Şimdi Ara

DİKKAT !!! 1.5 dCi motor yakıt tüketimleri paylaşımı (40. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
831
Cevap
5
Favori
223.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: T.GhostNetwork

Merhaba hocam,elimizde 1.5 DCI 65 HP 2004 Kasa Kango mevcut bu aracın vites kullanımını hala anlayabilmiş değilim sürekli benzinli kullandım bu aracın devirleri ve vites nasıl kullanılmalı örneğin 4.vites 60 veya 5.vites 80 civarı mı yakıt tasarrufu için.

5. viteste 90 km hız ideal olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: *USTA

quote:

Merhaba hocam,elimizde 1.5 DCI 65 HP 2004 Kasa Kango mevcut bu aracın vites kullanımını hala anlayabilmiş değilim sürekli benzinli kullandım bu aracın devirleri ve vites nasıl kullanılmalı örneğin 4.vites 60 veya 5.vites 80 civarı mı yakıt tasarrufu için.

Başka bir tavsiyeniz var mı peki ?
  • quote:

quote:

quote:

Vites değişimlerinde 2500 devri fazla geçmemeye çalışırsan yakıt tüketimin azalır, hava filtresini en az 2000 kilometrede bir temizleyip aracın rahat nefes almasını sağlamalısın, şehir içinde kullandıktan sonra stop etmeden önce en az 20 saniye bekle, uzun yoldan geldiğinde ise 1 dakika kadar rölantide çalıştır aracını ki turbondaki yağlar süzülsün ve ileride başına masraf açmasın, yakıtı temiz istasyonlardan almaya dikkat et, dci motorlar yakıt konusunda hassastır...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Vites değişimlerinde 2500 devri fazla geçmemeye çalışırsan yakıt tüketimin azalır, hava filtresini en az 2000 kilometrede bir temizleyip aracın rahat nefes almasını sağlamalısın, şehir içinde kullandıktan sonra stop etmeden önce en az 20 saniye bekle, uzun yoldan geldiğinde ise 1 dakika kadar rölantide çalıştır aracını ki turbondaki yağlar süzülsün ve ileride başına masraf açmasın, yakıtı temiz istasyonlardan almaya dikkat et, dci motorlar yakıt konusunda hassastır...

Tavsiyelerinizi dikkate alacağım sağolun..

• Ya ben bazı insanları anlamıyorum sağdan soldan duyumlar ile araç almıyorlar aksine alacak adamı da yanıltıyorlar 2012 model buissnes kullanıcısıyım ve memleketim sivas 130 km sabit hızla 985 km gittim ve iki diş mazotum vardı ve ben de tekrar fulledim 235 tl ye gittim ve araç 5 ileri. Lastikleri sıfır yumusak petlas aldım ve hassasiyet harika bir şekilde devam etti. ve ben 130 km hızla giderken ortalamam 5.3 ve yerlere göre ( 150 km/h ) da 5.6 oldu ve gidişi de gayet güven veriyor.
    Saygılar abilerim. kardeşlerim.
  • bende 2005 80BG DCI sportway var. benim hesabıma göre klima kapalıyken normalde 200 lira mazot ile Mersin'de şehiriçi 800/900 km yol yapıyorum. shell eurodizel nitro alıyorum yaklaşık 4,40 lira şu an pompa fiyatı.
    tabi bu değerler kullanıma bağlı olarak artıp düşebilir.yakıt değerlerini kullanım, gidilen yol yoğunluğu ve asfalt kalitesi , yolcu ve yük ağırlığı, lastik basıncına kadar bir çok etken değiştirebiliyor. bu nedenle benim arabam çok yakıyor az yakıyor demeden önce arabanın hangi şartlarda nasıl yaktığını hesaplamak gerekiyor. Mesela adam şehiriçi 4 lt yakıyor diyor, Nevşehir'de bu değeri yakalarken, İstanbul şehiriçi trafiğinde aynı değeri yakalamaya imkan yok.
  • Araç Renault Modüs 2007 Dynamic 1.5 dCi 86 bg 3 Eylül 2014 de sabaha karşı 4 de yola çıktım güzargah İstanbul Gelibolu, Geliboludan Lapseki, Lapsekiden Çanakkale, Çanakkaleden Eceabat ve Eceabatdan İstanbul

Toplam 780 KM yol yaptım
    Araçta 4 Yetişkin ve klima sürekli açık seyehat ettik.
    Yol Bilgisayarı Ortalaması 3.8 L/100 KM
    Yola çıkarken 150 TL lik yakıt aldım petrol ofisinden

Hesaplarıma göre aldığım yakıtı hemen hemen hepsini harcadım. 150 / 780 = 0,19 sonucu ortaya çıkıyor hadi diyelim %10 Eksik hesapladı. 0,19 * 1,10 = 0,209

Genel anlamda yol güzel, rüzgarsız ve trafik yoktu. Yolu %50 oranında kendim gaz vererek %50 oranında cruis control da 96 km hızda sabitliyerek kullandım.

Renault dCi motoru çok beğenen biri olarak yeni symbol leri iç malzeme kalitesi olarak beğenmediğim halde symbol ün yeni 1.5 dCi motoru ve yeni vites dişli oranları yüzünden almayı düşünüyorum. Modüs den sonra yakıt ekonomisi anlamında tek alabileceğim alternatif

• bu arada klima açıkken yol bilgisayarı epey yanıltıcı sonuç çıkarıyor. hesaplaması kolay olsun diye 100 liralık mazot aldığımda sıfırladım, tekrar ışık yandığında yol bilgisayarı 5,3lt/100 km gösteriyordu, fakat toplamda 380 km yol yaptım, bu da yaklaşık 6lt/100 km'e denk geliyor.
  • 2005 Megane 2Hb var 21 kuruş şehir dışı 29 kuruş şehir içi yakıt tüketimi
  • 2009 1.5Dci aracımın şehir içi ortalaması 5.8 idi. Fren müşürü arıza yaptıktan sonra 6.7'ye çıktı....
  • merhaba arkadaşlar
    1.5 dci 85 bg intercooler'lı motor bu mu oluyor yoksa 65 bg'lik olan mı ?

DİKKAT !!!  1.5 dCi motor yakıt tüketimleri paylaşımı

DİKKAT !!!  1.5 dCi motor yakıt tüketimleri paylaşımı

• 2 sene önce megane 2 1,5 dci 85 lik sedan aldım.Bilgisayarını hiç sıfırlamadım ve her 10 bin deki ortalama değerleri yazacağım.
    İlk 10 bin km yi ortalama 4,8 ile geçtim.
    2. 10 bin km yi ortalama 4,9 ile geçtim.
    3. 10 bin km yi ortalama 4.7 ile bitirdim.

son 10 bine geçtiğimde 80 km şehir dışını 3,9 ortalama ile geldim.Devamında sadce şehir içi kullanımdan dolayı 2800 km de ve şu an ortalaması 4.9.

Bu kadar az yakınca arabayı değiştirmek hiç içimden gelmiyor.Eğer değiştirirsem herhalde Megane 3 dci 90 hp ile değiştirebilirim.
  • Aracım Fluence dinamik 1.5 dci edc. Şehir içi ortalama 5,8-6,1 litre şehir dışı 4,9-5,1 arası. Kış ve yaz şartlarına göre değişiyor. Şehir dışı hız sabitleyiciyi 120 ye sabitlerim, ani hızlanmalar yapmamaya gayret gösteririm. Şehir içindede aynı ani hızlanmalar yapmamaya çalışırım.
  • 50 tl / 205 km. = 0.243 TL tamami şehiriçi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zuzzi -- 30 Kasım 2014; 19:25:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spor kullanımlı modüs 1.5 dci
    ani hızlanmalarım oluyor ama aşırı sürat yok 140 ı nadiren geçerim genelde 100 120 km. hızlar .

ş.içi : ekranda 5 küsürlerde oynar..
    uzun yollarda akıcı yollarda 4.4...şehirler arası daha uzun yollarda 3.7 yi gördü defalarca...kuruş hesabı yazmadım çünkü bu mesajı okuyan aldanmasın...ilerde okursa zamlı hesaptan anlamasın.
  • mazot litresi 3,82 TL
    gidilen yol 350 km şehir dışı, gerisi şehir içi olmak üzere toplam 870 km yol
    alınan mazot 169 TL.

varın hesabınıda siz yapın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 6 Ocak 2015; 22:18:32 >
  • Ankara şehir içi yol bilgisayarı 4,5 göstermekte buda 171 kuruş yapıyor ama depo doldur sıfırla kullan tekrar doldur yaptıktan sonra bu değer yol bilgisayarına göre 0,2 oranında farkedip 4,7 ye çıkıyor buda 179 kuruş demek clio III 1.5 dci 80 bg.
  • SYMBOL DCİ ORTALAMA 4,5 -5 LT /100 KM KARIŞIK Ş.İÇİ- Ş.DIŞI 65 HP 2011 128000 KM DE
  • Geçen yaz Ankara Antalya arası 3.4 LT ortalama ile gittim.1.5 DCİ clio 3 ile.Bu araç gerçekten yakıtta rakipsizdir.Daha önce de Modüsüm vardı onun da şehir içi ortalamaları 5.2 civarında oluyordu.Yalnız bu maharetten çok sabır isteyen bir iş.Örneğin yolda giderken sağ ayağınızı sürekli kontrol etmeniz gerekiyor.Aracın kendi kendine gidebileceğini hissettiğiniz en ufak bir düzlük veya rampada ayağınızın gaz pedalı üzerindeki baskısını mutlaka azaltmanız gerekmekte.Modüsle ful yüklü halde Trabzon Ankara 3.7 ile gelmiştim.Ancak 10/12 saatlik yolda sürekli ayağınızı hassas bir şekilde kullanmanız aşırı yorucu ve sabır gerektirir.Ayrıca kırmızı ışıklara çok dikkat etmek gerekir.Ben giderken kavşak olabilecek her yere yaklaşırken ayağımı gazdan çekerim.Ben kavşağa girene kadar yeşil devam ederse ne ala hem tasarruf etmiş olurum hemde geçmiş olurum.Yok kırmızıya dönerse yine tasarruf ederim ve yavaşça dururum.Bu nedenle fren pedalını da çok az kullanırım.Hatta modusu aldıktan bir sene sonra serviste balataları kontrol ettirirken usta yeni mi değişti diye sormuştu.

Yakıt hesaplamadaki düşüncem ise bence yol bilgisayarı bizim yaptığımız hesaplardan çok daha doğru sonuçlar vermektedir.Çünkü bildiğim kadarı ile pompadan enjektöre gönderilen yakıt tutarını hesaplamakta(tabiki yanılıyor olabilirim).Bu nedenle bir bilgisayarın bizden daha hatalı hesaplama yapacağını düşünmüyorum.

• 6.4 yakiyor 40 Binde galiba filtreyi degistirmem lazim ne kadar acaba bi filtre

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.