Şimdi Ara

DİKKAT !!! 1.5 dCi motor yakıt tüketimleri paylaşımı (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
831
Cevap
5
Favori
223.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gaziantep sehir ici trafiginde normal kullanimda 5.4 litre sehir disi 4 kisi 80-90 kmh hizla 3.5 litre kullanima gore degisir bence klimayi en ust ayara getirip seri kullanirsaniz sehir icinde 8-9 litreyi gorursunuz araba megane 2 sw 1.5 dci 80 bg privilege
  • quote:

Orijinalden alıntı: freelove

cevabın için çok teşekkürler. dizel ve otomatik 7 lt tüketiyosa biraz fazla geldi bana sanki? aut ve expression arasındaki fark nedir peki? renault un sitesine girdim pek ayrıntılı bulamadım. bu fiyata expression bulabilirsin demişsin o yüzden sordum.teşekkürler

Expression'ın artıları
    +elektrikli,ısıtmalı dikizler
    +arka camlar otomatik
    +arka camlarda perdeler
    +Ön sis farları
    +Kapı kolları ve aynalar boyalı

Expression Plus Paket bulabilirsien: (Expression PP olarak da yazarlar)
    Yukarda yazdıklarıma ek olarak:
    +Expression Alaşım 16 Jant
    +Dijital Klima

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celenlee -- 10 Temmuz 2011; 22:02:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: celenlee

quote:

cevabın için çok teşekkürler. dizel ve otomatik 7 lt tüketiyosa biraz fazla geldi bana sanki? aut ve expression arasındaki fark nedir peki? renault un sitesine girdim pek ayrıntılı bulamadım. bu fiyata expression bulabilirsin demişsin o yüzden sordum.teşekkürler

Expression'ın artıları
    +elektrikli,ısıtmalı dikizler
    +arka camlar otomatik
    +arka camlarda perdeler
    +Ön sis farları
    +Kapı kolları ve aynalar boyalı

Expression Plus Paket bulabilirsien: (Expression PP olarak da yazarlar)
    Yukarda yazdıklarıma ek olarak:
    +Expression Alaşım 16 Jant
    +Dijital Klima

Alıntıları Göster
    anladım çok teşekkürler verdiğin bilgiler için. megane 2 dizel ve otomatik 1.5 versiyonu içinde otomatik şansızamanlı araçlarda sorun olduğunu duydum sıkıntılar yaşarsın otomatik alma çünkü tam otomatik değil gibi şeyler sölendi.gerçekten bu doğrumu otomatik alırsam sorun yaşarmıyım ?

• quote:

anladım çok teşekkürler verdiğin bilgiler için. megane 2 dizel ve otomatik 1.5 versiyonu içinde otomatik şansızamanlı araçlarda sorun olduğunu duydum sıkıntılar yaşarsın otomatik alma çünkü tam otomatik değil gibi şeyler sölendi.gerçekten bu doğrumu otomatik alırsam sorun yaşarmıyım ?

Alıntıları Göster
    Selam arkadaşlar,

Yeni symbol 1.5 dci 65 bg şehiriçinde sürekli kullanıp da yakıtı ölçen var mı, depoyu fulledim karşılaştırmak istiyorum. Malum İstanbulda sürekli 1 2 3 dur kalk:) Yol bilgisayarı 7 lt civarı birşey gösteriyor fazla geldi bana ama yol bilgisayarına da pek güvenmiyorum. Ortalama kaç yakar bir depoyla kaç km götürür?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istannbullu34 -- 13 Temmuz 2011; 9:55:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: istannbullu34

Selam arkadaşlar,

Yeni symbol 1.5 dci 65 bg şehiriçinde sürekli kullanıp da yakıtı ölçen var mı, depoyu fulledim karşılaştırmak istiyorum. Malum İstanbulda sürekli 1 2 3 dur kalk:) Yol bilgisayarı 7 lt civarı birşey gösteriyor fazla geldi bana ama yol bilgisayarına da pek güvenmiyorum. Ortalama kaç yakar bir depoyla kaç km götürür?

Ben küçük bir şehirde oturuyorum fazla trafik yok ama klima sürekli açık bu günlerde yakıt tüketimi(şehiriçi) 5,6lt/100km.Şehirler arası ise depo tam dolu olmadığı halde 960km yol yaptım henüz ışık yanmamıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: broadcast33

quote:

Selam arkadaşlar,

Ben küçük bir şehirde oturuyorum fazla trafik yok ama klima sürekli açık bu günlerde yakıt tüketimi(şehiriçi) 5,6lt/100km.Şehirler arası ise depo tam dolu olmadığı halde 960km yol yaptım henüz ışık yanmamıştı.

O zaman tahminim dur kalk- şehiriçinde yaklaşık 5,5-6 civarı yakması gerekiyor. Sakin ve nazik kullanıyorum zaten:) Bi 300 km falan yapıp fulleyeyim bakalım ne kadar çıkacak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: broadcast33

quote:

Selam arkadaşlar,

O zaman tahminim dur kalk- şehiriçinde yaklaşık 5,5-6 civarı yakması gerekiyor. Sakin ve nazik kullanıyorum zaten:) Bi 300 km falan yapıp fulleyeyim bakalım ne kadar çıkacak.

Alıntıları Göster
    merhabalar aracım nissan qashqai 1.5 dci 106bg 240nm 6300 km de. balıkesirde öğrenciyim bursa merkezden balıeksir merkeze gidişimde 6.vites 110 120 km hız aralıklarıyla daha çok 118 km hız sabitleyiciyle ara ara klima açık 4.9 litre yakıyor. bursa şehir içinde ise ortalamam 6.5 lt.
    Bir dahaki balıkesire gidişimde daha düşük hızlarda seyredip şehir dışı tüketimimi düşürmeye çalışıp siz otomobil severlerle tüketim değerlerimi paylaşacağım kazasız belasız sürüşler dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: texaas16

merhabalar aracım nissan qashqai 1.5 dci 106bg 240nm 6300 km de. balıkesirde öğrenciyim bursa merkezden balıeksir merkeze gidişimde 6.vites 110 120 km hız aralıklarıyla daha çok 118 km hız sabitleyiciyle ara ara klima açık 4.9 litre yakıyor. bursa şehir içinde ise ortalamam 6.5 lt.
    Bir dahaki balıkesire gidişimde daha düşük hızlarda seyredip şehir dışı tüketimimi düşürmeye çalışıp siz otomobil severlerle tüketim değerlerimi paylaşacağım kazasız belasız sürüşler dilerim.

Alıntıları Göster
    Araç = Renault Modus
    Motor = 1.5 dCi
    Şehir = İstanbul
    Tüketim = 5 Litre
    Yer = Şehiriçi

• quote:

Orijinalden alıntı: GhosTon

Araç = Renault Modus
    Motor = 1.5 dCi
    Şehir = İstanbul
    Tüketim = 5 Litre
    Yer = Şehiriçi

Alıntıları Göster
    Megane Sport Tourer 1.5 dci 105 bg Privilage
    Geçtiğimiz hafta Samsuna gidip geldim.
    Bursa samsun 4,8 lt,
    Samsun Bursa 4,9 lt ortalama tüketim oldu.

klima yarı açık, araçta samsuna giderken 3 gelirken 2 kişiydik
    Geri dönüşte ankarayı 2 saatte zor geçtim inanılmaz kalabalıktı.
    Sonrasında bursaya kadar kaptırdım geldim. 3,5 saatte bursada indim. samsundan ankaraya da 4,5 saatte gelmiştim
    yani hızım 120 lerden aşağıya pek düşmedi diyebilirim.
    Ama gerçekten sabırlı bir kullanımla (90-100 km/h civarı) ortalama 4,5 ve altına rahat inebilir diye düşünüyorum.

Aracımı seviyimm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukymk -- 25 Temmuz 2011; 11:36:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ukymk

Megane Sport Tourer 1.5 dci 105 bg Privilage
    Geçtiğimiz hafta Samsuna gidip geldim.
    Bursa samsun 4,8 lt,
    Samsun Bursa 4,9 lt ortalama tüketim oldu.

klima yarı açık, araçta samsuna giderken 3 gelirken 2 kişiydik
    Geri dönüşte ankarayı 2 saatte zor geçtim inanılmaz kalabalıktı.
    Sonrasında bursaya kadar kaptırdım geldim. 3,5 saatte bursada indim. samsundan ankaraya da 4,5 saatte gelmiştim
    yani hızım 120 lerden aşağıya pek düşmedi diyebilirim.
    Ama gerçekten sabırlı bir kullanımla (90-100 km/h civarı) ortalama 4,5 ve altına rahat inebilir diye düşünüyorum.

Aracımı seviyimm

Alıntıları Göster
    Nissan Qashqai 1.5 dci 106 hp.
    Bursa-Balıkesir 4.5 lt.
    Balıkesir-Bursa 4.6 lt.
    110 km hız sabitleyici ile.

• quote:

Orijinalden alıntı: denizci81

2009 Laguna 3,Km'si:30.832,Güzergah:İstanbul-Ankara,Ankara-Kırıkkale,Kırıkkale-Ankara,Ankarada şehiriçi 100km,Ankara-İstanbul

Tüketilen yakıt:59,5 lt
    Katedilen mesafe:1086,5 km
    Kalan yakıt: 150 km
    Ortalama hız:76,7
    Ortalama yakıt tüketimi:5,4 lt

Alıntıları Göster
    BENDE RENAULT KANGOO VAR 1.5 DCİ AGIRLIK 1.250 KG 65 HP AZ YAKIYOR BENCE GÜZEL BİR TİCARİ ARABA AMA BENİMKİ CAMLI

• quote:

Orijinalden alıntı: nobleess

BENDE RENAULT KANGOO VAR 1.5 DCİ AGIRLIK 1.250 KG 65 HP AZ YAKIYOR BENCE GÜZEL BİR TİCARİ ARABA AMA BENİMKİ CAMLI

Alıntıları Göster
    clio 1.5dci 65hp adapazarı istanbul git gel klima açık km de 150kr. yaktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 42has42

2009 MEgane 2 Sedan dci 5 Litre Karısık . geneli %65 şehir içi en son yol bilgisayarı sıfırlama 2.000 km den daha fazla yakılan yakıt ta 100 litre civarı .

Hız ortalaması 34.7 km ..
    .
    Rekor :3.8 lt/100 km

60 km /2.7 litre (olması lazım dı yanlış hatırlamıyor isem)

Tabiki Bu yazdıgım degerler yol bilgisayarın Degerleri Hiç Depoyu full doldurup ölcmedim !!!!

Aracım 21.000 km de hep total excellium dizel alarım. aracım ilk galeriden cıktıgından beri deposuna baska yakıt girmedi .

Alıntıları Göster
    güzel yazmışsın...başka marka model araç testimde keyfi hız sabitleyciyi 80km hıza kurup 60km yolu gidip ortalamaya baktığımda 4.3litre gördüm bu araç 1.6 benzinli motor ruhsatda yazan ağırlık 1460kg. Depo doldurup otoyolda 110km ye sabitleyip 390km sonra tekrar depoyu fullediğimde bugünün şartlarıyla benzinli araçta 21 kuruşluk bir maliyete ulŞTIMki sadece blgi maksatlı yazdım.

reno ortalaması için model yılını bilmiyorum ama araç 86bhp 1.5dcş motorlu clio idi sabit 90km hız ile 300km lik mesafede 3.0 litre/100m mesafede bir ortalama yakaladım.Araç bomboş olan model ve tek sürücü ile yakalanan değerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Alıntıları Göster
    Mazotun o anki fiyatını yazmamışsınız ama yaklaşık 1 litre mazot ile 25 km yol yapmışsınız.Yani 100kmde 4 litre süper bir değer...
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

güzel yazmışsın...başka marka model araç testimde keyfi hız sabitleyciyi 80km hıza kurup 60km yolu gidip ortalamaya baktığımda 4.3litre gördüm bu araç 1.6 benzinli motor ruhsatda yazan ağırlık 1460kg. Depo doldurup otoyolda 110km ye sabitleyip 390km sonra tekrar depoyu fullediğimde bugünün şartlarıyla benzinli araçta 21 kuruşluk bir maliyete ulŞTIMki sadece blgi maksatlı yazdım.

reno ortalaması için model yılını bilmiyorum ama araç 86bhp 1.5dcş motorlu clio idi sabit 90km hız ile 300km lik mesafede 3.0 litre/100m mesafede bir ortalama yakaladım.Araç bomboş olan model ve tek sürücü ile yakalanan değerdir.

Bu değerler ne kadar gerçekçi anlamıyorum.
    Mazot 3,75 tl 150krş yakıyorsa 1 litre ile 25 km yapar.
    Diğer arkadaş 100km 3 litre elde etmiş fabrika değerlerininde altında 1 litre ile 33 km yapar.
    Her halde biz kullanmasını bilmiyoruz. Benim maksimun yapabildiğim en ideal şartlarsa (sabit hız, klima ,camlar kapalı falan)1 litre ile 22-23 km dir. Oda ortalama 4,2-4,5 lt/100 km yapar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemented

quote:

quote:

Bu değerler ne kadar gerçekçi anlamıyorum.
    Mazot 3,75 tl 150krş yakıyorsa 1 litre ile 25 km yapar.
    Diğer arkadaş 100km 3 litre elde etmiş fabrika değerlerininde altında 1 litre ile 33 km yapar.
    Her halde biz kullanmasını bilmiyoruz. Benim maksimun yapabildiğim en ideal şartlarsa (sabit hız, klima ,camlar kapalı falan)1 litre ile 22-23 km dir. Oda ortalama 4,2-4,5 lt/100 km yapar.

Alıntıları Göster

1 depo ile ıspartaya git gel yaptıgım yol yukarıda resimde gorulmekte ve hala depoda mazotum var az da olsa. Haritadan bakarsan ıspartanın kadıkoyden git gel 1167km tuttugunu gorursun.

sen tasarruflu araba kullanmayı bilmiyosun diye bizi yalancı durumuna sokmana gerek yok konu açılmış bende yazdım.

geçen gün daha şehir içi - şehir dışı karışık 50 lira 308km yaptı buna ne diceksin ?

• quote:

1 depo ile ıspartaya git gel yaptıgım yol yukarıda resimde gorulmekte ve hala depoda mazotum var az da olsa. Haritadan bakarsan ıspartanın kadıkoyden git gel 1167km tuttugunu gorursun.

sen tasarruflu araba kullanmayı bilmiyosun diye bizi yalancı durumuna sokmana gerek yok konu açılmış bende yazdım.

geçen gün daha şehir içi - şehir dışı karışık 50 lira 308km yaptı buna ne diceksin ?

Alıntıları Göster
    bende de 65 bg lik dizel symbol var. Ben biraz devirli kullanırım ve klimayı pek kapatmam, o yüzden biraz fazla yakabiliyor. Aracı yumuşak kullanır ve ani hızlanmalar vs yapmazsanız şehir dışında 4 lt civarı yakar o da 15 kr eder. Şehiriçinde kullanıma göre 6-7 civarı yakıyor. Yani imkansız rakamlar değil.

Mesajların birinde arkadaş 3 lt demiş, o yol bilgisayarının verdiği değer, anlık değerdir muhtemelen. Ortalamada 3 ü tutturmak imkansız sanıyorum. en az 4 lt civarı yakar tahminim şehirdışında 1100 km görürsünüz ;3,5 yakması için çok profesyonel kullanmak gerekir:)

• quote:

Kendi verdiğin rakamlarla çelişiyorsun.
    1167 km yol yapmışsın.Keşke harcanan mazotuda yazsaydın.
    depo 55 lt hadi diyelim 52 lt kullandın.1167/52=22,4 km yapar oda ortalama 4,5 lt./100 km. yapar.Ben zaten 4,2-4,5 iyi kullanımda normal olduğunu söyledim.
    Senin söylediğin rakam 150 krş ise mazot 3,75 tl den 1 lt ile 25 km yapar.Hemde full klima açık!
    Ben fiyat konuşmuyorum.Benim kıstasım 1 lt.mazot ile ile gidilen km.dir.
    25 çok çok iyi rakam bana göre normali bence 20-22 km dir.
    25 yıllık ehliyetim var ama öğrenmenin yaşı yoktur,nasıl araba kullanıyorsan biraz tüyo ver de biz de faydalanalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemented -- 10 Ağustos 2011; 16:03:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cemented

quote:

Kendi verdiğin rakamlarla çelişiyorsun.
    1167 km yol yapmışsın.Keşke harcanan mazotuda yazsaydın.
    depo 55 lt hadi diyelim 52 lt kullandın.1167/52=22,4 km yapar oda ortalama 4,5 lt./100 km. yapar.Ben zaten 4,2-4,5 iyi kullanımda normal olduğunu söyledim.
    Senin söylediğin rakam 150 krş ise mazot 3,75 tl den 1 lt ile 25 km yapar.Hemde full klima açık!
    Ben fiyat konuşmuyorum.Benim kıstasım 1 lt.mazot ile ile gidilen km.dir.
    25 çok çok iyi rakam bana göre normali bence 20-22 km dir.
    25 yıllık ehliyetim var ama öğrenmenin yaşı yoktur,nasıl araba kullanıyorsan biraz tüyo ver de biz de faydalanalım.

Alıntıları Göster
    1.5 80BG Megane II ile bile 4.1 ortalamalarda kullanan arkadaşlar var. (Antalya)
    Ki 1.5 65 clioların daha az yakabileceklerini herkesler biliyor.
    Bu durumda 1.5 65GB Sümbül'ün 4lt /100km yakıt tüketmesi neden inandırıcı gelmiyor ki??
    tabi küsratlarda hesaplarda değişimler olur diyelim max 4.4 olsun :p yine iyi değer.

Ben 5.15'in altına inemedim (Min90km hız klimalı- Otobanlarda 130-140) Epeyce bu civarda yaktık zaten.
    Sonra triger değişti 5.5'un altına düşmedi :p
    Sonraları Ş.içi karışık 6lt'ye çıktı. daha çok trafiğe girer olduk.
    Bu sene sert kış günlerinde, yoğun trafikte "1depomd"a 6,5lt yi gördüm 1 kereliğine, bida 6nın üsüne çıkmadı zaten :)
    Biraz daha sabırlı olsam, yollarda bol mola versem, muhtemelen 4.5ları görürdüm MegII ile
    YANİ:
    Sabreden clio ile 4lt leri gayet güzel yakalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: celenlee

1.5 80BG Megane II ile bile 4.1 ortalamalarda kullanan arkadaşlar var. (Antalya)
    Ki 1.5 65 clioların daha az yakabileceklerini herkesler biliyor.
    Bu durumda 1.5 65GB Sümbül'ün 4lt /100km yakıt tüketmesi neden inandırıcı gelmiyor ki??
    tabi küsratlarda hesaplarda değişimler olur diyelim max 4.4 olsun :p yine iyi değer.

Ben 5.15'in altına inemedim (Min90km hız klimalı- Otobanlarda 130-140) Epeyce bu civarda yaktık zaten.
    Sonra triger değişti 5.5'un altına düşmedi :p
    Sonraları Ş.içi karışık 6lt'ye çıktı. daha çok trafiğe girer olduk.
    Bu sene sert kış günlerinde, yoğun trafikte "1depomd"a 6,5lt yi gördüm 1 kereliğine, bida 6nın üsüne çıkmadı zaten :)
    Biraz daha sabırlı olsam, yollarda bol mola versem, muhtemelen 4.5ları görürdüm MegII ile
    YANİ:
    Sabreden clio ile 4lt leri gayet güzel yakalar.

1.5 dci motorla 4lt/100 km, filiayatta yakalanacağına pek inanmıyorum.
    Yol bilgisayarında gördüğünüz sizi yanıltır.Kendi hesaplarıma göre yol bilgisayarının üzerine minumum 0,2 koymanız gerekir oda minumumdur.
    Fabrika verilerinin nasıl alındığını bilirsiniz. İdeal şartlarda sabit hızla,rüzgarsız havada,ideal yakıtla, motor sıcak,yakıt miktarı bile ağırlık yapmasın diye belli miktarda hatta aerodinamik bozulmasın diye yan aynaların takılmadığı araçlarla tüm ağırlıklardan yoksun araçla yapılıyor.
    Şimdi bu şartlarda bile fabrika verisi 4 lt/100km. derken, full klima açık 4 lt yakması 1.5 dci için süper.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.