Şimdi Ara

Dikkat ! OLED TV 'lerde RENK SOLMASI Sorunu var ! :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
6.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dikkat ! OLED TV 'lerde RENK SOLMASI Sorunu var ! :(

• Evet LG pişman olmuş OLED işine girdiğine hatta yeni Plazma fabrikası kurup Pioneer ve Panasonic mühendislerini transfer etmiş. Hızla Plazma üretimine başlayıp OLED alanların TV lerini plazma ile değiştirmeye başlamışlar :))

Dünyada hiç bir üretici bile bile kusursuz teknololoji üretmiyecek... Çünkü kusursuz bir ürün tüketicinin para harcamaması demek. Bu yüzden her üründe ufak tefek birşeyler eksik kalacakki tüketicinin arayışı bitmesin. Bence Plazma işinin üstüne gidilseydi yeni çıkan ürünler kusursuza yaklaşıcaktıki plazma üretimini saçma nedenlerle sonlandırdılar. Ama bu şu demek değilki OLED plazmadan kötü. İki teknolojininde birbirine üstün olduğu yanlar var. İkisininde artı eksileri var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tonmaister

Evet LG pişman olmuş OLED işine girdiğine hatta yeni Plazma fabrikası kurup Pioneer ve Panasonic mühendislerini transfer etmiş. Hızla Plazma üretimine başlayıp OLED alanların TV lerini plazma ile değiştirmeye başlamışlar :))

Dünyada hiç bir üretici bile bile kusursuz teknololoji üretmiyecek... Çünkü kusursuz bir ürün tüketicinin para harcamaması demek. Bu yüzden her üründe ufak tefek birşeyler eksik kalacakki tüketicinin arayışı bitmesin. Bence Plazma işinin üstüne gidilseydi yeni çıkan ürünler kusursuza yaklaşıcaktıki plazma üretimini saçma nedenlerle sonlandırdılar. Ama bu şu demek değilki OLED plazmadan kötü. İki teknolojininde birbirine üstün olduğu yanlar var. İkisininde artı eksileri var.
    Haberi okudum ama haberin hiç bir yerinde renk solmasından bahsetmiyor.
    Fade kelimesinin yanlış çevirisi sözkonusu.
    Fade renk solması anlamında değil, OLED teknolojisinini fiyat ve teknoloji zorlukları sebebiyle "sönmesinden, silinmesinden" bahsediyor.
    Ancak haber sadece acaba, diye konuyu didkliyor, ve bu zorluklar (Özellikle fiyat sıkıntısı) aşılırsa, OLEDlerin LEDlere devrim niteliğinde fark atacağından bahsediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: suphion

Haberi okudum ama haberin hiç bir yerinde renk solmasından bahsetmiyor.
    Fade kelimesinin yanlış çevirisi sözkonusu.
    Fade renk solması anlamında değil, OLED teknolojisinini fiyat ve teknoloji zorlukları sebebiyle "sönmesinden, silinmesinden" bahsediyor.
    Ancak haber sadece acaba, diye konuyu didkliyor, ve bu zorluklar (Özellikle fiyat sıkıntısı) aşılırsa, OLEDlerin LEDlere devrim niteliğinde fark atacağından bahsediyor.

Alıntıları Göster
    oledler de de yok yok valla

• 5 aydır oled kullanıyorum kırmızı renk bitti mavi iyice azaldı kadıköy de dolum merkezi buldum merdiven altı ordan doldurtcam artık bittikçe
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackbauer

5 aydır oled kullanıyorum kırmızı renk bitti mavi iyice azaldı kadıköy de dolum merkezi buldum merdiven altı ordan doldurtcam artık bittikçe
    forum "başlık kirliliğinden" geçilmiyor yaw

şimdi birileri diyebilir, ...yaw kardeşim bunun nesi başlık kirliliği ve bayağı ciddi bir konuymuş......

bu başlıkta şimdi "sallama-atış" serbestmi acaba?? hani ona göre bilelim de biz sallarken ona göre sallayalım

++

"Marketing" nedir ne işe yarar veya özellikle günümüz de marketing tam neyi ifade ediyor diye anlatmama gerekzaten bunu herkes biliyor
    ama her olayda bir şeyleri okurken aklınıza öncelikle işin "marketing" kısmı aklınıza gelsin,çünkü filim buradan başlayıp burada bitiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

forum "başlık kirliliğinden" geçilmiyor yaw

şimdi birileri diyebilir, ...yaw kardeşim bunun nesi başlık kirliliği ve bayağı ciddi bir konuymuş......

bu başlıkta şimdi "sallama-atış" serbestmi acaba?? hani ona göre bilelim de biz sallarken ona göre sallayalım

++

"Marketing" nedir ne işe yarar veya özellikle günümüz de marketing tam neyi ifade ediyor diye anlatmama gerekzaten bunu herkes biliyor
    ama her olayda bir şeyleri okurken aklınıza öncelikle işin "marketing" kısmı aklınıza gelsin,çünkü filim buradan başlayıp burada bitiyor

Alıntıları Göster
    OLED Alıpta keşke almasaydım diyen kullanıcılar bir parmağın ucunu geçmez kronik sorunlar varmı evet ama karanlık ortamda tv izliyen prof kişiler OLED den gerisi paklamaz zati led paneli olup 0 ışık sızması bende var diyen kişiler ağır züğürt tesellisidir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG Tv Beyaz Nokta Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MERNEPTAH

OLED Alıpta keşke almasaydım diyen kullanıcılar bir parmağın ucunu geçmez kronik sorunlar varmı evet ama karanlık ortamda tv izliyen prof kişiler OLED den gerisi paklamaz zati led paneli olup 0 ışık sızması bende var diyen kişiler ağır züğürt tesellisidir

Alıntıları Göster
    Başlığı açan kişiyi hatırlıyorum.Galiba başka bir konuda da oledlerde renkler soluyor demişti.Hayır anlamadığım neden büyük bir istekle oledlerde renklerin solmasını istiyorsunuz.Haberin yarısını okudum çünkü baya uzundu fakat eğer haberin başlığındaki fade kelimesinden bunları çıkardıysanız ingilizce öğrenmenizi öneririm.Zaten haberin tamamını okuyan bir arkadaş da açıklamış artık lütfen insanları trollemeyiniz.Son olarak haber 1.5 yıl öncesine ait siz yeni buldunuz galiba.

• MERNEPTAH kullanıcısına yanıt
    Prof kisilerin mevcut Lg oledleri ile isi olmaz.
  • wNchstR W kullanıcısına yanıt
    İşi olmaz demişsiniz ama oledlere haksızlık edildiğini düşünüyorum.Tamam bazı problemleri olabilir ama projeksiyonların da var.Lg oledleri 120bin e 1 kontrast oranı sunuyor ve bu inanılmaz bir rakam zannediyorum ki en üst düzey pj cihazlar bu rakamlara ulaşıyor.Tabi sizin fikrinize de saygı duyarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akengin69 -- 19 Şubat 2016; 10:56:05 >
  • akengin69 A kullanıcısına yanıt
    Sizin icin prof olmanin tek kriteri kontrast midir?
    Değil tabiki de ama görüntü kalitesini belirleyen en önemli faktörlerden biri bence.Bu arada oledlerin prof için en iyi seçenek olduğunu söylemedim sadece siz işi olmaz yazmışsınız ben de ona yorum yaptım.Oledler bu kadar kötü veya vasat cihazlar mı ki işi olmaz profcuların onu söylemek istedim.Projeksiyonun belki de bana göre en büyük artılarından biri de büyük ekran olması ve eğer gündelik kullanıma uygun olsaydı ben de üst düzey bir pj almak isterdim.Üst düzey projeksiyonlar sinema keyfi açısından oledlerden daha büyük keyif vericektir kesinlikle ama orta düzey bir pj nin de oledlerin görüntü kalitesine yaklaşamayacağını düşünüyorum.Her şey de ebat değil sonuçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wNchstR

sen söyle bakalım ne ile işi olur
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    güzel gidiyor devam edin devam :)

istanbul da cevahir avm de ; teknosa var onun en üst katına çıkın orada çalışır durumda ( teşhir ürünü olup satılan ) 4 tane LG marka OLED göreceksiniz !

kişisel yorumlarınızı bir yana bırakıp bu 4 ekranın fotosunu çekip burada paylaşırsanız

neyin ne olduğunu herkes anlayacaktır !

• quote:

Orijinalden alıntı: ProjectMan

güzel gidiyor devam edin devam :)

istanbul da cevahir avm de ; teknosa var onun en üst katına çıkın orada çalışır durumda ( teşhir ürünü olup satılan ) 4 tane LG marka OLED göreceksiniz !

kişisel yorumlarınızı bir yana bırakıp bu 4 ekranın fotosunu çekip burada paylaşırsanız

neyin ne olduğunu herkes anlayacaktır !

Alıntıları Göster
    sallamayın beyler,ne CR oranı 120bin ;! veya 100bin ;1 v.s yok böyle bir şey,bunları üreticiler dynamic cr olarak sallıyorlar yaw

Oled lere gelirsem on-off hariç CR resim çalışması 4bin-10bin;1 arasıdır!! Pio ve Pany de 15bin;1 cr olan serileri vardır!!

ha şimdi bu Oled cr değeri eskimiş teknoloji TFT-LCD lere çok çok iyi derseniz o zaman eyvallah

LCD ler 2bin-3bin;1 anca çıkar mıçını yırtar ve o da panel VA olursa ebat da 55 den büyük olmazsa max.3000-3200;1 olur
    IPS ise cr de adeta mıçar

PJ lere gelirsem zaten adam gibi PJ de 10/15 veya 8 v.s gibi çok iyi cr değerleri çıkar

Oled leri ancak PDP ile mukayese ederim! ama Pio ile etmem kesinlikle!! birisi sıfır sorun diğeri sorunlu!
    Oled leri Pany PDP Z/V6 PDP ile de mukayese etmem "şimdilik"!!

ama Oled leri şimdi kalkıp TFT-LCD ler ile mukayese edersem,ya sallamış ya da saçmalamış olurum yahu

kısaca mukayese yaparken teknik olarak öncelikle bunu yapmak ve her bir sistemi de kendi kulvarı içinde koşturmak gerekiyor!

bir not daha vereyim,Oled lerin "sorun çıkarma oranları" TFT-LCD ler den çok daha düşüktür!!! yaw LCD ler adeta dökülüyor sorunlardan
    bana bir sürü Oled kullanıcısı da ulaşıyor neyin ne olduğunu hemen herkesten bu anlamda çok daha iyi bilip takip ediyorum

ama derseniz "sıfır sorun panel yoktur" bu doğru ama tek istisna her zaman Pio lardır bunuda unutmayın!!

Pany PDP ler de çok çok iyidir HiEnd serileri tabiki ama sorun çıkarma riskleri de az/orta seviye yine vardır!

Oled lerinde sabıkaları var tabiki o da ak kaşık değil ama ortalığı böyle sallama bilgi diye şeylerle velveleye verecek bir durumda söz konusu değildir!

kısaca bunlar bilgi değil en fazla kişisel yorumlar veya abartılardır!

+++

not;ben daha Pany nin yeni çıkan Oled panelini buna dahil etmiyorum,çünkü pratik kullanım bilgileri henüz yoktur ve bir de buna bakmak gerekiyor
    o zaman teknik olarak tam net anlarız,örneğin Modül sorunumu var veya Engine sorunumu var diye

++

• quote:

quote:

Mevcut Lg oledleri ile kesinlikle isi olmaz! Kontrast ve siyah seviyesi prof panel demek icin yeterli kriterler degildir. Hiz anlaminda Lg Oledler bir cok panelin gerisinde.

Pro adam Pj kullanir, yok Tv kullanacaksa da evinde olabilecek modeller zaten bellidir su anda.(Pio, Pana Vx, Zt, Vt, Sony X... gibi modeller) Mevcut Lg lerin bunlar arasinda yeri yok.

Kontrast ile ilgili zaten Albani ustat gerekeni soylemis..

• albani kullanıcısına yanıt
    Ben bir şey sallamıyorum.Kontrast oranını lg den duyup size söylemedim.Avforumsda Steve Withers incelemesinde yazıyor.Uğraşmamanız için kopyalıyorum. We measured 0IRE at 0.001cd/m2 and the LG had no problems hitting 120cd/m2, giving sequential contrast ratio of 120,000:1, whilst the intra-frame or ANSI contrast ratio came in at a very impressive 74,000:1.Özür dilerim 120bin dediğim için o sequential kontrast oranıymış.Doğru rakam yani asıl bakmamız gereken oran ansi kontrast oranı o da 74bin:1.Ben uzman birisi değilim ama uzman kişileri takip etmeye çalışıyorum.Siz oledlerin 10bin:1 kontrast olduğunu söylemişsiniz eğer bir link paylaşırsanız memnun olurum yanlış biliyormuşum derim. .Steve Withers eğer bizi kandırıyorsa veya ölçüm yaptığı aletlerinde bir sorun varsa o zaman özür dilerim.

Beyfendi ben kafamdan bir şey atmıyorum.https://www.avforums.com/review/lg-65ef950v-ef950-ef9500-ultra-hd-4k-oled-tv-review.12014#sectionAnchor42903 Alın size inceleme bu site İngiltere'nin en güvenilir sitelerindendir.Eğer üşeniyorsanız okumaya sizin için kopyalayayım. giving sequential contrast ratio of 120,000:1, whilst the intra-frame or ANSI contrast ratio came in at a very impressive 74,000:1.Benim buradaki hatam kontrast konusunda en güvenilir sonucu veren ansi kontrast oranını söylememem o da 74bin:1.Size dediğim rakam sequential contrast oranı imiş özür dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akengin69

Ben bir şey sallamıyorum.Kontrast oranını lg den duyup size söylemedim.Avforumsda Steve Withers incelemesinde yazıyor.Uğraşmamanız için kopyalıyorum. We measured 0IRE at 0.001cd/m2 and the LG had no problems hitting 120cd/m2, giving sequential contrast ratio of 120,000:1, whilst the intra-frame or ANSI contrast ratio came in at a very impressive 74,000:1.Özür dilerim 120bin dediğim için o sequential kontrast oranıymış.Doğru rakam yani asıl bakmamız gereken oran ansi kontrast oranı o da 74bin:1.Ben uzman birisi değilim ama uzman kişileri takip etmeye çalışıyorum.Siz oledlerin 10bin:1 kontrast olduğunu söylemişsiniz eğer bir link paylaşırsanız memnun olurum yanlış biliyormuşum derim. .Steve Withers eğer bizi kandırıyorsa veya ölçüm yaptığı aletlerinde bir sorun varsa o zaman özür dilerim.
    bu sitelerin neler yazdığını referans alırsak işimiz var demektir!

CR oranı için laboratuvar-üretici testleri bilgisi bize gerekiyor!! bir sürü CR metodu ölçümü vardır,Oled lerin yaklaşık 4,bin-10bin;1 olmasıda bu sistemin zaten
    PDP tabanı olmasına dayanmasından kaynaklanıyor!! daha fazlası teknik olarak zaten olmaz

ANSI/Native de bu herifler yine on-ff dan bakıp max.değeri size verirler,yaw ben bu meretlerin içinde yani "üretiminde" çalıştım,neyi nedir kaçtır v.s az müsaade et de
    bu kadar kolay(bizim açımızdan) basit şeylerini bilelim,gözlerimiz bozulurdu test aletlerinin başında,çünkü bize graifk testleri yanında çıplak gözle izleme emri verilirdi
    çünkü Oled/Amoled ler de bir sürü falso çıkıyordu contrast çalışmasında ve bunu hala çözemediler onun için yazdığım gibi resim işlenirken "CR-sapması" çok fazla
    olmaktadır

Bu cihazlar prof.anlam da dışarıda(Forum/Test Siteleri v.s benzeri yerler de)bulunmaz! hatta biz bunları yani kendi aletlerimizi bile ki hepsi Hitachi/Sanyo/NEC veya başka üreticilerin
    olup,zaman zaman Japonya ya örneğin NipponElectrick e gönderir veya başka kurumlara ve bu da yetmez,Üniversitelerin ilgili birimlerine(kendimizde bunlara katılarak)
    gönderir defalarca test ettirirdik ancak sonuçları kesinlikle ve hiç bir zaman kamuoyuna da açıklamazdık(zaten bunu kimse yapmıyor=sanırım ne demekl istediğimi anladın???
    yani nede açıklanmıyor v.s diye)

Mr.Steve yi iyi tanırım,bu işleri de prof.anlamda iyi bilir;hangi aletleri var(veya bazı kereler de dışarıda yaptırıyorlar)onlarıda biliyorum merak etme,bunlar benim bahsettiğim "üretici bazlı"
    cihazlarla hiç bir alakası yoktur!

Bir de işin "marketing" kısmına yine hiç girmiyorum ki o bahsettiğin özellikle AVF bu işin tam merkezindedir,sanırım bunu da anladın,ne demek istediğimi,"kandırmaca" basit bir teknik laftır
    burada ve benim için hiç bir geçerliliği yoktur,bunun yorumu da zaten kişilerin ne düşündüğüne kalıyor ayrıca kimsenin de özür dilemesine hiç gerek yok ve alınganlık yapmasına v.s
    gerek yoktur,insanın benim gibi bu işlerin ilk gününden beri panel TV işinde geçmesiyle yaklaşık 25 senede o kadar "çakallığı" görüyorki bunlar şimdi bana çok normal geliyor

ama sen şimdi kalkıp da bizim "alamanlar" dan bunları bahse konu yapsaydın v.s o zaman eyvallah derdim gerçi şimdiler de alamanlar da işi biraz gevşettiler,ama onun haricinde
    panel işi çakallık üzerine gidiyor,ben bazen öyle şeyler okuyorumki(bunuda prof.çakallık olarak yapıyorlar uyanıklar) ülen bunlar şimdi hangi Display ünitesinden bahsediyorlar
    diye düşünoyurjm çünkü bahsedilen örneğin bir teknik inceleme ise ve bildiğimiz bir display ise ki bilmediğimiz bir display zaten bu dünyada yok,sonra işin "çakallık" olduğunu hemen anlıyorum
    ve gülüyorum sadece ama heriflerleri de tebrik ediyorum,şeytanın bile aklına gelmeyecek filimler çeviriyorlar diye

bu sizlerin referance diye bahsettiğiniz yerler ise hikaye,çünkü öyle sunulması veya servis edilmesi gerekiyor ki sanırım artık bunu da anladınız,"anlamadım" diyen hala varsa alırım ehliyetini sonra

tavsiyem sadece "uyanık" olunuz,gerisi o zamöan sizin için çok kolay olacaktır++

• Abiler çok detayı bilmem kontrast vs ancak 2015 eylül den beri 17 tv değiştiren biri olarak oled tv çok bariz önde diğer tv lerden siyah kalitesi inanılmaz bence tek eksi yanı hız ec930 için söylüyorum belki üst modellerde bu aşılmıştır plazma artık olmadığına göre şuanki tv ler arasında oled rakipsizdir..
    Kullandığım tvler:
    Samsung 55hu7500
    Samsung 55hu8200
    Lg 50" plazma
    Sharp 60le752
    Sony 55w905
    Panasonic 65stw60
    Lg 65ub980v
    Samsung 40c7000
    Samsung 40c6000
    Vestel 48ua9300
    Philips 50" plazma
    Lg 55ec930 oled
    Sunny 32" led
    Lg 32la led
    Lg 55la860v led
    Lg 42" hd ready plazma
    ---------------------------
    Sıralamam
    Oled ec930
    Sony w905
    Samsung hu8200
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.