Herkese merhaba, 21 yaşındayım ve kendimi bildim bileli hızlı konuşuyorum. Bu durum zaman zaman kelime yutma, kekemelik gibi sorunlara da yol açıyor. Yakın çevrem artık buna alıştı ve genellikle ne demek istediğimi anlayabiliyor. Ancak geçtiğimiz yıl Ağustos ayında çalışma hayatına başladığımdan beri bu durum beni daha çok rahatsız etmeye başladı. İş yerindeki insanlara bir şey anlatırken, çoğu zaman söylediklerimi tekrar etmek zorunda kalıyorum. Ne kadar dikkat etmeye çalışsam da, bazen farkında olmadan yine hızlı konuşuyorum. Artık insanların bu duruma alışmasını beklemek yerine, bu alışkanlığı gerçekten geride bırakmak istiyorum. Çünkü bu sadece insanlarla olan iletişimimi değil, hayatımın birçok alanını etkiliyor. Örneğin, yabancı dil öğrenmek istiyorum ama kendime "Kendi dilini düzgün konuşamıyorsan, başka bir dili nasıl konuşacaksın?" diyerek sürekli erteliyorum. Ne yazık ki çevremde diksiyon eğitimi almış biri yok, bu konuda danışabileceğim kimse de bulunmuyor. YouTube üzerinden bazı videolar izledim ama kendimi tanıyorum; bir zorunluluk olmadıkça bu tür çalışmaları birkaç gün sonra bırakıyorum. Bu yüzden yüz yüze bir eğitimin benim için daha etkili olacağını düşünüyorum. Araştırmalarım sonucunda iş yerime yakın bir yerde "Başarı Noktası Eğitim Kurumu" adlı bir yer buldum. Ancak bu alanda deneyimim olmadığı için ne kadar faydalı olur, nasıl bir eğitimle karşılaşırım, hiçbir fikrim yok. İSMEK kurslarına da baktım fakat saatleri maalesef benim için uygun değil. Bu konuda deneyimi olanların ya da benzer süreçlerden geçmiş kişilerin fikirlerine ve tavsiyelerine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim. |
Bildirim