motor ekstra turbo dışında nasıl masraf açar onlardan bahsetmemiş.

Ama alış ve satış fiyatının benzinli versiyonuna göre her halukarda pahalı olmasını belirtmesi dizeli alınabilir yapıyor düşük kilmometreler için..
    Ama tamamen aracına göre de değişir bu olay :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celenlee -- 25 Ekim 2010; 10:58:33 >

• arkadaşlar yakıt olarak peki ekseriyet total mi shell mi tavsiye ediyor...
  • bu arada yeni grand scenic de bu konuda bi harika.şehiriçi 5,5 şehirdışı 4,0 değerlerini sürekli görüyorum...
  • Shell den alırım yıllardır ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: celenlee

Maşşallah nazar değmesin

Farketmemişim demekki. 4.4 çok iyi ya..
    Aracın kaç binde şu an?? Triger değişimi yakıtı etkiliyormu? kayışın yeni olması sertliği vs yüzünden?

Bİr de biz shell kullanıyoruz ya ( son 3 depo GTL kullandım belki o da farkettirmiştir), shellin hem daha pahalı pompa fiyatı hem lt olarak daha fazla yaktırıyor sanırım. Senin gibi opet kullanmak lazım belki de.

Aracım 57.000 oldu.
    Triger değişiminin normalde yakıtı etkilemesi için bir sebep yok ama birkaç kişiden bu yönde şikâyetler duydum.
    Shell GTL ben de kullandım, hiçbir esprisi yok bence.
    Ne performans artışı hissettim, ne de fazla km yaptım.
    Dolayısıyla tekrar döndüm eurodizele.
    Bu aralar ben de shell kullanıyorum.
    Opet'e göre tüketimini ölçme imkânım olmadı.
    Ama aşağı yukarı aynı tüketimler var gibi.
    Kesin bir şey tespit edersem yazarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: gizza

Merhba arkadaşlar;

İstanbul'da 10.000 km yapıyorsunuz yılda ama aslında aracınız 20.000 km yapmış kadar çalışıyor dur-kalklarda.
    Bence İstanbul'da yaşayan herkesin dizel araca binmesi lazım.
    Haksız mıyım?

Takasa girmek yerine elden satmanız sizin açınızdan daha kârlı olur diye düşünüyorum.
    Aracınıza daha az fiyat verirler takasta.
    Ama bir görüşmekte fayda var.
    önce bir fiyat alın.
    Aklınıza yatarsa takasa da sokabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sencer33

quote:

Orijinalden alıntı: celenlee

Maşşallah nazar değmesin

Farketmemişim demekki. 4.4 çok iyi ya..
    Aracın kaç binde şu an?? Triger değişimi yakıtı etkiliyormu? kayışın yeni olması sertliği vs yüzünden?

Bİr de biz shell kullanıyoruz ya ( son 3 depo GTL kullandım belki o da farkettirmiştir), shellin hem daha pahalı pompa fiyatı hem lt olarak daha fazla yaktırıyor sanırım. Senin gibi opet kullanmak lazım belki de.

Aracım 57.000 oldu.
    Triger değişiminin normalde yakıtı etkilemesi için bir sebep yok ama birkaç kişiden bu yönde şikâyetler duydum.
    Shell GTL ben de kullandım, hiçbir esprisi yok bence.
    Ne performans artışı hissettim, ne de fazla km yaptım.
    Dolayısıyla tekrar döndüm eurodizele.
    Bu aralar ben de shell kullanıyorum.
    Opet'e göre tüketimini ölçme imkânım olmadı.
    Ama aşağı yukarı aynı tüketimler var gibi.
    Kesin bir şey tespit edersem yazarım.

GTL den ziyade shell'in katkısını hissettim bu depoda. Son depoda shelin performans katkısından koydurmuş babam normal euro dizele ;) Onun etkisi farkettiriyor kendini! GTL gibi değil yani :p

• Az önce depo doldurdum:

164TL 883 KM 3,19TL/lt

18,57KR/KM
    5,82lt/100KM
  • arkadaşlar konuya, rakamlara bi göz attımda şöyle.

Ya bunlar nasıl rakamlar

1.5 dCi en ekonomik dizel motorlardan biriyken şehir dışı 5.4 litre 5.5 litre gibi şeyler okudum. 4.5 litre yakan övünüyo şehir dışı. Nasıl araba kullanıyosunuz şehir dışında anlamadım ki. 180in altına inmiyomusunuz?

Kuzenimin 1.6 tdci focus'u en beter istanbul trafiğinde hergün. ama ortalaması 5.5 litre.

Dayımın kalas eski nesil 1.9 JTD'li bakımsız, 180 bindeki dizel stilosu bile yol bilgisayarında 7.4 gösteriyor. Ki taksilerden beterdir hep dur kalk trafiğinde

Sanırım bazı arkadaşlar gerçekten çok hunharca kullanıyor arabalarını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1511

arkadaşlar konuya, rakamlara bi göz attımda şöyle.

Ya bunlar nasıl rakamlar

1.5 dCi en ekonomik dizel motorlardan biriyken şehir dışı 5.4 litre 5.5 litre gibi şeyler okudum. 4.5 litre yakan övünüyo şehir dışı. Nasıl araba kullanıyosunuz şehir dışında anlamadım ki. 180in altına inmiyomusunuz?

Kuzenimin 1.6 tdci focus'u en beter istanbul trafiğinde hergün. ama ortalaması 5.5 litre.

Dayımın kalas eski nesil 1.9 JTD'li bakımsız, 180 bindeki dizel stilosu bile yol bilgisayarında 7.4 gösteriyor. Ki taksilerden beterdir hep dur kalk trafiğinde

Sanırım bazı arkadaşlar gerçekten çok hunharca kullanıyor arabalarını.

** Kuzeninin depodan depoya gerçek hesaplarını hesaplat bence.
    ** Biraz da forum sayfalarında diğer araçların yakıtlarına göz atarsan, anlarsın bu değerlerin ne kadar iyi olduğunu
    sadece 2 örnekle olmaz yani bu hespalar ;)

• İyi günler arkadaşlar

2 sene kadar Fiat Albea 1.3 Multijet kullandım.
    100 kmde 6 lt motorin yakıyordu (şehiriçi)

Arabamın 70 hp gücü vardı.
    3000 devirde yaklaşık 130 km yapıyordu.

Sizlerin yardımına ihtiyacım var.

Clio 1.5 dCi Authentique yeni kasa (2007 model) 100 km şehir iç kaç litre motorin yakıyor?

Kaç hp motor gücü var?

3000 devir hızda kaç km hzı yapabiliyor.?

Yokuşlarda bayılıyor mu? (Benim eski Albea bayılıyordu)

Şimdiden çok teşekkürler

DİKKAT !!!  1.5 dCi motor yakıt tüketimleri paylaşımı

• bende aranıza yeni katıldım.
    reno clio lll hb 2011 1.5 dci brv aldım şimdiye kadar çok memnunun sadece arka kapı biraz zor kapanıyo. biraz sert kapatman lazıkm aama gayet sper bi araba herkese tavsiye ederim.
  • imzadaki araç istanbul - antalya git gel 80-160km\h arası değişken hız ve 4.1 lt 100km deki tüketim klima kapalı

şehir içi orta derece sıkışık trafik 4.5lt

çok yoğun trafik 6.5lt
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

imzadaki araç istanbul - antalya git gel 80-160km\h arası değişken hız ve 4.1 lt 100km deki tüketim klima kapalı

şehir içi orta derece sıkışık trafik 4.5lt

çok yoğun trafik 6.5lt

Maşallah. Yorum yapmaya gelmez nazar değmesin:)
  • Raptor FX 1.5dci kac beygır acaba bende düşünüyorum bu aracdan
  • 20 Aralık:

882km 172TL 3.26TL/lt (Shell)

19.5 kr/km 5.98lt/100KM 400km şehir dışı gerisi şehiriçi

30 Aralık:

810km 161TL 3.33TL/lt (Shell)
    19.9 kr/km 5.97lt/100KM Full şehir içi (4kere Gayrettepeye gittim iş çıkış vaktinde toplamda 1.5 saatte 25km :s Allah sabır versin her gün o şekilde yol gidene..)

Bu arada dikkat!
    Babam 1 kere GTL almıştı shellden. Sanırım orda Mazot kapağına GTL etiketi yapıştırmışlar.
    20 aralıkta gittimişte, eurodizel fulle dedim. Ben markete giderken adam pompa başındaydı. Bir iki adım atmamıştım ki araçta telim kalmış onu almak için arkamı döndüm.Adamın elindeki pompada GTL yazısı dikkatimi çekti (Bu arada GTL 3.55 idi o gün).
    -Euro dizel olcak dedim yanlış olmasın?
    -Tamam abi eurodizel işte.
    -Kardeşim elindeki GTL değil mi senin!!!
    -Evet abi depoda GTL stickeri var?
    ((Ne varsa var kardeşim azımdan ne çıkıyo duymuyomusun!)) diye bağırmak istedim :p ancak ne gerek var.
    -Bunu da kaşla göz arasında yapıştırıyosunuz kardeşim sormadan diye çıkıştım. Kazımaya çalıştım ama pek de güçlü yapışmış :p
    Neyse olayı toparladı pompacı gözüme girdi sonra :) Gitti aradı taradı normal eurodizel stickeri getirdi

Depoda 17 TL fark ediyor çok mu diyenler olabilir?
    Bence GTL için çok! Onun yerine yine Shellden katkı attırın depoya, en azından performansı hissedersiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: unixx

Raptor FX 1.5dci kac beygır acaba bende düşünüyorum bu aracdan

Bir döneme kadar 80 ve 100 BG
    Sonra 85 ve 105 BG kullanıldı.
    Sanırım 2009 modellerde değişti motor seçenekleri.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.