Şimdi Ara

DİKKAT !TIP VE HUKUKTA BARAJ KALKABİLİR TERCİHLERDE ACELE ETMEYİN... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
3
Favori
3.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bzkynkvlcs B kullanıcısına yanıt
    Gel beraber basalım o parayı olabiliyormuyuz Doktor bakalım. Ön yargıları atın gençler, para basarak dünyanın hiç bir yerinde dediğiniz gibi değil o işler. Para versende ciddi kriterleri var o işin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkaymak

Gel beraber basalım o parayı olabiliyormuyuz Doktor bakalım. Ön yargıları atın gençler, para basarak dünyanın hiç bir yerinde dediğiniz gibi değil o işler. Para versende ciddi kriterleri var o işin...

Danıştay yürütmeyi durdursa bile davaların ardı arkası kesilmez. (Yürütmenin durdurulması halinde işin peşini bırakmayacağımı belirtmek isterim). Danıştayın da böyle bir karar vereceğini sanmıyorum. Çünkü Nerede görülmüş azınlığın mutluluğu için çoğunluğun hiçe sayılması. Onu geçtim Tıp ve hukuk öyle alelade bölümler değil. Devlet ve toplum için hayati önem taşıyan bölümler. Bu yüzden Barajın daha da düşürülmesi gerek. Eminim ki bu da gerçekleştirilecek. Bu bölümlere girmek için Nasıl ben bir senemi daha verip çalıştıysam richboylar da çalışacak. Kimse bir daha ikinci bir alpaslan aslan görmek istemez değil mi? :)

• quote:

Bende olunmaz diyorum zaten.

• ne güzel.. 310 puanla adam basar parayı, sonra da dr ünvanı.. artık nereni keserse! paran yoksa yoksun kardeşim türkiye zaten böyle bi yer.. adalet nerede? sen yırt kendini, mezun da kal...
  • şu 310 luk TIP fakülteleri nerelerde var bana bir yazın bakalım gençler bende okumak istiyorum...
  • bzkynkvlcs B kullanıcısına yanıt
    Deha sın, ulaşılmazsın sen mükemmelsin, neden mi laf ebeliği yaptın karşındaki salak tabi bir şey bilmiyor, sen her şeyi biliyorsun. Araştır yorum yap, kulaktan dolma yazma...
  • Bu sınırlar daha başlangıç gençler ilerki senelerde yavaş yavaş daha da aşağı çekilecek olacak olan tıp 25-30 arası ki bu bile fazla
    Hukuk min 50k olmalı ki ben seneye banko 100bine çekileceğini düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: bi kere o eli indir

Bu sınırlar daha başlangıç gençler ilerki senelerde yavaş yavaş daha da aşağı çekilecek olacak olan tıp 25-30 arası ki bu bile fazla
    Hukuk min 50k olmalı ki ben seneye banko 100bine çekileceğini düşünüyorum

Aynen bende aynı şeylerin olcağı kanaatindeyim ama daha ileri giderek şunu diyebilirim :

Bu bir başlangıç . Bütün bölümlerde benzerî bir tatbikata girişilcek .

Yani gençler artık " olmadı özel " hadisesi bitiyor . Parayla kontenjan açtırtmıycaklar adama

• Konuyu yakından inceliyordum da;

Yeni yasa geldi geçtiğimiz hafta. Bu yasa daha cok yurtdışında okumak isteyenlerin aleyhine olsa gerek ancak gene de paylasma gereği duydum. Belki siz de cocugunuzu yurt dışında hukuk ya da tıp okumaya gönderirsiniz.

Durum cok basit gözüküyor SAT sınavından 1000 puan almak denklik icin yeterliymis veya ACT adlı sınavdan 21 puan vs. vs.

Detayli bilgi için;
    http://www.yok.gov.tr/web/denklikbirimi/duyurular

Demem o ki, yanlıs düsünülmesin hala para basılıp doktor olunabiliyor.
  • quote:

Ücretli Tıpların puanlarını incele % 80 i devlet tıptan yüksek taban puan a sahip. Sen parası olan verip Doktor oluyor gibi bir algıya sahipsin. İyi araştır öyle bir şey yok. Kulaktan dolma konuşuyorsun. Özelin puanları yer yer Devletten yüksek...

Tam burslulardan ya da en azından %50 burslulardan bahsediyorsunuz... O adamlar da 20-30 binle girmiyor zaten dert etmeyin.

Ben sizin sorununuzu anlamadım bir yakınınızı filan mı etkiledi bu baraj?
  • jhonjsb J kullanıcısına yanıt
    ÖSYM nin yaptığı sınav sat ve act dan daha kolay gençler. Siz o sınavı kolaymı sanıyorsunuz.
  • benim 2 çocuğumda üniversitede Birisi TIP Fak. 3. sınıfta , diğeri de Nasip olursa Tıp , Diş veya Eczacılıkta olacak( 15 K ). Asıl sen niye geriliyorsun ben onu anlamadım evladım, madem iyisin okur geçersin. Ama ben haksızlık olduğu için dile getiriyorum. Bu durum haksızlık ,herkes istediği yeri yazmalı ,yazabilmeli girer yada giremez. Ona sıralama karar verecek. Ancak bu sene başarısı sınırlı olanla dalga geçercesine yazılanlara kayıtsız kalamam kusura bakma evladım. Benim ne mezunu olduğumu da merak edersen bayağı sağlam ve köklü bir üniversitenin taş gibi bir fakültesinden mezunum. Her anlamda rahat olmama rağmen ben bunun haksızlık olduğunu dile getiriyorum.
  • GENÇLER TERCİH SÜRELERİ 16 TEMMUZA UZATILDI , SİZCE BU NEYİ İFADE EDİYOR ?
  • forum adam kullanıcısına yanıt
    GENÇLER TERCİH SÜRELERİ 16 TEMMUZA UZATILDI , SİZCE BU NEYİ İFADE EDİYOR ?
  • GENÇLER TERCİH SÜRELERİ 16 TEMMUZA UZATILDI , SİZCE BU NEYİ İFADE EDİYOR ?
  • bence bayramı da tercihe katmak istediler. bayramda mesai yapamayacakları için açıklanma süresi uzayacaktı ve insanlardan tepki görebilirlerdi. diğer bir ihtimal de danıştaydaki davadan gelecek karara göre zaman kazanmak istenmiş olabilir.

edit: bayram 17sinde başlıyormuş sanırım. o yüzden muhtemelen davayla ilgili bi durum sözkonusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yedimseniygs -- 9 Temmuz 2015; 20:50:01 >
  • yedimseniygs Y kullanıcısına yanıt
    BAYRAM TATİLİ DE UZATILDI EĞER YANLIŞ DUYMADIYSAM. LAKİN SANKİ BARAJI BU SENE İÇİN KALDIRACAKLAR GİBİ, ZAMANLAMASINI İYİ AYARLAYAMADILAR BARAJ İŞİNİN.
  • quote:

BAYRAM TATİLİ DE UZATILDI EĞER YANLIŞ DUYMADIYSAM. LAKİN SANKİ BARAJI BU SENE İÇİN KALDIRACAKLAR GİBİ, ZAMANLAMASINI İYİ AYARLAYAMADILAR BARAJ İŞİNİN.

barajın kalkması kimseye bir zarar getirmez ama insanların korkusu puan türlerinde yaşanabilecek değişiklikler işte..
  • TM TÜRÜ DEĞİŞMEZ KUVVETLE MUHTEMEL
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.