Şimdi Ara

DİKKAT !!! 1.5 dCi motor yakıt tüketimleri paylaşımı (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
831
Cevap
5
Favori
223.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Yukarıda arkadaşlar açıklama yapmış ama bu konuya ilave yapmak istiyorum.

Aracın rölanti devrinde, rölanti gücüyle gaza basmadan kendi halinde gitmesini anlatmamıştım. Bu şekilde hareket etmiyorum. Doğru değil.

Anlatmak istediğim.
    Örneğin, yokuş aşağı giderken gaza basmadan gitmesi gibi, uzaktan kırmızı ışığı görüp ayağını gazdan çekip aracın kendi halinde gitmesi. Burada aracı boşa alıp öyle yol alanlar da var. Bu zaten hem tehlikeli ve hemde araca zarar veriyor.

Laguna ııı genelde şehir içi kısa mesafede ortalama tüketim şu anda yol bigisayarı değeri 7.6 litre. Yaklaşık 1.500 kilo ağırlık, 17 Jant ve 215/50 R17 lastik ebatları için bu tüketim değeri çok iyi.

baya iyi yakıyormuş ya bide bu kadar dikkatli kullanmana karşı böyleyse hele :D gerçi laguna ayarındaki aracada çok değil sanıırım latitude ile aynı motoru kullanıyordur. o da çok beğendiğim bir araç yakıt değerleride aşağı yukarı aynıdır diye düşündüm.

• hocam rolantide araba kaldırmanın mazot pompasına zararı olması tuhaf bi gorus eğerki bu konuda bilgisi olan biri varsa onu dinlemek isterim.

rolanti devri zaten 800 de benim aracın , ki 1.4 benzinli renolarda 500 devir. bence 800 devirde arabanın gazdan ayagınızı cekince gitmemesi gibi bir durum olamaz. heleki mazot pompasının dusmanı kalitesiz mazotken biraz mantıksız degilmi ?

peki mazot pompası zorlanıyorsa aracı biz ozaman hiç rolantide çalıştırmayalım klimada açmayalım ozamanda pompa zorlanmazmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

hocam rolantide araba kaldırmanın mazot pompasına zararı olması tuhaf bi gorus eğerki bu konuda bilgisi olan biri varsa onu dinlemek isterim.

rolanti devri zaten 800 de benim aracın , ki 1.4 benzinli renolarda 500 devir. bence 800 devirde arabanın gazdan ayagınızı cekince gitmemesi gibi bir durum olamaz. heleki mazot pompasının dusmanı kalitesiz mazotken biraz mantıksız degilmi ?

peki mazot pompası zorlanıyorsa aracı biz ozaman hiç rolantide çalıştırmayalım klimada açmayalım ozamanda pompa zorlanmazmı ?

Zaten dizel kullanıcıları bunu bilmeli.
    Rölanti ve civarı devierler <1200 dizel motorun düşmanıdır.
    O yüzden ki, aracı çalıştırdığınızda 30-60 saniyeden fazla rölantide dizel araç ısıtılmaz.
    1dkdan uzun duracaksan bir yerde stop edilir.

**Bir de rölantisi 1000'in altında benzinli araç görmemiştim (1.2 TSI motoru görene kadar.) 500rpm olduğuna emin misiniz???

Tavsiye edeceğim 2 konu:
    http://forum.donanimhaber.com/m_22026445/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_27665617/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celenlee -- 12 Ağustos 2011; 21:27:46 >

• Mazot pompası denen cihazada baktım bu cihaz 12 v ile calısıyor devamlı enjektorlere yakıt gönderiyor ancak pistonlara yakıtı enjektörler göndermekte. sen sanırım konuları karıstırdın. neyse çorba oldu boşver.

2001 renault megane 1.4 16v var teyze oglunda ve 500 devirde calısıyor. benim arabada 800devirde calısıyor ;)

175binde dizel aracımız var yukardada yazdım daha anahtar değmedi motoruna bişey olsa şimdiye kadar olurdu neyse herkesin bildigi kendine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 12 Ağustos 2011; 21:47:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Mazot pompası denen cihazada baktım bu cihaz 12 v ile calısıyor devamlı enjektorlere yakıt gönderiyor ancak pistonlara yakıtı enjektörler göndermekte. sen sanırım konuları karıstırdın. neyse çorba oldu boşver.

2001 renault megane 1.4 16v var teyze oglunda ve 500 devirde calısıyor. benim arabada 800devirde calısıyor ;)

175binde dizel aracımız var yukardada yazdım daha anahtar değmedi motoruna bişey olsa şimdiye kadar olurdu neyse herkesin bildigi kendine.

Yok konuyla 1-1 olmasa da aracın rölantide bırakılmamasını söyleyen 2 konu verdim sadece. Genel yarrlı kaynaklar. Ortalık karışmasın.

Bir de o dediğiniz aracın da rölantisi 800rpm değilmiydi sanki??
    Kadranı 500'den başlıyor, rölantisi 800 de, öyle değilmi?

• SON REKORUM:
    Eskişehir (Bursa Yolu Opet sıfırlandı)-Bursa (IKEA)
    Mesafe 150 Km.
    Ortalama Hız 82,3 Km/h
    Sıcaklık 28-34 C
    2 kişi+ koltuğuyla birlikte 25 kg çocuk+tek valiz+tam dolu depo
    Klima hiç kapanmadı (2 nci kademe)
    Yakıt Opet
    Ortalama yakıt, 100 km de 3.4 lt. Toplam tüketim 5,0lt.
    Aynı yolun gidişinde ortalama 3,9 lt, toplamda 6,0 lt yakmıştım.
    Gidiş geliş 300 km de 11 lt yakıt, ortalama 3,66lt.
    Saygılar.

DİKKAT !!!  1.5 dCi motor yakıt tüketimleri paylaşımı
  • Arac symbol 1.5 dci 85 beygir
    İst sivas sivas ist
    3 kisi klima cogu zaman acik
    2150 km yol ve 300 tl mazot
    Nasil sizce
  • quote:

Orijinalden alıntı: alce

SON REKORUM:
    Mesafe 150 Km.
    Ortalama Hız 82,3 Km/h
    Sıcaklık 28-34 C
    Yakıt Opet
    Saygılar.

SON REKORUM:
    Mesafe 150 Km.
    Ortalama Hız 82,3 Km/h
    Sıcaklık 28-34 C
    Yakıt Opet
    Saygılar.

Hocam sen nasıl araba kullanıyosun.
    Gaz pedalına hiç basmasam bile ben o kadar yakıt yakıyorum.
    Bnim arabanın motoruda seninki ile aynı ama uzun yolda 4,8 den aşağı düşmedim henüz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukymk -- 22 Ağustos 2011; 10:06:14 >

• 2007 Kangoo 1.5 Dci 80 Hp,Ankara-Uşak-Manisa dönüş yolculuğu.Araçta 5 yetişkin ve 2 de çocuk vardı.Bagaj tıka basa hatta pantizotun stü bile doluydu.Klima sürekli açıktı.Şehiriçi kullanımları da dahil toplamda 860 km de ışık yandı.Yakıtı Shell Fuelsave alırım devamlı.Bu durumda 5.1 litre tüketmiş ki fena değil ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

2007 Kangoo 1.5 Dci 80 Hp,Ankara-Uşak-Manisa dönüş yolculuğu.Araçta 5 yetişkin ve 2 de çocuk vardı.Bagaj tıka basa hatta pantizotun stü bile doluydu.Klima sürekli açıktı.Şehiriçi kullanımları da dahil toplamda 860 km de ışık yandı.Yakıtı Shell Fuelsave alırım devamlı.Bu durumda 5.1 litre tüketmiş ki fena değil ...

İşte buna rekor derim aga :D arabanın ve yakıtın hakkını vermişsin.Sanırım çok az da olsa ara ara basmışsın yoksa 4 litrelere düşebilirdin 4.7 4.6 gibi yarım litre çok büyük fark değil tabi kangoların eger yeni olanlar ise süspansiyonlar çok hoşuma gidiyor konforlu bir yolculukta olmuştur.
  • Teşekkür ederim dostum
    Evet gerçekten dediğin gibi bazen 130-150 falan bastım yalan yok yol boyu 90 civarı resmen işkenceye dönüşüyor.Geçen yıl Manisa-İst. yapmıştım o zaman da 4.5 yakmıştı.Hatta rekorum kasarak yalnız 4.1 lt/100 km. harbiden.Bunu söylediğimde kimse hatta servisteki arkadaşlar bile inanmadı ama olsun
    Konforlu yolculuk konusuna pek katılmıyorum aslında.Neden dersen o kaymak gibi yollarda ben sürekli 90 civarı giderken yanımdan geçen kuş serileri,eski renolar,otobüs ya da tır vs yüzünden ifrit oldum.Radar korkusuna basamadım.Ruhsatta kamyonet geçiyor malum bunlar ...

• Güzel değerler elde etmiş arkadaşlar. Ben eski bir Renault.cuyum. Şimdi Citroen C5 kullanıyorum ancak Megane II 1.5 DCI.nin ne kadar az yaktığını bende bilirim. Trabzon Ankara 3.7 lt ve Ankara Trabzon 3.6 lt yakmıştım. (Bu değerler yol bilgisayarı değerleri idi ve ortalama hızda 78 km civarlarıydı.) C5 ile bu değerlere ulaşmak mümkün değil. Hem daha büyük motor hem daha fazla ağırlık. Yine de 4.0 lt değer elde etmiştim ama bu şekilde yolculuk gerçekten çok zevksiz. Hele ki %96.sı duble yol olan Trabzon - Ankara arasında insanın artık uykusu geliyor özellikle Çorumdan sonra Sungurlu Delice civarlarında.

Yol bilgisayarındaki değerlerin doğruluğu konusunda ise birçok defa deneme yaptım. Kesinlikle en az 0.2 lt fark ediyor. Tabi burada önemli bir husus var. Depoyu tam fullerken her istisyonun her pompasının her tabancası aynı noktada atmaz. Taşıncaya kadar da kimse mazot doldurmaz. Dolayısıyla bu farklar bence normaldir. Yani yol bilgisayarına genelde güvenebilirsiniz.

Bu arada ailemize bir Renault Fluence katıldı. 1.5 dci Dynamiqe 105 bg. Vites oranları güzel seçilmiş. 5. vites artık daha seri olmuş. 6.vites ise tam bir ekonomi vitesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yavuz

Güzel değerler elde etmiş arkadaşlar. Ben eski bir Renault.cuyum. Şimdi Citroen C5 kullanıyorum ancak Megane II 1.5 DCI.nin ne kadar az yaktığını bende bilirim. Trabzon Ankara 3.7 lt ve Ankara Trabzon 3.6 lt yakmıştım. (Bu değerler yol bilgisayarı değerleri idi ve ortalama hızda 78 km civarlarıydı.) C5 ile bu değerlere ulaşmak mümkün değil. Hem daha büyük motor hem daha fazla ağırlık. Yine de 4.0 lt değer elde etmiştim ama bu şekilde yolculuk gerçekten çok zevksiz. Hele ki %96.sı duble yol olan Trabzon - Ankara arasında insanın artık uykusu geliyor özellikle Çorumdan sonra Sungurlu Delice civarlarında.

Yol bilgisayarındaki değerlerin doğruluğu konusunda ise birçok defa deneme yaptım. Kesinlikle en az 0.2 lt fark ediyor. Tabi burada önemli bir husus var. Depoyu tam fullerken her istisyonun her pompasının her tabancası aynı noktada atmaz. Taşıncaya kadar da kimse mazot doldurmaz. Dolayısıyla bu farklar bence normaldir. Yani yol bilgisayarına genelde güvenebilirsiniz.

Bu arada ailemize bir Renault Fluence katıldı. 1.5 dci Dynamiqe 105 bg. Vites oranları güzel seçilmiş. 5. vites artık daha seri olmuş. 6.vites ise tam bir ekonomi vitesi.

Fluence hayırlı olsun. Bizim ikinci patronda var. 1.5 DCI 105 bg. Privilege. Navigasyon vs. Adam Renault düşmanı. Metal tabut ile işe gidip geliyorum diyor. Ama yakıt tüketiminden çok memnun. Onu da söylemeden edemiyor. Araba daha 15.000 km'de.

• Megane HB 1.5 dci 105 HP
    Yakit: Shell / TOTAL
    Guzergah: Istanbul-Ankara TEM
    Ortalama hiz: 120 kmh
    Tuketim: 4.5 lt/100 km
    Mesafe: 32.000 km
    Klima: Acik

Aracimdan yakit adina cok memnunum, duzenli olarak filtre/yag degisimlerini mutlaka yaparim.
  • quote:

Teşekkür ederim dostum
    Evet gerçekten dediğin gibi bazen 130-150 falan bastım yalan yok yol boyu 90 civarı resmen işkenceye dönüşüyor.Geçen yıl Manisa-İst. yapmıştım o zaman da 4.5 yakmıştı.Hatta rekorum kasarak yalnız 4.1 lt/100 km. harbiden.Bunu söylediğimde kimse hatta servisteki arkadaşlar bile inanmadı ama olsun
    Konforlu yolculuk konusuna pek katılmıyorum aslında.Neden dersen o kaymak gibi yollarda ben sürekli 90 civarı giderken yanımdan geçen kuş serileri,eski renolar,otobüs ya da tır vs yüzünden ifrit oldum.Radar korkusuna basamadım.Ruhsatta kamyonet geçiyor malum bunlar ...

Güzel değerler yakalamışsın. Başarılarının devamını diliyorum. Kangoo iyi arabadır niye diyeceksin kendi sınıfına göre birçok artısı var mesela iç mekan koltuklar malzeme kalitesi büyük bir aile yapımız ve şirketler çok olduğundan her şirkette farklı araçlar oluyor kangoyu da sürmüşümdür kısa sürede olsa çok zevkli bir araba :D el freni şekli olsun kol dayaması olsun. Benim en çok hoşuma giden olay bu kangoların hepsinde var mıdır bilmiyorum ama elektrikli direksiyondan dolayı kontağı çevirdiğin zaman direksiyon böyle ufak sağ sol yapıyor hızlıca :D acayip hoşuma giderdi. Her arabanın dez avantajları ve avantajları vardır. Arabanı kazasız ve belasız güle güle kullan :D

• Arkadaslar memlekete ucakla geldigim icin,burdan bir araba kiraladim.Arac 2011 renault fluence 1.5dci edc,4 gundur kullaniyorum neredeyse hic yakmiyor.Bugun dorduncu gun benzin gostergeci 1 karis gerilemedi arabada sorun mu var diyede dsunmedim degil.Arac bence guzel,onu cok cirkin.Vites gecisleri guzel fakat bazen vites kucultmememkte israr ediyor.Yaridan fazla basmam herekiyor.Onun haricinde arac hosuma gitti.Az yakmasi+otomatik olmasida cbasi.4 gundur kullanim ortalamam 6.2 lt.Bunu da koye cok cikip inmeme bagliyorum.Bayagi bayir bizim oralar.Surus gercekten rahat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JonnyCaqe -- 31 Ağustos 2011; 13:15:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lord_danger

Arkadaslar memlekete ucakla geldigim icin,burdan bir araba kiraladim.Arac 2011 renault fluence 1.5dci edc,4 gundur kullaniyorum neredeyse hic yakmiyor.Bugun dorduncu gun benzin gostergeci 1 karis gerilemedi arabada sorun mu var diyede dsunmedim degil.Arac bence guzel,onu cok cirkin.Vites gecisleri guzel fakat bazen vites kucultmememkte israr ediyor.Yaridan fazla basmam herekiyor.Onun haricinde arac hosuma gitti.Az yakmasi+otomatik olmasida cbasi.4 gundur kullanim ortalamam 6.2 lt.Bunu da koye cok cikip inmeme bagliyorum.Bayagi bayir bizim oralar.Surus gercekten rahat.

fluance güzel bir araç ya mahallede bir komşuda var :D 1.6 benzinli privilaj adam arabadan inip ucaklaştığından kapılar kitleniyor bip sesi geliyor dörtlüler yanıyor ve yan aynalar otomatik olarak katlanıyor ve ben bunu gördüğüm anda bitiyorum :D bence aracın önüde güzel en azından yenilikçi bir tasarım

• quote:

Orijinalden alıntı: GhosTon

Güzel değerler yakalamışsın. Başarılarının devamını diliyorum. Kangoo iyi arabadır niye diyeceksin kendi sınıfına göre birçok artısı var mesela iç mekan koltuklar malzeme kalitesi büyük bir aile yapımız ve şirketler çok olduğundan her şirkette farklı araçlar oluyor kangoyu da sürmüşümdür kısa sürede olsa çok zevkli bir araba :D el freni şekli olsun kol dayaması olsun. Benim en çok hoşuma giden olay bu kangoların hepsinde var mıdır bilmiyorum ama elektrikli direksiyondan dolayı kontağı çevirdiğin zaman direksiyon böyle ufak sağ sol yapıyor hızlıca :D acayip hoşuma giderdi. Her arabanın dez avantajları ve avantajları vardır. Arabanı kazasız ve belasız güle güle kullan :D

Allah razı olsun sana daha iyilerini nasip etsin.Yakıt tüketimi ve performans açısından çok memnunum gerçekten maşallah diyorum.Yalnız o bahsettiğin direksiyon olayına hiç dikkat etmedim bir ara deneyeyim bakam ...

• yeni symbol 1.5 dci 65 bg

Shellden doldurmuştum son depoyu.

472 km yaptı 30 lt mazotla hepsi şehiriçi İstanbulda

6.3 lt civarına geliyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GhosTon

Allah razı olsun sana daha iyilerini nasip etsin.Yakıt tüketimi ve performans açısından çok memnunum gerçekten maşallah diyorum.Yalnız o bahsettiğin direksiyon olayına hiç dikkat etmedim bir ara deneyeyim bakam ...

dene bakalım anahtarı kontaga taktın çevirdin ışıklar yandı o anda direksiyon çok küçük ve hızlı bir şekilde çıt çıt ses çıkararak sol sağ yapıyor :D

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.