< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
DİL SIRALAMALARI ŞAKA MI? (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
dönmüşsün hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam gsü'de ne bölüm var? Ben dil bölümü yok diye biliyorum ama
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
karşılaştırmalı dilbilim hocam fransızca
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ortalama bir sayısalcı TYT'de:
Türkçe 35D 5Y
Sosyal 15D 5Y
Matematik 35D 5Y
Fen 15D 5Y
yapsa.
Ve dilden de 40 doğru 40 yanlış yapsa bile dilden full yapanı geçebiliyor. Mesele senin über zekan değil yani, sınav sisteminin garabeti.
-
3500 yapana kesin gelir bu arada
çok doğru, dil kendi başına oldukça zor ve özgün bir alanken bu sınav sisteminde ele ayağa düşmüş halde, diğer alanlardakiler zevkine girip bizden daha iyi sıralama yapabiliyor, 80 sorudan belki 40-50 doğru yapan biri, full ya da full'e yakın yapan birini sadece tyt'si sayesinde geçebiliyor, bunun adı da ''dil sıralaması'' oluyor.
-
Zor hocam arada yaklaşık 2000 kişi var siz yine yazın da açıkta kalmayayım seneye tekrar giremem derseniz Ege veya 9Eylül kesin gelir
-
Geçen sene 13k gelen netlerle bu sene 21k yaptım. Yatay geçiş deneyeceğim
Sorun sizin dil bilmeden 5k yapmanız değil dil sınavının %60 tyt'nin %40 ağırlıkta olması ve artı üzerine bir de obp haksızlığı Ben 4 yanlış yaptım dilden ham sıralamam 9k iken yer. sıralamam 12k çünkü obp'm düşük 1 mat ve fen netlerim düşük 2 bunların iyi bir dilci olup olmamakla ne alakası var adam açık lise okumuş 100 ortalama ile mezun olmuş obp kasıyor benim ortalama 60 bile yok çünkü dil öğrenecem diye 7 yıl zamanının ilkokuldan sonra sınavla alan bir anadolu lisesinde okudum ve anam ağladı bitirene kadar yani sınava girenlerin çoğunun yaşıyla İngilizce biliyorum ayrıca bizim lisede ayrı bir dil bölümü olmadığı için anlamadığım halde fen bilimleri bölümünü bitirdim ve diplomamda fen bilimleri yazıyor diye senelerce dilden sınava giremedim sonradan sistem değişti de bu sene girebildim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekonomist999 -- 18 Temmuz 2022; 16:39:24 > -
GS üni hariç insanlar neden Fransızca veya Almanca dil bölümü okur gerçekten anlamış değilim
-
hocam zaten gsü istiyorum ayrıca ingilizcem gayet iyi seviyede üstüne ekstra koymama gerek yok, artı olarak gsü ikinci sınıftan itibaren ispanyolca veriyor yeterli seviyede. sonuç olarak 3 dille mezun oluyorsunuz, üstüne koyabileceğiniz şeylerle birlikte gayet donanımlı olabilirsiniz diye düşünüyorum
Bak İspanyolca dersen akan sular durur İspanyolca en sevdiğim dildir Fransızca'dan ise hiç anlamam ama tabiki GSÜ Fransızca'da bir çığırdır onu bilirim eğer GS Fransızcası üzerine bir de İspanyolca varsa iyi seviyede hiç düşünme derim hayırlı olsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekonomist999 -- 18 Temmuz 2022; 21:28:4 > -
valla sıralamalar böyle geldiği için kesin girerim gözüyle bakamıyorum asla ama bakıcaz artık, hepimizin hakkında hayırlısı
-
İnşallah olur 3,5 k yapmışsınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekonomist999 -- 18 Temmuz 2022; 22:1:0 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X