Şimdi Ara

Dikkat.. Yeni Türeyen Virüs Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Son zamanlarda bir virüs tüm telefonlara ve tabletlere bulaşarak işletim sisteminizi çökertiyor. Siz herhangi bir şey indirmeseniz de bir şekilde telefon veya tabletinize bulaşarak telefonunuzu kullanılamaz hale getiriyor ve telefonunuzun servislik olmasına sebep oluyor. Telefonunuzu sıfırlasanız da virüs programı kullansanız da gitmek bilmiyor çünkü kendisini telefonun orjinal yazılımıymış gibi göstererek işletim sisteminize gömülüyor.
    Peki Bu Virüsten Nasıl Korunuruz ?
    Virüs daha çok Whatsapp ve Facebook uygulaması ile (bakın Facebook'tan demiyorum, telefonumuza yüklediğimiz Facebook'un uygulaması) bulaşıyor. Bundan korunmak için yapılması gerekenler :
    Whatsapp'a girin, Ayarlar -> Sohbetler ve aramalar -> Medyayı otomatik indir -> Mobil veri kullanırken (tüm tikleri kaldırıyoruz) -> Wi-Fi'ya bağlıyken (tüm tikleri kaldırıyoruz) -> Dolaşımdayken (Tüm tikleri kaldırıyoruz)
    Facebook uygulaması için ise yapılabilecek bir şey yok. O yüzden Facebook uygulamasını kullanmamalısınız, şu virüs için Facebook yönetimi bir çözüm bulana kadar. Fakat size tavsiyem, hem ram hem de şarj sağlığınız için Facebook uygulamasını kullanmamanız, Facebook'a internet tarayıcınız üzerinden girmeniz. Whatsapp tarzı programlar için ise otomatik olarak resim,ses veya video yüklemeyi kapatmanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shagge -- 17 Ocak 2016; 23:51:43 >

• Kaynak?
  • Kaynak telefoncu bir arkadaşım hocam. Virüsün dosya giriş yollarını kendisi gösterdi bugün cihazın içeriğine bakarak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.