Şimdi Ara

DİKKAT !!! 1.5 dCi motor yakıt tüketimleri paylaşımı (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
831
Cevap
5
Favori
223.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: celenlee

quote:

Orijinalden alıntı: izmirlil35

Ortalama hızım 26 km/h tüketim 7.5 lt/100km. Bır gıdımda aşağı düşmedi. Araç 3.8** km de.
    Şehirler arası 4.9-5.5 gibi değişiyor.

Bilgisayarda yazan mı bu senin ölçtüğün mü?

Depoyu her doldurduğumda tüketimi sıfırlarım. Bu seferki depo tamamen şehir içi ve 26 km/h ortalama hızla gitmişim. 100 km de ortalama 7.5 lt gösteriyor. 640 km geçmişim ve menzil 150-160 civarında. 1750-3000 dd aralığında kullanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezginaydogan

Genelde 3 km gidiş, 3 km dönüş. Dur- kalk fazla. Şu anda genel ortalama 7.8
    Daha önce kullandığım megane ıı dCİ 80 hp sportway ortalaması aynı şartlarda en fazla 5.8 idi.
    Yakıt tüketiminde etkili olan birçok faktör vardır. Örneğin, kırmızı ışığın yandığını gördüğü halde trafiği aksatmamak şartıyla ayağın gazdan çekilip aracın yakıt tüketmeden yol alması sağlanabilir. Mümkün olduğu kadar gazı ve freni az kullanmak yakıt tüketimini azaltıyor ama çoğu zaman bunlara dikkat etmiyoruz.

Durumumuz aynı sevgili dostum.

Genelde 7 km gidiş, 7 km dönüş. Dur- kalk fazla. Şu anda genel ortalama 7.5
    Daha önce kullandığım megane ıı dCİ 80 hp sportway ortalaması aynı şartlarda en fazla 5.7 idi.

• Artık şu saçma beklentiyi bırakalım.Aracı bayiden alıp eve gelirken ne yakmaya başladıysa bu günde aynı şekilde yakıyor.(2008 Nisan trafiğe çıkışlı ve şu an 53000 km de.)Aynen arkadaşların anlattığı gibi İstanbul trafiği ,soğuk havalar ve kısa mesafeler.Ortalama hızım 26 km ,ortalama yakıt ise 7.5 lt.Yol bilgisayarım da hiç şaşmadı bugüne kadar.Depo fulleme sitiliyle de çok yakın değerler çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karaşahin_2008

Artık şu saçma beklentiyi bırakalım.Aracı bayiden alıp eve gelirken ne yakmaya başladıysa bu günde aynı şekilde yakıyor.(2008 Nisan trafiğe çıkışlı ve şu an 53000 km de.)Aynen arkadaşların anlattığı gibi İstanbul trafiği ,soğuk havalar ve kısa mesafeler.Ortalama hızım 26 km ,ortalama yakıt ise 7.5 lt.Yol bilgisayarım da hiç şaşmadı bugüne kadar.Depo fulleme sitiliyle de çok yakın değerler çıkıyor.

Saçma beklenti derken :) ?? Rodajdan bahsediyorsun herhalde saçma diye

Teknik olarak ve pratik olarak genel geçer bir gerçek haline dönüşmüş bu olaya ( yaşamamış olabilirsin??/ o sıralar doğru ölçümler de yapmamış olabilirsin ama) saçma beklenti diyemezsin

Aracı aldığımda: ilk zamanlar ottalamam 6,5-6,7lt iken yaklaşık 3000km'den sonra düşmeye başladı, trafiğe giriş çıkış olayım da hiç değişmedi ve ortalamam karışık kullanım 5,1 e sabitlendi. Forumda insanların 6 litre altında yaktığını gördüğüm için bu değeri sürekli gözlemledim ve dediğim gibi 10000km'yi bulmadan bu değerlere düştü ve bu şekilde devam etti .

Triger değişiminden sonra ise ort 5,4-5,5 oldu biraz yükseldi. Hele ki son 2 aydır kışın etkisi ve yoğun trafiğe sık girişim yüzünden 5,7-6,0 arasında değişti rakamlar.

YUKARDA YAZDIĞIM TÜM RAKAMLAR EKRANDA GÖRDÜKLERİM. Gerçek değerler hep 0,3-0,4 fazla çıkıyor kendin hesap edince ;)

**Bu arada senin araç "focus" hani belki rodaj olayı yoktur dicem ama bildiğim yeni nesil dizellerde durum bu şekilde(eskileri bilmiyorum, araştırmadım da :p).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celenlee -- 10 Şubat 2011; 18:42:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: izmirlil35

quote:

Orijinalden alıntı: sezginaydogan

Genelde 3 km gidiş, 3 km dönüş. Dur- kalk fazla. Şu anda genel ortalama 7.8
    Daha önce kullandığım megane ıı dCİ 80 hp sportway ortalaması aynı şartlarda en fazla 5.8 idi.
    Yakıt tüketiminde etkili olan birçok faktör vardır. Örneğin, kırmızı ışığın yandığını gördüğü halde trafiği aksatmamak şartıyla ayağın gazdan çekilip aracın yakıt tüketmeden yol alması sağlanabilir. Mümkün olduğu kadar gazı ve freni az kullanmak yakıt tüketimini azaltıyor ama çoğu zaman bunlara dikkat etmiyoruz.

Durumumuz aynı sevgili dostum.

Genelde 7 km gidiş, 7 km dönüş. Dur- kalk fazla. Şu anda genel ortalama 7.5
    Daha önce kullandığım megane ıı dCİ 80 hp sportway ortalaması aynı şartlarda en fazla 5.7 idi.

Sonuçların aşağı-yukarı aynı olması insanı "Acaba benim aracım fazla mı yakıyor?" diye düşündürmüyor. 1.5 dCİ motorların bakımları zamanında yapılırsa ve yakıt güvenilir istasyonlardan alınırsa uzun yıllar sorunsuz çalışıyor ve yakıt tüketimi hep normel değerlerde kalıyor. Doğrusu bu bütün araçların motorları için de geçerlidir.

• quote:

Artık şu saçma beklentiyi bırakalım.Aracı bayiden alıp eve gelirken ne yakmaya başladıysa bu günde aynı şekilde yakıyor.(2008 Nisan trafiğe çıkışlı ve şu an 53000 km de.)Aynen arkadaşların anlattığı gibi İstanbul trafiği ,soğuk havalar ve kısa mesafeler.Ortalama hızım 26 km ,ortalama yakıt ise 7.5 lt.Yol bilgisayarım da hiç şaşmadı bugüne kadar.Depo fulleme sitiliyle de çok yakın değerler çıkıyor.

Focuslar zaten fazla yakıyor.
    Focus'u olup da az yakıyorum diyen bir kişi gördüm, o da çok abartıyordu.
    Bir depo ile 1600 km gidiyormuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: sencer33

quote:

Focuslar zaten fazla yakıyor.
    Focus'u olup da az yakıyorum diyen bir kişi gördüm, o da çok abartıyordu.
    Bir depo ile 1600 km gidiyormuş.

Deposu 100lt miymiş arkadaşın

• Ortalama : 7.3 lerde

3 ün çizgi düştü suanda 400 km de araba kalan yakıt 460 km diyor ne yapcam bilmiyorum araba 1000 km yapamadı ilk depo yeni arabamız :D

sürekli sehir içi çok az boş yol ondada 125 den asagı düşmem sport kullanım ortalama bu sekilde anlamadım gitti bosta 1 2 dkk basmam sehir içinde 6.0-90 ortalamalarla gezmem bana genel ortalamada : 7.3 falan gösteriyor. Acaba kaç km gider yol bilgisayarına görede hesaplasam 1050 km gitmesi lazım diyor . anlamadım vallahi ortalama hızım 20.3
  • quote:

Orijinalden alıntı: renault_34EM6886

Ortalama : 7.3 lerde

3 ün çizgi düştü suanda 400 km de araba kalan yakıt 460 km diyor ne yapcam bilmiyorum araba 1000 km yapamadı ilk depo yeni arabamız :D

sürekli sehir içi çok az boş yol ondada 125 den asagı düşmem sport kullanım ortalama bu sekilde anlamadım gitti bosta 1 2 dkk basmam sehir içinde 6.0-90 ortalamalarla gezmem bana genel ortalamada : 7.3 falan gösteriyor. Acaba kaç km gider yol bilgisayarına görede hesaplasam 1050 km gitmesi lazım diyor . anlamadım vallahi ortalama hızım 20.3

Valla ben de net anlamadım!!

Aracı ilk aldığında depoyu fulledin mi?
    Sonra 3 çizgi düştü 400 km de. Yol bilgisayarında 460 km Kalan yazıyor. Ortalama 7.3 yazıyor. Burası doğru anladım herhalde ama gerisini net anlayamadım :s

• Benim dağ keçisi normale döndü çok şükür.Ankara ya giderken aldığım kırsal (belki de kaçak) mazot yüzünden normalden bile az km yapabilmiştim.Ama dönüşte Polatlı da Shell Fuelsave ile fulledim.Toplamda 580 km yaptım.Bunun 80 km si falan ş.içi diğer kısmı ş.arası.Genelde 100 civarı gittim.Sollamalar dışında basmadım.Araçta 3 yetişkin ve bir çocuk vardı.Bagaj ve hatta iç kısımlar bile ağzına kadar eşya doluydu.Herneyse bu şartlarda geldim ve bu sabah Manisa dan 3.25 den fulledim.Toplamda aldığım mazot 24 litre.Bu durumda 100 km de 4.1 litre çıkıyor tüketim değeri.İnanılır gibi değil..Maşaallah ...
  • celenle anladıgın yere kadar hepsi dogru ama yol bilgisayarına göre hesap yapıyorum tüketilen benzin full depo benzinin kaçta kaçı atıyorum 3 katı ise araba suan kaç kmde 400 mü 400 *3 1200 km eder 400 ünü gittim kalan 800 demesi lazım bunu anlatmak istedim yol bilgiyarına göre hesap yaparsam araba yanılıyor birde su var 8 çizgi var ama hepsi aynı hızda düşmüyor ilk çizgi 125 kmde düştü 2.ci 280 de düştü şimdi suan 410 da 3 çiz yok bakalım
  • quote:

celenle anladıgın yere kadar hepsi dogru ama yol bilgisayarına göre hesap yapıyorum tüketilen benzin full depo benzinin kaçta kaçı atıyorum 3 katı ise araba suan kaç kmde 400 mü 400 *3 1200 km eder 400 ünü gittim kalan 800 demesi lazım bunu anlatmak istedim yol bilgiyarına göre hesap yaparsam araba yanılıyor birde su var 8 çizgi var ama hepsi aynı hızda düşmüyor ilk çizgi 125 kmde düştü 2.ci 280 de düştü şimdi suan 410 da 3 çiz yok bakalım

Megane III forumunda msaltik bu dijital gösterge ile hesap yapımı hakkında birkaç açıklama yapmıştı ilk birkaç çizgi ve son çizgilerde kararsızlık olabilir gibi anladım ben. Ama diğer düşüşler normal oranlarda.

Bir de cümlelerin pek peşisıra peşi sıra okurken çok zorlanılıyor. Onlara bir ayar versen herkes için iyi olacak.

• Megane 3 hb SPORT EDITION EDC TÜM DETAYLAR İÇİN YAPTIGIM ÇALIŞMA . LİNKE TIKLAYIN :)

http://forum.donanimhaber.com/m_46702538/mpage_1/f_/key_//tm.htm#46753372
  • quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

Benim dağ keçisi normale döndü çok şükür.Ankara ya giderken aldığım kırsal (belki de kaçak) mazot yüzünden normalden bile az km yapabilmiştim.Ama dönüşte Polatlı da Shell Fuelsave ile fulledim.Toplamda 580 km yaptım.Bunun 80 km si falan ş.içi diğer kısmı ş.arası.Genelde 100 civarı gittim.Sollamalar dışında basmadım.Araçta 3 yetişkin ve bir çocuk vardı.Bagaj ve hatta iç kısımlar bile ağzına kadar eşya doluydu.Herneyse bu şartlarda geldim ve bu sabah Manisa dan 3.25 den fulledim.Toplamda aldığım mazot 24 litre.Bu durumda 100 km de 4.1 litre çıkıyor tüketim değeri.İnanılır gibi değil..Maşaallah ...

Güzel tüketim gerçekten. Fazla basmayınca resmen kokluyor araç.
    Ben de dün İstanbul'dan Konya'ya geldim.
    Otoban ve duble yolda hızım genelde 120 idi.
    Nadiren bu hızların üstüne çıktım.
    Beylikdüzü'nden köprüye 1 saat 20 dakikada geldim.
    Buna rağmen ortalama tüketimim 4.5 oldu.
    Geliş yolu genelde rampa olduğu için bu tüketim de çok iyi bana göre.
    Bir de 1 saat 20 dakikalık çileyi göz önüne alınca süper tüketim.

• Evet aynen öyle.Sabredip fazla basmayınca çok ekonomik.Ayrıca kırsal motorine de artık tövbe ettim ...
  • Bu hafta sonu Manisa dan Uşak a gitti.Oralarda gezdim köye gittim falan.Toplamda 480 km yapmışım ve bunun 400 km si ş.arası.Bu sefer biraz daha fazla bastım genelde 100 ün altına pek düşmedim.Ş.içi dur kalk soğuk motor falan şartlarını da katınca tüketim bu sefer 5.3 lere çıktı ...
  • 750 km de araba ilk deposu ortalama hız 20 sehir içindeyim arada cok nadir otobandayım 15 km lik her gün cıkıorm ama 5 km ama 20 km şuan 2 diş kaldı 190 km yazıyor ortalamam 6.7 normalmidir ?? güzel tecrübelerinizle soruma cevap bekliorm

megane 3 hb edc 1.5 dci sport edition araba bilmeyen arkdaslar için yazdım
  • Yeni bir araba için fena sayılmaz ...
  • quote:

750 km de araba ilk deposu ortalama hız 20 sehir içindeyim arada cok nadir otobandayım 15 km lik her gün cıkıorm ama 5 km ama 20 km şuan 2 diş kaldı 190 km yazıyor ortalamam 6.7 normalmidir ?? güzel tecrübelerinizle soruma cevap bekliorm

megane 3 hb edc 1.5 dci sport edition araba bilmeyen arkdaslar için yazdım

benimkide megane 3 105 lik 7 litre yakıo şehiriçinde arabam 28000 km de
  • ::YENİ VERİLER::

3,57 den 190TL =53,2lt
    3,45 den 90TL =26,1lt
    Toplam :79,3lt Mazot Harcadık

Toplamda 1225km Yol yaptık. Yaklaşık 500km'si 17:00 - 19:00 arası E-5, gerisi normal ş.içi trafik.

Yani 6.5lt/100KM (Özellikle Soğuklar ve yoğun trafikteki mecburiyet yarım litre artırdı tüketimi)
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.