Şimdi Ara

Dikkat ! OLED TV 'lerde RENK SOLMASI Sorunu var ! :( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
6.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: wNchstR

quote:

Orijinalden alıntı: MERNEPTAH

quote:

Prof kisilerin mevcut Lg oledleri ile isi olmaz.

sen söyle bakalım ne ile işi olur

Mevcut Lg oledleri ile kesinlikle isi olmaz! Kontrast ve siyah seviyesi prof panel demek icin yeterli kriterler degildir. Hiz anlaminda Lg Oledler bir cok panelin gerisinde.

Pro adam Pj kullanir, yok Tv kullanacaksa da evinde olabilecek modeller zaten bellidir su anda.(Pio, Pana Vx, Zt, Vt, Sony X... gibi modeller) Mevcut Lg lerin bunlar arasinda yeri yok.

Kontrast ile ilgili zaten Albani ustat gerekeni soylemis..

Ya sen varya boş yapıyorsun bence, bak şimdi prof adam derken ben orda tv çerçevesinde söyledim sen her prof izleyiciyi prejeksyona neden itiyorsun hah,teknik detaylarada gireriz hiç problem değil,oledin çalışma prensıbi hangi şu andaki mevcut x panel veriyor ha sen hız konusunu lag seviyesine değerine bağlarsan işimiz var,karanlık ortamda ruhlar bölgesi izlicez eee filmdeki siyah olan yer mekanlar gri yani koyu gri olmıyacak dost,siyah olucak okey bu yüzden OLED şimdi varsa başka muhabbet konuşalım fikir beyan edelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 19 Şubat 2016; 16:15:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: akengin69

Beyfendi ben kafamdan bir şey atmıyorum.https://www.avforums.com/review/lg-65ef950v-ef950-ef9500-ultra-hd-4k-oled-tv-review.12014#sectionAnchor42903 Alın size inceleme bu site İngiltere'nin en güvenilir sitelerindendir.Eğer üşeniyorsanız okumaya sizin için kopyalayayım. giving sequential contrast ratio of 120,000:1, whilst the intra-frame or ANSI contrast ratio came in at a very impressive 74,000:1.Benim buradaki hatam kontrast konusunda en güvenilir sonucu veren ansi kontrast oranını söylememem o da 74bin:1.Size dediğim rakam sequential contrast oranı imiş özür dilerim.

arkadaş,msg larını kontrol ettim ve sanırım Oled almak istiyorsun değilmi??? bence doğru bir karar,sana tavsiyem Oled leri takip et,fiyatı da seni kesiyorsa
    alabilirsin,ama böyle teknik ayrıntılar da birileriyle yok o değildir bu dur veya böyledir v.s tarzı rakamsal verilere de sakın kapılma veya takılma bunlara
    böyle veriler ile bir şey elde edemezsin hatta alacağın varsa da bu sefer vazgeçip almazsın!

bana sürekli sorulmaktadır hem de çok uzun zaman önce den başlayarak(2/2,5 sene kadar oldu) "alınırmı" diye her sorana kısaca önce alınır dedim! sonra
    bazı şeylerini forumda anlattım bazılarını kişilere telefondan anlattım veya eMail v.s zira forumlar özellikle TR de bilgi kaynağı olmayhıp tam tersine bilgisizlik
    kaynağı haline gelmitir millet sağdan-soldan duyduğu okuduğu şeyi referance diye alıp bilgi diye sunmaktadır buda bol bol "panel efsaneleri" yarattı
    benzer durum AVF de yine çokça var ve o kadar bilgisiz,sazan veya hiç bir şeyden haberi olmayan insanlar varki,ama kimileri buraları bir şey sanıyor ama bilgi de
    var tabiki fazlasıyla ama "efsaneler" de çok bolca vardır,bu yerleri kimileri "kanun" gibi görüyor yaw o kadar da değil hani

hanginiz bu meretlerin üretimini gördü desem cevap hiç birinizi olacaktır veya nasıl bu hellere geldi neler geçirdi v.s desem cevap yine hiç olacaktır!
    ama herkes net den okuduklarıyla uzman oluveriyor günümüzde,o zaman kapatalım Üniversiteleri,kapatalım R&D bölümlerini,millet nete girsin uzman olsun
    diploma alsın,yaw böyle bir şey yok,daha doğru USA dan başlayarak her yerde var ama adamın önüne paneli getirince aç ülen bunu ve ölç tamir et dağır topla
    desek,adam aynen kaçar oradan ama elinde bilmem ne diploması vardır!

++

• albani kullanıcısına yanıt
    Siz sallamayın beyler diyince biraz alınganlık yaptım doğrudur kusura bakmayın aslında sizin yazılarınızı takip ediyorum hatta siz herkese lcd gebermiş teknolojidir oledlerse alınabilir dedikten sonra oledleri iyice takip etmeye başladım.2 sorum var.1.si bu ansi metodunda ekranda aynı anda hem siyah hem beyaz kareler yok mu yanlış bilmiyorsam 8x8 satranç tahtası.Yani ansi metodunda on off kurnazlığı yapılsa parlaklık artılırsa siyahlar falso vericek parlaklığı düsürseler beyazlar bu sefer su koyverecek.Ben bu ansiyi güvenilir biliyordum.2. sorum uyanık olun demişsiniz ama imalarınızdan bu tarz sitelere pek de güvenmemek gerektiğini çıkardım.Peki ben tv alacaksam hangi siteye bakacağım inceleme için.Belki de rakamlara çok da takılmamak gerekli çünkü oledlerin kontrast oranını bir tek steve withers vermiş diğer bütün siteler sonsuz deyip geçmiş o nasıl oluyorsa.İyi günler.
  • quote:

Siz sallamayın beyler diyince biraz alınganlık yaptım doğrudur kusura bakmayın aslında sizin yazılarınızı takip ediyorum hatta siz herkese lcd gebermiş teknolojidir oledlerse alınabilir dedikten sonra oledleri iyice takip etmeye başladım.2 sorum var.1.si bu ansi metodunda ekranda aynı anda hem siyah hem beyaz kareler yok mu yanlış bilmiyorsam 8x8 satranç tahtası.Yani ansi metodunda on off kurnazlığı yapılsa parlaklık artılırsa siyahlar falso vericek parlaklığı düsürseler beyazlar bu sefer su koyverecek.Ben bu ansiyi güvenilir biliyordum.2. sorum uyanık olun demişsiniz ama imalarınızdan bu tarz sitelere pek de güvenmemek gerektiğini çıkardım.Peki ben tv alacaksam hangi siteye bakacağım inceleme için.Belki de rakamlara çok da takılmamak gerekli çünkü oledlerin kontrast oranını bir tek steve withers vermiş diğer bütün siteler sonsuz deyip geçmiş o nasıl oluyorsa.İyi günler.
    kardeş benim lazım zaten gideceği yeredir,örneğin o bahsettiğiniz siteler veya adamlar v.s sallayın geçin bunları,bu veriler ile hiç bir şey elde edemezsiniz ne kağıt üstünde
    ne çıplak gözle,zaten bunları "KARTAL" izlemiyecek,İNSAN izleyecektir yaw

sürekli kağıt üstü bilgiler sunulup ki aslında "marketing" yapılıyor(anlayana tabiki bu lafım) örneğin 4bin;1 ile 5bin;1 hangi insan ayırabilir!!
    veya panel CR de Ansi/Native 4.200;1 olsun iyi de Engine sistemi bunu stabil işleyemiyorsa o zaman ne olacak veya o zaman CR si nedir
    bu panelin diye sorarsam kim cevap verecek bize???

basitçe alete bağlamışlar resimmi geçmiş static image mı geçmiş action mı var bilmiyoruz neyi geçirmişler de 4.200;1 çıkmış?

ben biliyorum neyi geçirdiklerini! yaw böyle olmaz,"dynamic contrast"(ama üreticilerin sallama milyon/milyar/sonsuz v.s gibi değerlerin den bahsetmiyorum tabiki)
    yüksek marjlı çıkar özellikle independent(self-Illumination type display lerde) paneller de (örneğin PDP/Oled/Amoled gibi) ama üreticinin salladığı gibi milyar filan çıkmaz yaw

genel de bunu ölçüyorlar "yüksek değer göstermek" için,iyi de bu iş değilki ve bize average "CR çalışması" lazımdır!

PDP de ve Oled ler de bu değer çok marjlıdır ki zaten bu tip panellerin en büyük esprisi de budur! TFT-LCD ler de örneğin 2800;1-3.200;1 ki göz bunuda anlamaz! oynar ama
    bir esprisi de yoktur,FILM olmaz bu CR ler ile!

PDP de Pio bunu az marjlı+ama yüksek CR de tutabilen en istikrarlı devam ettiren tek üreticidir

Pany de bunu 2012/13 5/6Z/V serilerinde yakaladı gibi

+++

1-o bahsettiğin CR testi hikaye!! ama o sistem genel de uygulanıyor ve ona göre değerleri servis ediliyor!

2-Ansi/Native bu tür testler de güvenilir olsa bile tam doğru değildir çünkü abuk değerler çıkıyor çoğu zaman ve değerleri verdcek bir panel henüz üretilmemiştir

3-evet o sitelere belki sadece bazı ön-referansları almak için güvenebiliriz tabiki,ama tam prof.ve daha önce yazdığım gibi Lab.Test metodlu bir gerçek verileri
    asla elde edemezsiniz!! dolayıaıyla mevcutlara ya inanacaksınız ya da buradan hareketle ama en önemlisi "kendi gözlerinle" bunu değerlendirip bir sorunç
    çıkaracaksın,iş kısaca siz de biter!

4-çoğu insan daha doğru renk nedir veya nasıl olmalıdır diye bilmiyor yaw veya adam zifiri karanlık da "Dynamic Mode" ile üstelik TFT-LCD panel den "FILM" izliyor
    ama adamın zevki de bu! saygı duyacağız,zevkler ve renkler meselesi devreye giriyor! veya adama tam doğru calibre edilmiş PDP den Filmi açtık,bu ne yaw bu ne biçim
    görüntü deyecektir veya o adama sıkı bir PJ den de o filmi izletseniz yine beğenmeyecektir "her yer karanlık diyecektir ve onun elinde örneğin CR si 2500;1 olan LCD si
    vardır ve siz ona CR si 15binlik PDP veya PJ den filmi izletiyorsunuz ve beğenmiyor adam yinede,o zaman CR bu adama neyi gösterecek veya ispatlayacak!

5-"sonsuz CR" olmaz,bunu sallamayı ilk KORE liler çıkardı LGE çıkardı daha doğrusu kısaca sonsuza kadar sallayabilirsiniz diyor adamlar yaw!

++

Ben Sinema veya sıkı bir PJ veya PDP den daha iyi bir FILM performansı OLED paneller de bulamıyorum! herşey Black&Contrast değil!! zaten bunu diyen adam hiç Oled filan düşünmesin derim!

Ayrıca bir şeyleri tartışırken bu panel tip TV lerin "tepkimeleri" neden aklınıza gelmiyor acaba???

yaw bu paneller "pixel-tabanlı",Oled bir de de "PDP" tabanlıdır,pixel-tabanlı demek=bize "HIZ" lazım demektir! herşey süper her şey sonsuz ama bir kusuru var
    "HIZ özürlü" ne olacak o zaman Beyler??? birisi bunu cevaplasın bakalım,örneğin "average Latency" değeri panelin 100ms olsun ne olacak o zaman???

not;günümüz panellerinin hepsi de 100ms den başlıyor!! ne olacak şimdi?? Sony sadece 60-80ms gibi ve biraz üstü! yaw 80ms veya 120ms latency mi olur??? ama oluyor işte

sonra "motion-handling" için gir Motion ayarlarına ve "sanal-kare" ilave et bu mudur iş şimdi ??? Black-frame-insertion yaptır panele ve HIz kazandır ki yine de olamıyor!

Soap-Opera-Effect oluyor iyide FILM ci adamın SOE ile işi ne yaw

ben tüm panelleri izliyorum marka adı vermiyeyim şimdi;filimler 24fps özürlü gibi ama çoğu insan neyseki olayı çakmıyor! MAÇ izliyorum yaw hareketler anime veya benzer şekilde tamamen yapay
    ama bunuda çoğu insan anlamıyor,sankim PC oyunu oynuyorum neyse bu falsolar çoğu zaman yenilip yutuluyor!

Geldik FILM izleme 1080p/24fps Oled dahil falso var,PJ/PDP ler süper gibi hatta tam süper iken LCD/Oled v.s falso veriyor neden???

ilk neden 24fps işlemesi panel tip TV lerin yapısı gereği falso açıktır!! özellikle TFt-LCD ler ki buna Latebcy değeri yüksek olan Oled ler de dahildir!

not;24fs de en iyi LCD sadece Sony dir(veya eski model bazı LCD ler daha çok Tosh/Sharp ve Phil paneller)

++

bütün bunlara bakarak panel filan alamazsınız arkadaşlar;benim artık kısa ve pratik tavsiyem gidin kendi gözlerinizle izleyin veya işi bilen kişilere bakın

bütün değerleri toparlayıp da sıfır sorun bir panel zaten yok ve bulamazsınız,olan mallar bunlar seçin alın bir tanesini geçin izleyin++

• MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    Bu uslubunuzla zaten konusmamamiz daha hayirli.

Ornek verdigim tv lerde bahsettiginiz sey asla olmaz. Bos muhabbet yapmaya, bozuk bir uslupla bir sey biliyormus havasina girmeye gerek yok. Gercek sabittir

Okuyun, arastirin. Ozelikle Albani'nin yazdiklarini takip edin, soyle eskilere bir goz gezdirin. Pioneer plazma ana konusundan baslayabilirsiniz..
  • albani kullanıcısına yanıt
    Albani hocam bu PJ olarak bahsettiğiniz projeksiyon sanırım. bende "film" için daha çok tv bakıyorum 910v oled takibindeyim uzun zamandır ama bi projeksiyon cihazıda düşünmüyor değilim. şimdi bu projeksiyonlar olede göre dahamı iyidir? elbette belli bir kalite üzerinde olması lazım ama paraya kıysak alsak film yönünden pişman olurmuyuz?
  • quote:

Bu uslubunuzla zaten konusmamamiz daha hayirli.

Ornek verdigim tv lerde bahsettiginiz sey asla olmaz. Bos muhabbet yapmaya, bozuk bir uslupla bir sey biliyormus havasina girmeye gerek yok. Gercek sabittir

Okuyun, arastirin. Ozelikle Albani'nin yazdiklarini takip edin, soyle eskilere bir goz gezdirin. Pioneer plazma ana konusundan baslayabilirsiniz..

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak sen ilk önce verilen cevaba yanıt ver.. albaninin yazıları beni değil onu alakadar eder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 19 Şubat 2016; 19:37:36 >

• Bu konuyu açan arkadaştan inanılmaz şüpheliyim. Sani oled ile arasında bir kan davası varmış gibi. Zaten açtığı diğer konuyuda okumanızı tavsiye ederim. Ne dediğimi anlayacaksınız. Burada bu adamın açtığı konu ile ilgili tartışmanıza gerek yok. Onun artniyeti belli.
  • İstanbul Cevahirin üstündeki teknosa mağazasında teşhir var lafıyla başlıyor bütün cümlelerin. Senin tv hakkındaki bilgilerin sadece bu kelimedenmi ibaret? Adam takmış istanbul cevahir mağazasındaki teknosaya...
  • quote:

Başlığı açan kişiyi hatırlıyorum.Galiba başka bir konuda da oledlerde renkler soluyor demişti.Hayır anlamadığım neden büyük bir istekle oledlerde renklerin solmasını istiyorsunuz.Haberin yarısını okudum çünkü baya uzundu fakat eğer haberin başlığındaki fade kelimesinden bunları çıkardıysanız ingilizce öğrenmenizi öneririm.Zaten haberin tamamını okuyan bir arkadaş da açıklamış artık lütfen insanları trollemeyiniz.Son olarak haber 1.5 yıl öncesine ait siz yeni buldunuz galiba.

Ağzına sağlık. Bu kulanıcı ile ilgili düşüncelerimi aynen beyan etmişsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: idrava

quote:

Başlığı açan kişiyi hatırlıyorum.Galiba başka bir konuda da oledlerde renkler soluyor demişti.Hayır anlamadığım neden büyük bir istekle oledlerde renklerin solmasını istiyorsunuz.Haberin yarısını okudum çünkü baya uzundu fakat eğer haberin başlığındaki fade kelimesinden bunları çıkardıysanız ingilizce öğrenmenizi öneririm.Zaten haberin tamamını okuyan bir arkadaş da açıklamış artık lütfen insanları trollemeyiniz.Son olarak haber 1.5 yıl öncesine ait siz yeni buldunuz galiba.

Ağzına sağlık. Bu kulanıcı ile ilgili düşüncelerimi aynen beyan etmişsiniz.

Alıntıları Göster
    oled siyah renkleri çok iyi veriyor ! hakkını yememek lazım
    ama bu gidişle yani renk solması devam ederse
    80 lerdeki siyah beyaz TV kullananlar açısından
    oled te siyah beyaz TV kategorisinde unutulmazlar arasında yerini alacak :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ProjectMan

Alıntıları Göster
    oledlerin siyahı hiç doğal değil bence.Sinemada dikkat ettim siyahlar oled gibi değil bir hayli aydınlık bir ortam oluşuyor ve siyah lcd lerdekine benziyor.farklı olduğunu iddia eden sinemada dikkat etsin.
  • prosecutor kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlamayın ama çok mantıksız bir şey diyorsunuz.Siz gece odanın ışığını kapattığınızda bir şey görebiliyor musunuz?İşte siyah o.Parlaklık ölçüm birimi olarak nit kullanılıyor ve siyah rengi de 0 nit ile temsil ediliyor yani 0 parlaklık.Tabi burada gerçek siyahtan bahsediyorum.Bu arada lcd tvleri herkes eleştiriyor siyahları düzgün gösteremiyor diye.O yüzden doğal değil derken neyi kastettiğinizi anlamadım ama bir tv siyah rengi gösterecekse oled veya plazmalardaki gibi göstermelidir.
  • quote:

Yanlış anlamayın ama çok mantıksız bir şey diyorsunuz.Siz gece odanın ışığını kapattığınızda bir şey görebiliyor musunuz?İşte siyah o.Parlaklık ölçüm birimi olarak nit kullanılıyor ve siyah rengi de 0 nit ile temsil ediliyor yani 0 parlaklık.Tabi burada gerçek siyahtan bahsediyorum.Bu arada lcd tvleri herkes eleştiriyor siyahları düzgün gösteremiyor diye.O yüzden doğal değil derken neyi kastettiğinizi anlamadım ama bir tv siyah rengi gösterecekse oled veya plazmalardaki gibi göstermelidir.
    Yoo neden yanlış anlayayım.Sinemada film seyrederken perdeye,tavana,sağa,sola bakarsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız.Işık zaten her ortamda var.
    Açıkçası lcd lerde ekran homojenitesini bozan ışık sızması,bulutlanma gibi sorunlar yoksa oled peşine takılmanın bir alemi yok demek istiyorum.sırf oled olsun diye ekran çözünürlüğü fhd olan tvlere o kadar para vermek mantıklı değil demek istiyorum. Oledlerde ayrıca ses berbat ötesi.Tasarım desen ondan kötü.

• Lg oledlerin asil sorunu hizdir arkadaslar. O paralarin cok altinda bir performansi var o okunuda.
  • Hız konusu tamamen haklı en azından bendeki ec930 da bu var üst modelleri bilmiyorum yalnız bu hız panasonic üst seri plazmada çok daha fazlaydı bendeki 65stw60 da üst serileri bilmiyorum siyah konusunu tartışmak abest olur en üst seviye plazmada bile bu seviye siyah yoktur ve oled siyahı tamamen doğru olan siyahtır filmcilerin aradığı siyah budur renk solması logo yapışması genel değil tek tük çıkan sorunlardır ki renk solması yaşayan duymadım okumadım hiç şuandaki led tv lerin 4k vs durumunu görünce oled den başka tv alınmaz bu net birde panasonic oled var göremediğimiz o tv efsane olabilir ama bize çok uzak şuan ve elimizde olan tek alternatif malesef lg..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SEO-Uzmanı

üstad 2 yıl kullanılmış bir 2. el lg 55eg910v satın almayı düşünüyorum ve bu yüzden bahsettiğiniz olay benim için ciddi bir risk. gerçekten zamanla renk solması olayı doğru mu? ve ne kadar sürede ciddi seviyelere ulaşır? yani hakikaten izlerken fark edilecek bişey mi?
  • öncelikle benim şahit olduğum sorun şuydu !
    beyaz renklerin beyaz değilde sarım tırak bir renge kaydığını gördüm !

bunun nedeni renkli çamaşırlar nasıl güneşe çıkınca zaman içinde soluyorsa aynı durum bunun içinde geçerli !
    renk konusunda fosfordan daha iyi bir çözüm önerisi yok !

şu an 2. el plasma tv bulabilirsen ! ondan daha iyisi şu an için yok gibi !

quote:

Orijinalden alıntı: karavol

quote:

Orijinalden alıntı: SEO-Uzmanı

üstad 2 yıl kullanılmış bir 2. el lg 55eg910v satın almayı düşünüyorum ve bu yüzden bahsettiğiniz olay benim için ciddi bir risk. gerçekten zamanla renk solması olayı doğru mu? ve ne kadar sürede ciddi seviyelere ulaşır? yani hakikaten izlerken fark edilecek bişey mi?

ingilizce wiki sayfasında google TR çevirisidir !

ref link

Dezavantajlar [ değiştir ]
    Kısmi arızayı gösteren LEP (ışık yayan polimer) ekranı
    Aşınmayı gösteren eski bir OLED ekranı

Ömür
    OLED'ler için en büyük teknik problem, organik materyallerin sınırlı ömrü olmasıydı. Bir OLED TV panelinde yapılan bir 2008 yılı teknik raporunda "1000 saat sonra mavi parlaklık% 12, kırmızı% 7 ve yeşil de% 8 oranında azaldı". [71] Özellikle, mavi OLED'lerin tarihsel olarak, düz panel ekranlar için kullanıldığında yaklaşık 14.000 saatlik ömrü (orijinal parlaklığının yarısı kadar, günde 8 saatte beş yıl) olmuştur. Bu, LCD, LED veya PDP teknolojisinin tipik ömründen daha düşüktür. Her biri, üreticiye ve modele bağlı olarak, yaklaşık 25.000-40.000 saat arasında yarı parlaklık derecesine sahiptir. [72] [73] Parçalanma, radyasyonsuz rekombinasyon merkezlerinin ve emissive bölgedeki lüminesans söndürücülerin birikimi nedeniyle oluşur. Yarıiletkenlerde kimyasal bozunmanın dört aşamada gerçekleştiği söylenir: 1) UV ışığının emilmesi yoluyla yük taşıyıcıların rekombinasyonu, 2) homolitik ayrışma, 3) π radikaller oluşturan daha sonra gelen radikal ilave reaksiyonları ve 4) ikisi arasındaki orantısızlaşma Radikalleri hidrojen-atom transfer reaksiyonlarına neden olur. [74] Bununla birlikte, bazı üreticilerin ekranları, OLED ekranların ömrünü uzatmayı ve böylece ışık çıkışını iyileştirerek LCD ekranların ömrünü uzatmayı ve böylece daha düşük bir sürücü akımda aynı parlaklığı elde etmeyi amaçlamaktadır. [75] [76] 2007'de yeşil OLED'ler için 198.000 saatin üzerinde 400 cd / m 2 parlaklık ve mavi OLED'ler için 62.000 saat sürebilen deneysel OLEDler oluşturuldu. [77]
    Renk dengesi
    Ek olarak, mavi ışık üretmek için kullanılan OLED malzemesi diğer renkleri üreten malzemelere kıyasla çok daha hızlı bozulurken, mavi ışık çıkışı diğer ışık renklerine göre azalacaktır. Diferansiyel renk çıktısındaki bu değişim ekranın renk dengesini değiştirecek ve genel parlaklıktaki azalmadan çok daha dikkat çekicidir. [78] Bu, kısmen renk dengesini ayarlayarak kısmen önlenebilir, ancak bu, gelişmiş kontrol devreleri ve kullanıcılar ile etkileşim gerektirir ve kullanıcılar için kabul edilemez.Daha genel olarak, ancak, üretici tam parlaklığın de kullanım eşitlemek için alt pikselin içinden akım yoğunluğunu azaltmak için, R, G ve B alt piksel boyutunu optimize. Örneğin, mavi bir alt piksel yeşil alt piksel% 100 daha büyük olabilir. kırmızı alt piksel yeşil% 10'dan daha küçük olabilir.
    Mavi OLED Verimliliği
    Mavi OLED verimliliği ve ömrü iyileştirmeler LCD teknolojisi için yedek olarak OLED başarısı için hayati önem taşımaktadır. Çok sayıda araştırma, yüksek dış kuantum verimliliği ile mavi OLED'ler yanı sıra daha derin mavi renk gelişmekte yatırım yapıldı. [79] [80] [81] % 20% 19 dış kuantum etkinliği değerleri sırasıyla kırmızı (625 nm) ve yeşil (530 nm), diyotlar, için rapor edilmiştir. [82] [83] Ancak, mavi diyotlar (430 nm) sadece% 6% 4 aralığında maksimum dış kuantum verimini elde etmek mümkün olmuştur. [84]
    Su hasarı
    Su anında ekranların organik maddeleri zarar verebilir. Bu nedenle, gelişmiş sızdırmazlık işlemleri pratik üretimi için önemlidir. Su hasarı, özellikle daha esnek ekranlar ömrünü sınırlayabilir. [85]
    açık hava gösterisi
    Bir emisyonlu görüntü teknolojisi olarak, OLED'ler bir ölçüde yansıtıcı En LCD'ler farklı olarak, ışığa elektriği üzerine tamamen dayanır. , e-kağıt herhangi bir dahili ışık kaynağı olmadan kullanılmaya görüntü sağlayan,% 33 ortam ışığı yansıtma ~ verimlilik yol açar. Bir OLED metalik katot yansıtma,% 80 yaklaşırken, örneğin açık parlak ışıkta zayıf okunabilirlik giden ile genellikle bir ayna gibi hareket eder. Bununla birlikte, dairesel polarize ve yansıma önleyici kaplamalar, uygun bir uygulama ile, dağınık yansıtıcılık az% 0.1 kadar azaltılabilir. 10,000 ile fc olay aydınlatma (dış mekan aydınlatması simüle etmek için tipik bir test koşulu), yani 5 yaklaşık fotopik kontrast elde edilir: 1 arasındadır. Son gelişmeler OLED teknolojilerinde Ancak parlak güneş ışığı altında LCD'ler daha aslında daha iyi olmak için OLED'ler sağlar. Süper AMOLED ekran Galaxy S5 , örneğin, parlaklık ve yansıma açısından piyasadaki tüm LCD ekranları daha iyi performans bulunmuştur. [86]
    Güç tüketimi
    OLED görüntülerin çoğunluğu için, öncelikle siyah bir görüntü sergileyen bir LCD gücünün% 40 civarında tüketir iken bir LCD gücünün% 60-80'ini tüketir. Ancak, OLED böyle bir belge veya web sitesi olarak beyaz bir arka plan, bir görüntüyü göstermek için çok güç olarak üç kereden fazla kullanabilir. [87] Bu beyaz arka kullanılan mobil cihazlarda düşük pil ömrü, yol açabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 12 Haziran 2017; 14:54:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jackbauer

Hız konusu tamamen haklı en azından bendeki ec930 da bu var üst modelleri bilmiyorum yalnız bu hız panasonic üst seri plazmada çok daha fazlaydı bendeki 65stw60 da üst serileri bilmiyorum siyah konusunu tartışmak abest olur en üst seviye plazmada bile bu seviye siyah yoktur ve oled siyahı tamamen doğru olan siyahtır filmcilerin aradığı siyah budur renk solması logo yapışması genel değil tek tük çıkan sorunlardır ki renk solması yaşayan duymadım okumadım hiç şuandaki led tv lerin 4k vs durumunu görünce oled den başka tv alınmaz bu net birde panasonic oled var göremediğimiz o tv efsane olabilir ama bize çok uzak şuan ve elimizde olan tek alternatif malesef lg..

oled siyahı süper siyah diye bir şey yoktur !

plazma yüksek voltaj olduğu için kalitenin güvenliği için plazmalar camdan yapılır !
    çünkü TV harbi ısınıyor ! ve renk olayını fosfor teknolojisi ile tamamlıyor

aynı fosforu plastik ekranlarda deneseniz ! TV ısıdan eğilir büzülür !

özetle şu an teknoloji açısından en iyi rengi hala plazma TV ler veriyor
    ama üretim maliyeti yüksek diye plastik tv leri insanlara satmaya çalışıyorlar.

ben 2015 yılında teşhirden 2012 model bir plazma tv aldım !
    10 yıldan daha fazla saat kullanılmış olduğu halde tv de hiç bir sorun yok !

aslında insanlara anlatamıyoruz 2 yıl garantisi olan bir ürüne 2 yıl ömür biçilmiş demek oluyor
    2. yıldan sonra sıkıntı yoksa her yıl + bir kazançtır.
    çünkü dünya devi firmalar size bunu garanti ediyorlar.

• Renk solması Sony Oled TV lerinde şikayet pek görmedim. Bilginiz var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.