Şimdi Ara

DİKKAT !!! 1.5 dCi motor yakıt tüketimleri paylaşımı (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
831
Cevap
5
Favori
223.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • peki chip takılmadan önce ne kadar yaktıgını biliyormusun?
    bir de kangoocu arkadaşlardan bilgi alabilirsem daha net olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: samim saka

peki chip takılmadan önce ne kadar yaktıgını biliyormusun?

arkadaşım ben 2-3 ay önce 2006 model kangoo aldım 65 beygir öyle bi hantallığını görmedim arkada 300-400 kg yük ile + 1 şöför ve yanda bir yolcu rampalarda üçüncü dördüncü vitesle çok rahat çıkıyor...
    yakıt tüketimi şehir içi 17 - 18 kuruş şehirler arası 13-15 kuruş yani ortalama 100 KM de 5.5 LT - 6 LT flan...
  • Benim dağ keçisi sapıttı resmen.Manisa dan full depo ile Ankara ya doğru yola çıktım ve neredeyse hiç basmadım.Sürekli 90 civarı gittim.Bazen sollamalarda falan 110 lara kadar çıktım kısa bir süre.Yolculuk işkence oldu.Sırf rekor kırabilir miyim acaba diye.Ama sonuç hüsran.Çünkü 630 km de şu an ve sadece 3 diş yakıt var.Onunla da tahminen 200-250 km civarı gitse diyorum toplamda 850 belki 900 anca gider.Daha önce İstanbul a gitmiştim o kadar bastım ve İstanbul da oraya buraya gezmeme rağmen 960 km de ışık yanmıştı.Şimdi aklımda 2 soru işareti var :
    1-Deponun yarısını kırsal (muhtemelen yağlı kaçak dandirik mazot) ile fulledim o yüzden mi acaba ?
    2-Hava çok soğuk olduğu için mi ?
    40.000 km bakımı daha 1 ay önce yapıldı,triger seti falan değişti.Bu şartlarda 1.000 km yi çok rahat devirir diye düşünüyordum ama olmadı ...

• quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

Benim dağ keçisi sapıttı resmen.Manisa dan full depo ile Ankara ya doğru yola çıktım ve neredeyse hiç basmadım.Sürekli 90 civarı gittim.Bazen sollamalarda falan 110 lara kadar çıktım kısa bir süre.Yolculuk işkence oldu.Sırf rekor kırabilir miyim acaba diye.Ama sonuç hüsran.Çünkü 630 km de şu an ve sadece 3 diş yakıt var.Onunla da tahminen 200-250 km civarı gitse diyorum toplamda 850 belki 900 anca gider.Daha önce İstanbul a gitmiştim o kadar bastım ve İstanbul da oraya buraya gezmeme rağmen 960 km de ışık yanmıştı.Şimdi aklımda 2 soru işareti var :
    1-Deponun yarısını kırsal (muhtemelen yağlı kaçak dandirik mazot) ile fulledim o yüzden mi acaba ?
    2-Hava çok soğuk olduğu için mi ?
    40.000 km bakımı daha 1 ay önce yapıldı,triger seti falan değişti.Bu şartlarda 1.000 km yi çok rahat devirir diye düşünüyordum ama olmadı ...

hava sogudugunda benimde kullandigim araclar cok yakiyor ama kirsal yakit olayini bilmiyorum fakat havanin etkisi kesin oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: samim saka

peki chip takılmadan önce ne kadar yaktıgını biliyormusun?

orani bilmiyorum ama iste yurumuyo diye cok yuklendigi icin cok yakiyor diyordu net rakami sorar sana bilgi veririm
  • bir tüketim değeri de benden

-600 km

5 lt/100km ort hız 88 km/saat ,

dolu bagaj 4 kişi. Bursa - Aksaray arası
  • Genelde 3 km gidiş, 3 km dönüş. Dur- kalk fazla. Şu anda genel ortalama 7.8
    Daha önce kullandığım megane ıı dCİ 80 hp sportway ortalaması aynı şartlarda en fazla 5.8 idi.
    Yakıt tüketiminde etkili olan birçok faktör vardır. Örneğin, kırmızı ışığın yandığını gördüğü halde trafiği aksatmamak şartıyla ayağın gazdan çekilip aracın yakıt tüketmeden yol alması sağlanabilir. Mümkün olduğu kadar gazı ve freni az kullanmak yakıt tüketimini azaltıyor ama çoğu zaman bunlara dikkat etmiyoruz.
  • Merhabalar sevgili arkadaslarım hepiniz kazasız belasız arabanızla sürüşler dileyerek bir konuda yardım istiyorum ?

1- MEGANE HB 1.5 DCİ EDC (OTOMATİK VİTES 6 İLERİ) SPORT EDİTİON DONANIMINI + KONFOR PAKETİ + XENON + NAVİGASYON ALDIK KISMETSE GELECEK 5 GÜNE ARABANIN DİĞER HB LERE GÖRE FARKI 17 LİK JANT VAR ARABADA BU ARABANIN YAKIT TÜKETİMİ HAKKINDA GENEL BİR BİLGİ VERİRSENİZ COK SEVİNCEN SİTEDE SEHİR İÇİ 5.2 DİYOR AMA İMKANSIZDIR HERHALDE SOGUK HAVA SARTLARI MOTORUN ISINMASI YADA TRAFİKLİ ORTA YOGUNLUKTA TRAFİK GİBİ YADA NORMAL DUR KALKLI SEKİLLERDE BİR FİKİR SAHİBİ EDERSENİZ COK SEVİNİRİM ?

2- 17 LİK JANT VE 50 YANAK VAR DİĞERLERİNDE 55 YANAK 16 JANT VAR 17 JANT OLMASI YAKIT TÜKETİMİNİ NE KADAR ETKİLER? YANAKLARIN 50 OLMASI JANTIN 17 OLMASI YOL TUTUSUNU DİĞER MEGANE HB LERE GÖRE COK DAHA AZ İYİ DENİLEBİLİRMİ ?

3-ŞİMDİDEN TESEKKR EDERİM
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_turanlı

Merhabalar sevgili arkadaslarım hepiniz kazasız belasız arabanızla sürüşler dileyerek bir konuda yardım istiyorum ?

1- MEGANE HB 1.5 DCİ EDC (OTOMATİK VİTES 6 İLERİ) SPORT EDİTİON DONANIMINI + KONFOR PAKETİ + XENON + NAVİGASYON ALDIK KISMETSE GELECEK 5 GÜNE ARABANIN DİĞER HB LERE GÖRE FARKI 17 LİK JANT VAR ARABADA BU ARABANIN YAKIT TÜKETİMİ HAKKINDA GENEL BİR BİLGİ VERİRSENİZ COK SEVİNCEN SİTEDE SEHİR İÇİ 5.2 DİYOR AMA İMKANSIZDIR HERHALDE SOGUK HAVA SARTLARI MOTORUN ISINMASI YADA TRAFİKLİ ORTA YOGUNLUKTA TRAFİK GİBİ YADA NORMAL DUR KALKLI SEKİLLERDE BİR FİKİR SAHİBİ EDERSENİZ COK SEVİNİRİM ?

2- 17 LİK JANT VE 50 YANAK VAR DİĞERLERİNDE 55 YANAK 16 JANT VAR 17 JANT OLMASI YAKIT TÜKETİMİNİ NE KADAR ETKİLER? YANAKLARIN 50 OLMASI JANTIN 17 OLMASI YOL TUTUSUNU DİĞER MEGANE HB LERE GÖRE COK DAHA AZ İYİ DENİLEBİLİRMİ ?

3-ŞİMDİDEN TESEKKR EDERİM

Öncelikle aracınız hayırlı olsun. EDC ve kendini kanıtlamış 1.5 dCİ motor iyi tercihlerden birisi.
    Belirtiğiniz lastik ve jant ölçüleri yol tutuşu olumlu yönde etkileyecektir fakat yakıt tüketimi biraz daha fazla olacaktır. Çünkü lastiğin taban genişliğinden dolayı yerle teması fazladır. Şu anda kullandığım aracın lastik ölçüleri: 215 50 R17. Diğerlerinden yaklaşık olarak yarım litre daha fazla tüketir diye düşünüyorum. Lastik taban genişliği yakıt tüketimini etkiliyor. 17 jantın araçta estetik durduğunu da belirtmeliyim. Ortalama tüketiminizin normel şartlarda 6,5-7 litre olacağını tahmin ediyorum.

• ARABA : 2011 MODEL MEGANE HB 1.5 DCI 110 BG 240 TORK EDC VİTES (6 İLERİ OTOMATİK) + KONFOR PAKETİ + NAVİGASYON + 6000K PHILIPS PHANTOM XENON FAR

SEHİR İÇİ YOGUN TRAFİKTE E-5 KÖRPÜ BEŞİKTAŞ BARBAROS AKSAM 6 7 : 7.5-8.3 COK DİYEBİLRSİNİZ NEDENİ ARABA DAHA YENİ 300 KM DE PARCALAR ZAMANLA 3000-5000 KM DEN SONRA EN UYGUN DEGERE GELİR.

SEHİR İÇİ NORMAL 10 KIRMIZI ISIKTAN 3 4 ÜNE YAKALANDIGINDA VE ORTA TRAFİK ORTALAMA 50 HIZDA : 6.0-6.5

SEHİR İÇİ NORMAL ORTALAMA 60 70 ARASI : 5.8 - 6.1

SEHİR DISI BOSTA : 4.6- 5.0

KAPISMA ESNASINDA : 8.6-9.7

FULL DEPO 194 LİRA 58 LİTRE FALAN 60 LİTRE DEĞİL KESİNLİKLE

YOL BİLGSAYARINDA 570 GÖSTERDİ İLK DEFASINDA ANLAMADIM GİTTİM GİTTİM HALEN 570 :D
  • Bugün ki test sonuclarım

arabada gidilen yol 400 km tüketilen yakıt 19.8 litre diyor. e durum böyle oldumu benim hesabıma göre 1150 km falan gider bu araba ama yol bilgisayarında 560 km var diyor gidilcek mesafe daha ilk depom bu normalde bu değer bile bence cok iyi değilmi ?

ortalamam karısık : 7.1 litre
  • quote:

Orijinalden alıntı: renault_34EM6886

Bugün ki test sonuclarım

arabada gidilen yol 400 km tüketilen yakıt 19.8 litre diyor. e durum böyle oldumu benim hesabıma göre 1150 km falan gider bu araba ama yol bilgisayarında 560 km var diyor gidilcek mesafe daha ilk depom bu normalde bu değer bile bence cok iyi değilmi ?

850 km'de falan ışık yakar sizinki.
    900'ü görürseniz çok iyi.
    7.1 tüketim çok fazla.
    Araç yeni sanırım o yüzden normal.
    5000 km'den sonra esas tüketimler ortaya çıkacaktır.
  • ARABANIN İLK DEPOSU DAHA KALAN YAKIT 405 KM DİYOR GİDİLEN TOPLAM 396 KM arabayı alanı 4 gün oldu.

Ortalama : 7.2- 7.1 falan çok yakıyor sanırsam daha 405 km de :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sencer33

quote:

Bugün ki test sonuclarım

850 km'de falan ışık yakar sizinki.
    900'ü görürseniz çok iyi.
    7.1 tüketim çok fazla.
    Araç yeni sanırım o yüzden normal.
    5000 km'den sonra esas tüketimler ortaya çıkacaktır.

EDC vitesli olan aracınız hayırlı olsun. İyi bir seçim yapmışsınız. 110 bg, EDC vites, 240 tork. 1.5 dCİ motor kendini kanıtlamıştır. Renault, nissan ve dacia bu motoru kullanıyor. Bu motorun en önemli özelliği YAKIT TÜKETİMİnin kullanıcıyı üzmemesi, az tüketmesi ve sorunsuz olmasıdır.
    Ortalama 7.1 olan tüketim değerleriniz kesinlikle normaldir. Yeni araç, kış mevsimi, kullanılan mesafe, kullanım tarzı, dur-kalkın fazla olması, aracın ağırlığı, araçtaki yolcu sayısı, lastik ve jant ölçüleri gibi birçok faktör yakıt tüketimini etkiler.
    EDC vitesli olan aranız hemen hemen manuel vitesli araçla aynı yakıtı tüketiyor.

TÜKETİM DEĞERLERİNİZ ŞU ANDA NORMAL, DAHA SONRA ORTALAMA TÜKETİM DEĞERLERİNİZİN DAHA DA AZALACAKTIR. ARACINIZI GÜLE GÜLE KULLANIN.

EDC VİTES KULLANIMIYLA İLGİLİ YORUM YAPABİLİR MİSİNİZ?

• hocam baslık nasıl acıcagım ben tüm bilgileri paylastım ama git gide daha da bilgileniyorum tüm sorulara cevap vermek için forum baslıgı acmak istiyorum ama bilmiyorum.
  • quote:

hocam baslık nasıl acıcagım ben tüm bilgileri paylastım ama git gide daha da bilgileniyorum tüm sorulara cevap vermek için forum baslıgı acmak istiyorum ama bilmiyorum.

http://forum.donanimhaber.com/m_46030603/tm.htm
    Açılmışı var

**EDC'ye özel başlık açılmıştı geçtiğimiz hafta içinde.
  • bn sport edition diye baslık acmak istiorm resimlerimi tüm bilgilerimi paylascak nasıl yapacagım bunu yardım edermisin nerden forum baslıgı acacgım
  • quote:

bn sport edition diye baslık acmak istiorm resimlerimi tüm bilgilerimi paylascak nasıl yapacagım bunu yardım edermisin nerden forum baslıgı acacgım

http://forum.donanimhaber.com/forumid_655/tt.htm
    Bu linkte Yeni Mesaj seçeneğini bul ve başlığını aç bu kadar basit ;)
    Aradım taradım onu da göremedim dersen tarif edeyim: verdiğim linkte forum altbaşlıklarının hemen üstünde
  • Ortalama hızım 26 km/h tüketim 7.5 lt/100km. Bır gıdımda aşağı düşmedi. Araç 3.8** km de.
    Şehirler arası 4.9-5.5 gibi değişiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmirlil35

Ortalama hızım 26 km/h tüketim 7.5 lt/100km. Bır gıdımda aşağı düşmedi. Araç 3.8** km de.
    Şehirler arası 4.9-5.5 gibi değişiyor.

Bilgisayarda yazan mı bu senin ölçtüğün mü?
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.