Şimdi Ara

Dikkat: Hacker'lar Mac'leri kilitleyip fidye istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dikkat: Hacker'lar Mac'leri kilitleyip fidye istiyor

Bilgisayar korsanları, iki faktörlü kimlik doğrulama etkin olsa bile Apple kimliği ve şifresini kullanarak Mac'leri uzaktan kilitlemenin bir yolunu bulmuş durumdalar. Başka sitelerde kullandıkları şifreyi Apple kimliği şifresi olarak kullananların acilen Apple ID şifrelerini değiştirmeleri gerek.

Ayrıca Bkz.Mitsubishi'nin e-Evolution konseptine ait ilk görüntü ortaya çıktı
    Geçtiğimiz hafta boyunca ve özellikle son 24 saate kullanıcılar, uzaktan kilitlenen Mac'lerle ilgili çok sayıda bildirimde bulunmaya başladı. Hackerların bilgisayarları kilitlemek için iPhone'umu Bul (Find My iPhone) servisini kullandıkları belirtiliyor. Şu an için iPhone'umu Bul'a giriş yapmak ve bir cihazı kilitlemek için iki faktörlü kimlik doğrulaması gerekmiyor.

Bilgisayarı kilitlenen kullanıcılar ekranda 50 dolarlık Bitcoin talebi görüyorlar. Belirtilen adrese ödeme yaptıklarında ise bilgisayar korsanları cihazın kilidini açmak için gereken altı basamaklı kodu e-posta adreslerine gönderiyor. Apple'ın konuyla ilgili harekete geçtiğini belirtelim.

Dikkat: Hacker'lar Mac'leri kilitleyip fidye istiyor

Apple ID şifrenizi hemen değişin

Apple kimliği şifrenizi başka bir web sitesinde tekrar kullandıysanız, bu şekilde bir olayla karşılaşmamak için şifrenizi hemen değiştirmeniz lazım. Şu an için Apple sunucuları saldırıya uğramış gibi görünmüyor. Yüksek ihtimalle bilgisayar korsanları bu şifrelere diğer sitelerdeki açıklardan yararlanarak ulaştı.

Etkilenen kullanıcıların çoğu birden fazla hesapta aynı e-posta adresi ve şifreyi kullanmış gibi görünüyor. Hackerlar da ele geçirdikleri e-posta adresleri ve şifrelerle iPhone'umu Bul servisine giriş yaparak bu kullanıcıların cihazlarını kilitleyip, açmak için ücret talep ediyor. Mac sahiplerinin tuzağa düşmemeleri için hızlı hareket etmesi gerek.

• Ekrem71 bunu beğenmedi

• macOS bir kere çok güvenli len m..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be. Apple ID şifrelerimizi başka sitelerde kullanmamak gerek demek ki. Hatta her sitede ayrı kullanmak en iyisi. Kötü niyetli insan çok maalesef.
  • Ben ayni sifreyi ve mail adresini bir cok sitede kulliniyordum, biri gecenlerde dh hesabimi ele gecirip milleti dolandirmaya calismisti. Allahtan erken farekedip hesabimi geri aldim. Ondan once de hepsiburada hesabimi ele gecirmislerdi. İsin ilginci hesabimin sifresi ve mail adresini degistiyorlar, ne dh ne de hepsiburada bilgilendirme mail'i atmiyor. Ayni sifreleri kullanmak son derece tehlikeli olmaya basladi.

• Hiç de üzülmedim Apple kullanıp da zengin olmayan varsa kullanmasın zaten. Ayrıca zengin olan adam da zaten önemsemez parayı yani tüm dünya da geçerli bir kural vardır Zengin daha da zenginleşir her zaman , fakir ise daha fazla fakirleşir bu kaçınılmaz bir şeydir...

• Geçtiğimiz Haziran'da bunun gibi bir şey yaşadım. Gece saat 01:00 gibi telefonda Youtube'dan bir şeyler izliyordum.

Bir anda iki faktörlü koruma için dünya üstünde anlamadığım bir noktadan izin ver izin verme diye seçenek çıktı. İlk etapta afalladım nooluo lan diye ama izin verme dedim. Gerçi izin ver desem telefon edecekti Apple bana kod gönderecekti, hackerlar ona nasıl erişecekti bilemiyorum.

Her neyse ardından hemen şifremi değiştirdim bir daha sıkıntı olmadı.

Dikkatli olmakta fayda var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Apple yazılımdan darbe yemeğe başladı, kıyamet alametleri arasındadır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EKREMMMM

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tobepeople

Hiç de üzülmedim Apple kullanıp da zengin olmayan varsa kullanmasın zaten. Ayrıca zengin olan adam da zaten önemsemez parayı yani tüm dünya da geçerli bir kural vardır Zengin daha da zenginleşir her zaman , fakir ise daha fazla fakirleşir bu kaçınılmaz bir şeydir...

Ağır saçmalamışsın.

• "Mac OS çhoq ğüvenlie yheaaaaaa" diyenleri piste alalım...

• Ben şahsen Apple severim, kullanmıyorum ama severim :) Başka türlü Jennifer Lawrence falan nerden göreceğiz... Bu yeni fappeningler falan nereden bakılıyor?

• Kullandığı şifrelere dikkat etmeyenler isterse nasa nın süper bilgisayarını kullansın yine de hacklerler. Bu işin apple'ı windows'u yok. Apple'a laf çakmak için fırsat kollayan eziklere bu lafım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 22 Eylül 2017; 8:24:9 >
  • Fakirler gelir şimdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: assasin34

Fakirler gelir şimdi.

gelmeden cephe alalim diyorsun !
  • Konuya bilgi almak için giriyoruz.10 mesaj içinden 5 tanesi saçma sapan mesajlar.
    Sorunlu musunuz arkadaş ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 22 Eylül 2017; 10:18:57 >
  • 2 aşamalı kod doğrulama özelliğini yeni kullanmaya başladım.Zaten bu tehlike mailler den dolayı uzun zamandır var şu anda ID şifremi yine değiştireyim diyorum ne olur ne olmaz.

Bakalım başka ne önlemler almak gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlkanExclusive

Geçtiğimiz Haziran'da bunun gibi bir şey yaşadım. Gece saat 01:00 gibi telefonda Youtube'dan bir şeyler izliyordum.

Bir anda iki faktörlü koruma için dünya üstünde anlamadığım bir noktadan izin ver izin verme diye seçenek çıktı. İlk etapta afalladım nooluo lan diye ama izin verme dedim. Gerçi izin ver desem telefon edecekti Apple bana kod gönderecekti, hackerlar ona nasıl erişecekti bilemiyorum.

Her neyse ardından hemen şifremi değiştirdim bir daha sıkıntı olmadı.

Dikkatli olmakta fayda var.

İzin ver denildiği zaman Apple güvenlik nedeniyle neden telefon etsin ki ? Kodu gönderir ama telefon etmesi ilginç ? Evet o koda nası ulaşacaklardı ki ?
  • Birinin şifresini kaptırması, aynı şifreyi her yerde kullanması ve üstelik bunu kolay çözülebilir bir şey olarak belirlemesi kullanıcıyı bağlar. Apple ne yapacak buna? Senin yerine şifreni mi ayarlayacak?
  • Hani mail uzantılarına dikkat edilmediği zaman link tıklama yapıldığı zaman ekran kilitleniyordu böyle bir virüs vardı."Halen var sanırım " Bu olay da onun ile benzer mi ? Aynısı mı ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.