itü hocam < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
DİL KURSU DÜŞÜNENLERE HAYATİ TAVSİYE (2. sayfa)
-
-
İngilizce kitap okumak faydalı mıdır ? Mesela küçük prens
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben gittiğim kurstan memnun kalmadım kandırıdılar verdikleri vaatlerle paramı kurtarabilmek için tüketici hakem heyetine başvurdum geçen arayıp dediler ki bize iftira atmışsınız para iadesini almak isterseniz dava açacağız dediler
Çünkü tüketici hakem heyetinin beni haklı bulacağını biliyorlar
Bir İngilizce öğretmeni olarak, çoğu yorumu gülerek okudum. Ama dil öğrenme çabanızı kutluyorum.
Dil zaten öğrenilmez dil edinilir o yüzden paralarını para tuzağı olan ingilizce kurslarına kaptiricak değil insanlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Erdemsizce bir davranış olarak gülerek okumak yerine, bir ingilizce öğretmeni olarak konuya katkı sunabilirdiniz. Güldüğünüz her insanın amacı bu. Öğretmen, öğretici olmalıydı.
niye güldünüz hocam anlamadım
O da ingilizce bilmio kendi gibi insanları görünce mutlu olmuş
Düzenli yaptıktan sonra her şey faydalıdır. A1 seviye 3 kitap A2 3 B1 5 B2 5 gibi gibi gitsen hem kelime dağarcığın gelişir hem de yeni idoms vs öğrenirsin, hem de seviyeye göre cümle kurma yapılarının değiştiğini görürsün. Bir yandan da grammer çalışırsan bir seviyeye ulaşırsın.
Ama arkadaşın dediği doğru, bir seviyeden sonra hayatınızda kullanmanız gerekiyor yoksa çoğu kelime kalıp vs unutuluyor. Ben imkan varsa 1 sene ingilizce konuşacağın bir yerde yaşanılması gerektiğine inanıyorum.
Halihazırda üniversite kazanmamış arkadaşlar için söylüyorum, tam da bu sebepten dolayı bacağınızı kırıp çalışın doğru düzgün bir üniversitenin İngilizce bölümüne girin. Çünkü düzgün bir üniversiteye gittiğiniz zaman zaten hazırlıktan en düşük B2 ile mezun oluyorsunuz. Bölüme geçince de derslerde İngilizce okuyup İngilizce konuştuğunuz için İngilizceniz gerçekten çok gelişiyor. Ama burda kilit nokta "iyi üniversite". Ben Gaziliyim, bizde bazı derslerde hocalar Türkçe soru sorunca yüzüne bile bakmazdi. Soruyu İngilizceye çevirip sorduğunuzda cevap verirdi. Ama işte böyle hocalar bizde de bir elin parmağını geçmez. ODTÜ İTÜ Boğaziçi gibi ünilerde eminim bu tarz hocalar çok daha fazladır. Bu hocaları değerlendirin. İlk başlarda zor gelecek, 70-80 kişinin olduğu derste "Ya gramer hatası yaparsam, ya diyeceğimi unutursam" diyeceksiniz. Ama kısa sürede alışırsınız, ve bunun etkilerini çok net görürsünüz İngilizcenizde.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Dil öğrenmeden önce nasıl dil öğrenilecegini öğrenin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İngilizce için mi diyorsunuz Almanca da dahil mi?
Bir sürü dil seçeneği var hocam.İngilizce, Almanca, Arapça, İspanyolca hatta Çınce bile var diye biliyorum.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-ED5D10718İngilizce için mi diyorsunuz Almanca da dahil mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damakcatlatan -- 2 Eylül 2023; 19:47:37 >
Almanca eğitimleri nasıl diye soracaktım da
hocam geçen sene gitmedim bursum olmasına rağmen bu sene giderim belkiquote:
Orijinalden alıntı: Guest-ED5D10718Almanca eğitimleri nasıl diye soracaktım da
Geçen sene A1 İngilizce kursuna gittim.3 ay boyunca devam ettim. Bana bişey katmadı malesef ): Ayrıca şöyle bir sistemi var tömerin; her seviyeyi üçe ayırıyor. A1-1, A1-2 ,A1-3 gibi. Her kurun sonunda sınava giriyorsunuz. A1 seviyesi için 3 ödeme yapmanız lazım. Değişik bir sistem :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hiç dil kursuna katılmadım ama İngilizce hazırlıkta B2'de Türkçe konuşmamız yasaktı, zaman zaman sinir ediyor çünkü bilmediğiniz kelimeler oluyor fakat merak duygusu olanlar için de araştırmayı teşvik ediyor bu ne demekmiş vs. derken kelime dağarcığınız gelişiyor.
Çekinip sus pus oturan yurtdışına da çıksa hiçbir şey beklemesin gelişim anlamında.
Tabi ki faydalı olacaktır İngilizce kitap okumak. Bilmediğiniz kelimelerin üzerine Türkçe karşılıklarını not almanızı öneririm.
Aslında not alma olayını alışkanlığa döndürün derim, makale,metin okurken de işinize yarayacaktır.
Hocam konunuzu sabırsızlıkla bekliyorum udemy, kurs, uygulama, YouTube, kitap vs bunlar hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum belki açtığınız konu da insalarda kendi bilgilerini paylaşır güzel bir konu olur
Bugün öğlen veya akşam açmaya çalışayım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X